Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNelus wrote:mialam dzisiaj wizyte. tutaj, podobnie jak w anglii, nie robia skanow na koncowce a wiec mialam zbadany brzuch rekoma I zmierzony pionowo. w 10 dni przybral az 2cm a waga pokazala az 2 kg wiecej. pani doctor przypuszcza ze "mala" osiagnela juz ponad 3 kg I ze jest gotowa do wyjscia. szyjka otwarta na 1 palec, miekka I krotka. daje mi tydz-dwa. zrobila tez masaz szyjki bo podobno to przyspiesza porod (chyba jej na tym zalezy zeby livka nie byla za duza I zebym zdolala ja urodzic salami natury). opowiedziala mi troche o cesarskim cieciu zebym byla w razie czego przygotowana I poinformowana. wedlug statystyk szpitala 20% kobiet, ktore chca rodzic naturalnie, maja wykonywane cc. najczesciej przez wage dziecka oraz jego ulozenie twarza do gory. w tym drugim przypadku jesli czas pozwala to czekaja az dziecko sie przekreci a jesli sie nie uda to nie kaza probowac bo jest to zbyt duze ryzyko. podobno bezpieczniej wykonac cc niz uzyc proznociagu polozniczego. co do znieczulenia zoo to podaja gdy jest 5 cm rozwarcia. balam sie ze bede miala znieczulone nogi I nie bede mogla wstac do toalety oraz ze nie bede czula skurczy partych ale podobno rzadko sie to zdarza bo bede miala guzik ktorym sama bede sobie dawkowala ile potrzeba:) po badaniu zauwazylam kilka czerwonych zbitych nitek krwi ze sluzem. to pewnie jakies poczatki odchodzacego czopu.
-
Kama nawet ta Rodzynkowa to kiedyś fajna babka była,jakąś taką klasę miała,nawet jak z tą biała rekawiczka popylała,a teraz usta napompowane,wychudzona jakąś na twarzy,kiecki jak z sex shopu i pomyśleć że to wszystko dla lysiejacego Radzia.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
nick nieaktualnyNelus wrote:a ten placek to czasem nie nazywa sie roti? mojego meza rodzice sa z indii I oni non stop to wcinaja
a moj tesc jest z Libanu wiec arab jednym slowem i sam piecze takie cuda w domu. Nie wiem jak sie dokladnie nazywaja bo moj maz mow po prostu chleb arabski a najlepiej z humusempewnie tez wiesz co to:) ja uwielbiam:)
-
nick nieaktualny
-
Tysia87 wrote:Kama nawet ta Rodzynkowa to kiedyś fajna babka była,jakąś taką klasę miała,nawet jak z tą biała rekawiczka popylała,a teraz usta napompowane,wychudzona jakąś na twarzy,kiecki jak z sex shopu i pomyśleć że to wszystko dla lysiejacego Radzia.
No wiesz... Chyba nie lubisz "perfekcyjnego krocza"Lubię oglądać jej program i to na samym początku jak puszcza tym babom nagrania a one się dziwią, że taki syf mają w chacie
-
nick nieaktualny
-
karolcia:)))) wrote:jagoodka wiesz co ja bym dala za polska bulke??nie bede mowic bo ciezarnej nie wypada hehe. Angielskie pieczywo jest wstretne
To czemu tak przeżywasz za tym chlebem??A nie możesz sama upiec chlebka domowego? Macie wy tam mąkę żytnią?
-
K_A_M_A wrote:No wiesz... Chyba nie lubisz "perfekcyjnego krocza"
Lubię oglądać jej program i to na samym początku jak puszcza tym babom nagrania a one się dziwią, że taki syf mają w chacie
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
ja kupuje czesto dipy do czipsow z humusem, pycha! tesciowa tego nie robi. ale te placki (roti) to jedza do takich pikantnych "papek" warzywnych! nawet dobre ale mozna po tym zionac ogniem. nie wiem jak oni moga to jesc bez popicia, np te male papryczki pikantne (jalapeno) to jedza jak my jablka :o
betinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:No wiesz... Chyba nie lubisz "perfekcyjnego krocza"
Lubię oglądać jej program i to na samym początku jak puszcza tym babom nagrania a one się dziwią, że taki syf mają w chacie
hehe no dokladnie:) ale ja podziwiam takie osoby ze one ida z takim problemem , ja bym sie wstydzila przed sasiadami bo bym zawsze w ich oczach syfiarzem byla -
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:To czemu tak przeżywasz za tym chlebem??
A nie możesz sama upiec chlebka domowego? Macie wy tam mąkę żytnią?
jakbym chciala piec chleb to bym kochana na gaz nie wyrobila bo rachunki i tak mamy kosmiczne
-
No bo to kurde jaki wstyd i hańba!
Ale z drugiej strony to jakbym miała dostać takiego irobota to nasyfiłabym w chacie i heja
Ja jeszcze oglądam chystą chatę-tam to jest hardcore!! Babka miała chyba 3 dzieci a jak pokazywali ściany w pokoju to aż zarośnięte czarnymi pajęczynami!!! To dopiero porażka! Tyle że tamten program mi się nie podoba bo oni sami tego syfu nie sprzątają tylko ekipa-o żesz w morde-naświniłaś to sprzątaj a nie!JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus wrote:karolcia nie strasz mnie tym zoo!
mam nadzieje ze u nas to pomoze! moj strch jest na tyle duzy ze nie wyobrazam sobie bez znieczulenia!
i tak wyjdzie w praniu
-
Kama irobot spoko,ale kibel usrany ,stare gacie za szafą i splesniale gary to one powinny za darmo to posprzątać,a nie nagrodę dostają i koronę
kurde muszę Michałowi powiedzieć jak wstanie za pół h(bo się jednak dziecko polozylo ),że bez korony to ja pier....,nie sprzatam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 03:26
karolcia:)))), K_A_M_A lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png