Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam być w szpitalu na 6:30.
Od 7:00 ma dyżur "moja" położna, ona ma mnie szykować itp.
Mam nadzieję że do 9-10 będzie po wszystkim, ale nigdy nic nie wiadomo.
Ja mam planowaną cc a może być jakieś nieplanowane cięcie, ratujące życie, to na pewno będzie miało pierwszeństwo. -
Io wrote:Kurcze, ale się ta biedna Nelus namęczy. Myślałam, że już dawno będzie po wszystkim. Ciekawe jakie ma rozwarcie
lo, przy pierwszym dzieciątku zazwyczaj własnie tyle czasu zajmuje zanim będzie "po wszystkim" są oczywiście wyjątki niestety większość będzie musiała się trochę dłużej pomęczyć z rozwarciemale nasze małe kruszynki nam wszystko wynagrodzą
Io lubi tę wiadomość
-
No niestety domyślam się, że to nie takie hop siup. Na szkole rodzenia mówili, że najdłużej zajmuje osiągnięcie pełnego rozwarcia. A parcie to już zależy od efektywności. Czasami dwa parcia i po wszystkim, najczęściej około 1-2 godz a czasami nawet kilka godzin. Ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Mam tylko nadzieję, że wody nie odejdą mi zanim się skurcze rozkręcą, bo u nas każą wtedy od razu do szpitala jechać i potem trzeba na te skurcze czekać. A tak to będę siedzieć w domu ile się da.
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny juz mam 8 cm. Boli ale da się przeżyć! Czekamy na skurcze parte, chyba już niedługo. Cała się trzęse I jest mi zimno mimo że mam 3 koce na sobie. Adrenalina robi swoje. Między skurczami jest super
betinka, akuszerka89, le'nutka, Beataa25, deidre, Paula55, afrykanka, ofcooo, magdzia26, ewelina_d, karm3lka, JagoodkaK, Kaarolina, kark, verynice, EmiBam, justyna14, Gosia19, stardust87, jovi81, Patu, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
otóż to, to samo dzisiaj mówiłam mojemu K obym nie musiała "bezczynnie" siedzie i czekać w szpitalu
tez zdecydowanie wole domowe zacisze i szpital na samej końcówce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:31
-
BlackLuna wrote:otóż to, to samo dzisiaj mówiłam mojemu K obym nie musiał "bezczynnie" siedzie i czekać w szpitalu
tez zdecydowanie wole domowe zacisze i szpital na samej końcówce.
Ja to jestem wręcz pewna, ze jak pojadę do szpitala to wszystko się uspokoi i potem będę leżeć i czekać. Poza tym myślę, że z bólem lepiej radzić sobie w domu. -
nelus jesteś the best, naprawdę pierwszy raz widzę kobietę która pomimo 8 cm!! rozwarcia jest jeszcze w stanie pisać i mieć pozytywny stosunek do całej sytuacji jaka się wokół niej dzieje
to teraz już z górki kochana oby jak najszybciej nadeszły pozostałe 2 cm
nela a wzięłaś zzo ?
-
Dali gaz i w ogóle mi nie pomógł wręcz przeciwnie okropne uczucie, jakbym zeszła z karuzeli! Wszyscy myśleli ze mam maks 3 cm bo nie krzyczalam ylko koncentrowalam sie na oddechu. sprawdzają a tam 7cm! I teraz połączyli mnie pod zoo. Skurcze i ból czuje ale znieczulilo mi plecy. Ulga niesamowita:) sama sobie wciskam guzik jak czuje ze "puszcza" także Karola polecam
zaraz mi spr rozwarcie możliwe ze będę niedługo przeć
nenka, BlackLuna, Beataa25, betinka, afrykanka, ofcooo, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
deidre wrote:Mam być w szpitalu na 6:30.
Od 7:00 ma dyżur "moja" położna, ona ma mnie szykować itp.
Mam nadzieję że do 9-10 będzie po wszystkim, ale nigdy nic nie wiadomo.
Ja mam planowaną cc a może być jakieś nieplanowane cięcie, ratujące życie, to na pewno będzie miało pierwszeństwo.
Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po twojej myśli
-
I fakt 7 cm jest najgorsze ale wyobrażałam sobie to dużo gorzej. Wszyscy mnie tu chwala i pytają jak to robie. Oddychać laski i nie słuchać co wam radzą bo wy same będziecie czuły co robić. Mam nadzieje ze tak samo będzie zaraz z parciem bo czuję że skurcz za skurczem idzie. Ciągle myślę o livce i juz ja chce mieć! !!
Goplana, deidre, Beataa25, nenka, betinka, akuszerka89, afrykanka, Jula222, magdzia26, karm3lka, justyna14, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Dedire powodzenia jutro i oczywiscie czekamy na dobre wiesci!!!
Jenyy Nela jestes niesamowita hahah. Tego to jeszcze nie gralimam wrazenie jak bym stala tak kolo ciebie wlasnie po tej relacji haha
bedziesz naszym wrzesniowym hitem z Livka
Dajesz czadu mala!!!!deidre lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:I fakt 7 cm jest najgorsze ale wyobrażałam sobie to dużo gorzej. Wszyscy mnie tu chwala i pytają jak to robie. Oddychać laski i nie słuchać co wam radzą bo wy same będziecie czuły co robić. Mam nadzieje ze tak samo będzie zaraz z parciem bo czuję że skurcz za skurczem idzie. Ciągle myślę o livce i juz ja chce mieć! !!
Kurde, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo bym jak cheerleaderka wpadła Cię tam dopingowaćMISTRZYNI ŚWIATA!!!!!
Ciekawe, czy inne wątki śledzą relacjexpatiiix3, Goplana, Jula222 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Listopadówki tez czytają hehe i z zapartym tchem czytamy relacje, kibicujemy i trzymamy mocno kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:56
Jula222, Goplana, AgataP, betinka, stardust87, Mamadomina lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel