WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to teraz trzeba duuuużo stron nadrukować żeby Jagooodka miała co czytać jak wróci :P
    Tylko ciiii :D

K_A_M_A, Fipsik, Patu, afrykanka lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ja się zalamuje jeszcze miesiac został a ja mam 15kg+ ; (

Jezus maria i co teraz??? :D Ja też i co z tego :P I na dodatek cały brzuch zaorany! Oj modelka to ze mnie nie będzie :P :P

Karolinko na tej fotce w rożku to mi się przypomniało jak malutkiego chrześniaka trzymałam w takim rożku i bałam się go w ogóle wziąć na ręce :D A gdzie tu swoje?? :) A teraz ma już zaraz 4 lata i biega po podwórku i wrzeszczy łobuz jeden :D heheh

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ja się zalamuje jeszcze miesiac został a ja mam 15kg+ ; (

Co się przejmujesz, nie słyszałaś , że ze szpitala wyjdziesz -10kg? :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa wrote:
    Dziewczyny powiem szczerze, że ja już nic z tego nie rozumiem, jeśli chodzi o podejście lekarzy. Jedni robią masaże szyjki żeby poród przyspieszyć, krótka szyjka, rozwarcie i mówią że wszystko jest OK. A mnie mój dzisiaj nastraszył, wcześniactwem i w ogóle, chociaż jestem dzisiaj 36+6, mała waży 2600, rozwarcie mam na opuszek i kazał mi leżeć, bo urodze na dniach wcześniaka. I nie wiem teraz czy on jest nagle przewrażliwiony, czy inni lekarze jacyś bardziej olewający, hmmm

bo jak piszesz, wszystko zależy od podejścia lekarza. jedni są za tym, żeby tylko donosic, czyli 37 tydzien skonczony i mozna rodzic, a inny jest zdania, że jednak termin to termin i im blizej 40 tyg to lepiej dla dziecka. mój jak ostatnio pytałam o leki to właśnie mówi, że jak 36 tygodni skonczonych to nie ma co powstrzymywac porodu jak sie cos zacznie, bo to juz wtedy spokojnie mozna rodzic dziecko sobie poradzi. oczywiście mówił jak sie samo by cos zaczęło dziac, typu wystąpią skurcze czy odejdą wody, a nie zeby samemu wywoływac czy przyspieszac masazem. jednak osobiscie uwazam, że 3 tyg dla dziecka to sporo i jeśli urodzi sie w 37 to trudno, wiem ze sobie poradzi, ale jeśli moge miec na to wpływ to wole zeby jednak posiedziało do 39. po co utrudniac dziecku jeszcze bardziej jego pierwsze dni na świecie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola już kładziesz go tak na boczek ? I zawijasz do spania ciasno w rożek ?
    Bo zastanawiałam się właśnie jak takim maluchom lepiej?

W ogóle to kiedy można już kłaść na brzuszek?

Kaarolina wrote:
    A co do Synka to się chyba zaaklimatyzował (tfu tfu żeby nie zapeszyć przed nocą)..
    Czeka Nas pierwsza kąpiel i aż się jej boję..

a tu kilka fotek mojego Bąbla :)
    dumny Tatuś <3
    2409ab2070c319a3med.jpg

wiadomo dzióbek musi być :D
    8a6db8c5565c03f3med.jpg

uff już w domku :D
    0594ac4aac001770med.jpg
    idziemy do domku :)
    f494fd9832d1d833med.jpg

poległem w domu :D
    c6a0e9ace32f01a3med.jpg

i to by było na tyle z fotorelacji :D

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Karola już kładziesz go tak na boczek ? I zawijasz do spania ciasno w rożek ?
    Bo zastanawiałam się właśnie jak takim maluchom lepiej?

W ogóle to kiedy można już kłaść na brzuszek?

Albo Karola zawija w rożek żeby nie uciekł :P Ja też taką taktykę zastosuje :D

Migotka22, le'nutka, Kaarolina lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe możliwe :-) ale wydaje się taka grzeczna kruszynka:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to na pewno tylko pozory :P

relganlikx65a1ud.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejkuuu nas tu jest tyle, że już niedługo zaroi się tutaj od zdjęć takich maluszków! Super :-)

Ja byłam dzisiaj u tego anestezjologa i nie mam przeciwwskazań do znieczulenia- juhu! Pytałam kiedy wyruszyć do szpitala żeby nie było za późno na znieczulenie, bo mam godzine jazdy, a je dają tylko do 7cm rozwarcia to baba na mnie popratrzyła jak na ufo i powiedziała, że jak pierwszy poród to spokojnie zdąze;-/

Kurde ja naprawde się nastawiam, że to tak wszystko szybko pójdzie:-) a tu sie zapowiada na kilka ładnych godzin czekania, chyba przysiady zaczne tam robić zeby szybciej urodzić :-)

pojechałam do sklepu po kilka cieplejszych rzeczy dla małego bo oczywiscie widząc wasze zestawy stwierdziłam, że moje dziecię zamarznie:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na brzuszek można kłaść 1 dnia po urodzeniu :) Tylko nie ZARAZ po karmieniu :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

Karolina Krzysiu jest przepiekny :) My juz wszyscy wam zazdroscimy, ze macie maluszka przy sobie w domku, w dodatku takiego slodziaka :)

Anulka wszystko bedzie dobrze z twoja kruszynka, tylko potrzebuje troszke czasu aby dojsc do siebie.

Fipsik ja bym pokazala przy najblizszej okazjii twoja liste i wydaje mi sie ( lekarzem nie jestem) ze powinni ci zaplanowac twoje cc.

Ja mam jutro wizyte i jestem ciekawa ile mala wazy bp ostatnio to w 32 tyg 3 dni wazyla 2550 gr :) wiec prawdziwa kluska.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Jeszcze raz przypominam, dziewczynom, które chcą dołączyć do grupy na fb a wysłały już prośbę o dołączenie, a jeszcze nie są dołączone, zajrzyjcie w wasze wiadomości na fb w zakładkę "inne", proszę was tam o podanie nicku z belly, bez tego do grupy nie przyjmujemy ;)
    O, Szonka, a wrzucisz adres grupy fb, bo pewnie nie dam rady nadrobić tych 1,5 dnia kiedy mnie nie było :P

Karolina przepiękny ten twój Krzysiu, a dzióbki takie robi, że zaraz któraś go na zięcia wybierze :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 18:26

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    jejkuuu nas tu jest tyle, że już niedługo zaroi się tutaj od zdjęć takich maluszków! Super :-)

Ja byłam dzisiaj u tego anestezjologa i nie mam przeciwwskazań do znieczulenia- juhu! Pytałam kiedy wyruszyć do szpitala żeby nie było za późno na znieczulenie, bo mam godzine jazdy, a je dają tylko do 7cm rozwarcia to baba na mnie popratrzyła jak na ufo i powiedziała, że jak pierwszy poród to spokojnie zdąze;-/

Kurde ja naprawde się nastawiam, że to tak wszystko szybko pójdzie:-) a tu sie zapowiada na kilka ładnych godzin czekania, chyba przysiady zaczne tam robić zeby szybciej urodzić :-)

pojechałam do sklepu po kilka cieplejszych rzeczy dla małego bo oczywiscie widząc wasze zestawy stwierdziłam, że moje dziecię zamarznie:-)

I się nie pochwalisz fotami??? Chyba jaja sobie robisz :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAarolina wkoncu w domku :) nie ma to jak w domu a maluch przecudowny :)

ile ci zleciało zaraz po urodzeniu?

ja właśnie cole wypiłam 500 ml :) i niedługo sobie kisiel zrobie

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    O, Szonka, a wrzucisz adres grupy fb, bo pewnie nie dam rady nadrobić tych 1,5 dnia kiedy mnie nie było :P

Karolina przepiękny ten twój Krzysiu, a dzióbki takie robi, że zaraz któraś go na zięcia wybierze :P :D

ja juz kompa wylaczylam. moze wrzuci ktoras z dziewczyn co juz jest w grupie. a jak nie to jeszcze rano wrzuce.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie a co :-)
    10e4sjc.jpg
    4kxmc5.jpg
    2eeabs6.jpg
    akzsqo.jpg

le'nutka, madiiiii, K_A_M_A, BlackLuna, kark, Patu, stardust87, Io, Majeczka2014, JagoodkaK, magdzia26, Ewi25, pralinka, Paula55, afrykanka, Kaarolina, betinka, Nelus, nenka, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam smarować brodawki purelanem. Ciężko się to cholerstwo rozsmarowuje ale postaram się dwa razy dziennie smarować. Do cc niecałe trzy tygodnie. Mam nadzieję że rozkręci mi się laktacja bo bardzo chciałabym karmić piersią. Póki co żadnych nawet małych wycieków nie zauważyłam.

Dziewczyny - kiedy mogę zacząć pić femaltiker?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Jeszcze raz przypominam, dziewczynom, które chcą dołączyć do grupy na fb a wysłały już prośbę o dołączenie, a jeszcze nie są dołączone, zajrzyjcie w wasze wiadomości na fb w zakładkę "inne", proszę was tam o podanie nicku z belly, bez tego do grupy nie przyjmujemy ;)

A ja ani nie jestem dolaczona ani wiadomosci nie dostalam..

relg2n0a1g998ci6.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale super ciuszki :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, tu jest adres grupy na fb :)

.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:02

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ