X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Jak to nie ja przeciez chodzilam.dlugo z rozwarciem a na ostatnim przyjeciu lekarka mi mowi ze mam wszystko pozamykane a ja szok.. :O ale nie wzielam tego dosiebie bo kilki innych lekarzy mowilo mi ze mam rozwarcie ;) i co sie okazalo na nastepny dzien ordynatorka sama mnie badala i mialam nie dosc ze rozwarcie jak wczesniej to juz na 4cm.. wiec wiesz lekarz lekarzowi nie rowny ;)

nigdy więcej nie będę chodzić do 2 lekarzy bo potem tylko sie zastanawiam który ma racje :D

no to miały byc dzis 2 porody, i Lo i Akuszerka miały tulic malenstwa swoje a tu żadnej sie nie udało dzis :( mam nadzieję wszystko jednak sprawnie pójdzie i nie będziecie sie długo męczyły. trzymam mocno kciuki za Was!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę męda w tym temacie jeżeli się tego doczekam.
    heh w kodeksie prawa nie ma takiego przepisu który mówi o tym ze muszę iść wcześniej na urlop macierzyński, wiem że nie każda będzie chciała się w to bawić w sytuacji gdy przenosi ale ja osobiście nie odpuszczę jeśli lekarz odmówi to zawsze zostaje inteligentne podejście do tematu zwolnienie to jest zaświadczenie o niezdolności do pracy. Jeśli lekarz uważa, że nie ma podstaw do wystawienia zwolnienia czyli że jestem zdolna do pracy, to niech mi wystawi zaświadczenie o zdolności do pracy czego jak mniemam nie zrobi bo skoro przez 9 miesięcy byłam nie zdolna do ;pracy to na sam koniec tym bardziej nie bede. Jeśli nie będzie chciał wystawić ani jednego,ani drugiego,ja poproszę o oficjalne uzasadnienie z podstawą prawną.

Mozna tez w mniej konfliktowy sposób i iść po l4 do internisty.
    Na pewno nie będę brała macierzyńskiego wcześniej niż moja mała kruszyna będzie razem ze mna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:28

afrykanka, magdzia26, mycha89, Zaczarowana lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mam do was pytanko bo coś mi przemknelo ze nie można stosować odżywki eveline 8w1 w ciąży. Dlaczego?
    Magdzia, odżywka ta zawiera formaldehyd (chyba dobrze napisałam)
    Tutaj tekst z internetu ze strony www.sosrodzice.pl
    Ł: Niektórzy lekarze informują o szkodliwym działaniu formaldehydu na gruczoły ekrynowe i apokrynowe oraz to, iż zaburza czynności gruczołów łojowych i hormonalnych . Wywołuje stany zapalne skóry. Ponadto Międzynarodowa Agencja Badań nad czynnikami rakotwórczymi (IARC) zakwalifikowała formaldehyd jako rakotwórczy dla ludzi, w Polsce substancja ta zaliczana jest do CMR3, czyli substancji o potencjalnym działaniu kancerogennym, mutagennym i teratogennym, co powoduje, że podlega on szczególnie wnikliwej ocenie ryzyka. Formaldehyd, jak i jego donory nie są jednak zabronione. Zastanawia mnie jednak fakt, czy rzeczywiście musimy szukać 100% potwierdzenia rakotwórczości tego związku, aby zakończyć jego żywot? Mówi się, że lepiej zapobiegać niż leczyć, idąc tym tropem, myślę, że warto unikać tego typu związków nie tylko w czasie ciąży.

• dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ja też nie zamierzam brać macierzyńskiego przed urodzeniem dziecka. znam prawo i wiem, że to wymysł mojej gin :/ ale wkurzyła mnie tym niesamowicie :/

BlackLuna, afrykanka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo będzie dziś rodzić bo jakaś Dr bez pytania i informowania przebiła jej pęcherz plodowy. Ale akcji brak więc Lo obstawia że bez oxy się nie da.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, onycholiza to takie parszywe cholerstwo na paznokciach, to odwarstwienie macierzy paznokcia od płytki (czyli paznokcie się same odrywają, ta biała linia staje się coraz głębsza, aż w końcu cały paznokieć odchodzi). Mi się to cholerstwo zaczęło robić od lakieru Rimmel Brit Pro. Na szczęście udało mi się to zatrzymać na 8 paznokciach, ciągle walczę z małymi jeszcze. W porę znalazłam w necie, że pomaga na to olejek herbaciany. Ale byłam załamana po prostu, jak widziałam, jak codziennie moje paznokcie były corraz krótsze (jak przy obgryzaniu to wygląda).

Pralinka dobrze znalazła, że to o formaldehyd chodzi (formaldehyd jest znany wszystkim jako formalina - ta, w kórej przechowuje się narządy).

Biedna Akuszerka kurcze :(

A Io mam nadzieję, że też nie wymęczy za wszystkie czasy i się rozkręci szybko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:52

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Lo będzie dziś rodzić bo jakaś Dr bez pytania i informowania przebiła jej pęcherz plodowy. Ale akcji brak więc Lo obstawia że bez oxy się nie da.
    moze to i lepiej... trzymam kciuki za szybka akcje porodowa:)

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    BlackLuna ja też nie zamierzam brać macierzyńskiego przed urodzeniem dziecka. znam prawo i wiem, że to wymysł mojej gin :/ ale wkurzyła mnie tym niesamowicie :/

moj gin tez wystawil mi do terminu i powiedzial ze i tak mi robi przysluge bo wg. niego powinien wystawic mi do 38 tc.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaa pierdziuuulam, biedna lo...kurde najpierw ja chcieli wysłać do domu a teraz jej lekarka wody przebiła..
    kurde nie wiem co gorsze czy lepsze..przynajmniej jej do domu nie poślą z sączącymi się wodami i teraz już na bank wyjdzie ze szpitala juz tylko z Kubusiem na rekach.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    u mnie jeszcze sporo czasu, mam termin na sam koniec wrzesnia wiec obawiam sie,ze to ja moge zostac ta samiutka na wrzesniowkach :) a moze i okazac sie,ze z wrzesniowej skocze na pazdziernikowa ;) wszystko mozliwe

ja na 29 wrzesień mam w takiej samej sytuacji jesteśmy;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMMMMMMMMMatkooooooo, chcę barszcz czerwony z uszkami!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) nie mialam neta od soboty bo sie ruter spieprzyl, wlasnie wymienili wiec pierwsze co wchodze na fejsa a tam takie nowinki!!Gratuluje i zazdroszcze tym co urodzily. \klurde ale im fajnie, juz z glowy maja:)Zaraz bede nadrabiac was kochane:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz i mnie jakieś skurcze dopadły, na dole brzucha takie mocniejsze okresowe i na wysokości pępka ciągnące i kłujące :/

7w3d 💔
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 :) podgladam was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:23

magdzia26 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsekwencja lekarzy w przypadku lo genialna. Kazdy mowi i robi co innego. Ale przynajmniej na pewno będzie miala niedługo synka przy sobie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki moze u was tak bylo ze gin nie chce wam dac zwolnienia. Ja bylam oststnio na wizycie i powiedzialam ze musze brac insuline, ze mierze cukry, ze mi ciezko w pracy( jestem kosmetyczka) i jestem jedna wiec nikt mnie nie zastapi .( chcialam zw od poczatku wrzesnia) Mecze sie juz w pracy ale ten dupek powiedzial ze mi nie da L4 ( bylam w szoku bo do tej pory nigdy go nie prosilam o to) nastepna wizyta 17 wrzesnia ( od konca sierpnia jest na urlopie) i tak sie zastanawiam czy nie pojsc do rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki moze u was tak bylo ze gin nie chce wam dac zwolnienia. Ja bylam oststnio na wizycie i powiedzialam ze musze brac insuline, ze mierze cukry, ze mi ciezko w pracy( jestem kosmetyczka) i jestem jedna wiec nikt mnie nie zastapi .( chcialam zw od poczatku wrzesnia) Mecze sie juz w pracy ale ten dupek powiedzial ze mi nie da L4 ( bylam w szoku bo do tej pory nigdy go nie prosilam o to) nastepna wizyta 17 wrzesnia ( od konca sierpnia jest na urlopie) i tak sie zastanawiam czy nie pojsc do rodzinnego
    Ja bym nie dała rady chyba w tej ciąży pracowac tyle w pierwszej ciąży pracowałam do końca ale byłam młodsza :P ale skoro masz takie problemy to dlaczego nie zmienisz ginka ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    No to ja będę męda w tym temacie jeżeli się tego doczekam.
    heh w kodeksie prawa nie ma takiego przepisu który mówi o tym ze muszę iść wcześniej na urlop macierzyński, wiem że nie każda będzie chciała się w to bawić w sytuacji gdy przenosi ale ja osobiście nie odpuszczę jeśli lekarz odmówi to zawsze zostaje inteligentne podejście do tematu zwolnienie to jest zaświadczenie o niezdolności do pracy. Jeśli lekarz uważa, że nie ma podstaw do wystawienia zwolnienia czyli że jestem zdolna do pracy, to niech mi wystawi zaświadczenie o zdolności do pracy czego jak mniemam nie zrobi bo skoro przez 9 miesięcy byłam nie zdolna do ;pracy to na sam koniec tym bardziej nie bede. Jeśli nie będzie chciał wystawić ani jednego,ani drugiego,ja poproszę o oficjalne uzasadnienie z podstawą prawną.

Mozna tez w mniej konfliktowy sposób i iść po l4 do internisty.
    Na pewno nie będę brała macierzyńskiego wcześniej niż moja mała kruszyna będzie razem ze mna.
    No to żeś poszła na całość blackluna :) Ja też bym się nie dała ale nie wiem dlaczego tak ginekolodzy robią no moj na nfz a dał zwolnienie zabezpieczające mnie na długo po terminie ale to co inni robią to już wymuszenie bo dostają mało tych blankietów do wypisywania i sobie kuźwa skaczą z kwiatka na kwiatek i dają tej co pewnie lepiej da w łapę no nie rozumiem tej polityki :(

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Wątpię, że rodzinny będzie chciał wypisać... Ja bym zmieniła gina chyba.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja bym nie dała rady chyba w tej ciąży pracowac tyle w pierwszej ciąży pracowałam do końca ale byłam młodsza :P ale skoro masz takie problemy to dlaczego nie zmienisz ginka ?
    tak pod koniec ciazy- chyba nie ma juz sensu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1762 1763 1764 1765 1766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ