WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, SPOKOJNIE!!!!!!!!!!!!!
    Kochana malutka nasza, pamiętasz te wspaniałe umiejętności tamtejszych położnych, jak dupkę z główką pomyliła Tiagusia? A do tego w 9 miesiącu zmniejsza się ilość wód płodowych, więc brzuszek praktycznie nie rośnie (mniej wód, większe dziecko, więc wychodzi na '0'). Nie denerwuj się na zapas!!!

Afrykanka, płytki mi spadają od 4 miesiąca cały czas, więc raczej marna szansa, żeby z 80 tys. nagle wskoczyły na to minimalne 130 tys chociażby :( Już się chyba pogodziłam z tym, ze zobaczę mojego bączka dopiero 0,5h po jego narodzinach... Przeraża mnie trochę to powikłanie po ZPP, bo ja cierpię na silne migreny z objawami ogniskowymi, więc jakby przez 2 tyg miała mnie napierniczać głowa, to nawet bym nie była w stanie dość do siebie, zajmować się Matim i cieszyć nim. Znieczulenie ogólne już raz miałam i trwało dłużej, niż będzie trwało to przy cc i doszłam do siebie kilkadziesiąt minut po obudzeniu.
    U mnie cc ma być w 38t+6d :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale chamy, że nie zmierzyli małego! Mój w 26 dni przybrał na wadze 900g między 29 a 32 tyg. więc Twój na pewno też przybrał w 10 dni! Nic się nie martw. Najważniejsze, że się rusza i tętno jest w porządku. Poczekaj cierpliwie do poniedziałku i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze a mały rośnie.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kobitka w pracy opowiadała, że jej wnuczek urodził się normalnie w terminie i ważył 2500 g. Też lekarze panikowali i w inkubator go wkładali a potem wyszło, że taka jego uroda i teraz chłopczyk ma 2 latka i zdrowo się rozwija. Poza tym te wymiary mogą się mylić. Ja też ostatnio w szpitalu płakałam jak się okazało, że Kubuś jest malutki i tak jak wcześniej był zawsze powyżej normy tak nagle zrobił się okruszkiem. A dwa dni później na tym samym sprzęcie innemu lekarzowi wyszło, że jest wielkim kluskiem. Może na tym USG po prostu się pomylili?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi tez sie wydaje, ze oni Ciebie niepotrzebnie nastraszyli. Przeciez nie moga wiedziec ile dzidzius urosl czy przybral na wadze na podstawie wygladu brzucha. Postaraj sie nie stresowac, jestem pewna ze w poniedzialek lekarz przekarze Ci tylko dobrz wiesci.

Moja mama rodzac mnie miala maly brzuch i lekarze sie pytali co on a tu robi na oddziale i czy to porod przedwczesny bo brzuszek wygladal moze na 7 mies. a jak mnie wyjeli to sie spytali jak to mozliwe, ze takie duze dziecko a brzuch taki maly.Po 2 tygodniach od porodu wchodzila w normalne ciuchy sprzed ciazy. ( Moja mama jest z tych nizszych i drobniejszych).

Kazdy jest inny i ma inny brzuszek, a w ogole to ja sie dziwie ze taka metoda( mierzenie centymetrem) moga stwierdzic jak sie dzidzius rozwija?( Maja usg czy rentgen w oczach?)
    Mamy XXI wiek, wszedzie sa dostepne usg a oni dalej w sredniowieczu i do tego strasza ludzi.

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laseczki :)
    Wmawiam sobie ze to tempaki i tylko znowu nas strasza! A w pon okaze sie ze Tiago grzecznie posiedzi do terminu i nie bede musiala kupowac ubranek na szybko na 2,5 kg :)
    Najgorsze tylko jest czekanie :/
    I serio nie kumam ni chu chu czemu nie spr wymiarow? 10 dni rozncy miedzy badaniami na koncowce to duzo!!! Przynajmniej tak mi sie wydaje...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:

le'nutka jej ja bym na twoim miejscu juz jajko znosila i minuty liczyla :) Jeszcze pare godzin i bedziesz miala swoja kruszynke przy sobie. Pewnie bym w ogole oka nie zmruzyla. bede o Tobie jutro myslala :)

No ja wlasnie tez nie moge sie doczekac az zobacze moje Kochane Malenstwo :-) a jednoczesnie boje sie jak to bedzie choc wiadomo musi byc dobrze! Calkiem mozliwe ze ciezko bedzie zasnac, w koncu moje marzenie sie spelni jutro :-)
    Dam znac jak tylko bede w stanie.
    Trzymajcie kciuki za nas!

Io, afrykanka, verynice, K_A_M_A, kark, JagoodkaK, BlackLuna, doti77 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    No ja wlasnie tez nie moge sie doczekac az zobacze moje Kochane Malenstwo :-) a jednoczesnie boje sie jak to bedzie choc wiadomo musi byc dobrze! Calkiem mozliwe ze ciezko bedzie zasnac, w koncu moje marzenie sie spelni jutro :-)
    Dam znac jak tylko bede w stanie.
    Trzymajcie kciuki za nas!

Oj pewnie noc będzie dłuuuuuuuuuuga! Ja sobie dzisiaj uświadomiłam, że w sumie tylko 12 dni mnie dzielą od rewolucji i jakoś kompletnie tego nie czuję. Pewnie dzień wcześniej się udzieli ;)
    Trzymamy kciuki z całych sił, wszystko będzie dobrze!!!!!
    A o której Cię tną?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale tu nie chodzi o wielkosc... Bo to wiadomo ze spr indywidualna tylko o PRZYROST. A ten powinien byc staly. Ja brzucha wcale malego nie mam. Tylko nic sie nie powiekszyl. Oni tu te metody stosuja od set lat... Tak prowadza ciaze. Moja kolezanka miala to samo i wywolywali jej porod wczesniej a mala faktycznie urodzilasie ledwo ponad 2 kg i byla traktowana jak wczesniaczek...
    No i to ost usg wg wymiarow potwierdzilo ze jest maly, plus waga. No nic.
    Luz. Dopoki mi nie powiedza na nast usg ze nie urosl to nie panikuje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka ;) trzymamy wszystkie kciuki, wszystkie Ci zazdrościmy, że będziesz miała jutro synka przy sobie! No i oczywiście czekamy na wieści :)

Dziewczyny, powiedzcie mi ile tej herbatki z liści malin się robi? Bo kupiłam dzisiaj w aptece ale kompletnie nie wiem ile jej wsypać i ile razy dziennie ją pić?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja to ogolnie okaz zdrowia. Co prawda czesto odwiedzalam chirurgie ;) ale to ze wzgledu na zwichniecia, skrecania, zlamania czy szycie nogi ;) Nie kazdy sie bawi grzecznie lalkami czy z innymi dziewczynkami ;)Ja to gorsza od chlopakow bylam ;)

Ja mialam raz pelna narkoze jak mialam operowany wyrostek, po narkozie szybko doszlam do siebie, ale wlosy mi wychodzily garsciami, myslalm ze lysa zostane. Dlatego mam awersje do pelnej narkozy/

Betinka jestem pewna ze wszytsko bedzie dobrze, jeszcze troszke i bedziesz miec maluszka ze soba.

betinka lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le' nutka trzymamy kciukasy za jutro :) ehh kolejna mamusia bedzie :)

le'nutka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=Ss03V9cw8b0

Cudowny dzieciak :D

Paula głowa do góry będzie dobrze!!! Bo w końcu nie może być inaczej :*

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie co zrobić z luteiną i Izoptinem, które mi zostały? Mam prawie dwa opakowania luteiny i całe pudełko Izoptinu. Ja już tego nie zużyję, a jak wrzucę do apteczki to się tylko przeterminuje. Myślałam, żeby oddać jakiejś dziewczynie z forum, ale nie wiem czy to dobry pomysł dawać komuś leki na receptę. Mogłabym oddać mojej gin, żeby komuś dała, ale jakoś mi tak głupio.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybciutkie pytanko i idę Was nadrabiać.
    Ile dziewczyny czekałyście na wynik z HbsAg?
    Robiłam dziś morfologię, oddawałam mocz no i ten HbsAg. Odebrałam online wyniki z morfologi i moczu,ale Hbsu nie mam. Zastanawiam się czy jest dłuższy czas oczekiwania na te wyniki. Albo trzeba odebrać osobiscie?

• Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    szybciutkie pytanko i idę Was nadrabiać.
    Ile dziewczyny czekałyście na wynik z HbsAg?
    Robiłam dziś morfologię, oddawałam mocz no i ten HbsAg. Odebrałam online wyniki z morfologi i moczu,ale Hbsu nie mam. Zastanawiam się czy jest dłuższy czas oczekiwania na te wyniki. Albo trzeba odebrać osobiscie?

Mnie powiedzieli, że wyniki po tygodniu jak coś wyrośnie, albo po kilku dniach jak nie wyrośnie. Jutro dzwonię sprawdzić czy coś tam zasiałam :P

Edit: Błąd. Myślałam, że o GBs pytasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:08

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:08

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hbs osobiście, bo zakaźny.

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze, musi być :)
    Co do mierzenia brzucha u mnie jest to samo na tym głównie polegają wizyty jedno usg na całą ciążę i tyle. Też się zastanawiałam jak to jest że oni po prostu zmierzą tym cm brzuch zaznaczą na wykresie i wiedzą czy jest dobrze czy źle.Ale tak funkcjonują i zawsze się im to sprawdza a ile dziecko waży to ja się dowiem jak dopiero urodzę :( Np dzisiaj sprawdzała jak mały jest ułożony i tak mi wcisnęła ręce w brzuch że az się bałam czy Antosiowi krzywdy nie zrobiła a ona dumna no jest tu główka czuję dokładnie, ułożony jest już głową w dół.
    Ale dla przykładu powiem Ci że moja szwagierka jak przyjechała tutaj w 6 miesiącu ciąży i poszła na wizytę to okazało się że jej synek był poniżej normy tj poniżej tej dolnej kreski i zaczęli się martwić że jak na ten etap jest mały odczekali dwa tygodnie i przez ten czas wbił się w ten środkowy wykres także dzieciaczki szybko rosną i na pewno Tiaguś nadrobi tą wagę :)

Paula55 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tesciowa i mama moga przyjechać pomoc bo my swiezaki to bedzie cykor. A cala reszta won! Fipsik, Verynice Wy możecie ;)

Nie wiem jak Wy, ale ja tam nie chce, aby teściowa przyjeżdżała do mnie z "pomocą". Wolę sama sobie radzić z mężem, aniżeli mieć ją na głowie. A poza tym w czym mogłaby mi pomóc... mama niestety mieszka daleko, to nie ma szans, aby do nas przyjechała, bo nie ma jej gdzie położyć spać w naszej kawalerce :(

madiiiii lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polsacie chyba film dla nas - 9 miesięcy!

le'nutka lubi tę wiadomość

‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ