Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, cały dzień nawet nie miałam siły tu zajrzeć. Ale w końcu otworzyłam kompa i ło, wywaliłam to z siebie. Wiele to w rzeczywistości nie zmieniło, ale jakby się trochę lżej oddychało...
Doceniaj to, co masz, Kochana. Ciesz się, że Wam się układa i nie czekaj na kataklizm, bo takimi myślami rzeczywiście coś można ściągnąć. Po prostu zasługujesz na to wszystko i pław się w tym szczęściu. Mam nadzieję, że nigdy Was nie opuści!
A listy niestety nie mamPaula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Diabla85 wrote:lo ale akcja u Ciebie! A może Ty specjalnie taką akcję zaaranżowałaś z sąsiadem, żeby całe osiedle zobaczyło że Ty w ciąży jesteś
Też tak myślęLo powiedz,że chciałaś się brzucholem pochwalić raz a dobrze,a nie tu na sąsiada zganiasz:D
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
MAMA:
ręczniki x2
klapki do chodzenia
koszulka do porodu
koszule do karmienia x2
stanik do karmienia
zwykłe skarpetki
majtki siateczkowe
podkłady na łóżko
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne
nakładki na sutki
maść na brodawki
tantum rossa
octenisept
ręcznik papierowy
czopki glicerynowe
kubek, sztućce
sztyft do ust
gumka do włosów
Kosmetyki:
-pasta do zębów
-szczoteczka do zębów
-żel pod prysznic
-żel do higieny intymne
-szczotka do włosów
-malowidła
-lusterko
-szampon
Dokumenty:
-dowód osobisty
-badania krwi i moczu
-wyniki HIV, WR, GBS, HBS
-karta ciąży
-wszystkie USG
-wypis ze szpitala (bo leżałam w tej ciąży)
-grupa krwi
DLA DZIECKA:
body z długim rękawem x5
niedrapki x2
cienkie czapeczki x2
cienkie skarpetki x2
rożek
ręcznik z kapturkiem
Pampersy x30
chusteczki nawilżane
pieluchy flanelowe x3
Paula55 lubi tę wiadomość
-
a o do złej passy to rodzice mieli niedawno takiego klienta- facet kasy ma jak lodu, świetnie prosperującą firmę, chyba jeden z najbogatszych ludzi w mieście. I w ciągu jednego roku jego ojca przejechał samochód, syn zginął w wypadku na skuterze (miał 15 lat), brat popełnił samobójstwo a żona zachorowała na raka piersi i była leczona w Stanach , ale musiała przerwać leczenie żeby przyjechać do PL na pogrzeb syna.
Także betinka, niech sprawy finansów nie powodują u Ciebie takich złych myśli jak z tym oknem, nie warto. Jesteście młodzi, zdolni, macie kochanego synka w drodze, na pewno jakoś sobie poradzicie. Teraz jest kiepsko ale będzie lepiej, zobaczysz <tuli>:*betinka lubi tę wiadomość
-
Paula ja wiem z "doswiadczenia" ze taka lista czasami malo co mija sie z praktyka
ja w sukie polowy rzeczy ktore mialam ze soba nawet nie wyjelam z torby
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Tysia87 wrote:Betinka nie gadaj głupot.za parę dni będziesz miała na rękach cały sens swojego życia.Ja czasami też mam doliny,jak np dzisiaj płaczę z 5 raz,ale z jakiego powodu to jeszcze nie wiem.Myślę,że z tym samochodem zastępczym to powinni zrozumieć,że jesteś w ciąży i lada dzień rodzisz i może dadzą Wam na jeszcze jakiś czas......w końcu tam też pracują ludzie....
No,a kasa nie jest najważniejsza,wiem,że za miłość nie kupi się chleba czy mleka,ale wierze,że w końcu los się do Was uśmiechnie:)Wiadomo,że nie chodzi mi o konkrety,ale te długi to za kogoś płacicie czy jak?ja mam w rodzinie radce prawnego to mogłabym podpytać....
Oj jak ja bym chciała sobie popłakać bez powodu
A co do długów to nas pełnomocnik urządził, musieliśmy wziąć adwokata, więc dziękuję Ci bardzo, Kochana, za chęć pomocy!
Co do samochodu, to niestety w PZU nie pracują ludzie, tylko bezczelne matoły i nic ich nie obchodzi. Od miesiąca dopiero dzisiaj się odezwali w sprawie szkody i baba nie dość, że próbowała obarczyć winą za zwłokę nas (wszystkie formalności, jakich mieliśmy dopełnić, dopełniliśmy od razu, więc cała reszta to ich wewnętrzne procedury, ale to nasza wina, że są głąbami i sie nikt tym u nich nie zajmował), to jeszcze kombinują, żeby nie zapłacić za ten miesiąc samochodu zastępczego, którym jeździmy (a to kwota 9 tys się uzbierała). Wszystko się dzieje w Warszawie, a sprawę próbuje ogarniać baba ze SzczecinaNawet sobie nie wyobrażacie jakie absurdy się dzieją z tymi debilami. No ale kto na tym cierpi? My.
Dla dziecka mam : 3 zestawy ciuszków, kocyk, otulacz, maskotkę
Dla siebie mam : ciuchy na wyjscie, pizamki/koszulki, papcie, skarpetki, majtki jednorazowe i bawełniane, podpaski, wkładki laktacyjne, mokre chusteczki, kosmetyki (makijaż, balsam do ust, krem do twarzy, oliwka na rozstępy, antypersirant, szampon, żel, odzywka, maść do sutkow)
Lista rzeczy do wrzucenia na ostatnia chwile: suszarka, szczotka do włosów, pasta i szczoteczka do zębów, telefon, kamera, aparat, ładowarka, fotelik, jedzenie typu banany batoniki krakersy wodaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:14
-
Ewi I lve you!!!!! :*
Wszystko mam tylko mi sie jakos malo tych rzeczy wydawalo hahahao ja glupia
Betinka i o to chodzi...czasem lepiej sie wyzalic nawet obcej osobie bo choc to nic nie zmieni robi sie latwiej na sercu :*
A pocieszanie sie nieszczesciem innych uwazam nie jest dobrym rozwiazanem... To ze ktos ma gorzej mnie by wcale nie pocieszylo. Dla kazdego jego osobista tragedia jest najgorsza i najwazniejsza... I masz prawo kochana ja przezywac! Oby wam sie ulozylo jak najlepiej i jak najszybciej :*
A slodki i kochany synek odwroci troche uwage od zlych mysli!!!betinka, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
hej mamusie
betinka napewno wszytsko sie ulozy u nas tez byla zla passa ale wkoncu odpuscila wierze ze i u was sie skonczy przeciez nie moze trwac wiecznie
karola ale ci zazdroszcze takiego slodziaka juz jest przy was i mozecie cieszyc sie kazda chwila z malenstwem a o kangurowaniu dzisiaj na szkole mowili wydaje mi sie to bardzo pozytywne doznanie
karola 2 ale pokoikj wypasiony na maxa sama bym sie tam ulokowala
anulka pozytywne myslenie daj malemu troszke czasu i napewno wszystko wroci do normy
palua liste mam ze swojego szpitala napewno ci sie nie przyda ja musze miec praktycznie wszystkoKarolaaa91 lubi tę wiadomość
-
Dzięki, Akuszerka!
Wiem, że zdrowie najważniejsze (wśród tej złej passy oczywiście się nie obyło i bez tego - babcia w szpitalu z martwicą jelit, lekarze tylko pytali, czy chcemy, żeby umierała świadomie, czy nie; do tego u siostry 2 tyg oczekiwania na wyniki histopatologiczne z podejrzeniem czerniaka).
Niby pieniądze to tylko pieniądze, ale uzbierało się w tym wszystkim do spłacenia kilka setek tysięcy. Więc tu już się z 'tylko' robi 'aż', bo skąd to wziąć i jak żyć?! Chciałabym zapewnić synkowi dobre życie, nie mówię o wycieczkach po świecie, ale po prostu spokojne dzieciństwo i młodość, a nie wiem, co będzie jutro. Trochę trudno w tym wszystkim zachować optymizmKaarolina lubi tę wiadomość
Na razie wózek i sukienka, która ma być do karmienia (jak podciągnę robi się bluzka;)), jutro wstawię bluzki i wyprawkę, bo nie chce mi się rozpakowywać(leń). Sorry za fryz(wiem wyglądam masakrycznie bez rozpuszczonych włosów) i za nogi (już Wam narzekałam,że mi kosmicznie przytyły uda i celulitu dostałam...). Zdjęcie z bluzką takie rozmyte, wiem tandetna obróbka, ale chciałam szybko pozbyć się tła, byście skupiły uwagę na wózku:D.. DObra koniec stękania;p
stardust87, kark, betinka, nenka, akuszerka89, Ewi25, Io, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:MAMA:
ręczniki x2
klapki do chodzenia
koszulka do porodu
koszule do karmienia x2
stanik do karmienia
zwykłe skarpetki
majtki siateczkowe
podkłady na łóżko
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne
nakładki na sutki
maść na brodawki
tantum rossa
octenisept
ręcznik papierowy
czopki glicerynowe
kubek, sztućce
sztyft do ust
gumka do włosów
Kosmetyki:
-pasta do zębów
-szczoteczka do zębów
-żel pod prysznic
-żel do higieny intymne
-szczotka do włosów
-malowidła
-lusterko
-szampon
Dokumenty:
-dowód osobisty
-badania krwi i moczu
-wyniki HIV, WR, GBS, HBS
-karta ciąży
-wszystkie USG
-wypis ze szpitala (bo leżałam w tej ciąży)
-grupa krwi
DLA DZIECKA:
body z długim rękawem x5
niedrapki x2
cienkie czapeczki x2
cienkie skarpetki x2
rożek
ręcznik z kapturkiem
Pampersy x30
chusteczki nawilżane
pieluchy flanelowe x3a właśnie miałam pisać że wrzucę jutro bo dziś już w łóżku z telefonem leżę.
-
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:kark wzięło mnie na wspomnienia, przeglądałam forum na OvF i zobacz co znalazłam:)
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/66b4ea4aeaef2239b1d8b09256b16131.jpg
ahhh Ty kochana moja
Ja ostatnio się strasznie ucieszyłam, bo na kwietniówkach 2015 jest olka30, ona ze mną do jednego gina chodziła, też z nami na clo siedziała. I w końcu się udało
Paula, a ty bierzesz tyle rzeczy? Bo u was chyba szybciej wypuszczają, a my musimy na kilka dni być przygotowane, to może mniejsza torba Ci wystarczyPaula55, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
Betinka mam nadzieje ze żartowałas z tym oknem bo aż mnie strach oblecial na samą myśl! Tyle się słyszy o depresji w ciazy i po ze nigdy nie wiadomo ... prosze powiedz ze to tylko takie gadanie!!!
Co do twojej sytuacji to faktycznie nie jest kolorowo ale tak jak piszą dziewczyny juz niedługo mały zmieni wasze myślenie i wszystko nabierze innego lepszego znaczenia! Pieniądze to nie wszystko, wiele z nas tutaj ma kredyty ale nie można się załamywać! Na pewno los się kiedyś odwróci!sciskam
-
No kurde wlasnie sama nie wiem ile tego wziac. Niby po sn wypuszczaja po 24 h a jak ktos sie dobrze czuje to szybciej ale wiem to
A moze bede chciala dluzej zostac jak sie bede slabo czula...a ja to taka panikara jestem ze wol miec wiecej i niech lezy niz mniej i sie prosic
A bierzecie butelki ze soba???