X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Jak to nie ja przeciez chodzilam.dlugo z rozwarciem a na ostatnim przyjeciu lekarka mi mowi ze mam wszystko pozamykane a ja szok.. :O ale nie wzielam tego dosiebie bo kilki innych lekarzy mowilo mi ze mam rozwarcie ;) i co sie okazalo na nastepny dzien ordynatorka sama mnie badala i mialam nie dosc ze rozwarcie jak wczesniej to juz na 4cm.. wiec wiesz lekarz lekarzowi nie rowny ;)

nigdy więcej nie będę chodzić do 2 lekarzy bo potem tylko sie zastanawiam który ma racje :D

no to miały byc dzis 2 porody, i Lo i Akuszerka miały tulic malenstwa swoje a tu żadnej sie nie udało dzis :( mam nadzieję wszystko jednak sprawnie pójdzie i nie będziecie sie długo męczyły. trzymam mocno kciuki za Was!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę męda w tym temacie jeżeli się tego doczekam.
    heh w kodeksie prawa nie ma takiego przepisu który mówi o tym ze muszę iść wcześniej na urlop macierzyński, wiem że nie każda będzie chciała się w to bawić w sytuacji gdy przenosi ale ja osobiście nie odpuszczę jeśli lekarz odmówi to zawsze zostaje inteligentne podejście do tematu zwolnienie to jest zaświadczenie o niezdolności do pracy. Jeśli lekarz uważa, że nie ma podstaw do wystawienia zwolnienia czyli że jestem zdolna do pracy, to niech mi wystawi zaświadczenie o zdolności do pracy czego jak mniemam nie zrobi bo skoro przez 9 miesięcy byłam nie zdolna do ;pracy to na sam koniec tym bardziej nie bede. Jeśli nie będzie chciał wystawić ani jednego,ani drugiego,ja poproszę o oficjalne uzasadnienie z podstawą prawną.

Mozna tez w mniej konfliktowy sposób i iść po l4 do internisty.
    Na pewno nie będę brała macierzyńskiego wcześniej niż moja mała kruszyna będzie razem ze mna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:28

afrykanka, magdzia26, mycha89, Zaczarowana lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mam do was pytanko bo coś mi przemknelo ze nie można stosować odżywki eveline 8w1 w ciąży. Dlaczego?
    Magdzia, odżywka ta zawiera formaldehyd (chyba dobrze napisałam)
    Tutaj tekst z internetu ze strony www.sosrodzice.pl
    Ł: Niektórzy lekarze informują o szkodliwym działaniu formaldehydu na gruczoły ekrynowe i apokrynowe oraz to, iż zaburza czynności gruczołów łojowych i hormonalnych . Wywołuje stany zapalne skóry. Ponadto Międzynarodowa Agencja Badań nad czynnikami rakotwórczymi (IARC) zakwalifikowała formaldehyd jako rakotwórczy dla ludzi, w Polsce substancja ta zaliczana jest do CMR3, czyli substancji o potencjalnym działaniu kancerogennym, mutagennym i teratogennym, co powoduje, że podlega on szczególnie wnikliwej ocenie ryzyka. Formaldehyd, jak i jego donory nie są jednak zabronione. Zastanawia mnie jednak fakt, czy rzeczywiście musimy szukać 100% potwierdzenia rakotwórczości tego związku, aby zakończyć jego żywot? Mówi się, że lepiej zapobiegać niż leczyć, idąc tym tropem, myślę, że warto unikać tego typu związków nie tylko w czasie ciąży.

• dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ja też nie zamierzam brać macierzyńskiego przed urodzeniem dziecka. znam prawo i wiem, że to wymysł mojej gin :/ ale wkurzyła mnie tym niesamowicie :/

BlackLuna, afrykanka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo będzie dziś rodzić bo jakaś Dr bez pytania i informowania przebiła jej pęcherz plodowy. Ale akcji brak więc Lo obstawia że bez oxy się nie da.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, onycholiza to takie parszywe cholerstwo na paznokciach, to odwarstwienie macierzy paznokcia od płytki (czyli paznokcie się same odrywają, ta biała linia staje się coraz głębsza, aż w końcu cały paznokieć odchodzi). Mi się to cholerstwo zaczęło robić od lakieru Rimmel Brit Pro. Na szczęście udało mi się to zatrzymać na 8 paznokciach, ciągle walczę z małymi jeszcze. W porę znalazłam w necie, że pomaga na to olejek herbaciany. Ale byłam załamana po prostu, jak widziałam, jak codziennie moje paznokcie były corraz krótsze (jak przy obgryzaniu to wygląda).

Pralinka dobrze znalazła, że to o formaldehyd chodzi (formaldehyd jest znany wszystkim jako formalina - ta, w kórej przechowuje się narządy).

Biedna Akuszerka kurcze :(

A Io mam nadzieję, że też nie wymęczy za wszystkie czasy i się rozkręci szybko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:52

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Lo będzie dziś rodzić bo jakaś Dr bez pytania i informowania przebiła jej pęcherz plodowy. Ale akcji brak więc Lo obstawia że bez oxy się nie da.
    moze to i lepiej... trzymam kciuki za szybka akcje porodowa:)

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    BlackLuna ja też nie zamierzam brać macierzyńskiego przed urodzeniem dziecka. znam prawo i wiem, że to wymysł mojej gin :/ ale wkurzyła mnie tym niesamowicie :/

moj gin tez wystawil mi do terminu i powiedzial ze i tak mi robi przysluge bo wg. niego powinien wystawic mi do 38 tc.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaa pierdziuuulam, biedna lo...kurde najpierw ja chcieli wysłać do domu a teraz jej lekarka wody przebiła..
    kurde nie wiem co gorsze czy lepsze..przynajmniej jej do domu nie poślą z sączącymi się wodami i teraz już na bank wyjdzie ze szpitala juz tylko z Kubusiem na rekach.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    u mnie jeszcze sporo czasu, mam termin na sam koniec wrzesnia wiec obawiam sie,ze to ja moge zostac ta samiutka na wrzesniowkach :) a moze i okazac sie,ze z wrzesniowej skocze na pazdziernikowa ;) wszystko mozliwe

ja na 29 wrzesień mam w takiej samej sytuacji jesteśmy;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMMMMMMMMMatkooooooo, chcę barszcz czerwony z uszkami!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) nie mialam neta od soboty bo sie ruter spieprzyl, wlasnie wymienili wiec pierwsze co wchodze na fejsa a tam takie nowinki!!Gratuluje i zazdroszcze tym co urodzily. \klurde ale im fajnie, juz z glowy maja:)Zaraz bede nadrabiac was kochane:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz i mnie jakieś skurcze dopadły, na dole brzucha takie mocniejsze okresowe i na wysokości pępka ciągnące i kłujące :/

7w3d 💔
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 :) podgladam was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:23

magdzia26 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsekwencja lekarzy w przypadku lo genialna. Kazdy mowi i robi co innego. Ale przynajmniej na pewno będzie miala niedługo synka przy sobie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki moze u was tak bylo ze gin nie chce wam dac zwolnienia. Ja bylam oststnio na wizycie i powiedzialam ze musze brac insuline, ze mierze cukry, ze mi ciezko w pracy( jestem kosmetyczka) i jestem jedna wiec nikt mnie nie zastapi .( chcialam zw od poczatku wrzesnia) Mecze sie juz w pracy ale ten dupek powiedzial ze mi nie da L4 ( bylam w szoku bo do tej pory nigdy go nie prosilam o to) nastepna wizyta 17 wrzesnia ( od konca sierpnia jest na urlopie) i tak sie zastanawiam czy nie pojsc do rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki moze u was tak bylo ze gin nie chce wam dac zwolnienia. Ja bylam oststnio na wizycie i powiedzialam ze musze brac insuline, ze mierze cukry, ze mi ciezko w pracy( jestem kosmetyczka) i jestem jedna wiec nikt mnie nie zastapi .( chcialam zw od poczatku wrzesnia) Mecze sie juz w pracy ale ten dupek powiedzial ze mi nie da L4 ( bylam w szoku bo do tej pory nigdy go nie prosilam o to) nastepna wizyta 17 wrzesnia ( od konca sierpnia jest na urlopie) i tak sie zastanawiam czy nie pojsc do rodzinnego
    Ja bym nie dała rady chyba w tej ciąży pracowac tyle w pierwszej ciąży pracowałam do końca ale byłam młodsza :P ale skoro masz takie problemy to dlaczego nie zmienisz ginka ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    No to ja będę męda w tym temacie jeżeli się tego doczekam.
    heh w kodeksie prawa nie ma takiego przepisu który mówi o tym ze muszę iść wcześniej na urlop macierzyński, wiem że nie każda będzie chciała się w to bawić w sytuacji gdy przenosi ale ja osobiście nie odpuszczę jeśli lekarz odmówi to zawsze zostaje inteligentne podejście do tematu zwolnienie to jest zaświadczenie o niezdolności do pracy. Jeśli lekarz uważa, że nie ma podstaw do wystawienia zwolnienia czyli że jestem zdolna do pracy, to niech mi wystawi zaświadczenie o zdolności do pracy czego jak mniemam nie zrobi bo skoro przez 9 miesięcy byłam nie zdolna do ;pracy to na sam koniec tym bardziej nie bede. Jeśli nie będzie chciał wystawić ani jednego,ani drugiego,ja poproszę o oficjalne uzasadnienie z podstawą prawną.

Mozna tez w mniej konfliktowy sposób i iść po l4 do internisty.
    Na pewno nie będę brała macierzyńskiego wcześniej niż moja mała kruszyna będzie razem ze mna.
    No to żeś poszła na całość blackluna :) Ja też bym się nie dała ale nie wiem dlaczego tak ginekolodzy robią no moj na nfz a dał zwolnienie zabezpieczające mnie na długo po terminie ale to co inni robią to już wymuszenie bo dostają mało tych blankietów do wypisywania i sobie kuźwa skaczą z kwiatka na kwiatek i dają tej co pewnie lepiej da w łapę no nie rozumiem tej polityki :(

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Wątpię, że rodzinny będzie chciał wypisać... Ja bym zmieniła gina chyba.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja bym nie dała rady chyba w tej ciąży pracowac tyle w pierwszej ciąży pracowałam do końca ale byłam młodsza :P ale skoro masz takie problemy to dlaczego nie zmienisz ginka ?
    tak pod koniec ciazy- chyba nie ma juz sensu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1762 1763 1764 1765 1766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ