WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tego sie trzymajmy kurde :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:
    betinka, czy brałaś całą ciążę witaminy dla ciężarnych? Ja miałam świetną morfologię, ale moja gin kazała brać te witaminy, więc łykałam jak debil. A potem dowiedziałam się po fakcie, że takie są skutki uboczne. Było nawet ponoć takie powiedzenie wśród położnych: "Bierz Maternę (witaminy dla kobiet w ciąży), a urodzisz Manna".
    Bralam tylko na samym poczatku, ale jakos w 3 mies lekarka mi powiedziala, ze mam nie brac, tylko same DHA.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • kamila86 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem pewnie Twój chłopak nie będzie aż tak wielki jak mój :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie, maz mi przyniosl ze skrzynki gazete, 'Style by Stilago' mi przyslali. I tak ogladam ta gazete i nagle zonk. Zastanawiam sie w co ja sie bede ubierac po porodzie :/ Praktycznie wszystkie ubrania mam obcisle, nawet w ciazy takie kupowalam, bo luzne mnie dodatkowo powiekszaly. A wiadomo, ze tych 23 kg nie zrzuce w kilka tyg, do tego brzuch po cc dluzej sie wchlania... Kuuuurna, szlafrok mi zostanie. Gora jeszcze spoko, bo koszule mozna zalozyc, ale co na dupe?! W jeansy sie nie wbije, na legginsy nie moge juz patrzec. Moze dres? :D

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No to jeszcze wiekszy szacun :D Ja 169cm i 49kg przed, a teraz 73 :o Hoduje sloniatko!
    Uffff kamien z serca;) czyli te z niedowaga tyja na potęgę ;) ;) ;)

afrykanka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja identycznie, ale pościeli malutkiej też nie będę prasować :) Tylko dobrze wypłukałam w czystej wodzie. Położna nam mówiła na szkole, że noworodki nie lubią takich sztywnych okryć, bo nie opatulają one szczelnie i taki bobasek czuje się w nich mało komfortowo. W ogóle to zamiast rożka polecała na początek wziąć ze sobą ze 2 kocyki, które są zdecydowanie przytulniejsze dla malucha, który do tej pory non stop był "opatulony" ciepłymi wodami.
    hela wrote:
    ja w ogole poscieli nie prasuje, ogolnie prasuje moze raz na rok jakas koszule elegancka albo mezowi teraz na wesele ;) a tak to nic sie nie gniecie jakos razaco ;) a posciel wieszam tak ze ladna jest jak wyschnie :) ale malemu to juz sie poswiece i wyprasuje hehe ;)

ofcooo lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:
    Zatem pewnie Twój chłopak nie będzie aż tak wielki jak mój :)
    Nie no, az tak wielki to nie zdazy urosnac ;) Wyciagaja go w 38t6d.

• kamila86 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka :P

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ehhh...skoro już Cię nastraszyli, to mogli Ci zrobić te pomiary, żebyś się nie martwiła przez cały weekend. Zobaczysz, że wszystko będzie ok. Mój brzuch nigdy nie był zbyt duży, a ostatnio przystopwał ze wzrostem i jakoś żaden z lekarzy nie uznał, że jest to powód do zmartwień :)

Spokojnej nocki...:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sukienki tez obcisle. A z takim nawisem z przodu to mi sie nie bardzo usmiecha ;)

• hela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Hehe, ja identycznie, ale pościeli malutkiej też nie będę prasować :) Tylko dobrze wypłukałam w czystej wodzie. Położna nam mówiła na szkole, że noworodki nie lubią takich sztywnych okryć, bo nie opatulają one szczelnie i taki bobasek czuje się w nich mało komfortowo. W ogóle to zamiast rożka polecała na początek wziąć ze sobą ze 2 kocyki, które są zdecydowanie przytulniejsze dla malucha, który do tej pory non stop był "opatulony" ciepłymi wodami.

madiiiii ja w ogole nie mam rozka kupionego, mam wlasnie taki gladki kocyk, od moje kolezanki ma juz 11 lat i jest idealny, a szwagierka owijala w duza pieluche flanelowa tez mieciutka :)

madiiiii lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super :) Im bardziej miękko tym lepiej i przytulniej dla bobasa. Ja z resztą też w dzieciństwie nie znosiłam sztywnej, wyprasowanej pościeli :P Nam np. położna polecała miękki kocyk, na to zwykła tetrowa pieluszka i na to noworodzio...i robimy paczuszkę :)
    hela wrote:
    madiiiii ja w ogole nie mam rozka kupionego, mam wlasnie taki gladki kocyk, od moje kolezanki ma juz 11 lat i jest idealny, a szwagierka owijala w duza pieluche flanelowa tez mieciutka :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bioore wit i co? Kurdupla mam heh :) wiec nijak sie ma jedno do drugiego :P

Ja wczoraj prasowalam ta posciel co mam na zmiane w sowki i powiem wam- CUDOWNA :) jedno pociagniecie zelazka i jak tafla lodu gladka :) material boski!!! Z allegro za jakies smieszne oieniadze z firmy o ile dobrze pamietam Mamo Tato czy jakos tak :P
    Sama przyjemnosc takie prasowanie,
    Rozek po praniu nowka sztuka. Tez przejechalam para i jest gladziutki :)

Madiii no sa ciulami i tyle :/ zlosliwosc chyba bo jak to wytlumaczyc? Ale nie zamierzam sie zamartwiac... Do pon szybko zleci i przyniose wam dobre wiesci O! :)

madiiiii lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Fipsik ty chyba nie doczytalas do konca jak to wyglada... Kazdy ma INDYWIDUALNY wykres wzrostu...
    Jest on sporzadzany na podstawie pewnych danych indywidualnych tj jak wzrost, waga, bmi itd...
    To ze ja mam tyle cm nie znaczy ze ty tez powinnas tyle miec... Z tego co widzialam troche roznimy sie budowa...

Ale ja Ci nie napisałam ile ważę i że Ty masz tyle ważyć. Napisałam, że:
    1. moja waga od 6 tyg się nie zmieniła, chociaż wcześniej narastała regularnie;
    2. Brzuch prawie w ogóle nie urósł;
    3. W szpitalu jak zrobili usg, to wyszło, że mała przytyła w 3 tyg zaledwie 100 gram i wymiary w ogóle się nie zmieniły.

Moja lekarka powiedziała, że DOPÓKI CZUJĘ RUCHY DZIECKA, to mam na wymiary nie patrzeć. Że skoro się rusza i to zdecydowanie, to na pewno rośnie. Czy to prawda okaże się we wtorek na usg.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem sie zastanawiam, czy to USG wiecej zlego, czy dobrego przynosi!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez... Dopiki mialam tylko te 2 to wszystko bylo ok, a teraz zasiali panike :/
    Masakra.

No widzisz Fipsik. Tobie mowia co innego a tu lekarze patrza i zwracaja uwage na takie rzeczy.
    Teraz pisze z dziewczynami z angli i innych miast WB i u nich bylo to samo...
    Jak tylko nagle waga stopowala, czy brzuch to czesto sie okazywalo ze cos jest na rzeczy.
    Jak mialam tu lekarzy za olwecow tak teraz powoli dostrzegam ze ich system chyba jednak dziala...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Ty czujesz swoje dziecko. Czy coś się zmienia. Ja widzę, że po miesiącu ma większe przynajmniej nogi - jak wysadzi kopniaka to widzę różnicę teraz i sprzed miesiąca. Moja zapewne wlazła mi głębiej w dupsko, a na bank ze 3 kilo będzie miała we wtorek. Ale się okaże, może faktycznie nikt się nie zainteresował i nadal będzie miała 2 kilo i spadnie na 5 centyl i tyle będę miała z dzieciaka :|

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiedzialam ze brzuch nic sie nie zmienil. Zeby maly rosl tez nie czuje raczej. Nawet dzis mojemu mowulam ze mam wrazenie ze mi lzej jakos ostatnio...no i wykrakalam chyba.
    Ruszac sie rusza ale gdyby cokolwiek sie w ruchach zmienilo to juz dawno byla bym w szpitalu. Mnie juz od 25 tyg tu uczulali na obserwacje ruchow ah teraz na koniec tym bardziej. Wiec gdyby tylko sie cos zmienialo mialam od razu do szpitala dzwonic...

Ok lece do wyra bo sporo wrazen jak nah dzis. Dobrej nocki... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wymiary i waga z usg tez jest mylna, moja kolezanka byla ogromna i mowili ze zrobia cesarke bo mega dziecko i co?3200, to takie ogomne?
    Moja kuzynka zas miala taki brzusio jak ja w 5 miesiacu a od 7 to sie zatrzymal chyba a waga jej to bylo5,5 kg na + kazdy pytal na ulicy (sasiadki) nawet w mojej obecnosci 'JEJ CZY TO DZIECKO W OGOLE ROSNIE' pizdy!Ona miala lzy w oczach bo juz sama nie wiedziala czemu ma taki maly brzusio i waga nic nie rusza.Urodzila 10 dni przed teminem chlopczyka 3100 to normalna waga, super waga!Tyle strachu i mysli po nic!

ja mam znow odwrotnie, mnie strasza ze za duze !Nosz kur.. nie dogodzisz!!
    Bandzior mam taki ze przez 4 tyg prawie 9cm urosl, teraz mam w obwodzie brzucha 120 cm!A przed ciaza nie mialam zapasow na brzuchu bo cwiczylam regularnie i mialam wyrobiony.Czuje ze nadal rosnie, nawet po samych ruchach bo jak przywali to az krzykne z bolu!Nie dosc ze sie panicznie boje porodu to moja corusia to kawal baby , przynajmniej sie na taka zapowiada.

Nie zamartwiajcie sie na zapas kobitki :)

Paula powiedz mi czy tobie te scany teraz robili wlasnie z tego powodu , czy mialas miec jeszcze jakis na koncowce?mi tam ie chca robic ;/

Dobrej nocki dla was kochane:)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zaraz rozplacze. Nie spie kolejna noc, juz nie pamietam ktora, dzis moj T wrocil z trasy i pyta ze smutkuem: to my juz wcale nie bedziemy ze sobą spać ???
    Normalnie czuje sie jak jakis debil, ktory z chlopem spac nie moze.
    ; ( ; ( ; ( ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ