X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki moze u was tak bylo ze gin nie chce wam dac zwolnienia. Ja bylam oststnio na wizycie i powiedzialam ze musze brac insuline, ze mierze cukry, ze mi ciezko w pracy( jestem kosmetyczka) i jestem jedna wiec nikt mnie nie zastapi .( chcialam zw od poczatku wrzesnia) Mecze sie juz w pracy ale ten dupek powiedzial ze mi nie da L4 ( bylam w szoku bo do tej pory nigdy go nie prosilam o to) nastepna wizyta 17 wrzesnia ( od konca sierpnia jest na urlopie) i tak sie zastanawiam czy nie pojsc do rodzinnego
    miałam to samo - zmieniłam ginekologa. chciałąm pojsc w 8 m-cu ciaży na L4 i też mi odmówił

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie za 100 punktów. Czy wody mogą się zacząć sączyć zanim wypadnie czop?!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mialam cykora dziewczyny jakis czas temu :) leze sobie i nagle slysze glosno jakby cos pstryknelo, juz nawet inaczej niz kosci ktore mi czesto pstrykaja podczas ruchow dzidzi. To byl taki dzwiek jakby lktos przebil balonika. Jeju ale sie wystarszylam,bo gdzies czytalam,ze jak wody odchodza to mozna uslyszec? takie wlasnie pstrykniecie... normalnie serce mi zaczelo kolotac ;P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko i Pralinko bardzo dziękuję za informacje co do tej odżywki. Kurcze ja ją stosuje cała ciąże :( i faktycznie tak mi się płytka jakoś zaczęła odwarstwiac ostatnio :/ mam nadzieje ze nie zaszkodzilam tym Nikosiowi :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1985 szkoda,ze wczesniej juz nie zmienilas gina. Jestem w szoku..

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka nie wykrecaj sobie czekaj spokojnie bo wiesz chyba nie chcesz mnie samej zostawić na tej porodowce :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Betinko i Pralinko bardzo dziękuję za informacje co do tej odżywki. Kurcze ja ją stosuje cała ciąże :( i faktycznie tak mi się płytka jakoś zaczęła odwarstwiac ostatnio :/ mam nadzieje ze nie zaszkodzilam tym Nikosiowi :/

Kochana, to pędem kupuj olejek z drzewa herbacianego i wcieraj go kilka razy dziennie w paznokcie. Najlepiej rób to na balkonie, bo on bardzo intensywnie pachnie. Ale to jedyny ratunek.
    A co do Nikosia to myślę, że nic mu nie będzie :)

magdzia26, Agucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczka nie wykrecaj sobie czekaj spokojnie bo wiesz chyba nie chcesz mnie samej zostawić na tej porodowce :P

nie nie wkrecam :) poprostu pisze Wam jaka byla moja pierwsza mysl :P tak mi pstryknelo pod pepkiem :)
    Nie lubie tego bo mysle,ze cos sie dzieje dzidzi. A te pstrykania to normalne w ciazy ale to bylo dziwne :P

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy mówicie z tymi zwolnieniami.u mnie nawet jeszcze dobrze pęcherzyka nie bylowidac a l4 dostałam i to od 3 różnych lekarzy bralam.w pierwszej ciąży u innego i w tej u dwóch,bo zmieniła w 10 tygodniu.a spytalyscie dlaczego nie dostaniecie ? Bo ktoś pisał,że jest kosmetyczka ,to chyba w ciąży nie można wykonywać wszystkich zabiegów i samo to powinno być powodem do wystawienia l4

sylwia1985 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co a ja chcialam wlasnie kupic ta odzywke eveline :) ale sie powstrzymam

• magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Może być Hania :-)
    To ja zamawiam Magdę :D z "jacuzzi"

Quatriona lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Co wy mówicie z tymi zwolnieniami.u mnie nawet jeszcze dobrze pęcherzyka nie bylowidac a l4 dostałam i to od 3 różnych lekarzy bralam.w pierwszej ciąży u innego i w tej u dwóch,bo zmieniła w 10 tygodniu.a spytalyscie dlaczego nie dostaniecie ? Bo ktoś pisał,że jest kosmetyczka ,to chyba w ciąży nie można wykonywać wszystkich zabiegów i samo to powinno być powodem do wystawienia l4

no dlatego dla mnie to jest nie do pomyslenia i jestem w szoku.
    Moj gin tak samo od poczatku pytal o zwolnienie. Ja sie fatalnie czulam od samego poczatku wiec z niego skorzystalam, w sumie mialam prawo wiec czemu by nie. I nie ma problemu, wystawia mi co 4 tyg.

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzisiaj jak zrobiłam badania, to przy okazji poszłam kupić kapcie do szpitala dla siebie i kapciobutki dla Matiego. W H&M dla niego, takie ło :)
    149tq0w.jpg
    Długo rozkminiałam, jaki rozmiar, czy 10-12, czy 13-15. No i wzięłam w końcu te większe, bo i tak będę mu je na pajace/śpiochy zakładać, więc stwierdziłam, że te najmniejsze będą za ciasne. Urocze są :)

magdzia26, Majeczka2014, madiiiii, Patu, JagoodkaK, BlackLuna, ofcooo, EmiBam, Kaarolina, justyna14, stardust87, nenka, kark lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka a ten olejek to w necie gdzieś pewnie można kupić to zaraz go zamawiam a odżywkę wypierniczam od razu :/ kurcze w życiu bym nie pomyślała ze odżywka może być tak szkodliwa...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    wiecie co a ja chcialam wlasnie kupic ta odzywke eveline :) ale sie powstrzymam
    I jeszcze Was przestrzegam przed lakierem Rimmel Brit Pro - wygląda ekstra na paznokciach, ale ja się właśnie tego gówna po nim dorobiłam. Nie wiem, co on ma w składzie, ale wyraźnie coś w nim szkodzi. A miałam takie ładne paznokcie :/

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od razu dostałam zwolnienie bez problemu i gin bez słowa mi wypisuje co wizytę nie rozumiem lekarzy którzy kobiecie w ciąży nie chcą wypisywać l4...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    no dlatego dla mnie to jest nie do pomyslenia i jestem w szoku.
    Moj gin tak samo od poczatku pytal o zwolnienie. Ja sie fatalnie czulam od samego poczatku wiec z niego skorzystalam, w sumie mialam prawo wiec czemu by nie. I nie ma problemu, wystawia mi co 4 tyg.

Ja się czułam dobrze,ale w pierwszej ciąży pracowałam i poronilam ,a później miałam wyrzuty sumienia,że to pewnie przez przemeczenie.poza tym mamy do tego prawo.ciekawe jak ja z takim ogromnym brzuchem cokolwiek bym w pracy zrobiła,tylko jak 5 koło u wozu bym się czuła.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Betinka a ten olejek to w necie gdzieś pewnie można kupić to zaraz go zamawiam a odżywkę wypierniczam od razu :/ kurcze w życiu bym nie pomyślała ze odżywka może być tak szkodliwa...
    Chyba będzie szybciej kupić go od razu - praktycznie w każdej aptece powinien być.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie nie wkrecam :) poprostu pisze Wam jaka byla moja pierwsza mysl :P tak mi pstryknelo pod pepkiem :)
    Nie lubie tego bo mysle,ze cos sie dzieje dzidzi. A te pstrykania to normalne w ciazy ale to bylo dziwne :P
    Mam propozycję umówmy się na jakiś konkretny dzień to wiesz będziesz czula się zobowiązana i nie będą Ci takie rzeczy do głowy przychodziły co by się rozpakowywac wcześniej :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Chyba będzie szybciej kupić go od razu - praktycznie w każdej aptece powinien być.
    Tak to dobrze wiedzieć to go zakupie jutro :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ