Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Diabla widziałam już dlatego próbuje Majeczke tutaj przekabacic :D a pozatym ja będę na Inflanckiej wiec jakby jeszcze któraś była chętna to jakaś imprezkę zrobimy czy cos a im nas więcej tym weselej będzie :) a nasi M będą nam drinki z palemka serwować :D bo podobno "jacuzzi" tam jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 16:26

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko bo coś mi przemknelo ze nie można stosować odżywki eveline 8w1 w ciąży. Dlaczego?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu w szpitalu jeden lekarz dziewczynie powiedział, że ma rozwarcie na 1,5 palca i że do dwóch dni może urodzić, rano zbadał ją ordynator i powiedział, że szyjka zamknięta i może iść do domu :D :D :D

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Patu w szpitalu jeden lekarz dziewczynie powiedział, że ma rozwarcie na 1,5 palca i że do dwóch dni może urodzić, rano zbadał ją ordynator i powiedział, że szyjka zamknięta i może iść do domu :D :D :D

no i teraz będę zastanawiac sie do następnej wizyty czy jest tam to rozwarcie czy nie :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty dla przyszłych i świeżo upieczonych mam od PZU:

Spodziewasz się dziecka? A może urodziło Ci się dziecko? Z tej okazji Klub PZU Pomoc w Życiu ma dla Ciebie prezent. Odbierz bezpłatną Paczkę Niemowlaka dla swojego dziecka. Wypełnij zgłoszenie na stronie

http://www.pzu.pl/paczka

lub zadzwoń pod numer 801 102 102. Darmową Paczkę Niemowlaka wyślemy pod wskazany przez Ciebie adres.

Ja sie zapisałam ciekawe czy mi coś przyślą ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No właśnie Diabla widziałam już dlatego próbuje Majeczke tutaj przekabacic :D a pozatym ja będę na Inflanckiej wiec jakby jeszcze któraś była chętna to jakaś imprezkę zrobimy czy cos a im nas więcej tym weselej będzie :) a nasi M będą nam drinki z palemka serwować :D bo podobno "jacuzzi" tam jest :P
    Ja też planuje inflancka :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:

Spodziewasz się dziecka? A może urodziło Ci się dziecko? Z tej okazji Klub PZU Pomoc w Życiu ma dla Ciebie prezent. Odbierz bezpłatną Paczkę Niemowlaka dla swojego dziecka. Wypełnij zgłoszenie na stronie

lub zadzwoń pod numer 801 102 102. Darmową Paczkę Niemowlaka wyślemy pod wskazany przez Ciebie adres.

ja tez zaraz sie zapisze :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sie zapisałam :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam ochote na jakiegoś cukierka czekoladowego mmmmm.........

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:

Jestem ciekawa na co im mój PESEL? Raczej jestem sceptycznie nastawiona żeby podawać takie dane.Imię, nazwisko i adres ok, ale dla mnie podawanie numeru PESEL to już za dużo i boję się, że będzie to w zły sposób wykorzystane.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zapomniałam napisać że bezczelnie gin mi powiedziała, że jak do terminu nie urodzę to i tak w dniu terminu muszę iść na macierzyński!!! :/

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japierrrrrrrdziu, przebrnęłam! Już sie nie mogłam doczekać, miałam zrobić szybki obiad, a wyszły polędwiczki na szpinaku z pieczonymi ziemniakami i colesław.

Turkawka, gratuluję syneczka! Jest śliczny!!!!!

Nelus, szacun kobieto jeszcze większy za ten wyczyn. Jesteś the best po prostu!!!

Z Io to chyba sobie jaja robią, że chcą ją z połową wód wypuścić debile :/

Akuszerka coś się odzywa???

Co do potwornego bólu dołu brzucha przy sikaniu to mam to samo od kilku dni. W ogóle u mnie sikanie bez skurczu się nie odbywa :/ Dzisiaj mnie na maksa brzuch boli, cały czas krzyż i oczywiście spojenie. Ja nie wiem jak ja sie dotelepię do tego 2go.

Jutro też wizytuję, na pewno ostatni raz. O 12 usg i zaraz po nim wizyta u mojej gin. Modlę się znów za moja szyjkę, żeby jeszcze tam była zwarta i NIE_gotowa :)

Co do Eveline 8w1, to jak już będziecie ja używać, to KONIECZNIE dokładnie tak, jak piszą w ulotce. Ani grama więcej, bo powoduje onycholizę :/

turkawka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    no i zapomniałam napisać że bezczelnie gin mi powiedziała, że jak do terminu nie urodzę to i tak w dniu terminu muszę iść na macierzyński!!! :/

a z jakiej racji masz wczesnej wykorzystywać macierzyński ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    a z jakiej racji masz wczesnej wykorzystywać macierzyński ?

macieżyński przysługuje od dnia porodu jeśli urodzi sie przed terminem a nie jak to od daty wyznaczenia terminu tak jak ja mam np 13.09 a jak bym przenosiła to chyba i tak macierzyński jest już naliczany od 13.09. tak kiedyś słyszałam...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, bez czytania tych stu stron, które naskrobałyście od południa :P napiszę tylko, że u Akuszerki się poród zatrzymał na 5cm i możliwe, że jutro zrobią drugi raz próbę (nie wiem czy ma jeszcze oxy podłączoną czy jej już przestali podawać). A jak jutro nie pójdzie to wtedy pewnie będzie cc. Tzn takie są przypuszczenia Akuszerki.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    A no włąsnie z jakiej racji mnie gin zabezpieczył do 1 wrzesnia bo stwierdził ze do tego czasu urodzę ale gdyby zaistniały jakies przesłanki to odrazu mam przyjść tego 1 i kazał się na wszelki zapisać tak więc nie może Ci odmówić zwolnienia

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bossze betinka a co to takiego onycholiza o.O teraz to się przerazilam o.O

iwo_na lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ja dzis byłam u tego drugiego gina na nfz. I badała mnie młoda pani doktor która robi tam praktyki i mowi ze mam szyjke miękka i otwartą na 2 cm. Wczoraj była zamknięta. I teraz się zastanawiam czy w ciągu jednego dnia od razu zrobiło się aż 2 cm rozwarcia czy tak się pomylila... Ogółem i ona i później gin po usg stwierdzili ze do terminu nie donosze. Tak wiem to nic nie znaczy i nie jedna z rozwarciem chodzi ;) ale jak sadzicie co jest bardziej prawdopodobne? Chyba ciężko się pomylić przy stwierdzeniu rozwarcia, co?
    Jak to nie ja przeciez chodzilam.dlugo z rozwarciem a na ostatnim przyjeciu lekarka mi mowi ze mam wszystko pozamykane a ja szok.. :O ale nie wzielam tego dosiebie bo kilki innych lekarzy mowilo mi ze mam rozwarcie ;) i co sie okazalo na nastepny dzien ordynatorka sama mnie badala i mialam nie dosc ze rozwarcie jak wczesniej to juz na 4cm.. wiec wiesz lekarz lekarzowi nie rowny ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja też planuje inflancka :-)
    No to jesteśmy już dwie :D super tylko Ty się tam zabardzo nie spiesz :P która sale porodowa zaklepujesz :P?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No to jesteśmy już dwie :D super tylko Ty się tam zabardzo nie spiesz :P która sale porodowa zaklepujesz :P?
    Może być Hania :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ