WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A ja sie zaraz rozplacze. Nie spie kolejna noc, juz nie pamietam ktora, dzis moj T wrocil z trasy i pyta ze smutkuem: to my juz wcale nie bedziemy ze sobą spać ???
    Normalnie czuje sie jak jakis debil, ktory z chlopem spac nie moze.
    ; ( ; ( ; ( ; (

kochana a co sie dzieje ze nie mozecie spac ze soba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Mierzenie brzucha jest serio bardzo pomocne. Kiedyś nie było USG, KTG i innych rzeczy, a położne i lekarze świetnie radzili sobie z ciążą i porodem. Np jeśli kobieta w terminie porodu w największym obwodzie brzucha ma 100 cm to dziecko będzie ważyło 3500g, z każdym centymetrem więcej przyrasta i waga dziecka. Tylko to się tyczy szczupłych kobiet a nie takich jak np ja :P
    Paula - lekarze tam na pewno znają się na swoim fachu i skoro uważają że potrzebne jest wywołanie porodu czy większa obserwacja to słuchaj się ich. Takie jest moje zdanie.

akuszerka tos mnie wystarszyla teraz ;/ ja mam w obwodzie na ta chwile 120 cm to ilez ten moj klocek bedzie wazyl?dodam, ze przed ciaza mialam miesnie na brzuchu bo cwiczylam ciagle i o nadwadze nie bylo mowy. Strasza mnie tu ze bedzie duza, w ciagu 4 tyg brzusio 9 cm urosl to duzo jest!
    Chyba mi du.. rozerwie za przeproszeniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 01:46

Fipsik, betinka lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi sie nudzi w łóżku, on spi a ja rzucam się jak wesz po kolnierzu i go budze. Pozniej jest spięcie, ze robi mase kilometrow i jest nieprzytomny ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo widzę, że ktoś tutaj nie śpi :P Ja się kręciłam ale wstałam i teraz wpieprzam leczo :D
    Noga mnie boliii!!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK niech się mąż przyzwyczaja,bo jest taka możliwość,że przez pierwsze tygodnie po pojawieniu się maluszka na świecie długo nie pośpi;-) np.mój wstaje do pracy o 4 rano,a siedzi teraz przed tv i ogląda film.zostały mu 2 h snu i wygląda na to,że już się nie kładzie.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj jego 2 budziki w telefonie nie obudza ale jak ja sie wierce w lozku to go budze. Zastanawiam się czy czegoś nie zjeść. A moze mleko zrobie.
    tysia maz ma mistrza ;)
    KAMA czemu Cie boli?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem... Mam takie bóle w nodze jeszcze sprzed ciąży tylko wtedy były bardziej w pachwinie a teraz tak jakby mnie kości bolały... I moim zdaniem mam ten RLS bo wieczorami bolą mnie nogi-muszę dawać je wysoko albo chodzić, a najlepiej położyć się na płasko , to takie niespokojne napięcie i delikatne mrowienie ale dziś mnie bardziej boli :/ Ale smut :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mąż hardcore ;) A Ty czemu nie śpisz??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam takie łóżko,że nawet nie wiem czy on w nocy przylazl czy zasnął przed tv w salonie.po prostu się nie stykamy nawet;-) bajeczka mówię Wam kobitki.ja ostatnio w poprzek się obudzilam

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja dziś wstalam wstyd się przyznac po 13.i myślę,że teraz będzie podobnie:-)Ale moje dziecko np zaczyna tańczyć około 1,więc chyba to rodzinne u nas:-)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napchalam sie plackiem, teraz to juz wcale nie zasne...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... Ja jak wstanę późno-np 10 to mnie głowa boli :P Ale też nie lubię za wcześnie, optymalna godzina to 7-8 teraz. No ale teraz przegięcie-położyłam się po 22 i już mi się nie chce spać...
    Właśnie nadrabiam strony i wyczytałam Twój post o tym jak czytałaś poradnik perfekcyjnego krocza (u nas rozenkowa taki ma pseudonim :P ) i twierdzisz że to beznadziejne jest?? Kurde, a chciałam na urodziny matce kupić bo kiedyś wspominała że chciałaby taki poradnik...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Napchalam sie plackiem, teraz to juz wcale nie zasne...

A jaki placek miałaś?? Ja też już się nażarłam, ale zjadłabym jakieś ciasto z kremem...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kur.. napisalam rozprawke I mi wszystko zniknelo!!! nienawidze tego kompa!!! az sie poryczalam

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wy nie gadajcie o jedzeniu bo ja chlebusia nawet nie mam, nie zjem przeciez mezowi kanapek do pracy ;/ a moze? hmm

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A jaki placek miałaś?? Ja też już się nażarłam, ale zjadłabym jakieś ciasto z kremem...
    To Cie rozczaruje, bo biszkopt ze śliwkami, bez kremu

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenutka powodzenia I badz dzielna! ucaluj od nas swoja kruszynke! oczywiscie czekamy na foto jak tylko bedzies czula sie na silach.

paula glowa do gory, wiem ze teraz bedziesz rozmyslac ale na pewno w poniedzialek przekaza ci dobre wiesci I tak jak chcials wytrwasz do teminu!!!:*

assenta chyba opadl ci brzuszek? :) czyzby to juz...? :P

le'nutka, Paula55 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    kur.. napisalam rozprawke I mi wszystko zniknelo!!! nienawidze tego kompa!!! az sie poryczalam
    Nie rycz bo bedziesz miala oryczane dziecko i na co Ci to???

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    o wy nie gadajcie o jedzeniu bo ja chlebusia nawet nie mam, nie zjem przeciez mezowi kanapek do pracy ;/ a moze? hmm
    Ja bym zjadla ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzy mi sie placek ziemniaczany z sosem cyganskim mniam....ale jestm glodna o matko!!musze chyba isc spac bo w lodowce pustka a tak to mie przynajmniej przysni hehe

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ