X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mam propozycję umówmy się na jakiś konkretny dzień to wiesz będziesz czula się zobowiązana i nie będą Ci takie rzeczy do głowy przychodziły co by się rozpakowywac wcześniej :P

ja wczesniej sie rozpakowywac nie chce :) Mała musi zaczekać :) remonty jeszcze u nas trwaja :/ no i mamy jeszcze pare spraw do zalatwienia..

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to Lo powodzenia życzę obyś dzisiaj ujrzała swoje maleństwo :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka no to trzymam za słowo :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczka no to trzymam za słowo :)

damy rade :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0gc178g7tl1s_t.jpg
    Szukałam sobie właśnie paznokci,jakie sobie zrobię po porodzie,bo dziś to temat dnia:-)i znalazłam specjalnie coś dla Karoli do groszkowego pokoju:-)

JagoodkaK, betinka, Patu, magdzia26, ofcooo, verynice, Karolaaa91, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie nie wkrecam :) poprostu pisze Wam jaka byla moja pierwsza mysl :P tak mi pstryknelo pod pepkiem :)
    Nie lubie tego bo mysle,ze cos sie dzieje dzidzi. A te pstrykania to normalne w ciazy ale to bylo dziwne :P

tez mam takie pstrykania nie wiem skad to sie bierze ale czasami sie zastanawiam czy to normalne?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    0gc178g7tl1s_t.jpg
    Szukałam sobie właśnie paznokci,jakie sobie zrobię po porodzie,bo dziś to temat dnia:-)i znalazłam specjalnie coś dla Karoli do groszkowego pokoju:-)

no tak :) karola nasza wrzesniowka groszkowa ;)
    zeby nie bylo!!! nie mam nic do groszkow :) sama mam posciel i kocyk minky w grochy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:31

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    tez mam takie pstrykania nie wiem skad to sie bierze ale czasami sie zastanawiam czy to normalne?

z tego co wiem to normalne :) oczywiscie musialam przejrzec fora i co o tym pisza dziewczyny. Te pstrykania biora sie z tego,ze kosci rozchodza i rozciagaja. Sa wrazliwe no i przy tych ruchach dziecka to slychac

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie jestem w stanie Was nadrobić, piszecie i piszecie.
    co do paznokci to ja mam zele i nue zdejme ich do porodu. Mam zrobionego frencha bez kamuflażu tylko czysty zel na naturalnej plytce.
    te pazurki w groszki piekne ;)
    Powiedzcie mi kochane, czy Wy absolutnie wszystko prasowalyscie? Cholerne przescieradla z gumką, frotowe pajjacyki, koce itd? Nienawidzę tego!!!!!!!!

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam nasze rodzące mamusie?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    z tego co wiem to normalne :) oczywiscie musialam przejrzec fora i co o tym pisza dziewczyny. Te pstrykania biora sie z tego,ze kosci rozchodza i rozciagaja. Sa wrazliwe no i przy tych ruchach dziecka to slychac

uff a juz sie bałam ze cos nie tak uspokoiłas mnie troche :) dzieki ;)

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dziwne pytanie :D czy katar moze byc jakos związany z ciążą? męczy mnie dzis strasznie, ale gardło nie boli, temperatura w normie, kaszlu brak. no ogółem innych objawów choroby nie ma. nigdy nie miałam alergii na pyłki ani nic takiego. i zastanawiam sie czy to dopiero przeziębienie sie rozkręci czy faktycznie cos uczuliło czy dziwna reakcja organizmu. w pierwszym trymestrze słyszałam ze moze byc katar jako objaw ciąży przez zmiane poziomu hormonów. ale pod koniec tez cos takiego istnieje czy nie?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka ja pracowałam wszystko. Ogólnie dowiedziałam się na szkole rodzenia ze dobrze jest wszystko prasowac do któregoś tam miesiąca życia dziecka bo prasowanie zabija bakterie i to po to się to robi... a ja się zawsze zastanawiałam czy mojemu dziecku będzie przeszkadzało ze będzie miało pieluszki wygniecione troszkę :P a jak widać to nie o zagniecenia chodzi :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka ja prasowałam wszystko... :/

A co do rodzących to na razie jedna na placu boju...
    Akuszerka stanęła na 5cm rozwarcia i mają próbować jutro, a Lo pani dr przebiła pęcherz więc czekamy na rozwój akcji ;)

relganlikx65a1ud.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Laski nie jestem w stanie Was nadrobić, piszecie i piszecie.
    co do paznokci to ja mam zele i nue zdejme ich do porodu. Mam zrobionego frencha bez kamuflażu tylko czysty zel na naturalnej plytce.
    te pazurki w groszki piekne ;)
    Powiedzcie mi kochane, czy Wy absolutnie wszystko prasowalyscie? Cholerne przescieradla z gumką, frotowe pajjacyki, koce itd? Nienawidzę tego!!!!!!!!

Ja kocyków nie piorę nawet nowych, tak jak rożka. Prześcieradło wyprasuję, ciuszków welurowych mam mało bardzo, ale te co mam, to prasuję na lewej stronie tylko, bo to sie do żelazka przykleja gówno.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu ja mam katar delikatny i zatkany nos bardziej ale to podobno przez rozszerzające się naczynka krwionośne...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka ja prasowalam wszystko do szpitala i lozeczka też czyli przescieradlo też,ale nie po to żeby nie miała zagiec,bo wiadomo,że jak się naciagnie to się samo prostuje,tylko żeby bakterii nie było,które swoją droga i tak będą Haha.więc nie wczuwaj się moja droga,w to prasowanie,ja raz dwa trzy i już.
    Ja nawet mam zamiar prac,rzeczy małego w płynie,tym samym co nasze.moja siostra od razu prawa w proszkach i plynach dla dorosłych i mały nie miał żadnych kompletnie problemów skornych .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:45

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a ja mam dziwne pytanie :D czy katar moze byc jakos związany z ciążą? męczy mnie dzis strasznie, ale gardło nie boli, temperatura w normie, kaszlu brak. no ogółem innych objawów choroby nie ma. nigdy nie miałam alergii na pyłki ani nic takiego. i zastanawiam sie czy to dopiero przeziębienie sie rozkręci czy faktycznie cos uczuliło czy dziwna reakcja organizmu. w pierwszym trymestrze słyszałam ze moze byc katar jako objaw ciąży przez zmiane poziomu hormonów. ale pod koniec tez cos takiego istnieje czy nie?

Ja mam od jakiegos czasu non stop zatkany nos - to normalne. Mocno nabrzmiałe są błony śluzowe i stąd ten klops ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę wszystko od ciuszków, po pościel, koce itd, ale narazie prasowałam tylko ciuszki i pieluszki

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, to sie ciesze ze to normalne :) swoją drogą ile rzeczy w ciąży moze wystąpic... lista chyba by sie nigdy nie domknęła :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ