X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby skurcze szybo sie zaczely i zebys nie meczyla sie dlugo :) jestesmy z toba nie stresyuj sie bedzie wszystko dobrze :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nelus trzymam kciuki za szybki poród!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    4:30 rano wody mi odeszły. Jadę do szpitala. Szok szok

a mówiłaś że przechodzisz a tu taki szok :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymamy kciuki!

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooooo Nelus kochana trzymamy kciuki i czekamy na wieści! Oby wszystko poszło "raz dwa"!!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus powodzenia!!!!!!!!!!!! trzymamy kciuki za szybki poród!! :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, ja również kciuki trzymam!!! szybkiego i sprawnego porodu kochana!!

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana co sie zestresowalam!!!! Neluska trzymaj sie i czekamy na wiesci!!! :)

A ja musialam odpoczac :/ w nocy spalam dobrze, potem wstalam, pokrecilam sie po domu i tak mnie zebralo ze nie wiem kiedy zasnelam... Czulam sie jak na mega kacu :/ moj T skladal stol i podobno tak sie tlukl a ja nic- spalam :/

Lo u nas w domu bylo identyko!!! Nie dosc ze kazdy jadl obiad o innej porze, to kazdy w swoim kacie :( brakowalo mi tych rodzinnych posilkow...
    My z moim T zawsze jemy razem. Czesto wtedy pogadamy... Owszem i tv bywa wlaczony ale raczej skupiamy sie na sobie.
    Synka tez chce nauczyc normalnego zycia, nie pod kloszem :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MATKO KOCHANA!!!!!! NELUS, TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE!!!!!!!!!!!!! Do jutra księżniczka będzie na świecie!!! Trzymam za Was kciuki, żeby poszło jak najszybciej i jak najmniej boleśnie. Informuj jak się da!!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    betinka 9 dni??? a w suwaczku koniec 38tyg masz? mi zostalo 12 dni :)

9 dni do terminu cc w 38t+6d :) Oby Mati nie zrobił mi takiego surprise'a jak Livka!!!!!

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz już poleci z górki :) dzisiaj Neluś, na jutro termin cc ma deidre, czekamy na mike bo ona już po terminie :) zanim się obejrzymy to wszystkie będą rozpakowane a tu jeszcze nawet września nie ma :P przy czym ja gdzieś tan na szarym końcu bo mojej małej się jak widzę w porównaniu z waszymi skurczowymi przebojami w ogóle nie spieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 13:36

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • assantea Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tak jakoś dziwnie się z pielęgniarką rozmawiało.
    Np. kobieta cały czas mówiła, jakbym miała mieć znieczulenie ogólne to pytam jakie są dostępne znieczulenia, ona "Ogólne i ZZO, ale większość pań ma złe wyniki i muszę mieć ogólne"... Potem pytamy czy po cesarce będziemy mogli być razem w pokoju - ja, mąż, syn. Kobieta tak, ale określoną ilość czasu, a jak chcemy więcej to mąż musi wykupić dobę hotelową za 300zł. Pytam jeszcze kiedy zobaczę małego, a ona, że jak mnie wybudzą. Ja na to, że chciałabym mieć zzo, a ona, że zobaczymy. Pytam, po ilu godzinach jest pionizacja, a ta, że po 24h... Nie wiem, czy ja wyglądam na taką, co ma złe wyniki krwi czy tak skrzywiony kręgosłup, że muszę mieć ogólne znieczulenie czy co...
    Jeszcze mąż dziś, że powinnam mieć cc, bo on ma plany na kolejne 4 dni po porodzie O.o! Nosz, myślałam, że mu przywalę! Ja mam cierpieć, ledwo chodzić, a ten ma Plany! Nawet m powiedziałam, że chyba wolę naturalnie urodzić wcześniej na autostradzie niż tam mieć cc, ale jak zobaczyłam wpis Tysi o tętniaku jej koleżanki (mi teraz właśnie tętniaka wykryli i dlatego mam mieć cc), to trochę mi głupio, że tak pomyślałam.

No właśnie ja wcześniej myślałam, że 5w1 to lepiej, bo mniej wkłuć, ale jak to przeczytałam to padłam. Bo może córka ma silniejszy organizm (w końcu niektóre dzieci z rotawirusem w szpitalu czy gorzej lądują, a ona tylko miała gorączkę, wymioty i biegunkę 2 dni), ale co jak młody będzie słabszy... Jak coś mu się stanie. Całkiem zgłupiałam przez te szczepionki...

Kark? Gdzie Ci wykryli tętniaka? W mózgu?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły się skurcze regularne co 2 min. Ale nie są bardzo bolesne wiec daje rade. Straszne chce mi się kupę a nie mogę się ruszyć. Na oddziale cisza jak makiem zasial bo dopiero 5:30 rano! Czekam na moja panią doktor.zaraz podadzą mi antybiotyk przeciw gbs. Wyglądam jak zombi zero makijazu włosy mi się przetłuscily z tego stresu eh czuje się fatalnie! Ale Livka niedługo wyjdzie. Trzymajcie kciukasy :D

magdzia26, verynice, mycha89, Io, Paula55, assantea, BlackLuna, Gosia19, Tysia87, deidre, ofcooo, Majeczka2014, Quatriona, afrykanka, stardust87, doti77, Mika 28, Kaarolina, nenka, jovi81, Beataa25, Patu lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś trzymamy kciuki :) Życzę ci szybkiego porodu. Już niedługo będziesz tulić swoją królewnę :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śniadania jadamy osobno, bo ja chodzę do pracy na 8, a P na 7. Teraz jak będzie dziecko to pewnie będę wstawać wcześniej więc może będziemy jeść razem. Tyle, że mój mąż z rana jest raczej mrukowaty :P Obiadokolacje jemy zazwyczaj razem ale tak jak pisałam przed tv. Co prawda gadamy przy tym, ale tv i tak mnie wkurza. Ja ogólnie jak jestem sama w domu teraz to praktycznie nie włączam telewizora. I tak nie ma nic do oglądania.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus powodzenia oby poszło szybko :) juz nie mogę się doczekać zdjęć małej księżniczki Livki <3

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelus moge sie zalozyc ze wygladasz duzo lepiej w takim stanie niz niejedna z nas ;) w koncu jestes nasza miss wrzesniowek ;) czekamy na relacje z przebiegu i oby livka szybko wyszla :)

64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Zaczęły się skurcze regularne co 2 min. Ale nie są bardzo bolesne wiec daje rade. Straszne chce mi się kupę a nie mogę się ruszyć. Na oddziale cisza jak makiem zasial bo dopiero 5:30 rano! Czekam na moja panią doktor.zaraz podadzą mi antybiotyk przeciw gbs. Wyglądam jak zombi zero makijazu włosy mi się przetłuscily z tego stresu eh czuje się fatalnie! Ale Livka niedługo wyjdzie. Trzymajcie kciukasy :D

ALE EMOCJE, jaka szybka akcja!!!!!!!! Nelus, bądź dzielna! Zaraz będzie po wszystkim :):):) TRZYMAMY WSZYSTKIE 4 KCIUKI!

• verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, jak ja bym chciała urodzić tak jak Nelus - z zaskoczenia i przed terminem!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super najpierw wody, teraz skurcze juz co 2min to livka lada moment bedzie na swiecie :)

64xp62y.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ