Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:możesz zażyć apap, jest bezpieczyny, oczywiście nie więcej niż 2-3 tabletki na dobe. Ale jedna na 100% pomoze i nie zaszkodzi.
mi lekarz mówił że na dobę można 5-6 tabl paracetamolu nawet jak silny ból, bo to tez nie dobrze jak się mama męczya mam okropne bóle głowy
wiec na pewno zapytam na następnej wizycie!
Justyna trzymamy kciuki!!! bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 17:07
-
nick nieaktualny
-
zoi wrote:Patu, tego co ja się dowiadywałam, to niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Najczęściej rośnie wolniej, ale prawidłowy przyrost bety nie wyklucza niestety pustego pęcherzyka. Tylko usg może go wykluczyć.
wiec zastanawiam sie, czemu lekarz kazał powtórzyc wyniki, skoro to nie jest jednoznaczne... no nic, czekam do poniedziałku, mam nadzieję, ze ta na nfz zrobi mi usg dopochwowe. -
justysia90 wrote:Powiedzcie mi, bo trochę mnie to martwi,też macie w środku taki pulsujacy i klujacy ból co jakiś czas,ja nie czuję bólu po bokach na wskutek rozciągania macicy,tylko w środku
justysia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustysia90 wrote:Powiedzcie mi, bo trochę mnie to martwi,też macie w środku taki pulsujacy i klujacy ból co jakiś czas,ja nie czuję bólu po bokach na wskutek rozciągania macicy,tylko w środku
Nie martw się
Napewno wszystko jest wporządku
justysia90 lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:a ile pijesz? czasem ból głowy moze byc od lekkiego stanu odwodnienia, pół litra wody i potrafi przejść. Oczywiście piszę, ze czesem
Ale kiedys na sobie sprawdziłam.
. -
Czesc dziewczyny,
Ciesze sie, ze kazda, ktora byla dzis w tarapatach calo z nich wyszla.
Czekam niecierpliwie na info jak po wizytach.
Dzis mnie tak bardzo na cos alkoholowego wzielo, ze tż kupil mi bezalkoholowe piwo i juz mi lepiej.Izamelka, kark, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
dzis mój mąż robił cesarke... niestety cielaczek martwy
jego matka nagle zaczęła pluc krwią i zdechła. od azu zrobił cesarke by choc małego uratować (9miesiąć, za 2 tygodnie termin) ale maluch tez juz nie zył
aż mi smutno teraz...
beta przyrosła praidłowo. ale czekam na usg jak na szpilkach. a po martwym maluszku wogóle jakos znów złe przeczucia wróciły -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhela wrote:no apap ale wiadomo że on nic nie pomoże
koleżanka polecała mi okłady ale ciepłe, jej pomagały lepiej niż zimne, ale jeszcze nie testowałam. cały dzień słyszę swój puls, najmocniej jak leżę, idzie jobla dostać
A daj spokoj staram się robić co się da nic mi nie pomaga !!!
heh moze macie jeszcze jakies sposoby na taki ból głowy ??? -
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Nie moge doczekac sie usg, bo czuje sie nie w temacie. Tylko ja nie bylam na wizycie.
JagoodkaK a kiedy masz wizytę ??
Powiem Ci że nie Ty jedna ja byłam wczoraj i nie zrobili mi usg bo aparat sie popsul ;/ jestem strasznie zla
mam przyjsc we wtorek wiec mam nadzieje ze wtedy już zobacze swoje malenstwo
a powiedzcie mi czy w 9 tygodniu usg to dopochwowe bedzie jeszcze ?JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Izamelka wrote:A daj spokoj staram się robić co się da nic mi nie pomaga !!!
heh moze macie jeszcze jakies sposoby na taki ból głowy ???
Izamelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDopochwowe jeszcze prenatalne jest do końca 14tc, więc w 9 na pewno ci zrobią
Boże, Patu, to tylko zwierzątka, z tobą będzie inaczej
Chociaż u mnie też hormony szaleją, mój mąż przedwczoraj włączył chyba discovery, a tam stado hien porwało i zjadło ŻYWCEM małe słoniątko... Zjadły mu trąbę, cały bok we krwi, a ono dalej się ruszało i próbowało się im wyrwać... Jak zaczęłam ryczeć, to mężowi się głupio zrobiło i puścił mi bajki na minimini
Jagoodka, ja w 6tc miałam ogromną ochotę i też się ratowałam bezalkoholowymWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:32
Izamelka, JagoodkaK, AnkaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykark wrote:Dopochwowe jeszcze prenatalne jest do końca 14tc, więc w 9 na pewno ci zrobią
Boże, Patu, to tylko zwierzątka, z tobą będzie inaczej
Chociaż u mnie też hormony szaleją, mój mąż przedwczoraj włączył chyba discovery, a tam stado hien porwało i zjadło ŻYWCEM małe słoniątko... Zjadły mu trąbę, cały bok we krwi, a ono dalej się ruszało i próbowało się im wyrwać... Jak zaczęłam ryczeć, to mężowi się głupio zrobiło i puścił mi bajki na minimini
Jagoodka, ja w 6tc miałam ogromną ochotę i też się ratowałam bezalkoholowym
Słodkie zakończenie
kark lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:a mierzylas sobie ciśnienie? W ciąży przy zbyt wysokim często głową boli nawet jak wcześniej nie bolała
ja właśnie przeglądam ciśnieniomierze, kupię bo na pewno się przyda, zawsze miałam niskie i wysoki puls, a niby w organiźmie kobiety w ciąży przybywa krwi więc i tętno się zwiększa... zobaczymy, bo już mam dosyć tego pulsowania... często miałam bóle głowy, żaden lekarz jeszcze nie określił dlaczego... i żaden neurolog nie przepisał tomografu ani nic a ja już sobie wkręcam tętniaki itp -
to ja spróbuje pokazać Wam moje maleństwo
USG z wtorku 6t4d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 21:02
akuszerka89, Izamelka, jovi81, Szonka, Pipek83, mycha89, kark, AnkaK lubią tę wiadomość