X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a mierzylas sobie ciśnienie? W ciąży przy zbyt wysokim często głową boli nawet jak wcześniej nie bolała

ja miałam zawsze bardzoniskie ciśnienie ...
    teraz to nie wiem ale puls ostatnio miałam ponad 110 ...

Kark a myslisz ze poxzwola byc komus przy usg jesli bedzie ono dopochwowe ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 21:14

• hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak siedze i nic nie robie to mam puls min. 90 :/

Izamelka lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:34

Izamelka, kark, AnkaK lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie, niestety usg nie było, będzie dopiero 18.02.14, eh, dostałam pakiet badań do zrobienia , pomacał mnie i stwierdził że wszytko ok. Kazał odstawić luteine bo uważa ze jest zbędna. Nie wiem co o tym myśleć...:( no i mam L$ ale też nie wiem, czy jest po co, skoro nie wiem na 100% czy wszystko jest ok.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, ja już po wizycie, niestety usg nie było, będzie dopiero 18.02.14, eh, dostałam pakiet badań do zrobienia , pomacał mnie i stwierdził że wszytko ok. Kazał odstawić luteine bo uważa ze jest zbędna. Nie wiem co o tym myśleć...:( no i mam L$ ale też nie wiem, czy jest po co, skoro nie wiem na 100% czy wszystko jest ok.

Mnie też kazał odstwić leki z tym że ja brałam duphaston ...
    Teraz spokojnie czekaj na usg i się nie denerwuj bo tylko Ci ten stres może zaszkodzić !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja jak siedze i nic nie robie to mam puls min. 90 :/

a daj spokój te bóle głowy to jakaś masakra ....
    heh ja musze kupic ciśnieniomierz bo niestety w domu nie mam a teraz wydaje mnie się że bardzo się przyda !!!

• hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izamelka wrote:
    a daj spokój te bóle głowy to jakaś masakra ....
    heh ja musze kupic ciśnieniomierz bo niestety w domu nie mam a teraz wydaje mnie się że bardzo się przyda !!!

przyda sie na pewno, a pozniej na starosc hehehe

64xp62y.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

• hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić - to do dziewczyn z zaparciami - kupilam sliwki suszone, rano zjadlam ze 3szt do platek z mlekiem, i pozniej po poludniu sama 1szt :) mój mąż też zjadł 3szt i go pogoniło, mnie wczesniej delikatnie, a pozniej lecialam jeszcze 3 razy!!!! szok!!!! nie wiem czy to zasluga tych sliwek czy co :) bo jadlam ostatnio mieszanke chipsy, chałwa hehe ostatni raz to podchodzil pod rozwolnionko :) sorry za szczególy ale tak mi lżej hehehe i sie ciesze ze w koncu cos ruszylo :)

Ewelcia, AnkaK lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

• hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Hela ja nie trawię śliwek więc kupiłam morele (gin powiedziała że też mogą być) mam nadzieję, że mi to pomoże bo już mnie wkurzają te zaparcia :/

kochana ja nie lubie nic co szuszone, wole wszystko swieze :) nawet rodzynek bleee ale wcisnelam na sile i warto bylo :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    przyda sie na pewno, a pozniej na starosc hehehe

no na starosc na pewno :P
    hi hi

hehe ale musze zrobic cos z tymi bolami bo nie wytrzymam

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry ;) Jak sie czujecie??

Czytam ogolnie na biezaco , z telefonu ale nie pisze z tel bo nie lubie :P

jovi81 gratulajce ;*;* ;);)

mycha89 sliczne malensto ;)

madeinloove co za dupek z tego szefa :( Wez sie nie daj!!

Koza lecisz na ta wizyte czy czekasz do poniedzialku?

Szonka nomm, co lekarz to inaczej gada ;) Tez bym chyba poszla, do 3 lekarza ;) No i potem komu tu wierzyc??

Nelus moja cera bez zmian ;) a Ty kiedy smigasz na usg itd. Dlugo musisz czekac na ten pakiet czy cos?

Och to ci zazdroszczę cery. Ja dzisiaj kupiłam tonik antybakteryjny garniera i żel punktowy ( niestety wszystko co na pryszcze zawiera alkohol w składzie :/ )moze pomoże i znowu bede mogła spojrzeć w lustro! Co do opieki zdrowotnej to jeszcze mi nie wysłali potwierdzenia. Mój adwokat, który zajmuje sie sprawa o przyznanie mi rezydenta Kanady, mówi ze czeka sie dosyc długo bo nawet do 2 miesięcy! jesli nie dostanę odpowiedzi do końca lutego to bede zmuszona iść prywatnie, a jednorazowe usg i badanie krwi to koszt 880$ dla obcokrajowca! Jak mus to mus. Wszystko przez to ze moj chlopak zmienil prace chwile przed moim zajsciem w ciaze, dlatego stracilam medical z jego starej pracy.

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Och to ci zazdroszczę cery. Ja dzisiaj kupiłam tonik antybakteryjny garniera i żel punktowy ( niestety wszystko co na pryszcze zawiera alkohol w składzie :/ )moze pomoże i znowu bede mogła spojrzeć w lustro! Co do opieki zdrowotnej to jeszcze mi nie wysłali potwierdzenia. Mój adwokat, który zajmuje sie sprawa o przyznanie mi rezydenta Kanady, mówi ze czeka sie dosyc długo bo nawet do 2 miesięcy! jesli nie dostanę odpowiedzi do końca lutego to bede zmuszona iść prywatnie, a jednorazowe usg i badanie krwi to koszt 880$ dla obcokrajowca! Jak mus to mus. Wszystko przez to ze moj chlopak zmienil prace chwile przed moim zajsciem w ciaze, dlatego stracilam medical z jego starej pracy.
    Nie wszystko na pryszcze ma alko w skladzie. Ja stosuje bezalkocholowy tonik abtybakteryjny sorayi. Jest bardzo dobry, nie wysusza skóry a cere mam ładną. Zanim go odkryłam długo walczyłam z syfkami :/ jest w niebieskim opakowaniu, ja kupuje go w rossmanie.
    ps. sorry dziewczyny ze bez polskich znakow, ale pisze z tel.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wpadłam się przywitać :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Nie wszystko na pryszcze ma alko w skladzie. Ja stosuje bezalkocholowy tonik abtybakteryjny sorayi. Jest bardzo dobry, nie wysusza skóry a cere mam ładną. Zanim go odkryłam długo walczyłam z syfkami :/ jest w niebieskim opakowaniu, ja kupuje go w rossmanie.
    ps. sorry dziewczyny ze bez polskich znakow, ale pisze z tel.
    Kupiłbym ale tu gdzie mieszkam nie maja sorayi :/

201703012752.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Kupiłbym ale tu gdzie mieszkam nie maja sorayi :/

no tak, po napisaniu postu zobaczyłam skąd piszesz ;)

Ja też witam was sobotnio :)

Nie wiem czemu, ale męczy mnie dziś strasznie zapach papierosów, mimo, ze nikt nie pali w moim otoczeniu, ani tym bardziej ja :P , ale i tak cały czas czuję fajki i mnie od nich strasznie mdli, fuj.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się dziś macie? Wyobraźcie sobie że na mój wczorajszy ból głowy pomógł mi sok z aronii od stem w szoku :)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ