WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, na pewno wszystko jest dobrze. Najważniejsze, że cały czas maluszek intensywnie się rusza. Te pomiary, to traktowała bym z rezerwą i aż tak się nimi nie przejmowała. Myśl pozytywnie, bo zamartwiając się, smuci się też Twoje dziecko.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diabla, ale w terminie porodu brzuch ma inny kształt niż na tym etapie ciąży na którym Ty jesteś :)
    No ale to z tym obwodem to wiem tylko z teorii, w praktyce nigdy tego nie stosowałam :)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mierzenia brzucha, to ja od kilku miesięcy mierzę sobie jego obwód i od 2 nic mi się nie powiększył. Aż powiedziałam o tym dzisiaj swojej lekarce. Na szczęście mnie uspokoiła i wyjaśniła, że na obwód nie powinna zwracać uwagi, bo on nie jest adekwatny do przyrostu dziecka.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam ochotę na piwko.. z sokiem malinowym :) a w lodówce mam Warkę 0 proc. ,ale dziś nie będę chlać :P

• assantea Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przeddzień donoszonej ciąży według belly ;-)

2v99mp0.jpg

Majeczka2014, ofcooo, akuszerka89, Io, Paula55, Ewi25, Karolaaa91, nenka, afrykanka, Kaarolina, JagoodkaK, madiiiii, doti77, K_A_M_A, justyna14, kark, verynice lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam także, co mam robić jak będę miała już te skurcze porodowe, bo na sr położna radziła czekać i obserwować jak będą się nasilały i dopiero jechać na ip (tak też się nastawiałam). Natomiast lekarz powiedziała, że mam nie czekać, tylko jechać i niech sprawdzą, bo wczoraj mieli dziewczynę, która tak czekała i czekała na rozkręcenie się akcji (bo nie bardzo ją bolało) i jak trafiła w końcu do szpitala, to miała pełne rozwarcie i niemalże na ip urodziła...
    Więc ja już sama nie wiem... Nie uśmiecha mi się jęczeć i stękać kilka/ kilkanaście godzin w szpitalu, jeśli pojadę za wcześnie.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeba najpierw do szpitala zadzwonic, opowiedziec cala historie i dopiero co mowia czy to juz czy trzeba czekac :)
    Zazwyczaj wychodzi tak ze do szpitala trafia sie z 4- cm rozwarciem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w domku, wizyta o 18:40 a weszłam 20:20 dopiero. No ale miałam zrobiony wymaz BGs i wynik tak za 4 dni. Rozwarcie już na półtora palca ale lekarz nie kazał się nic martwić :) mam sie zapisać na KTG już, no i kolejna wizyta za tydzień i wtedy już mam przyjść z wynikami Gbs, posiewem i tym KTG i możliwe że mi już ostatnie usg zrobi bo to będzie 38 tydzień (37+5). Mam nadzieje że urósł ten mój bąbel bo w 32*5 tydzień ważył aby 1775 gram, mieścił się w granicach ale niziutko :(...bede się stresować teraz...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    U nas trzeba najpierw do szpitala zadzwonic, opowiedziec cala historie i dopiero co mowia czy to juz czy trzeba czekac :)
    Zazwyczaj wychodzi tak ze do szpitala trafia sie z 4- cm rozwarciem :)

No właśnie bratowa mojej kuzynki w Oxfordzie jeździła tam i z powrotem do szpitala aż za 3cim razem dopiero pozwolili jej zostać i urodzić :D

Heh, się uśmiałam! Dzwoniła do mnie koleżanka z pracy i opowiadała mi, jak to moja szefowa bezpośrednia i 'ulubiona' koleżanka z pokoju insynuowały, że na pewno jak trafiłam do szpitala z Salmonellą pod koniec października, to już wiedziałam, że byłam w ciąży, bo nie dostałam antybiotyku :D Normalnie prawie jak słonica, 11 miesięcy ciąży ;)

Paula55, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A jakie masz wymiary podane?

z tego co zapamietalam ok33cm glowka, ok 32cm brzuszek i nozka ponad 7cm, 7,4 chyba...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula jak Ty masz problem z brzuchem to co ja mam powiedzieć. W obwodzie przez 3 miesiące urósł 4cm, a tak jak Ty mierzysz to mam dokładnie 33cm (po całym dniu, z rana na bank będzie mniej), a jestem w 36 tyg. Moja waga też stoi od 6 tygodni praktycznie. Przez 10 dni to ile ten brzuch niby ma rosnąć...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ktg to co tam dokładnie ono pokazuje? Co na nim widać?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • kamila86 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę że większość z Was martwi się małą wagą dziecka, a ja odwrotnie. Pierwsze urodziłam 4680, więc teraz panikuję. Myślicie, ze USG w 36 tygodniu jest miarodajne?

• Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    z tego co zapamietalam ok33cm glowka, ok 32cm brzuszek i nozka ponad 7cm, 7,4 chyba...

To mnie 3005 g z tego wychodzi.
    Możesz sobie popatrzeć na tej stronie. Cała masa kalkulatorów:
    http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/index.php

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To mnie 3005 g z tego wychodzi.
    Możesz sobie popatrzeć na tej stronie. Cała masa kalkulatorów:
    http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/index.php

w szpitalu ponad tydz temu podali mi wage 3042 a dzis z tych wymiarow 3065 :) wykres moj wyglada tak jakby zatrzymal sie wagowo ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula niczym sie nie przejmuj napewno wszystko jest w porzadku glowa do gory :)

lenutka trzymam kciuki i oczywiscie fotke plisssss

karola wlasnie ja sie najbardziej obawiam tych pielgrzymek

fo szpitala musze miec 3 rozki a kocyk biore na wyjscie

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:
    Cześć Dziewczyny, widzę że większość z Was martwi się małą wagą dziecka, a ja odwrotnie. Pierwsze urodziłam 4680, więc teraz panikuję. Myślicie, ze USG w 36 tygodniu jest miarodajne?

U mnie ze względu na wielkość mojego kloca dodatkowo gin zleciła mi w 37 tyg.

Ewik - na KTG górny wykres pokazuje rytm serca dziecka, dolny skurcze i jeszcze jak dostajesz guziczek do naciskania, to na samym dole kreseczki się pojawiają jak klikniesz, że dostałaś kopa :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:

W ostatnich tygodniach dziecko potrafi nawet 1 kg ,,przytyć" więc różnie to bywa. Najwięcej mówi USG, które robią jak przyjmują na porodówkę, ale one też potrafią się nawet o 0,5 kg mylić. Moja gin powiedziała, że dowiem się ile dziecko waży dopiero jak je urodzę, bo ta waga z USG to tylko orientacyjna jest. Teraz jak leżałam w szpitalu dziewczyna urodziła synka 4100 g, a miał być 3500 g.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    U mnie ze względu na wielkość mojego kloca dodatkowo gin zleciła mi w 37 tyg.

Ewik - na KTG górny wykres pokazuje rytm serca dziecka, dolny skurcze i jeszcze jak dostajesz guziczek do naciskania, to na samym dole kreseczki się pojawiają jak klikniesz, że dostałaś kopa :)

dzięks :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • kamila86 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiecie, drugi poród tak wielkiego dziecka siłami natury, to nie na moje możliwości :P

‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ