X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Moja też 5,5, a kiedy się urodziła :)?
    Kurcze, za rok pierwsza klasa... Aż mi się nie chce wierzyć, że moja kruszynka będzie targać ciężki plecak i uczyć się. Twoja teraz idzie do zerówki w szkole czy przedszkolu, bo u nas jest wybór?

No Moja urodziła sie 08 kwietnia wspaniały czas bo uniknęłam upałów i tak jakoś inaczej było :) A do zerówki też kroczy ale idzie w przedszkolu bo tak Ją wyznaczyli a dla mnie to wszycho jedno do zerówki w szkole mam tyle samo kroków co do zerówki w przedszkolu :)Ale czas zleciał szybko aż mi szkoda że Ona tak szybko musi iść do 1 klasy :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mika to kiedy masz się stawić do szpitala na ew. wywoływanie?
    bo u mnie jak w dniu spodziewanego porodu nic się nie dzieje, to dnia następnego każą się już zgłosić i kładą na oddział. Potem jak nic to wywołują
    Ja mam jechac na wywołanie ostateczne w czwartek lub piątek jak chcę :) ale Ja myslę że się coś zacznie prędzej dziać ale tylko takie moje gdybanie :)to u was bardzo szybko wywołują

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale cisza...
    My wróciliśmy od znajomych i przy okazji byliśmy w szpitalu gdzie mam mieć cc. Mam mieszane uczucia, nie tak wyobrażałam sobie to wszystko...

A teraz znalazłam listę wycofanych szczepionek w latach 2006-2013 i wiecie co? Córka była 2 razy szczepiona felerną szczepionką 5w1. Nawet nie zauważyłam wtedy niczego, jakbym nie sprawdziła to bym nie wiedziała. I już nie wiem co myśleć o tych wszystkich szczepieniach...

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem kompletnie co z tymi szczepieniami...

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, a dlaczego masz mieszane uczucia? Co Cię tam zaniepokoiło?

Te szczepionki to zło totalne. Najgorsze jest to, że wszyscy lekarze najchętniej by szczepili na wszystko i nie widzą żadnego 'przeciw'. Dzisiaj udało mi się załatwić Engerix B dla Matiego. Lekarka, z którą rozmawiałam o tym wesoło stwierdziła, że przecież teraz to już nie ma rtęci w szczepionkach! Masakra :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to jest nie do pomyślenia, że wypuszczają szczepionki, które się okazują 'felerne' :( Przecież można na maksa uszkodzić dzieci! A biznes farmaceutyczny tylko dolary w oczach ma. Jak można nie przebadać dokładnie czegoś, co jest podawane tak młodym organizmom, tak maleńkim wrażliwym ciałkom!!!!!

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURRRRRRRRNA, i takie siano nam do głowy pakują! Znalazłam na www.healthychildren.org:

Vaccines are safe. All vaccines must be tested by the Food and Drug Administration (FDA). The FDA will not let a vaccine be given unless it has been proven to be safe and to work well in children. The data get reviewed again by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the American Academy of Pediatrics, and the American Academy of Family Physicians before a vaccine is officially recommended to be given to children. Also, the FDA monitors where and how vaccines are made. The places where vaccines are made must be licensed. They are regularly inspected and each vaccine lot is safety-tested.

NO I CO POWIEDZĄ NA FELERNE, WYCOFYWANE SZCZEPIONKI?!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie tu dzis cisza jak makiem zasial :P
    Jutro pewnie to samo bedzie :)
    Kark tez jestem ciekawa co cie tak zaniepokoilo...

Ehh z tymi szcżepieniami to czarna magia :/ ja tu sie dopiero dowiem co, jak i jak to wszystko wyglada bo pojecia poki co nie mam :/
    Tylko jak cos zdecydowac jak czlowiek sie nie zna :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, dziękujemy Za gratulacje :) synek grzeczny, cyca ładnie łapie tylko ja narazie nie mam wystarczająco pokarmu i jak na noc oddaje pod opiekę to go karmią. Ogólnie jeśli chodzi o sam zabieg cc to całość łącznie z podaniem zzo trwała 25min, pozniej szycie i to nie wiem ile bo dali mi jakiś zatrzyk na spanie i obudziłam sie na sali ale M mowi ze moze z 15min. Pierwsza doba jest ciężka, znieczulenie puszcza zaczyna bolec brzuch, jesc nie mozna, mi cukier spadł i miałam nudności wiec zaraz dostałam glukozę w kroplowce i leki p/bólowe i na dpanie. Dzisiaj juz o niebo lepiej wieczorem właściwie sama mogłam wstać i iść do lazienki.jak cos ktoś chce wiedziec to pytać a ja napisze pozniej z kompa bo w Rej komórce to sama nie wiem co pisze /:) mykam spac bo juz na dzis dość wrażeń. Foto narazie w avararku musi wystarczyć ciociom:)
    Dobrej nocy i powodzenia następnym w kolejce!

Nelus, betinka, kark, Paula55, Io, Tysia87, JagoodkaK, nenka, akuszerka89, zoi, stardust87, justyna14, Quatriona, deidre, Patu, BlackLuna, jovi81 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakoś dziwnie się z pielęgniarką rozmawiało.
    Np. kobieta cały czas mówiła, jakbym miała mieć znieczulenie ogólne to pytam jakie są dostępne znieczulenia, ona "Ogólne i ZZO, ale większość pań ma złe wyniki i muszę mieć ogólne"... Potem pytamy czy po cesarce będziemy mogli być razem w pokoju - ja, mąż, syn. Kobieta tak, ale określoną ilość czasu, a jak chcemy więcej to mąż musi wykupić dobę hotelową za 300zł. Pytam jeszcze kiedy zobaczę małego, a ona, że jak mnie wybudzą. Ja na to, że chciałabym mieć zzo, a ona, że zobaczymy. Pytam, po ilu godzinach jest pionizacja, a ta, że po 24h... Nie wiem, czy ja wyglądam na taką, co ma złe wyniki krwi czy tak skrzywiony kręgosłup, że muszę mieć ogólne znieczulenie czy co...
    Jeszcze mąż dziś, że powinnam mieć cc, bo on ma plany na kolejne 4 dni po porodzie O.o! Nosz, myślałam, że mu przywalę! Ja mam cierpieć, ledwo chodzić, a ten ma Plany! Nawet m powiedziałam, że chyba wolę naturalnie urodzić wcześniej na autostradzie niż tam mieć cc, ale jak zobaczyłam wpis Tysi o tętniaku jej koleżanki (mi teraz właśnie tętniaka wykryli i dlatego mam mieć cc), to trochę mi głupio, że tak pomyślałam.

No właśnie ja wcześniej myślałam, że 5w1 to lepiej, bo mniej wkłuć, ale jak to przeczytałam to padłam. Bo może córka ma silniejszy organizm (w końcu niektóre dzieci z rotawirusem w szpitalu czy gorzej lądują, a ona tylko miała gorączkę, wymioty i biegunkę 2 dni), ale co jak młody będzie słabszy... Jak coś mu się stanie. Całkiem zgłupiałam przez te szczepionki...

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Faktycznie tu dzis cisza jak makiem zasial :P
    Jutro pewnie to samo bedzie :)
    Kark tez jestem ciekawa co cie tak zaniepokoilo...

Ehh z tymi szcżepieniami to czarna magia :/ ja tu sie dopiero dowiem co, jak i jak to wszystko wyglada bo pojecia poki co nie mam :/
    Tylko jak cos zdecydowac jak czlowiek sie nie zna :/

Dlatego teraz trzeba się wywiedzieć wszystkiego :D
    Tutaj bardzo konstruktywny, naukowy artykuł znalazłam: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/04/01/the-dangers-of-excessive-childhood-vaccinations.aspx
    Wyraźnie tu mówią wlasnie o tym, o czym pisałam wyżej - że niby wszystko 100% bezpieczne wg farmaceutycznych mafii (inaczej sie tego nie da nazwać, sama pracowałam w firmie farmaceutycznej i byłam przerażona jak to wygląda), a tu nagle wycofują, bo wcale nie są bezpieczne. Nie dają naukowych danych na to bezpieczeństwo. Ale jesli chodzi o niebezpieczeństwo, to dowody naukowe już są, tylko że je wszyscy ignorują. Tu jest mega zdanie: More often than not, they (they=firmy farmaceutyczne) just completely ignore the evidence. This is despite the fact that we produce dozens or even hundreds of studies that not only demonstrate the link clinically and scientifically, but also clearly show the mechanism by which the damage is being done -- even on a molecular level. These include cell culture studies, mixed cell cultures, organotypic tissue studies, in vivo animal studies using multiple species and even human studies. To the defenders of vaccine safety -- our evidence is never sufficient and, if we face reality -- never will be.

A tu o autyzmie: In the early 1980s, the incidence of autism was 1 in 10,000 births. By 2005, the incidence had leaped to 1 in 250 births, and today it is 1 in 150 births and still climbing. -> drastycznie wzrosła liczba przypadków autyzmu proporcjonalnie do wzrostu ilości szczepień!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka, narazie odpoczywaj i ciesz się Julkiem, ale za tydzień będę Cię zamęczać pytaniami na pewno :P :D

Betinka, ja pytałam o szczepionki w tym szpitalu, to pielęgniarka powiedziała, że muszę się na noworodkach zapytać, bo ona nie wie... Także chyba będę tam w poniedziałek dzwonić i pytać czy ew. można własną przynieść. A ile kosztuje Engerix? Na niego nie ma refundacji, tylko na Euvax, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, ty w ogóle nie chcesz szczepić? Czy będziesz szła "ścieżką NFZ"?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo masakra co za baba :/ zamiast cie jakos uspokoic czy cokolwiec to ta dowala :/ i te procedury wszpitalu jak za komuny :/ z gory zakladaja ze kazda kobieta ma tak samo i do widzenia :/
    No i oczywiscie przy cc pewnie maz z toba nie moze byc bo jak dowala ogolne znieczulenie to jak? :/
    Grr bron mnie Panie Boze od takch szpitali :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam we wtorek ostatnią wizytę u gin, będę od razu mieć wyniki i wypytam jakie znieczulenie, jak to wygląda o w ogóle, bo po wizycie w szpitalu mam większy mętlik niż przed...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artykuly artykulami ale wez nie zaszcżep i niech sie tez cos stanie??
    Ja tam nie wiem... WSZYSTKIE dzieci w mojej rodzinie od pokolen szcźepione i wszystkie zdrowe...
    Tutaj wszystkie znajome tez szczepily... Sieczka w glowie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, masakra jakaś! Realia polskich szpitali :/

Szczepić muszę, tylko chciałabym wybrać absolutnie konieczne szczepionki. Żółtaczka jest mocno zakaźna, więc go zaszczepię, tylko właśnie Engerixem B (na niego musisz skołować receptę i mąż musi wykupić w aptece i szybko przywieźć do szpitala). Euvax jest refundowany i ma tonę rtęci.

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szczepionek (nie wiem czy dobrze zrozumiała Karolinę, że Krzysiu był szczepiony Euvaxem), ale znalazłam, że Euvax i Engerix można mieszać bez przeszkód, więc jeśli nawet ktoś będzie musiał mieć Euvax w szpitalu, to potem można na Engerixie jechać :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z kolei rekomenduja szczepienia juz w ciazy... Ja bylam tu szczepiona i na grype i na krztusiec- z tej szczepionki i dziecko po porodzie kozysta przez kilka mies...
    Tu jakos wogole nie zauwazylam antyszczepieniowej propagandy tj w Polsce i nie wiem co o tym myslec.
    Poza tym przed kazdym szczepieniem bylam o wszystkim informowana przez polozna plus dostalam do przestudiowania ksiazk informacyjne. Decyzja nalezala do mnie...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja córkę szczepiłam na wszystko co mogłam - 5w1, pneumokoki, meningokoki, tylko nie rotawirus, bo wtedy po tamtej serii dzieci właśnie na rotawirusa chorowały...
    A teraz, jak o tym wszystkim czytam to nie wiem czy jednak szczepić tyle razy (ilość wkłuć) czy jednak ryzykować 5w1...

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ