Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dziewczyny trzy pytania
Macie może bóle jak na okres?? Mnie się takie od wczoraj zaczęły jak by na przemian z tymi skurczami co już miałam.
Drugie mam do dziewczyn z dodatnim GBS, współżyjecie normalnie? Mnie dodatni wyszedł już w 10 tyg i poprzedni lekarz zabronił współżyć, miałam brać leki ale w między czasie zmieniłam gin i obecna uznała, że leczenie nie jest konieczne, ale przez to my nic... Teraz na pewno też wyjdzie dodatni, w prawdzie to już końcówka ale nie wiem czy ryzykować?
Po trzecie, to jak to jest z pediatrą? Trzeba wybrać jeszcze przed porodem czy dopiero po? -
nelcia życzę z całego serducha, żeby poszło szybciutko choć z doświadczenia wiem ze częste skurcze to dopiero połowa sukcesu, mam nadzieje ze cie nie wymęczą tam a pomogą wszystko usprawnić bądź dzielna mamusiu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:02
-
Nelus, trzymam kciuki:-) !!
aswalda, ja dzwoniłam do swojej przychodni i babka powiedziała, że wystarczy się zarejestrować po porodzie. Pierwsza wizyta jest 7-10 dni po urodzeniu, ale ostatecznie zaleca to szpital przy wypisie. Powiedziała tylko, że dobrze sobie tuż przed porodem wziąć od nich jakieś papiery, deklaracje czy coś i wypełnione przynieść, ale to zasugerowała, że nawet mąż może zrobić, więc po prostu go wyślę i niech mu dadzą co trzeba. Ale nie wiem jak jest u Ciebie, myślę, że najlepiej zadzwonić lub się przejść zrobić wywiad:-) -
Nelus wrote:4:30 rano wody mi odeszły. Jadę do szpitala. Szok szok
ahahaha wiedziałam!!! jak napisałaś wczoraj że glut Ci wypadł to byłam pewna że w ciągu 24-48 godzin urodzisz. O 3 jak wstałam na siku to nawet chciałam to napisać na forum ale postanowiłam poczekać do mojego "rana"No to trzymamy kciuki
betinka, Majeczka2014, afrykanka, verynice lubią tę wiadomość
-
Tak sobie własnie robiłam kawkę i myślałam o Nelly, że ta jej Livka to będzie śliczna dziewczynka. Mama jak z obrazka, tata przystojny z indyjską krwią. Naprawdę będzie jak księżniczka!
Aswalda, mi się te bóle jak na okres zaczęły tydzień temu w sobotę jak miałam fałszywy alarm.
GBSa mam o czym się dowiedziałam w piątek, a nie współżyję od miesiąca, bo mąż ma schizę, że mi się poród rozkręci przed terminem ccaswalda, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
jak tak jak verynice, BlackLuna i aleksa.wawa mam ciążę donoszoną. I niech teraz ci wszyscy pieprzeni lekarze co przepowiadali poród przedwczesny pocałują mnie w sam środek d...
:D:D
Ale podjarałam się tym porodem Nelus:) oby szybko poszło:)betinka, magdzia26, BlackLuna, verynice, jovi81, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja szczerze powiem,ze wczoraj jak Nelus napisala o tym czopie to sobie odrazu pomyslalam ze to kwestia godzin i prosze
alez emocje!
Bóle okresowe mam już od jakiegoś 32 tygodnia. Bo wtedy skrazylam sie gin. na wizycie na te boleWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:14
-
nick nieaktualnyNo witam
Proszę bardzo jaki tu zgiełk od rana
Za nami w miarę przespana noc, teraz kawka i obiadek.
Jako, że pogoda dzisiaj brzydka, to zostaliśmy w domu i zrobiliśmy sobie wolne
Nelus już coraz bliżej do urodzin Livki ! Ależ się stresuję i nie mogę się doczekać
Oj, dziewczyny.. sypiemy się pomału...
-
Mój mąż nawet się podjarał akcją
W ramach miłego oczekiwania- obczajałam sobie stronkę C&A i naprawdę są spoko rzeczy za bardzo dobrą cenę, a jakość mają bardzo fajną. Podejrzyjcie sobie: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta
justyna14 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wrote:Mój mąż nawet się podjarał akcją
W ramach miłego oczekiwania- obczajałam sobie stronkę C&A i naprawdę są spoko rzeczy za bardzo dobrą cenę, a jakość mają bardzo fajną. Podejrzyjcie sobie: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta
7w3d 💔 -
Neluś! Ale zaskoczenie
Powodzenia! Myślę że Ci pójdzie szybko bo jak masz skurcze do 2 minuty to chyba dość często... a wiesz jakie masz rozwarcie?
Ja się szykuję na jutro... u mnie panika lekka, szukam sobie zajęć żeby nie świrować...
kark, a położna w szpitalu Ci nie proponowała znieczulenia podpajęczynówkowego?
Trochę dziwne że z góry zakłada że będzie miała złe wyniki krwi i będą Cię usypiać?
Kurcze, ja jestem dość chorą osobą, a wszystkie badania krwi do cesarki, które robiłam w piątek, mam wzorowe i będę mieć podpajęczynówkowe.
Co do szczepionki to u mnie w szpitalu też Euvax podająale mam powiedzieć pediatrze przy 1wszym badaniu Młodego że nie zgadzam się na tą szczepionkę, to dają bez gadania receptę na Engerix. Tylko trzeba szybko wykupić (tu rola partnera lub kogoś z rodziny niezastąpiona) i przynieść bo to szczepienie jest w 1wszej dobie życia dziecka.
A co do zawartości rtęci, to i Euvax i Engerix ja zawierają, z tym że Engerix 2 razy mniej, więc i tak czy siak mam mieszane uczucia co do tej szczepionki -
zoi wrote:Nelus, trzymam kciuki:-) !!
aswalda, ja dzwoniłam do swojej przychodni i babka powiedziała, że wystarczy się zarejestrować po porodzie. Pierwsza wizyta jest 7-10 dni po urodzeniu, ale ostatecznie zaleca to szpital przy wypisie. Powiedziała tylko, że dobrze sobie tuż przed porodem wziąć od nich jakieś papiery, deklaracje czy coś i wypełnione przynieść, ale to zasugerowała, że nawet mąż może zrobić, więc po prostu go wyślę i niech mu dadzą co trzeba. Ale nie wiem jak jest u Ciebie, myślę, że najlepiej zadzwonić lub się przejść zrobić wywiad:-)podpytam jeszcze w rodzinie jak to u nas jest
kurcze, ależ to są emocje cały czas myślę jak tam u Nelus
Zmykam na obiadek do Mamusi, pewnie jak wrócę to już będą wieści o małej Livii -
deidre wrote:Co do szczepionki to u mnie w szpitalu też Euvax podają
ale mam powiedzieć pediatrze przy 1wszym badaniu Młodego że nie zgadzam się na tą szczepionkę, to dają bez gadania receptę na Engerix. Tylko trzeba szybko wykupić (tu rola partnera lub kogoś z rodziny niezastąpiona) i przynieść bo to szczepienie jest w 1wszej dobie życia dziecka.
A co do zawartości rtęci, to i Euvax i Engerix ja zawierają, z tym że Engerix 2 razy mniej, więc i tak czy siak mam mieszane uczucia co do tej szczepionki
Engerix nie ma rtęci, to jest wyraźnie napisane w ulotce. Natomiast w Euvaxie jest przemilczana kwestia jej zawartości, przy czym wiele źródeł mówi, że jest w niej tiomersal.
http://www.stopnop.pl/images/PDF/engerix_b_10mcg_zawiesina_do_wstrzykiwa_20.03.2009_smpc.pdf
deidre lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png