X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkręciłam w te szczepionki! Od kilku godzin nie mogę przestać czytać ;)

Jagodka, szacun, że dojechałaś w dwupaku! Uspokoił się trochę brzuszek? Ja na początku lipca znad morza jak wrociłam, to myślałam, że padnę, a to prawie 2 mies różnicy! :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatnio byłam w 6 godz podróży dwa tygodnie temu i powiedziałam ze juz wystarczy! Kręgosłup bolał mnie przez kilka dni mimo że robiliśmy po drodze przystanki

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow betinka nieźle cie wciągnął temat, tak patrze ze u was już 3 :-O

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie! ;)

Co do tych szczepionek to dla mnie na tą chwilę czarna magia.. muszę chyba bardziej wgłębić się w ten temat.. Ale znając życie im bardziej będę wgłębiać tym mniej będę wiedzieć... :/

Paula, Tysia - Was power nie opuszcza, poród tuż tuż :P
    Pisałam Wam, że od kilku dni się czuję naprawde fatalnie. Zero sił, mdłości, zawroty głowy, bóle głowy (co mi się w ciąży nie zdarzały), czułam tak jakbym była po kacu który w ogóle nie przechodzi. No i dlatego zasięgnęłam "rady" wujka google. Wyczytałam, że przed samym porodem jedne kobiety mają siłę i mogą góry przenosić, a drugie zaś odwrotnie. Co prawda wiele nie dowiedziałam ;) żeby jeszcze było określone konkretnie w dniach, tygodniach. No,ale nikt nie jest w stanie rozszyfrować Matki natury ;)

A ja teraz zasiadłam z herbatą i szarlotką :)

ps. cieszę się, że u anulki i jej synka coraz lepiej ;)

Moja koleżanka urodziła 21 sierpnia. Wysłała mi foteczkę mmsem.. jaki słodziak z jej synka, mała kruszynka. Nie mogę uwierzyć, że za miesiąc to mogę już tulić swoje dziecko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 06:54

Tysia87 lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Miałam straszny koszmar ,aż w nocy krzyczałam i męża obudziłam,a on o 5 musiał wstać ,bo do pracy na 24h pojechał.Sama więc sobie dzisiaj posiedzę,syn na Mazurach jeszcze,a dzisiaj ma urodziny.Pierwsze urodziny osobno,no ale moja siostra tam mu zapewni atrakcje w Mikołajkach i Rucianej-Nidzie.Jutro będą u moich rodziców,wiec popołudniu jedziemy po syna.Cały dom w środku wymalowany i juz prawie wszystko posprzątane.Łapią mnie skurcze,zgaga,a w nocy ciężko spać ,budzę się z 2 razy,albo więcej.Przypalętało mi się jeszcze na końcówkę,jakiś stan zapalny pochwy,mam upławy i swędzi mnie tam w dole,więc biorę gynalgin.Już tak niedługo do 1.09,mam stresa.Spisałam numery telefonów ,więc w razie wcześniejszego wyjazdu na porodówkę,to napisze do którejś z Was z informacjami co i jak,lub zadzwonię,bo teraz mam abonament w play i do wszystkich sieci mam za darmo rozmowy.Idę na jakieś śniadanko,bo czuję głoda.Pozdrawiam.

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja z rana:)

a co do zgub : to co u nescafe? termin ma za 3 dni, a może już się rozpakowała?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas równo 30 dni do porodu wg belly :)

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-) u mnie 15 dni,ale jeśli moje dziecko tak wyjdzie to przez pepek,bo robi wszystko,żeby się wydostać właśnie tamtędy:-)
    Majeczka ja powera mam przez całą ciążę.tylko mam nadzieje,że synek tego po mnie nie odziedziczy.
    Idę coś zjeść i wymyslec coś do roboty.szczerze,to kończą mi się już pomysły.
    A co z lo?wczoraj cały dzień cisza.a to do niej niepodobne

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majówki 2015 już są! szok

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    majówki 2015 już są! szok
    Nooooo ale czas zapitala :-)mądre kobietki ,bo ominą je te upały nieszczęsne:-)

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana już po kawie i śniadanku :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryyy bardzooo :)
    Tysia no my to jestesmy haha :) power mamy :P ja sie ciesze ze o tyle o ile mi tak zostalo ;)

Kurde ja nie wiem co wy macie za posciele?! Moje to sie prasowaly jednym pocignieciem zelazka i zajelo mi to moooze 10 min :P
    Poszlo szybciej nic z ubrankami.
    Ja na lozeczko wlasnie nie ma tych piesolnikow zadnych bo jak ubralam posciel, przescieradlo i ochraniacz to stwierdzilam ze jak bym cokolwiek jeszcze dala to by mi dziecka nie bylo widac :)

Ja z herbatka i slodka buleczka zaczynam dzionek. Ehh jeszcze tylko dzis przetrwac i jutro dowiem sie co u syncia!!! :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jejku, oczy mi się kleją, a jutro chrzciny, idę spać, jutro rano będę czytać co mądrego w nocy naprodukowałyście ;)
    Ja również się witam :)

Kark sory ze tak późno odpisałam ale zrobiłam sobie dzień sprzątanka a na koniec dnia nawet iść nie mogłam tak mnie plechory bolały i tylko coś tam wydukałam a zapomniałam zapytać z jakiego miesiąca masz swoją księżniczkę 5,5 letnią ?:)
    A do szczepionek Ja też szczepiłam na wszysko oprócz ospy i meningokoków a ta szczepionka na rotawirusy przyniosła nam dużo dobrego ale teraz chyba nie będę sczepiać. Jakoś tak nie czuję się już do nich przekonana :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dzis się czujecie dziewczyny ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Mój brat przyjechał z dziewczyną i jej 5 letnią córką i siedziałam z nimi do 1 w nocy, ale nawet czuję się wyspana. Skurczów brak więc jest ok :)

Miłej niedzieli dziewczynki ;)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przeżyłam, dla mnie to nic nowego, przecież jestem przedstawicielem handlowym, wiec mój organizm jest przyzwyczajony do dlugich podróży.
    Muszę mojego T na zakupy wyciągnąć.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

a my własnie wróciliśmy od teściowej, wypad na 3 dni taki trochę niespodziewany w sumie był i ciesze się ze już jest po... co za dużo to niezdrowo tylko neta niestety się u niej nie uświadczy wiec teraz idę was dziewczynki nadrabiać :)

życzę wam miłej niedzieli kobitki :)

mika ty jeszcze w dwupaku? :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzisiaj dłuugo pospałam, ale wczoraj miałam męczący dzień. Kosmetyczka, zakupy i grill u rodziny to już sporo jak na moje siły. Już miałam nie jechać na tego grilla bo byłam bardzo zmęczona, ale na szczęście się zdecydowałam. Co prawda siedzieliśmy tylko 4 godzinki ale było bardzo miło. No i zjadłam masę pysznych rzeczy bo jak się idzie na grilla do kucharza i właściciela najlepszej restauracji w mieście to na grillu nie ma kiełbasy i kaszanki tylko masa wymyślnych rzeczy :P Jako przystawki były nawet roladki z łososia z kawiorem i grillowane bakłażany z szynką parmeńską i fetą. Pyszności. A z grilla zamiast kiełbachy łosoś, kurczak faszerowany szpinakiem, baranina itp. Miałam ich zaprosić do siebie na kolację po urodzeniu Kubusia ale chyba się wstydzę :P No i to okropne, że jak ma się 3,5 kg dziecko w brzuchu to tak mało można zjeść :P Potem niestety przestały mi plecy wyrabiać i musieliśmy jechać do domu.

A tak jeszcze z ciekawych rzeczy to na imprezie była dwójka dwulatków. Bratanica męża i syn jego kuzyna. Nawet sobie nie wyobrażacie jaka była między nimi przepaść. Franek zajmował się sam sobą, bawił się piłką, skakał na trampolinie i biegał po ogrodzie, a jak był głodny to przychodził do stołu dla dzieci, wdrapywał się na krzesło i sam sobie brał co chciał do jedzenia. Mama mu tylko wcześniej pokroiła kawałek mięsa z grilla. Normalnie sam się najadł przy pomocy widelca i sam pił ze szklanki. Wziął sobie nawet taką wielką bułę i zajadał zadowolony. Rodzice siedzieli przy drugim stole i tylko zerkali czy nic mu się nie dzieje! Co jakiś czas w trakcie zabawy wołał tylko ,,ej" i rodzice musieli mu pomachać. Normalnie jakby dziecka nie było.
    Z drugiej strony Zuzia, bratanica męża, której nie zostawiają samej nawet na 10 minut. Na zmianę szwagier i teściowa musieli ją nosić albo prowadzać za rączkę po ogrodzie. Nawet nie spróbowali jej puścić samej bo pewnie by jej się coś stało na ogrodzonym trawniku. A co do karmienia to jej udział w nim ogranicza się do otworzenia buzi jak ktoś ja karmi i pogryzienia mikroskopijnego kawałka jedzenia, a pije z butelki.
    Nie widziałam jak bardzo ta mała jest rozpieszczona póki nie zobaczyłam jak się Franek zachowuje. Nawet się zastanawiałam czy szwagrowi nie jest głupio, że jego dziecko jest tak niesamodzielne.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przepowiednie Kark się nie sprawdziły :P A Ja nadal w dwupaku i się martwie bo chyba pojadę do tego szpitala i trochę nakombinuje i pościemniam bo jakoś dziwnie się czuję mała niby się od czasu do czasu ruszy ale dziwnie się wypina tak jakby dupkę miała z boku oby to było tylko wrażenie :(

Ja tez zycze miłej niedzieli i spokojnej bez porodów :) jeszcze czasu a czasu do tego :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    no przepowiednie Kark się nie sprawdziły :P A Ja nadal w dwupaku i się martwie bo chyba pojadę do tego szpitala i trochę nakombinuje i pościemniam bo jakoś dziwnie się czuję mała niby się od czasu do czasu ruszy ale dziwnie się wypina tak jakby dupkę miała z boku oby to było tylko wrażenie :(

Ja tez zycze miłej niedzieli i spokojnej bez porodów :) jeszcze czasu a czasu do tego :P
    nie zazdroszczę, najbardziej się boję, że właśnie przechodzę a raczej przeturlam termin porodu i nic się samo nie ruszy :/ życzę szybkiego rozwoju akcji i lekkiego porodu :)

7w3d 💔
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ