Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dba - a uratowali tą dziewczynę? Bo z tego co wiem to jak się zacznie atak to już różnie może być.
U mnie w szpitalu było takie zamieszanie jak kobitka przyjechała z wypadniętą pępowiną. W środku nocy postawiła cały oddział na nogi ale na szczęscie wszyzstko się dobrze skończyło. Z izby przyjęć to prosto jechała na stole do cięcia. -
Io wrote:
U mnie w szpitalu było takie zamieszanie jak kobitka przyjechała z wypadniętą pępowiną. W środku nocy postawiła cały oddział na nogi ale na szczęscie wszyzstko się dobrze skończyło. Z izby przyjęć to prosto jechała na stole do cięcia.
Dziewczyny błagam bez takich opowieści na końcówce ciąży. -
ja też czekam na Wasze Szkraby już się nie mogę doczekać
JagoodkaK nie wątpię że da popalić
Ok spadam bo trzeba powoli wszystko przygotowaćudanego wieczorku
JagoodkaK lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolinka, Krzysio cuuuudowny
Kilogramami teraz wcale się nie przejmuj. Jak będziesz karmić, to po kilku miesiącach śladu po nich nie będzie. Moja koleżanka przytyła w ciąży 30 kg, a teraz jak na nią patrzę, jest o wiele chudsza niż przed zajściem w ciążę.
Jak tam się czujesz ogólnie?Kaarolina lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
dba a ona dostała tego ataku już przy parciu czy wcześniej? Bo ja mam niby cc, ale nieplanowane z datą, tylko jak się rozpocznie akcja porodowa mam jechać na izbę. Więc to trochę potrwa zanim mnie pokroją
Zrobiłam sobie listę i jak tak patrzę na sucho "jak na innego pacjenta" to się zastanawiam czy jednak w takim przypadku nie powinna być planowa cc
Uczulenie na Pyralginę!
Nadciśnienie tętnicze przewlekłe
Niewydolność nerki prawej
Refluks pęcherzowo-moczowodowy – obustronny, operowany w 2004 roku
Astma oskrzelowa – w ciąży pogorszenie
Niewydolność zastawki trójdzielnej, dysplazja prawej komory serca – po przebytym przewlekłym zapaleniu mięśnia sercowego w dzieciństwie
Epilepsja - w dzieciństwie
Zapalenie błony śluzowej żołądka – od 33 tygodnia ciąży
Nadczynność tarczycy – w dzieciństwie oraz w 1 trymestrze ciąży
Depresja – leczona od 2004 roku
-
Dziewczyny jeżeli chodzi o wagę maluszków to naprawdę nie ma co się przejmować...bo osiwiejemy!!! Wiem sama po sobie, napłakałam się jak głupia bo mały w 30tyg ważył 900g, 5tyg chodziłam jak struta bo się bałam, że coś jest nie tak. Tydzień temu ważył 2177g, czyli dalej jest malutki, ale ładnie tyję więc ja jestem przeszczęśliwa
Karolina twój Krzyś jest prześliczny
A ja dzisiaj pół dnia przeleżałam płacząc z bólu
Po obiedzie zaczął boleć mnie cały prawy bok...nie wiem od czego, ale nawet ruszyć sie nie mogłam. Żebra tak bolały, że nie mogłam oddychać, no i brzuch po prawej stronieKaarolina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiem szczerze, że ja już nic z tego nie rozumiem, jeśli chodzi o podejście lekarzy. Jedni robią masaże szyjki żeby poród przyspieszyć, krótka szyjka, rozwarcie i mówią że wszystko jest OK. A mnie mój dzisiaj nastraszył, wcześniactwem i w ogóle, chociaż jestem dzisiaj 36+6, mała waży 2600, rozwarcie mam na opuszek i kazał mi leżeć, bo urodze na dniach wcześniaka. I nie wiem teraz czy on jest nagle przewrażliwiony, czy inni lekarze jacyś bardziej olewający, hmmm
-
julaa wrote:Dziewczyny powiem szczerze, że ja już nic z tego nie rozumiem, jeśli chodzi o podejście lekarzy. Jedni robią masaże szyjki żeby poród przyspieszyć, krótka szyjka, rozwarcie i mówią że wszystko jest OK. A mnie mój dzisiaj nastraszył, wcześniactwem i w ogóle, chociaż jestem dzisiaj 36+6, mała waży 2600, rozwarcie mam na opuszek i kazał mi leżeć, bo urodze na dniach wcześniaka. I nie wiem teraz czy on jest nagle przewrażliwiony, czy inni lekarze jacyś bardziej olewający, hmmm
-
Baby nie straszcie się nawzajem-a lekarz lekarzowi nie równy, jeden powie to a drugi co innego
Będzie dobrze! Jedne maluszki urodzą się większe, inne mniejsze ale każde z naszych brzdąców będzie zdrowe i tego się trzymajmy!
A ja zżarłam big milka i mam ochotę na coś gazowanego...hmm pepsi? Oj dziś grzeszymyMigotka22, madiiiii, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam ten pajacyk, bo bardzo mi się podoba Twój szpitalny zestaw
verynice wrote:Mycha, nie powiem Ci ile kosztują te pajace ze smyka bo dostałam od mamy... ale rzuciło mi się w oczy że są przecenione teraz
Edit: dobrze widziałam - http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-62,p1085714020,ubranka-dla-dzieci-pverynice lubi tę wiadomość