Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
diabla, ale w terminie porodu brzuch ma inny kształt niż na tym etapie ciąży na którym Ty jesteś
No ale to z tym obwodem to wiem tylko z teorii, w praktyce nigdy tego nie stosowałam -
Co do mierzenia brzucha, to ja od kilku miesięcy mierzę sobie jego obwód i od 2 nic mi się nie powiększył. Aż powiedziałam o tym dzisiaj swojej lekarce. Na szczęście mnie uspokoiła i wyjaśniła, że na obwód nie powinna zwracać uwagi, bo on nie jest adekwatny do przyrostu dziecka.
-
nick nieaktualny
-
Zapytałam także, co mam robić jak będę miała już te skurcze porodowe, bo na sr położna radziła czekać i obserwować jak będą się nasilały i dopiero jechać na ip (tak też się nastawiałam). Natomiast lekarz powiedziała, że mam nie czekać, tylko jechać i niech sprawdzą, bo wczoraj mieli dziewczynę, która tak czekała i czekała na rozkręcenie się akcji (bo nie bardzo ją bolało) i jak trafiła w końcu do szpitala, to miała pełne rozwarcie i niemalże na ip urodziła...
Więc ja już sama nie wiem... Nie uśmiecha mi się jęczeć i stękać kilka/ kilkanaście godzin w szpitalu, jeśli pojadę za wcześnie. -
ja już w domku, wizyta o 18:40 a weszłam 20:20 dopiero. No ale miałam zrobiony wymaz BGs i wynik tak za 4 dni. Rozwarcie już na półtora palca ale lekarz nie kazał się nic martwić
mam sie zapisać na KTG już, no i kolejna wizyta za tydzień i wtedy już mam przyjść z wynikami Gbs, posiewem i tym KTG i możliwe że mi już ostatnie usg zrobi bo to będzie 38 tydzień (37+5). Mam nadzieje że urósł ten mój bąbel bo w 32*5 tydzień ważył aby 1775 gram, mieścił się w granicach ale niziutko
...bede się stresować teraz...
-
Paula55 wrote:U nas trzeba najpierw do szpitala zadzwonic, opowiedziec cala historie i dopiero co mowia czy to juz czy trzeba czekac
Zazwyczaj wychodzi tak ze do szpitala trafia sie z 4- cm rozwarciem
No właśnie bratowa mojej kuzynki w Oxfordzie jeździła tam i z powrotem do szpitala aż za 3cim razem dopiero pozwolili jej zostać i urodzić
Heh, się uśmiałam! Dzwoniła do mnie koleżanka z pracy i opowiadała mi, jak to moja szefowa bezpośrednia i 'ulubiona' koleżanka z pokoju insynuowały, że na pewno jak trafiłam do szpitala z Salmonellą pod koniec października, to już wiedziałam, że byłam w ciąży, bo nie dostałam antybiotykuNormalnie prawie jak słonica, 11 miesięcy ciąży
Paula55, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
paula jak Ty masz problem z brzuchem to co ja mam powiedzieć. W obwodzie przez 3 miesiące urósł 4cm, a tak jak Ty mierzysz to mam dokładnie 33cm (po całym dniu, z rana na bank będzie mniej), a jestem w 36 tyg. Moja waga też stoi od 6 tygodni praktycznie. Przez 10 dni to ile ten brzuch niby ma rosnąć...
-
Io wrote:To mnie 3005 g z tego wychodzi.
Możesz sobie popatrzeć na tej stronie. Cała masa kalkulatorów:
http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/index.php
w szpitalu ponad tydz temu podali mi wage 3042 a dzis z tych wymiarow 3065wykres moj wyglada tak jakby zatrzymal sie wagowo
-
kamila86 wrote:Cześć Dziewczyny, widzę że większość z Was martwi się małą wagą dziecka, a ja odwrotnie. Pierwsze urodziłam 4680, więc teraz panikuję. Myślicie, ze USG w 36 tygodniu jest miarodajne?
U mnie ze względu na wielkość mojego kloca dodatkowo gin zleciła mi w 37 tyg.
Ewik - na KTG górny wykres pokazuje rytm serca dziecka, dolny skurcze i jeszcze jak dostajesz guziczek do naciskania, to na samym dole kreseczki się pojawiają jak klikniesz, że dostałaś kopaEwi25 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
kamila86 wrote:Cześć Dziewczyny, widzę że większość z Was martwi się małą wagą dziecka, a ja odwrotnie. Pierwsze urodziłam 4680, więc teraz panikuję. Myślicie, ze USG w 36 tygodniu jest miarodajne?
W ostatnich tygodniach dziecko potrafi nawet 1 kg ,,przytyć" więc różnie to bywa. Najwięcej mówi USG, które robią jak przyjmują na porodówkę, ale one też potrafią się nawet o 0,5 kg mylić. Moja gin powiedziała, że dowiem się ile dziecko waży dopiero jak je urodzę, bo ta waga z USG to tylko orientacyjna jest. Teraz jak leżałam w szpitalu dziewczyna urodziła synka 4100 g, a miał być 3500 g.kark lubi tę wiadomość
-
betinka wrote:U mnie ze względu na wielkość mojego kloca dodatkowo gin zleciła mi w 37 tyg.
Ewik - na KTG górny wykres pokazuje rytm serca dziecka, dolny skurcze i jeszcze jak dostajesz guziczek do naciskania, to na samym dole kreseczki się pojawiają jak klikniesz, że dostałaś kopa
dzięks