Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:A ja sie zaraz rozplacze. Nie spie kolejna noc, juz nie pamietam ktora, dzis moj T wrocil z trasy i pyta ze smutkuem: to my juz wcale nie bedziemy ze sobą spać ???
Normalnie czuje sie jak jakis debil, ktory z chlopem spac nie moze.
; ( ; ( ; ( ; (
kochana a co sie dzieje ze nie mozecie spac ze soba? -
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:Mierzenie brzucha jest serio bardzo pomocne. Kiedyś nie było USG, KTG i innych rzeczy, a położne i lekarze świetnie radzili sobie z ciążą i porodem. Np jeśli kobieta w terminie porodu w największym obwodzie brzucha ma 100 cm to dziecko będzie ważyło 3500g, z każdym centymetrem więcej przyrasta i waga dziecka. Tylko to się tyczy szczupłych kobiet a nie takich jak np ja
Paula - lekarze tam na pewno znają się na swoim fachu i skoro uważają że potrzebne jest wywołanie porodu czy większa obserwacja to słuchaj się ich. Takie jest moje zdanie.
akuszerka tos mnie wystarszyla teraz ;/ ja mam w obwodzie na ta chwile 120 cm to ilez ten moj klocek bedzie wazyl?dodam, ze przed ciaza mialam miesnie na brzuchu bo cwiczylam ciagle i o nadwadze nie bylo mowy. Strasza mnie tu ze bedzie duza, w ciagu 4 tyg brzusio 9 cm urosl to duzo jest!
Chyba mi du.. rozerwie za przeproszeniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 01:46
Fipsik, betinka lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK niech się mąż przyzwyczaja,bo jest taka możliwość,że przez pierwsze tygodnie po pojawieniu się maluszka na świecie długo nie pośpi;-) np.mój wstaje do pracy o 4 rano,a siedzi teraz przed tv i ogląda film.zostały mu 2 h snu i wygląda na to,że już się nie kładzie.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
A ja wiem... Mam takie bóle w nodze jeszcze sprzed ciąży tylko wtedy były bardziej w pachwinie a teraz tak jakby mnie kości bolały... I moim zdaniem mam ten RLS bo wieczorami bolą mnie nogi-muszę dawać je wysoko albo chodzić, a najlepiej położyć się na płasko , to takie niespokojne napięcie i delikatne mrowienie ale dziś mnie bardziej boli
Ale smut
-
O matko... Ja jak wstanę późno-np 10 to mnie głowa boli
Ale też nie lubię za wcześnie, optymalna godzina to 7-8 teraz. No ale teraz przegięcie-położyłam się po 22 i już mi się nie chce spać...
Właśnie nadrabiam strony i wyczytałam Twój post o tym jak czytałaś poradnik perfekcyjnego krocza (u nas rozenkowa taki ma pseudonim) i twierdzisz że to beznadziejne jest?? Kurde, a chciałam na urodziny matce kupić bo kiedyś wspominała że chciałaby taki poradnik...
-
nick nieaktualny
-
lenutka powodzenia I badz dzielna! ucaluj od nas swoja kruszynke! oczywiscie czekamy na foto jak tylko bedzies czula sie na silach.
paula glowa do gory, wiem ze teraz bedziesz rozmyslac ale na pewno w poniedzialek przekaza ci dobre wiesci I tak jak chcials wytrwasz do teminu!!!:*
assenta chyba opadl ci brzuszek?czyzby to juz...?
le'nutka, Paula55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny