Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Eeee to w sumie nie ma tragedii z tym oddychaniem spodziewałam sie tu nie wiadomo jakich technik do zapamiętania. Tylko mam nadzieje ze bol nie bedzie mnie tak paraliżował ze w ogóle zapomnę oddychać
co prawda ja tez mam rodzic ze znieczuleniem ale nie chce przesadzić z ilością bo ponoć nie ktore dziewczyny wołają za dużo a pozniej partych nie czuja i znacznie to wydłuża druga fazę porodu.
-
To mi polozna pokaze na miejscu jak sie zacznie cokolwiek
co mi to da jak zrobie to raz czy dwa na sucho?
Polowa kobiet majac sr miesiac czy dwa przed porodem i tak polowy juz nie pamieta
Tu chodzi o wspolprace w trakcie jak sie zacznie wszystkoto jest najwazniejsze
Choc jak ktos sobie to przerobil to tylko mu na dobre wyjdzie
Mnie to zawsze smieszyloi kojarzylo mi sie z filmami
-
akurat jeśli chodzi o oddychanie to daje naprawdę dużo, i znacząco jest w stanie zmniejszyć ból przy skurczach, ja to wiem, ale tez widać to na "żywo" na przykładzie chociażby naszej neli ze koncentracja na oddechu dużo usprawnia i ułatwia.
Moim zdaniem dobrze jest wiedzieć takie rzeczy przed a nie dowiadywać się w trakcie porodu jeżeli ćwiczysz coś "na sucho" już jakiś czas to potem robisz to nawet się nad tym nie zastanawiając, odruchowo.nenka, Fipsik lubią tę wiadomość
-
nenka wrote:Paula o której masz ?
O 11.45 mojego czasu wiec o 12.45 polskiego...
Ja tam nie mowie ze nie warto tego wczesniej sprobowac tylko sporo dziewczyn tego nie mialo na sr albo wogole nie chodzily i tez spokojnie sobie poradza
A te co chodzily jak spanikuja to guzik z calych nauk bedzie
Wiec jak ktos jak np karola nie cwiczyl tego wczesniej to tez spokojnie sobie poradzi
Mnie do szczescia tez to potrzebne nie bylo
-
a owszem poradzi sobie każda
ale te co nie chcą, albo nie maja możliwości żeby wziąć znieczulenie maja szanse w ten naturalny sposób sporo sobie ulżyć, i okazjonalnie dotleniają przy tym maluszka ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie i podejście do tematu nie wnikam
ja chyba mimo tych emocji i szczerych chęci jednak zasnę przed kompemnelus mam nadzieje ze u ciebie wszystko ok i już powoli dochodzisz do siebie trzymając mała Livkę na rękach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 23:47