Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś powkladalam leczo do słoików.też mam zamiar na dniach zrobić ogoreczki w curry:-) wstawilam dwie pralki,posprzatalam,poszłam z piesełem na długi spacer i co najważniejsze nie urodziłam:-) i naprawdę nie wierze w żadne metody na wcześniejszy poród,bo dziś to się narobiłam i zero jakiś boli czy skurczow,ale za to upocilam się jak świnia:-)nawet bieglam,bo psy się do mojej Molly zlecialy, a Michał prawie że śmiechu płakałhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Tysia ja tez funkcjonuje normalnie i zero postepow haha
Przed przylotem mamy mam zamiar odprawic wielkie sprzatanie
Czyli generalne porzadki w szafkach kuchennych, w komodach juz zrobione, mycie plytek w lazience i cala resztaokien tylko nie umyje bo u nas sie do mycia z zewnatrz nie otwieraja i trzeba firme zamawiac
Ale nie bede proznowacTysia87 lubi tę wiadomość
-
O mmmmatko, pierwszy raz od wieeeelu tygodni zrobiłam sobie kąpiel i przy okazji mini spa - zeszło mi się godzinę
Ale normalnie myślałam, że już nie wstanę sama, a mąż pracuje - kran zrobił za podnośnik, ale już miałam wizję jak go wyrywam ze ściany!
Co do szczepień jeszcze, to ja się ani chwili nie zastanawiałam czy Euvax, czy Engerix. Stawałam na głowie, żeby skołować receptę.
A co do 'za i przeciw' to każdy lekarz powie, żeby szczepić na wszystko. I żaden nie powie o potencjalnych zagrożeniach, bo są pod magicznym wpływem koncernów farmaceutycznych. Niby nagle się stają specami epidemiologicznymi, a gówno wiedzą o drobnoustrojach, bo mikrobiologia, która jest baaaaardzo obszerną dziedziną to tylko 1 semestr na studiach medycznych, która traktują jako dodatek. Dlatego ja wolę przeczytać publikacje naukowe, żeby mieć realny pogląd na sprawę. Dla mojego dziecka chcę wybrać mniejsze zło.
Tysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 ja mam powera takiego,że szok i korzystam z tego,bo później mogę mieć kryzys formy;-)
Betinka ja też opanowalam tą taktykę z kranem:-Djak ja nie wyrwalam do tej pory to Ty też nie wyrwiesz
A właśnie gdzie Kama.jutro niedziela więc pewnie szuka seksownych bluzek na mszę,żeby ksiądz i ministanci mieli na co popatrzećbetinka, akuszerka89, Paula55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
masakra nienawidze prasowac poscieli dziececej! ku*wa mac! szlag mnie trafia na sama mysl ze mam jeszcze 2 komplety i 2 przescieradla do wyprasowania! ubralam 1 przescieradlo i wydaje sie jakby bylo napiete i te rogi materaca sa jakby scisniete, i juz mnie wkurza bo nie jest idealnie grrrr..... do tego jak zalozylam ochraniacz i organizer do tego z boku przewijak to moje dziecko bedzie 'zawalone' cale w tym lozeczku ehhh... pokazcie jak to u was wyglada bo mam wrazenie ze u mnie tylko jest tak do dupy!
-
kark wrote:Tak jakoś dziwnie się z pielęgniarką rozmawiało.
Np. kobieta cały czas mówiła, jakbym miała mieć znieczulenie ogólne to pytam jakie są dostępne znieczulenia, ona "Ogólne i ZZO, ale większość pań ma złe wyniki i muszę mieć ogólne"... Potem pytamy czy po cesarce będziemy mogli być razem w pokoju - ja, mąż, syn. Kobieta tak, ale określoną ilość czasu, a jak chcemy więcej to mąż musi wykupić dobę hotelową za 300zł. Pytam jeszcze kiedy zobaczę małego, a ona, że jak mnie wybudzą. Ja na to, że chciałabym mieć zzo, a ona, że zobaczymy. Pytam, po ilu godzinach jest pionizacja, a ta, że po 24h... Nie wiem, czy ja wyglądam na taką, co ma złe wyniki krwi czy tak skrzywiony kręgosłup, że muszę mieć ogólne znieczulenie czy co...
Jeszcze mąż dziś, że powinnam mieć cc, bo on ma plany na kolejne 4 dni po porodzie! Nosz, myślałam, że mu przywalę! Ja mam cierpieć, ledwo chodzić, a ten ma Plany! Nawet m powiedziałam, że chyba wolę naturalnie urodzić wcześniej na autostradzie niż tam mieć cc, ale jak zobaczyłam wpis Tysi o tętniaku jej koleżanki (mi teraz właśnie tętniaka wykryli i dlatego mam mieć cc), to trochę mi głupio, że tak pomyślałam.
No właśnie ja wcześniej myślałam, że 5w1 to lepiej, bo mniej wkłuć, ale jak to przeczytałam to padłam. Bo może córka ma silniejszy organizm (w końcu niektóre dzieci z rotawirusem w szpitalu czy gorzej lądują, a ona tylko miała gorączkę, wymioty i biegunkę 2 dni), ale co jak młody będzie słabszy... Jak coś mu się stanie. Całkiem zgłupiałam przez te szczepionki...
Kark przepraszam że spytam,nie chcesz nie odpowiadaj,ale gdzie masz tego tętniaka i będziesz mogła się go jakos pozbyć po porodzie?mam nadzieję,że to nicgroznego,bo ja do tej pory nie wierze,że moja koleżanka nie żyje.życie jest takie krótkie:-(nawet nie zdążyła doświadczyć tego co my będziemy mogły,nie miała jeszcze dzieci.
Jeju a doba hotelowa za to300 zł to ile gwiazdek ma hotel i spa w to wliczone;-)
Kurde na wszystkim byleby zarobić.niby bezpłatną służba zdrowia a co do czego to dupa blada...
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
14 dni do terminu porodu, matko jakąś abstrakcja!!! Mój mąż wziął się ostro za porządki, nigdy go w takiej akcji nie widziałam! Żeby to tak zawsze było
Co do szczepień to jeszcze nie dowiadywAlam się jak to wygląda w Kanadzie ale pewnie zrobię tak jak sugeruje szpital bo za bardzo nie jestem w temacie
Tak w ogóle to chyba zaczarowana dawno się tutaj nie pokazywała!?