X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa czekamy!!! Ale emocje :P
    Nasza miss nas zaskoczyla :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny trzy pytania :P
    Macie może bóle jak na okres?? Mnie się takie od wczoraj zaczęły jak by na przemian z tymi skurczami co już miałam.

Drugie mam do dziewczyn z dodatnim GBS, współżyjecie normalnie? Mnie dodatni wyszedł już w 10 tyg i poprzedni lekarz zabronił współżyć, miałam brać leki ale w między czasie zmieniłam gin i obecna uznała, że leczenie nie jest konieczne, ale przez to my nic... Teraz na pewno też wyjdzie dodatni, w prawdzie to już końcówka ale nie wiem czy ryzykować?

Po trzecie, to jak to jest z pediatrą? Trzeba wybrać jeszcze przed porodem czy dopiero po?

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelcia życzę z całego serducha, żeby poszło szybciutko choć z doświadczenia wiem ze częste skurcze to dopiero połowa sukcesu, mam nadzieje ze cie nie wymęczą tam a pomogą wszystko usprawnić bądź dzielna mamusiu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:02

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, trzymam kciuki:-) !!

aswalda, ja dzwoniłam do swojej przychodni i babka powiedziała, że wystarczy się zarejestrować po porodzie. Pierwsza wizyta jest 7-10 dni po urodzeniu, ale ostatecznie zaleca to szpital przy wypisie. Powiedziała tylko, że dobrze sobie tuż przed porodem wziąć od nich jakieś papiery, deklaracje czy coś i wypełnione przynieść, ale to zasugerowała, że nawet mąż może zrobić, więc po prostu go wyślę i niech mu dadzą co trzeba. Ale nie wiem jak jest u Ciebie, myślę, że najlepiej zadzwonić lub się przejść zrobić wywiad:-)

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    4:30 rano wody mi odeszły. Jadę do szpitala. Szok szok

ahahaha wiedziałam!!! jak napisałaś wczoraj że glut Ci wypadł to byłam pewna że w ciągu 24-48 godzin urodzisz. O 3 jak wstałam na siku to nawet chciałam to napisać na forum ale postanowiłam poczekać do mojego "rana":) No to trzymamy kciuki :)

betinka, Majeczka2014, afrykanka, verynice lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie własnie robiłam kawkę i myślałam o Nelly, że ta jej Livka to będzie śliczna dziewczynka. Mama jak z obrazka, tata przystojny z indyjską krwią. Naprawdę będzie jak księżniczka!

Aswalda, mi się te bóle jak na okres zaczęły tydzień temu w sobotę jak miałam fałszywy alarm.
    GBSa mam o czym się dowiedziałam w piątek, a nie współżyję od miesiąca, bo mąż ma schizę, że mi się poród rozkręci przed terminem cc :D

aswalda, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelus trzymam kciukasy!!!! :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak jak verynice, BlackLuna i aleksa.wawa mam ciążę donoszoną. I niech teraz ci wszyscy pieprzeni lekarze co przepowiadali poród przedwczesny pocałują mnie w sam środek d... :D:D:D
    Ale podjarałam się tym porodem Nelus:) oby szybko poszło:)

betinka, magdzia26, BlackLuna, verynice, jovi81, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczerze powiem,ze wczoraj jak Nelus napisala o tym czopie to sobie odrazu pomyslalam ze to kwestia godzin i prosze :) alez emocje!

Bóle okresowe mam już od jakiegoś 32 tygodnia. Bo wtedy skrazylam sie gin. na wizycie na te bole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam :) Proszę bardzo jaki tu zgiełk od rana :D

Za nami w miarę przespana noc, teraz kawka i obiadek.
    Jako, że pogoda dzisiaj brzydka, to zostaliśmy w domu i zrobiliśmy sobie wolne

Nelus już coraz bliżej do urodzin Livki ! Ależ się stresuję i nie mogę się doczekać <3

Oj, dziewczyny.. sypiemy się pomału...02icon_mryellow.gif 02icon_mryellow.gif

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nawet się podjarał akcją :D

W ramach miłego oczekiwania ;) - obczajałam sobie stronkę C&A i naprawdę są spoko rzeczy za bardzo dobrą cenę, a jakość mają bardzo fajną. Podejrzyjcie sobie: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Mój mąż nawet się podjarał akcją :D

W ramach miłego oczekiwania ;) - obczajałam sobie stronkę C&A i naprawdę są spoko rzeczy za bardzo dobrą cenę, a jakość mają bardzo fajną. Podejrzyjcie sobie: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta
    my już z tego c&a tyle mamy ciuszków że szok:) i potwierdzam,jakość mają dobrą :)

7w3d 💔
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś! Ale zaskoczenie :)
    Powodzenia! Myślę że Ci pójdzie szybko bo jak masz skurcze do 2 minuty to chyba dość często... a wiesz jakie masz rozwarcie?

Ja się szykuję na jutro... u mnie panika lekka, szukam sobie zajęć żeby nie świrować...

kark, a położna w szpitalu Ci nie proponowała znieczulenia podpajęczynówkowego?
    Trochę dziwne że z góry zakłada że będzie miała złe wyniki krwi i będą Cię usypiać?
    Kurcze, ja jestem dość chorą osobą, a wszystkie badania krwi do cesarki, które robiłam w piątek, mam wzorowe i będę mieć podpajęczynówkowe.

Co do szczepionki to u mnie w szpitalu też Euvax podają :/ ale mam powiedzieć pediatrze przy 1wszym badaniu Młodego że nie zgadzam się na tą szczepionkę, to dają bez gadania receptę na Engerix. Tylko trzeba szybko wykupić (tu rola partnera lub kogoś z rodziny niezastąpiona) i przynieść bo to szczepienie jest w 1wszej dobie życia dziecka.
    A co do zawartości rtęci, to i Euvax i Engerix ja zawierają, z tym że Engerix 2 razy mniej, więc i tak czy siak mam mieszane uczucia co do tej szczepionki :/

v50lkjv.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...Nelusia powodzenia!!! :):):)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow….chwile nie zagladalam, a tu takie wiesci :)

Nelus zycze Ci szybkiego porodu :)

Nie zapomnij o nas, wszystkie czekamy w napieciu na wiesci od Ciebie :)

Powodzenia :)

1usat5od00spirqc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, z ciebie to tak jak i z fipsik jednorazowe wydanie :D

akuszerka89 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi wrote:
    Nelus, trzymam kciuki:-) !!

aswalda, ja dzwoniłam do swojej przychodni i babka powiedziała, że wystarczy się zarejestrować po porodzie. Pierwsza wizyta jest 7-10 dni po urodzeniu, ale ostatecznie zaleca to szpital przy wypisie. Powiedziała tylko, że dobrze sobie tuż przed porodem wziąć od nich jakieś papiery, deklaracje czy coś i wypełnione przynieść, ale to zasugerowała, że nawet mąż może zrobić, więc po prostu go wyślę i niech mu dadzą co trzeba. Ale nie wiem jak jest u Ciebie, myślę, że najlepiej zadzwonić lub się przejść zrobić wywiad:-)
    Dzięki za odp, ja jak to przy pierwszym dziecku zielona jestem, tyle co poczytam tu czy tam :) podpytam jeszcze w rodzinie jak to u nas jest :)

kurcze, ależ to są emocje cały czas myślę jak tam u Nelus :)
    Zmykam na obiadek do Mamusi, pewnie jak wrócę to już będą wieści o małej Livii :D

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus powodzenia;)

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, mi wszyscy kraczą że moja mała to mi prezent na urodziny zrobi 27 i wyskoczy żeby świętować razem z mamusia :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Co do szczepionki to u mnie w szpitalu też Euvax podają :/ ale mam powiedzieć pediatrze przy 1wszym badaniu Młodego że nie zgadzam się na tą szczepionkę, to dają bez gadania receptę na Engerix. Tylko trzeba szybko wykupić (tu rola partnera lub kogoś z rodziny niezastąpiona) i przynieść bo to szczepienie jest w 1wszej dobie życia dziecka.
    A co do zawartości rtęci, to i Euvax i Engerix ja zawierają, z tym że Engerix 2 razy mniej, więc i tak czy siak mam mieszane uczucia co do tej szczepionki :/

Engerix nie ma rtęci, to jest wyraźnie napisane w ulotce. Natomiast w Euvaxie jest przemilczana kwestia jej zawartości, przy czym wiele źródeł mówi, że jest w niej tiomersal.
    http://www.stopnop.pl/images/PDF/engerix_b_10mcg_zawiesina_do_wstrzykiwa_20.03.2009_smpc.pdf

deidre lubi tę wiadomość

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ