WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea, ja się śmieję, że wypiję jako ostatni posiłek :P
    Na opakowaniu chyba pisze, że można przed porodem pić, ale jak czytałam opinie w internecie, to kobiety się wypowiadają, że przed im nic nie dało, więc biorę paczkę do szpitala :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea a to nie za szybko?

relganlikx65a1ud.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia zwariowałam na punkcie groszkow wiec groszkowy kącik dla mojego malucha:-) dodam jeszcze ze zasłonki tez mam w groszki i nasza posciel tez tylko w drobniejsze:-) żałuje ze ubranek w groszki nie widziałam bo pewnie tez bym kupiła! :-)

Jeszcze obrazki na drugiej scianie nie powieszone bo tatuś sie ociąga ale mozna powiedzieć ze skończony pokoj :-)
    sv15ph.jpg
    2449mv9.jpg
    k9g7zb.jpg
    2l8ynsw.jpg
    28juwlj.jpg

Mam nadzieje ze zdjecia wyraźne i nie do góry nogami bo tak mi na telefonie pokazuje:-)

K_A_M_A, BlackLuna, kark, Diabla85, zoi, Majeczka2014, stardust87, Io, madiiiii, Migotka22, magdzia26, Ewi25, akuszerka89, Tysia87, Paula55, Kaarolina, afrykanka, Nelus, mycha89, le'nutka, EmiBam, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ślicznie!!! Bardzo mi się podoba :) Szkoda tylko że muszę patrzeć bokiem i zaraz dostanę skrętu szyi :P Ale i tak ślicznie :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde bokiem sa zdjecia? Nie wiem czemu robione prosto były!:-)

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może coś piłaś i tak Ci się wydaje :D hehehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze poprzestawialo mi sie w tej ciazowej głowie :-)

atdci09kamv7205a.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Assantea a to nie za szybko?
    Na razie zamówiłam tylko i czekam na przesyłkę. Właśnie nie wiem kiedy zacząć - dlatego pytam :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Zaczęłam smarować brodawki purelanem. Ciężko się to cholerstwo rozsmarowuje ale postaram się dwa razy dziennie smarować. Do cc niecałe trzy tygodnie. Mam nadzieję że rozkręci mi się laktacja bo bardzo chciałabym karmić piersią. Póki co żadnych nawet małych wycieków nie zauważyłam.

Dziewczyny - kiedy mogę zacząć pić femaltiker?
    na ulotce piszą, że 2 dni po porodzie dopiero.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Krzyś jest piękniusi!!! Już nie mogę doczekać się kolejnych dzieciaczków!

Kaarolina lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola slodki Krzys, aj aj!!!
    Karola 2 ,sliczny pokoik! Uwielbiam biale mebelki:)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Na razie zamówiłam tylko i czekam na przesyłkę. Właśnie nie wiem kiedy zacząć - dlatego pytam :-)

A ja przeczytałam, że już smarujesz...czytanie ze zrozumieniem się kłania :P

Ale stop ja mówię o brodawkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:27

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik 10mniej a co dalej? Bedziemy doic cyce laktatorem i kolejne 10 mniej sesese ;)
    KAMA ja tam modelka bede, obwislego brzucha i dupy ;)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, nareszcie w domciu :) dziobek Krzysia jest bezcenny :D teraz już tylko dużo zdrówka dla ciebie i szybkiego powrotu do pełni sił, a dla Was jako rodzinki jak najwięcej pięknych momentów i radości z bycia razem :)

oki dziewczynki udanego wieczoru ja mykam się szykować do spanka :P kąpiel i te sprawy :)jutro znowu wstanę skoro świt i będę wam tu marudzić :P trzymajcie się cieplutko :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dlatego mi ginek powiedział, że urodzę te 2-3 tyg wcześniej bo mały ma wymiary na 95 centyl :)

Mój ma 96 centyl, jestem 3 tyg przed i szyja na 4 spusty pozamykana ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzysiu, słodziak Mały super że już w domku!!

Karolcia, super kącik (też lubię groszki) zdradzisz z jakiego sklepu ten pierwszy szary kombinezonik???

My wróciliśmy ze szpitala, był dzisiaj wieczorek informacyjny. Wszystko na plus:) Srawiają na naturalny poród, chyba że dziecko ma ok 4 kg to ew. cc

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa naskrobalyscie szalone :) ja dopiero pozegnalam kolezanke :) nie ma to jak ploty brzuchatek :) ahh jak mi lepiej :)

Karola normalnie czytasz w moich myslach :P jak bylam na poprzedniej str to mialam wolac o fotki twojego koncika bo wiedzialam ze szalejesz z groszkami... Przepiekńie to wyglada!!!! ZAKOCHALAM sie. Przygarniesz nas? H haha.
    Mega moj styl! Pieknie!!!!

Karolinka 2: Krzysztof jest the best :) sloneczko piekne :) a ty juz masz 10 kg mniej???!!!! Super!!! Dalej to juz poleci :)

Ja juz o wagach dzieciakow slyszec nie chce bo sie zestresowalam ze moj krasnal taki malutki :( wogole jak wczesniej nie myslalam o jutrzejszej wizycie tak teraz sram po gaciach czy ten moj brzuch rosnie i boje sie :(

Generalnie ide pakowac pomalu torbe....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Krzysiu jest przeslodki ,do schrupania normalnie:-)
    Pokoik groszkowy cudny.ja dziś jestem bez weny twórczej do pisania,ale podczytuje na bieżąco.moja koleżanka urodziła chłopca 60 cm a i tak wychodził że szpitala w ubraniu 56,bo takie dzidki są takie skulone na początku,więc nie ma co szaleć z ubraniami.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale miałam przed chwilą akcję. Jak z W11. A myślałam, że na takim spokojnym osiedlu mieszkam. Siedzę sobie spokojnie nad papierami i nagle słyszę pod blokiem straszne krzyki i awanturę. Wyskoczyłam na balkon a tam dwóch gości się szarpie i jeden krzyczy ,,policja na ziemię'' itp. Patrzę a ten jedne ma broń, tylko że munduru nie ma. No i nie wiem czy dzwonić na policję czy to faktycznie policjant. Zaraz biegnie drugi z bronią wiec doszłam do wniosku, że to jednak policjanci. Za nimi biegnie dziewczyna z dzieckiem na ręku (może z roczek miało) i rzuca się na tych policjantów, żeby bronić tego, którego skuwali akurat. Dziecko krzyczy a matka zamiast się troszczyć żeby mu się nic nie stało to startuje z pięściami. Na szczęście przybiegł trzeci facet i ją przytrzymał. Potem się od sąsiadów dowiedziałam, że Ci ludzie mieszkają w moim bloku i policja przyszła go zatrzymać a on wyskoczył przez okno z pierwszego piętra. Jeden policjant skoczył za nim. No masakra jakaś. Straszne, że mam takich sąsiadów. Potem wlekli tego faceta obitego pod blokiem i krzyczeli, że dostanie zarzuty za próbę ucieczki i napaść na funkcjonariuszy. A ta mamuśka leciała za nimi i prosiła, żeby mu jeszcze pozwolili zapalić bo on się boi. Biedne dziecko musiało na to wszystko patrzeć. Dobrze, że małe to może nie zapamięta tego. No ale rodziców mu nie zazdroszczę.

Oczywiście cały blok na balkonach. Jak tylko zabrali tego gościa to furorę zrobiło to, że jestem w ciąży bo część sąsiadów nie wiedziała :P

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Karola już kładziesz go tak na boczek ? I zawijasz do spania ciasno w rożek ?
    Bo zastanawiałam się właśnie jak takim maluchom lepiej?

W ogóle to kiedy można już kłaść na brzuszek?
    Od razu kaza klasc na boczek ciasno w rozku w szpitalu dostalam opierdziel ze Maly lezy na pleckach bo moze sie zachlysnac.. a ciasno w rozku dziecko czuje sie bezpieczniej tak uslyszalam.. a co do brzuszka mozna klasc jak Fipsik napisala od pierwszego dnia ale trzeba obserwowac i Pani doktor zajmuja sie Nami powiedziala zeby czesto kangurowac Maluchy :) My zaczynamy od jutra ;)

Edit. Dzieki Dziewczynki ja w moim Bablu jedtem meeega zakochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:18

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ