Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
JagoodkaK wrote:Ja się zalamuje jeszcze miesiac został a ja mam 15kg+ ; (
Jezus maria i co teraz???Ja też i co z tego
I na dodatek cały brzuch zaorany! Oj modelka to ze mnie nie będzie
Karolinko na tej fotce w rożku to mi się przypomniało jak malutkiego chrześniaka trzymałam w takim rożku i bałam się go w ogóle wziąć na ręceA gdzie tu swoje??
A teraz ma już zaraz 4 lata i biega po podwórku i wrzeszczy łobuz jeden
heheh
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
julaa wrote:Dziewczyny powiem szczerze, że ja już nic z tego nie rozumiem, jeśli chodzi o podejście lekarzy. Jedni robią masaże szyjki żeby poród przyspieszyć, krótka szyjka, rozwarcie i mówią że wszystko jest OK. A mnie mój dzisiaj nastraszył, wcześniactwem i w ogóle, chociaż jestem dzisiaj 36+6, mała waży 2600, rozwarcie mam na opuszek i kazał mi leżeć, bo urodze na dniach wcześniaka. I nie wiem teraz czy on jest nagle przewrażliwiony, czy inni lekarze jacyś bardziej olewający, hmmm
bo jak piszesz, wszystko zależy od podejścia lekarza. jedni są za tym, żeby tylko donosic, czyli 37 tydzien skonczony i mozna rodzic, a inny jest zdania, że jednak termin to termin i im blizej 40 tyg to lepiej dla dziecka. mój jak ostatnio pytałam o leki to właśnie mówi, że jak 36 tygodni skonczonych to nie ma co powstrzymywac porodu jak sie cos zacznie, bo to juz wtedy spokojnie mozna rodzic dziecko sobie poradzi. oczywiście mówił jak sie samo by cos zaczęło dziac, typu wystąpią skurcze czy odejdą wody, a nie zeby samemu wywoływac czy przyspieszac masazem. jednak osobiscie uwazam, że 3 tyg dla dziecka to sporo i jeśli urodzi sie w 37 to trudno, wiem ze sobie poradzi, ale jeśli moge miec na to wpływ to wole zeby jednak posiedziało do 39. po co utrudniac dziecku jeszcze bardziej jego pierwsze dni na świecie -
Karola już kładziesz go tak na boczek ? I zawijasz do spania ciasno w rożek ?
Bo zastanawiałam się właśnie jak takim maluchom lepiej?
W ogóle to kiedy można już kłaść na brzuszek?
-
Karolaaa91 wrote:Karola już kładziesz go tak na boczek ? I zawijasz do spania ciasno w rożek ?
Bo zastanawiałam się właśnie jak takim maluchom lepiej?
W ogóle to kiedy można już kłaść na brzuszek?
Albo Karola zawija w rożek żeby nie uciekłJa też taką taktykę zastosuje
Migotka22, le'nutka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
jejkuuu nas tu jest tyle, że już niedługo zaroi się tutaj od zdjęć takich maluszków! Super
Ja byłam dzisiaj u tego anestezjologa i nie mam przeciwwskazań do znieczulenia- juhu! Pytałam kiedy wyruszyć do szpitala żeby nie było za późno na znieczulenie, bo mam godzine jazdy, a je dają tylko do 7cm rozwarcia to baba na mnie popratrzyła jak na ufo i powiedziała, że jak pierwszy poród to spokojnie zdąze;-/
Kurde ja naprawde się nastawiam, że to tak wszystko szybko pójdzie:-) a tu sie zapowiada na kilka ładnych godzin czekania, chyba przysiady zaczne tam robić zeby szybciej urodzić
pojechałam do sklepu po kilka cieplejszych rzeczy dla małego bo oczywiscie widząc wasze zestawy stwierdziłam, że moje dziecię zamarznie:-) -
Czesc mamusie
Karolina Krzysiu jest przepieknyMy juz wszyscy wam zazdroscimy, ze macie maluszka przy sobie w domku, w dodatku takiego slodziaka
Anulka wszystko bedzie dobrze z twoja kruszynka, tylko potrzebuje troszke czasu aby dojsc do siebie.
Fipsik ja bym pokazala przy najblizszej okazjii twoja liste i wydaje mi sie ( lekarzem nie jestem) ze powinni ci zaplanowac twoje cc.
Ja mam jutro wizyte i jestem ciekawa ile mala wazy bp ostatnio to w 32 tyg 3 dni wazyla 2550 grwiec prawdziwa kluska.
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Jeszcze raz przypominam, dziewczynom, które chcą dołączyć do grupy na fb a wysłały już prośbę o dołączenie, a jeszcze nie są dołączone, zajrzyjcie w wasze wiadomości na fb w zakładkę "inne", proszę was tam o podanie nicku z belly, bez tego do grupy nie przyjmujemy
Karolina przepiękny ten twój Krzysiu, a dzióbki takie robi, że zaraz któraś go na zięcia wybierzeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 18:26
-
Karolaaa91 wrote:jejkuuu nas tu jest tyle, że już niedługo zaroi się tutaj od zdjęć takich maluszków! Super
Ja byłam dzisiaj u tego anestezjologa i nie mam przeciwwskazań do znieczulenia- juhu! Pytałam kiedy wyruszyć do szpitala żeby nie było za późno na znieczulenie, bo mam godzine jazdy, a je dają tylko do 7cm rozwarcia to baba na mnie popratrzyła jak na ufo i powiedziała, że jak pierwszy poród to spokojnie zdąze;-/
Kurde ja naprawde się nastawiam, że to tak wszystko szybko pójdzie:-) a tu sie zapowiada na kilka ładnych godzin czekania, chyba przysiady zaczne tam robić zeby szybciej urodzić
pojechałam do sklepu po kilka cieplejszych rzeczy dla małego bo oczywiscie widząc wasze zestawy stwierdziłam, że moje dziecię zamarznie:-)
I się nie pochwalisz fotami??? Chyba jaja sobie robisz -
kark wrote:O, Szonka, a wrzucisz adres grupy fb, bo pewnie nie dam rady nadrobić tych 1,5 dnia kiedy mnie nie było
Karolina przepiękny ten twój Krzysiu, a dzióbki takie robi, że zaraz któraś go na zięcia wybierze
ja juz kompa wylaczylam. moze wrzuci ktoras z dziewczyn co juz jest w grupie. a jak nie to jeszcze rano wrzuce. -
Zaczęłam smarować brodawki purelanem. Ciężko się to cholerstwo rozsmarowuje ale postaram się dwa razy dziennie smarować. Do cc niecałe trzy tygodnie. Mam nadzieję że rozkręci mi się laktacja bo bardzo chciałabym karmić piersią. Póki co żadnych nawet małych wycieków nie zauważyłam.
Dziewczyny - kiedy mogę zacząć pić femaltiker? -
Szonka wrote:Jeszcze raz przypominam, dziewczynom, które chcą dołączyć do grupy na fb a wysłały już prośbę o dołączenie, a jeszcze nie są dołączone, zajrzyjcie w wasze wiadomości na fb w zakładkę "inne", proszę was tam o podanie nicku z belly, bez tego do grupy nie przyjmujemy
A ja ani nie jestem dolaczona ani wiadomosci nie dostalam..