WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmm nic w tv ciekawego nie ma, polowa kanalow ma przerwę, ciekawe po co? Nie przystosowali ich do ciężarnych ;)
    Piesynek przyszedl sie tulic a mnie zaczyna napierdzielac brzuch.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    o wy nie gadajcie o jedzeniu bo ja chlebusia nawet nie mam, nie zjem przeciez mezowi kanapek do pracy ;/ a moze? hmm

Mąż się na pewno nie obrazi jak co nieco skubniesz ;) U mnie jest teraz zasada, że ciężarna może wszystko bezczelnie wyżerać :P

A ten placek ze śliwkami to też mógł być-nie pogardziłabym :D Ogólnie jestem wszystkożerna :P

betinka lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ja bym zjadla ;)

wlasnie sie bije z myslami hehe ale nie, biedak po 12 h zapiernicza na nas i jeszcze bez kanapeczek? ech za dobra jestem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to moja pierwsza noc od dawna ze nie spie,ale ja juz wiem czemu....kawusia pierwszy raz od 2-3 miesiecy i taki efekt dala!!

ale glodna jestem, oszaleje zaraz!nie zrobilismy zakupow bo bylismy po wozek dosyc spory kawal drogi i wrocilismy po 22 . Kurde nawet zupka chinska vifon by sie przydala. Co z tego ze jest z czym kanapke zrobic jak chlebusia brak!!buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 02:45

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wez gryza... nie żebyśmy Cię do złego namawialy, ale jak dziecko glodne, to nuc nue zrobisz.
    aaaaaa moj piesynek ma dzisiaj urodziny, ale bedzie impreza :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zjedz obklad a chleb zagryziesz jak kupisz ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja w takich sytuacjach awaryjnych ;) to jem coś bez chleba-np. ryż z mlekiem, albo jakieś płatki, można szybko makaron ugotować i ze śmietaną i cukrem zjeść-no kurde cokolwiek :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jajka sobie usmaż i bez chleba wsuń! :P

Jagoda a torta masz na imprę??? :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam powiedziec, ze Kama jedna normalna poszla spac ale widze, ze dalej o jedzeniu rozprawiasz

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA nie jest ten poradnik do końca denny ,bo są porady do czego octu użyć,albo sody oczyszczonej :-) ale np jak odkurzac albo jak składać ręcznik naprawdę małgorzata mogła se darować:-D niech majdanowi pokaże,bo wydaje mi się,że każdy głupi umie "wykonywać posuwiste ruchy po podłodze"
    No nie ja glodna,a one o plackach:-)o 5 otwierają sklep więc jak dobrze pójdzie to doczekam :-)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie torcik, dla koniaczka, my sie bedziemy opychac ciastem ze sliwksmi i makowcem.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    No wez gryza... nie żebyśmy Cię do złego namawialy, ale jak dziecko glodne, to nuc nue zrobisz.
    aaaaaa moj piesynek ma dzisiaj urodziny, ale bedzie impreza :)

hehe piesynek ale to fajnie brzmi!
    mam chleb arabski ale w zamrazarce, nosz kur.. ide poszperac do kuchni z nadzieja ze znajde cos o czym nie wiem (sama w to nie wierze )

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to chleb arabski?????

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Nawet jajka sobie usmaż i bez chleba wsuń! :P

Jagoda a torta masz na imprę??? :D

cos ty pozygam sie bez chleba :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam dzisiaj wizyte. tutaj, podobnie jak w anglii, nie robia skanow na koncowce a wiec mialam zbadany brzuch rekoma I zmierzony pionowo. w 10 dni przybral az 2cm a waga pokazala az 2 kg wiecej. pani doctor przypuszcza ze "mala" osiagnela juz ponad 3 kg I ze jest gotowa do wyjscia. szyjka otwarta na 1 palec, miekka I krotka. daje mi tydz-dwa. zrobila tez masaz szyjki bo podobno to przyspiesza porod (chyba jej na tym zalezy zeby livka nie byla za duza I zebym zdolala ja urodzic salami natury). opowiedziala mi troche o cesarskim cieciu zebym byla w razie czego przygotowana I poinformowana. wedlug statystyk szpitala 20% kobiet, ktore chca rodzic naturalnie, maja wykonywane cc. najczesciej przez wage dziecka oraz jego ulozenie twarza do gory. w tym drugim przypadku jesli czas pozwala to czekaja az dziecko sie przekreci a jesli sie nie uda to nie kaza probowac bo jest to zbyt duze ryzyko. podobno bezpieczniej wykonac cc niz uzyc proznociagu polozniczego. co do znieczulenia zoo to podaja gdy jest 5 cm rozwarcia. balam sie ze bede miala znieczulone nogi I nie bede mogla wstac do toalety oraz ze nie bede czula skurczy partych ale podobno rzadko sie to zdarza bo bede miala guzik ktorym sama bede sobie dawkowala ile potrzeba:) po badaniu zauwazylam kilka czerwonych zbitych nitek krwi ze sluzem. to pewnie jakies poczatki odchodzacego czopu.

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Co to chleb arabski?????
    to sa takie placki okragle, w krajach arabskich sie to je zamiast chleba. Dodajesz co masz i zawijasz. Pyszne

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa to juz wiem chyba mniej więcej.
    Nelus czekamy zatem na Twoja księżniczkę.

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatki! jeszcze nie spicie? :P

co do jedzenia to my wlasnie wcinamy golabki w sosie pomidorowym! troche mi sie rozgotowaly ale I tak pychaaaa :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym niekulturalnie czmychnąć do wyra, ale jeszcze nie chce mi się spać :P

Tysia fajnie to napisałaś-już sobie wyobraziłam te "posuwiste ruchy" :P ehehehe ale ona teraz przykozaczyła z tym majdanem...;)

Karolcia jak Ty taka amatorka chleba to kaplica-pozostają Ci mężowe kanapki :D Oj naprawdę nie możesz mu zeżreć a on sobie coś kupi po drodze? :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia rozmrazaj !zara u Ciebie będę:-D

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ