X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam być w szpitalu na 6:30.
    Od 7:00 ma dyżur "moja" położna, ona ma mnie szykować itp.
    Mam nadzieję że do 9-10 będzie po wszystkim, ale nigdy nic nie wiadomo.
    Ja mam planowaną cc a może być jakieś nieplanowane cięcie, ratujące życie, to na pewno będzie miało pierwszeństwo.

v50lkjv.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka - super, że w końcu wracacie do domu. :) Aż Ci zazdroszczę.

A my czekamy na wieści od Nelus bo ona już na porodówce.

le'nutka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kurcze, ale się ta biedna Nelus namęczy. Myślałam, że już dawno będzie po wszystkim. Ciekawe jakie ma rozwarcie

lo, przy pierwszym dzieciątku zazwyczaj własnie tyle czasu zajmuje zanim będzie "po wszystkim" są oczywiście wyjątki niestety większość będzie musiała się trochę dłużej pomęczyć z rozwarciem :( ale nasze małe kruszynki nam wszystko wynagrodzą :)

Io lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety domyślam się, że to nie takie hop siup. Na szkole rodzenia mówili, że najdłużej zajmuje osiągnięcie pełnego rozwarcia. A parcie to już zależy od efektywności. Czasami dwa parcia i po wszystkim, najczęściej około 1-2 godz a czasami nawet kilka godzin. Ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Mam tylko nadzieję, że wody nie odejdą mi zanim się skurcze rozkręcą, bo u nas każą wtedy od razu do szpitala jechać i potem trzeba na te skurcze czekać. A tak to będę siedzieć w domu ile się da.

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz mam 8 cm. Boli ale da się przeżyć! Czekamy na skurcze parte, chyba już niedługo. Cała się trzęse I jest mi zimno mimo że mam 3 koce na sobie. Adrenalina robi swoje. Między skurczami jest super :)

betinka, akuszerka89, le'nutka, Beataa25, deidre, Paula55, afrykanka, ofcooo, magdzia26, ewelina_d, karm3lka, JagoodkaK, Kaarolina, kark, verynice, EmiBam, justyna14, Gosia19, stardust87, jovi81, Patu, Ewelcia lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus - a znieczulenie już Ci dali? Pamiętam, że chciałaś mieć.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to, to samo dzisiaj mówiłam mojemu K obym nie musiała "bezczynnie" siedzie i czekać w szpitalu :( tez zdecydowanie wole domowe zacisze i szpital na samej końcówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:31

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    otóż to, to samo dzisiaj mówiłam mojemu K obym nie musiał "bezczynnie" siedzie i czekać w szpitalu :( tez zdecydowanie wole domowe zacisze i szpital na samej końcówce.

Ja to jestem wręcz pewna, ze jak pojadę do szpitala to wszystko się uspokoi i potem będę leżeć i czekać. Poza tym myślę, że z bólem lepiej radzić sobie w domu.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelus jesteś the best, naprawdę pierwszy raz widzę kobietę która pomimo 8 cm!! rozwarcia jest jeszcze w stanie pisać i mieć pozytywny stosunek do całej sytuacji jaka się wokół niej dzieje :) to teraz już z górki kochana oby jak najszybciej nadeszły pozostałe 2 cm :) nela a wzięłaś zzo ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, jesteś moją idolką od dzisiaj :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szacunek kochana jeszcze troszkę i będzie po

• Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali gaz i w ogóle mi nie pomógł wręcz przeciwnie okropne uczucie, jakbym zeszła z karuzeli! Wszyscy myśleli ze mam maks 3 cm bo nie krzyczalam ylko koncentrowalam sie na oddechu. sprawdzają a tam 7cm! I teraz połączyli mnie pod zoo. Skurcze i ból czuje ale znieczulilo mi plecy. Ulga niesamowita:) sama sobie wciskam guzik jak czuje ze "puszcza" także Karola polecam ;) zaraz mi spr rozwarcie możliwe ze będę niedługo przeć

nenka, BlackLuna, Beataa25, betinka, afrykanka, ofcooo, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Mam być w szpitalu na 6:30.
    Od 7:00 ma dyżur "moja" położna, ona ma mnie szykować itp.
    Mam nadzieję że do 9-10 będzie po wszystkim, ale nigdy nic nie wiadomo.
    Ja mam planowaną cc a może być jakieś nieplanowane cięcie, ratujące życie, to na pewno będzie miało pierwszeństwo.

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po twojej myśli

• Nelus Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I fakt 7 cm jest najgorsze ale wyobrażałam sobie to dużo gorzej. Wszyscy mnie tu chwala i pytają jak to robie. Oddychać laski i nie słuchać co wam radzą bo wy same będziecie czuły co robić. Mam nadzieje ze tak samo będzie zaraz z parciem bo czuję że skurcz za skurczem idzie. Ciągle myślę o livce i juz ja chce mieć! !!

Goplana, deidre, Beataa25, nenka, betinka, akuszerka89, afrykanka, Jula222, magdzia26, karm3lka, justyna14, Ewelcia lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje :D Neluś trzymam kciuki :) Jesteś mega

thiki0a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jesteś dzielna!

Jejku ja jestem taka panikara ze pewnie cyrki ze mną na porodowce beda. To oddychanie mnie interesuje, któraś cos wie jak oddychać? Skoro to tak pomaga.

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dedire powodzenia jutro i oczywiscie czekamy na dobre wiesci!!!

Jenyy Nela jestes niesamowita hahah. Tego to jeszcze nie grali :) mam wrazenie jak bym stala tak kolo ciebie wlasnie po tej relacji haha :) bedziesz naszym wrzesniowym hitem z Livka :)
    Dajesz czadu mala!!!! :)

deidre lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    I fakt 7 cm jest najgorsze ale wyobrażałam sobie to dużo gorzej. Wszyscy mnie tu chwala i pytają jak to robie. Oddychać laski i nie słuchać co wam radzą bo wy same będziecie czuły co robić. Mam nadzieje ze tak samo będzie zaraz z parciem bo czuję że skurcz za skurczem idzie. Ciągle myślę o livce i juz ja chce mieć! !!

Kurde, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo bym jak cheerleaderka wpadła Cię tam dopingować :D MISTRZYNI ŚWIATA!!!!!

Ciekawe, czy inne wątki śledzą relacje :D

xpatiiix3, Goplana, Jula222 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopadówki tez czytają hehe i z zapartym tchem czytamy relacje, kibicujemy i trzymamy mocno kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:56

Jula222, Goplana, AgataP, betinka, stardust87, Mamadomina lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie pocieszyłaś mnie. Myślałam, że to na żywca Cię tak nie boli. A jak boli trochę nawet na znieczuleniu to jako ta, która znieczulenia mieć nie będzie zaczynam się obawiać. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ