X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Betinka to nieźle zgłębiasz temat. Będziesz moim informatorem od szczepionek :P Dla mnie to wszystko to czarna magia.

betinka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia powodzenia tym razem bedzie dobrze!

Ewelcia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, dużo wiary i nadziei teraz na pewno się uda trzymam mocno kciuki :)

nelus, bądź dzielna mamusiu wszystko wynagrodzi ci mała kruszynka którą już za jakiś czas połoza ci na brzuszku :)

ej kobitki zapodajcie jakimś sprawdzonym przepisem na ciasto z jabłkami czy tez jabłecznik, tak mi smaka narobiłyście że dzisiaj zrobiłam tę karpatkę wg przepisu betinki i faktycznie krem wyszedł rewelka dzięki za przepis beti :)

betinka, Ewelcia lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelus trzymam kciuki :) jesteś niesamowita :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi siara z prawego cycka zaczęła lecieć:/ na razie tylko 2-3 krople dziennie ale myślałam, że zacznie się po porodzie, a tu już. Cóż, oby do porodu!

7w3d 💔
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupuję engerixa ale nie pamiętam jak ma byc dawka dziewczyny pomóżcie

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ej kobitki zapodajcie jakimś sprawdzonym przepisem na ciasto z jabłkami czy tez jabłecznik, tak mi smaka narobiłyście że dzisiaj zrobiłam tę karpatkę wg przepisu betinki i faktycznie krem wyszedł rewelka dzięki za przepis beti :)

Ja UWIELBIAM ten:
    http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-ucierane/587-przepis-na-zydowski-jablecznik

Robi się megaszybko i jest naprawdę przepyszny.

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Ja na pewno kupuję engerixa ale nie pamiętam jak ma byc dawka dziewczyny pomóżcie

10 mikrogramów :)

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Ja na pewno kupuję engerixa ale nie pamiętam jak ma byc dawk bo z tego co kojarzę 10 mg. Pomóżcie

relgh3715xtq0i4d.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki

relgh3715xtq0i4d.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, dzięki za przegrzebanie internetu :)
    To ze spokojem bierzemy Engerixa :-)

Ja za chwilę zmykam próbować usnąć przed jutrem...

Młody miał tydzień temu na usg ok. 3300 g - ciekawe ile jutro będzie. Dam znać jak mnie już pozszywają.

betinka, BlackLuna, akuszerka89, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    betinka, dzięki za przegrzebanie internetu :)
    To ze spokojem bierzemy Engerixa :-)

Ja za chwilę zmykam próbować usnąć przed jutrem...

Młody miał tydzień temu na usg ok. 3300 g - ciekawe ile jutro będzie. Dam znać jak mnie już pozszywają.

Kochana, tylko nie zapomnij jak przyjedziecie do szpitala od razu powiedzieć, że nie zgadzasz się na szczepienie Euvaxem, bo często szczepią bez pytania!

POWODZENIA jutro!!! Trzymam za Was mocno kciuki! Daj znać jak już będziesz w stanie, albo chociaż do dziewczyn smsa wyślij, to nam przekażą jak poszło :)

deidre lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pierwsza nocka bez mojego męża bo musiał jechac i bedzie dopiero jutro pod wieczor... :-( strasznie mi kurde smutno i głupie mysli mam ze cos mu sie moze stać :-( ja nie wiem jak ja bez niego usne :(

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale się ta biedna Nelus namęczy. Myślałam, że już dawno będzie po wszystkim. Ciekawe jakie ma rozwarcie.

Edit: Deidre - powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:09

deidre lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, tylko nie zapomnij jak przyjedziecie do szpitala od razu powiedzieć, że nie zgadzasz się na szczepienie Euvaxem, bo często szczepią bez pytania!

POWODZENIA jutro!!! Trzymam za Was mocno kciuki! Daj znać jak już będziesz w stanie, albo chociaż do dziewczyn smsa wyślij, to nam przekażą jak poszło :)

Mam internety w telefonie więc nie powinno być problemu z bezpośrednią relacją.
    No chyba że odpłynę ze zmęczenia bo nie wróżę sobie przespanej nocy ;-)

betinka lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deidre trzymam kciuki za was! Oby wszystko było okey i zebys szybko do pionu stanęła:-) daj nam oczywiście znać w miarę możliwości:-)

deidre lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kurcze, ale się ta biedna Nelus namęczy. Myślałam, że już dawno będzie po wszystkim. Ciekawe jakie ma rozwarcie.

Edit: Deidre - powodzenia!

Neluś już może być po wszystkim, tylko np ma teraz córeczkę pierwszy raz na piersi, więc odłożyła telefon :P

Io lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre, postaraj się porządnie wyspać przed jutrem będziemy trzymać kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji :)

betinka, dzięki wielkie nie pamiętam kiedy ostatni raz robiłam ciasto z jabłkami a teściowa tyle tego naznosiła ze coś muszę z tym zrobić :) kompot już jest, jutro ciasto a z reszta się zobaczy :)

deidre lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale ci sie nie dziwie kazda z nas wiedząc ze jutro zobaczy swoje dziecię pewnie oka nie mogłaby zamknąć. A na ktora godzinę masz planowane cięcie?

deidre wrote:
    Mam internety w telefonie więc nie powinno być problemu z bezpośrednią relacją.
    No chyba że odpłynę ze zmęczenia bo nie wróżę sobie przespanej nocy ;-)

atdci09kamv7205a.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko, dzisiaj ostatnia noc w szpitalu i pierwsza z Julkiem i M. Trzymajcie za nas kciuki, pokarmu niestety mam bardzo niewiele wiec dokarmiamy go butelka (ale to wtedy jak mimo ssania piersi Julek sie mega wkurza i zaczyna płakać baaaaardzo) Położna powiedziała ze mam nie używać laktatora i ze w 4-5 dobie powinno moje mleko sie rozhulac (nie wiem jak to sie pisze:)) a Maly ma tylko oczko ropiejace co tez go denerwuje bo otworzyć nie moze wiec neonatolog dała gentamycyne w kropelkach. Julus zasnął u mnie wlasnie słodki taki kochany :)

napiszcie w skrócie co tam u was, któraś urodziła? :)

a i rana po cc ładnie sie goi wiadomo ze boli ale jest o niebo lepiej niz wczoraj, sama moge wstać, wziąć Julka, iść do łazienki. Tylko plecy bola od szpitalnego łóżka - chce juz na moj materacyk :)) ale mowię wam wszystkie boleści nie sa wazne jak taki cud patrzy na was :))

Io, deidre, betinka, BlackLuna, Ewelcia, nenka, akuszerka89, Diabla85, Tysia87, magdzia26, kark, justyna14, dba, Gosia19, jovi81, Patu lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ