X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Która ładniejsza? Dla mamy:)
    http://www.yes.pl/54246-srebrna-bransoletka-AB-S-000-CYR-ABCH138
    http://www.yes.pl/52778-bransoletka-petite-AB-S-000-000-ABCL418
    a może coś takiego :) ?
    http://wkruk.pl/product-pol-2325926-BRANSOLETA.html

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    No właśnie kochana :( jutro potrząsnę trochę lekarzem bo w końcu to on nim jest a nie ja. Chcę żeby Franuś posiedział jak najdłużej w brzuszku ale boję się komplikacji w przypadku nagłej cesarki. Obawiam się że będę dla gina jutro nie przyjemna...
    no stres... to że tutaj kilka dziewczyn urodziło przed terminem to nie znaczy, że Ciebie też to spotka. Szyjkę masz naprawdę długą i to dobrze, że lekarz sugeruje się jej stanem, gdyby miał wątpliwości to zrobiłby Ci tą cc 1.09 :)
    Jestem po wizycie mega wściekła i zdołowana. Gdybym wiedziała że tak to będzie wyglądać to nie leżałabym tyle. Szyjka długa, rozwarcie nadal na 1 palec. Mam szansę donieść ciążę do terminu a nawet przenosić. Wyć mi się chce, bo nie nastawiałam się nawet na to. Już jedną ciążę przenosiłam. Mam dość, idę wypłakać się do poduszki. Czeka mnie powtórka z rozrywki :(
    Gdyby te skurcze mnie tak nie męczyły to lepiej bym to zniosła, a tak jestem psychicznym wrakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 14:25

jovi81 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja też nie przewiduje innego terminu jak wrzesień:-)także nie zostaniesz sama na pewno.w czwartek mam ostatnia wizytę u lekarza i wydaje mi się,ze powie,ze ze urodze w połowie września:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Justyna14 dokładnie Ty mi sie śniłaś :)
    bez takich numerów, bo jak wykraczesz kochana to Twoje imię będę krzyczała podczas najsilniejszych skurczów :) o! ja jeszcze mam tydzień do donoszonej, także Olek ma siedzieć grzecznie w brzuszku :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka, też jestem za pierwszą :) Dla mamy bedzie w sam raz. Druga bardziej dla nastolatki lub dwudziestolatki

relg4z17djzzyjqt.png
  • pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    No właśnie kochana :( jutro potrząsnę trochę lekarzem bo w końcu to on nim jest a nie ja. Chcę żeby Franuś posiedział jak najdłużej w brzuszku ale boję się komplikacji w przypadku nagłej cesarki. Obawiam się że będę dla gina jutro nie przyjemna...

ja zawsze twierdze ze jak się nie da po dobroci to trzeba przestać się certolić..otóż to żadna z nas nie chce na siłę maluszka z brzucha wyganiać.. tylko chce dla szkraba jak najlepiej tym bardziej ze swoje się już nacierpiałaś żeby wszystko było dobrze...też bym z lekarzem porozmawiała "poważniej"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 14:29

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na a we śnie jaki kolor włosków miał mój synek? bo mnie to strasznie ciekawi :)

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    bez takich numerów, bo jak wykraczesz kochana to Twoje imię będę krzyczała podczas najsilniejszych skurczów :) o! ja jeszcze mam tydzień do donoszonej, także Olek ma siedzieć grzecznie w brzuszku :)
    Haha to by się położne i mąż zdziwił jakbyś krzyczała iwona! Szkoda,że nie mamy wróżki na forum:-)ja raz byłam,takich glupot mi nagadala ,że szok.

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Haha to by się położne i mąż zdziwił jakbyś krzyczała iwona! Szkoda,że nie mamy wróżki na forum:-)ja raz byłam,takich glupot mi nagadala ,że szok.
    no chyba krzyczeć sobie mogę co chcę, grunt, że cenzuralnie :) ja nigdy nie byłam u wróżki, a ciekawe co by mi powiedziała.... może się kiedyś wybiorę.

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    no stres... to że tutaj kilka dziewczyn urodziło przed terminem to nie znaczy, że Ciebie też to spotka. Szyjkę masz naprawdę długą i to dobrze, że lekarz sugeruje się jej stanem, gdyby miał wątpliwości to zrobiłby Ci tą cc 1.09 :)
    Jestem po wizycie mega wściekła i zdołowana. Gdybym wiedziała że tak to będzie wyglądać to nie leżałabym tyle. Szyjka długa, rozwarcie nadal na 1 palec. Mam szansę donieść ciążę do terminu a nawet przenosić. Wyć mi się chce, bo nie nastawiałam się nawet na to. Już jedną ciążę przenosiłam. Mam dość, idę wypłakać się do poduszki. Czeka mnie powtórka z rozrywki :(
    Gdyby te skurcze mnie tak nie męczyły to lepiej bym to zniosła, a tak jestem psychicznym wrakiem.

Dba nie przejmuj sie wyrycz sie do tej podusi bo to tylko pomoże i sił nazbierasz
    Ja też pierwszą ciąże przenosiłam 5 dni i drugą też jutro mam z mężem 3 rocznicę i będę jak wieloryb wyglądać nawet z łóżka mi się nie chce wstać już mój mąż nawet zauważył że kiepsko ze mną ręce mi ulatują bo nadal bolą przez co spię na siedząco (idzie się przyzwyczaić) nie załamuj się jeszcze troszkę i będziesz miała dzidziusia :) głowa do góry

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 włoski były czarne :)

Tysia oczywiście musiała sie wyłamac co do bransoletki :)

justyna14, Tysia87 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poprawę humoru zakupiłam kombinezon dla Olusia o taki: http://allegro.pl/ms-fajny-jesienno-zimowy-kombinezon-n-b-62-i4532339037.html

a mówilam Wam, jak moja mama zareagowała na zmianę płci z córki na syna? to 2 tys mam zaoszczędzone w kieszeni, bo wózek miała kupić dla córki a dla synka to już nie. Więc kupiliśmy sami. Łaski bez. Miło nie? płakać się chce.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Justyna14 włoski były czarne :)

Tysia oczywiście musiała sie wyłamac co do bransoletki :)
    oj! chciałabym chciała :)

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

Może nastąpiła by delikatna konsternacja na porodówce :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    na poprawę humoru zakupiłam kombinezon dla Olusia o taki: http://allegro.pl/ms-fajny-jesienno-zimowy-kombinezon-n-b-62-i4532339037.html

a mówilam Wam, jak moja mama zareagowała na zmianę płci z córki na syna? to 2 tys mam zaoszczędzone w kieszeni, bo wózek miała kupić dla córki a dla synka to już nie. Więc kupiliśmy sami. Łaski bez. Miło nie? płakać się chce.

Szok, szok, szok. Zatkało mnie

Kombinezon cudny ale nie bedzie za mały? Jak pod spód coś założysz to może być małemu ciasno ale moge sie mylić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 14:43

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Szok, szok, szok. Zatkało mnie
    mnie na początku też, potem się wypłakałam mężowi i ulżyło, ale żal pozostanie już na zawsze. Chyba jej tego nigdy nie wybacze.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

masakra...
    Mika pierwszego urodziłam 2tyg po terminie, z tym że miałam cykl przesunięty więc to była dla niego idealna pora.
    Teraz mały jest książkowy, nawet nie chce myśleć ile będzie ważył po tym terminie :(

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh sie zdrzemnelam :) w nocy nie spalam to nadrabiam :)

Chodzi mi o takie skarpeciochy jednorazowego uzytku ;) ja mam akurat z olejkiem arganowym. Te mozna w ciazy stosowac :) wiem ze sa tez te gleboko zludzczajace ale te zostawie po porodzie.
    A takie bambusowe wielorazowe tez mam i sredńio sie sprawdzaja...

Jovi ale zwrot akcji... U dba tez...
    Jak to jest że te co ,chca jak najdluzej donosic laduja na porodowce jako pierwsze?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Moja nie kupiła nawet skarpetek dziecku:-)i dwa razy miałam przyjemność widzieć się z nią w ciąży i dwa razy stwierdziła,że może lekarz się pomylił,może będzie wnuczka,a nie wnuczek.ona nie rozumie,że je bardzo chcialam synka.wszystko kupiliśmy sami.wózek tesciowie .a z moja matka nie mam o czym gadać nawet

‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ