X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, tego co ja się dowiadywałam, to niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Najczęściej rośnie wolniej, ale prawidłowy przyrost bety nie wyklucza niestety pustego pęcherzyka. Tylko usg może go wykluczyć.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    możesz zażyć apap, jest bezpieczyny, oczywiście nie więcej niż 2-3 tabletki na dobe. Ale jedna na 100% pomoze i nie zaszkodzi.

mi lekarz mówił że na dobę można 5-6 tabl paracetamolu nawet jak silny ból, bo to tez nie dobrze jak się mama męczy :) a mam okropne bóle głowy :/ wiec na pewno zapytam na następnej wizycie!

Justyna trzymamy kciuki!!! bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 17:07

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, bo trochę mnie to martwi,też macie w środku taki pulsujacy i klujacy ból co jakiś czas,ja nie czuję bólu po bokach na wskutek rozciągania macicy,tylko w środku :/

• Patu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi wrote:
    Patu, tego co ja się dowiadywałam, to niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Najczęściej rośnie wolniej, ale prawidłowy przyrost bety nie wyklucza niestety pustego pęcherzyka. Tylko usg może go wykluczyć.

wiec zastanawiam sie, czemu lekarz kazał powtórzyc wyniki, skoro to nie jest jednoznaczne... no nic, czekam do poniedziałku, mam nadzieję, ze ta na nfz zrobi mi usg dopochwowe.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona trzymamy kciuki bedzie dobrze:) daj znac jak wrocisz do domu.

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Powiedzcie mi, bo trochę mnie to martwi,też macie w środku taki pulsujacy i klujacy ból co jakiś czas,ja nie czuję bólu po bokach na wskutek rozciągania macicy,tylko w środku :/
    mam podobnie ale skoro lekarz powiedzial ze wszystko sie dobrze rozwija to chyba nie ma sie czym martwic

justysia90 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Nie martw się :):):)
    Napewno wszystko jest wporządku

justysia90 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a ile pijesz? czasem ból głowy moze byc od lekkiego stanu odwodnienia, pół litra wody i potrafi przejść. Oczywiście piszę, ze czesem :) Ale kiedys na sobie sprawdziłam.

.
    Wogóle o piciu nie pomyślałam ale może faktycznie coś w tym jest bo ostatnio mało piłam. Drzemka niestety nie pomogła. Spróbuję się nawodnić:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ciesze sie, ze kazda, ktora byla dzis w tarapatach calo z nich wyszla.
    Czekam niecierpliwie na info jak po wizytach.
    Dzis mnie tak bardzo na cos alkoholowego wzielo, ze tż kupil mi bezalkoholowe piwo i juz mi lepiej.

Izamelka, kark, Ewelcia lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mój mąż robił cesarke... niestety cielaczek martwy :( jego matka nagle zaczęła pluc krwią i zdechła. od azu zrobił cesarke by choc małego uratować (9miesiąć, za 2 tygodnie termin) ale maluch tez juz nie zył :( aż mi smutno teraz...

beta przyrosła praidłowo. ale czekam na usg jak na szpilkach. a po martwym maluszku wogóle jakos znów złe przeczucia wróciły

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu kochana nie mysl, ze to przeslanie!!!!!
    Pamietaj, ze wiara czyni cuda.

Izamelka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu o zgrozo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    no apap ale wiadomo że on nic nie pomoże :(
    koleżanka polecała mi okłady ale ciepłe, jej pomagały lepiej niż zimne, ale jeszcze nie testowałam. cały dzień słyszę swój puls, najmocniej jak leżę, idzie jobla dostać :/

A daj spokoj staram się robić co się da nic mi nie pomaga !!!
    heh moze macie jeszcze jakies sposoby na taki ból głowy ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nie moge doczekac sie usg, bo czuje sie nie w temacie. Tylko ja nie bylam na wizycie.

JagoodkaK a kiedy masz wizytę ?? :)

Powiem Ci że nie Ty jedna ja byłam wczoraj i nie zrobili mi usg bo aparat sie popsul ;/ jestem strasznie zla :P
    mam przyjsc we wtorek wiec mam nadzieje ze wtedy już zobacze swoje malenstwo :):)
    a powiedzcie mi czy w 9 tygodniu usg to dopochwowe bedzie jeszcze ? :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izamelka wrote:
    A daj spokoj staram się robić co się da nic mi nie pomaga !!!
    heh moze macie jeszcze jakies sposoby na taki ból głowy ???
    a mierzylas sobie ciśnienie? W ciąży przy zbyt wysokim często głową boli nawet jak wcześniej nie bolała

Izamelka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowe jeszcze prenatalne jest do końca 14tc, więc w 9 na pewno ci zrobią ;)

Boże, Patu, to tylko zwierzątka, z tobą będzie inaczej :)
    Chociaż u mnie też hormony szaleją, mój mąż przedwczoraj włączył chyba discovery, a tam stado hien porwało i zjadło ŻYWCEM małe słoniątko... Zjadły mu trąbę, cały bok we krwi, a ono dalej się ruszało i próbowało się im wyrwać... Jak zaczęłam ryczeć, to mężowi się głupio zrobiło i puścił mi bajki na minimini :P

Jagoodka, ja w 6tc miałam ogromną ochotę i też się ratowałam bezalkoholowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:32

Izamelka, JagoodkaK, AnkaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dopochwowe jeszcze prenatalne jest do końca 14tc, więc w 9 na pewno ci zrobią ;)

Boże, Patu, to tylko zwierzątka, z tobą będzie inaczej :)
    Chociaż u mnie też hormony szaleją, mój mąż przedwczoraj włączył chyba discovery, a tam stado hien porwało i zjadło ŻYWCEM małe słoniątko... Zjadły mu trąbę, cały bok we krwi, a ono dalej się ruszało i próbowało się im wyrwać... Jak zaczęłam ryczeć, to mężowi się głupio zrobiło i puścił mi bajki na minimini :P

Jagoodka, ja w 6tc miałam ogromną ochotę i też się ratowałam bezalkoholowym ;)

Słodkie zakończenie :)

kark lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a mierzylas sobie ciśnienie? W ciąży przy zbyt wysokim często głową boli nawet jak wcześniej nie bolała

ja właśnie przeglądam ciśnieniomierze, kupię bo na pewno się przyda, zawsze miałam niskie i wysoki puls, a niby w organiźmie kobiety w ciąży przybywa krwi więc i tętno się zwiększa... zobaczymy, bo już mam dosyć tego pulsowania... często miałam bóle głowy, żaden lekarz jeszcze nie określił dlaczego... i żaden neurolog nie przepisał tomografu ani nic a ja już sobie wkręcam tętniaki itp :P

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam za was kciuki. Nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć, ale pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno :******

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja spróbuje pokazać Wam moje maleństwo :) USG z wtorku 6t4d

14c7f39.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 21:02

akuszerka89, Izamelka, jovi81, Szonka, Pipek83, mycha89, kark, AnkaK lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ