X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, masz nogi jak modelka!!!!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaaaaa, w Mavicie bylas???

Paula, a co z fotelem? Zamowilas ten z drewnem? :)

Dba, dopiero doczytalam o sasiadce. Jak napisalas o tym dziecku ze smoczkiem w oknie to az mnie w zoladku scisnelo :( Co takie dzieci musza przezywac, sa skazane na doroslych, zdane na nich, matkoooooo jakie to straszne :( :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:42

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka Hahaha jak co??? A widzialas moje rozstepy??? Szal pal :/
    Kochana zamowilismy w koncu ten bialy ale do 16.09 trzeba czekac. Koles ma takie oblezenie na te fotele ze ludzie zamawiaja a on ich jeszcze nie ma na stanie :P

Uhh ja juz po enemie :) dalo sie przezyc i powiedziala bym nawet ze zle nie bylo :)
    Mam nadzieje ze to nie dziala z opoznieniem i to co mialo pojsc juz poszlo?! :P

stardust87, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to naprawdę straszne :( jak rano wychodzę z psem to po drodze słyszę jak ona te dzieci wyzywa i jak one płaczą :( serce się kraja :( Tak dziewczynie się udało bo ma zdrowego chłopczyka i zdrową dziewczynkę, a ona ich tak traktuje :( nieraz całymi dniami siedzą w domu, w ogóle z nimi nie wychodzi :( raz ją widziałam na placu zabaw. Płakać się chce jak się na to patrzy. Dlatego cieszę się, że sąsiadka to zgłosi, może jak panie z opieki do niej przyjdą to się opamięta.
    Mąż mi kiedyś sam powiedział, że nasz pies częściej wychodzi niż te dzieci :(

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka Hahaha jak co??? A widzialas moje rozstepy??? Szal pal :/
    Kochana zamowilismy w koncu ten bialy ale do 16.09 trzeba czekac. Koles ma takie oblezenie na te fotele ze ludzie zamawiaja a on ich jeszcze nie ma na stanie :P

Uhh ja juz po enemie :) dalo sie przezyc i powiedziala bym nawet ze zle nie bylo :)
    Mam nadzieje ze to nie dziala z opoznieniem i to co mialo pojsc juz poszlo?! :P
    Normalnie, boskie nogi masz :) Rozstepow nie widze, w relefonie obczajam!

Fotel jest naprawde fajny!

A co do enemy, to wlewasz na boku albo na kolanach, ruszasz biodrami na boki, trzymasz do ostatniej sekundy i siadasz. A znakiem, ze poszlo wszystko, jest samoistne oddanie moczu :D Tak zrobila?

• aswalda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zy99w8.jpg
    To my dzisiaj 37+5
    Mnie lekarz powiedzial,ze podczas stosunku moze dojsc do uszkodzenia worka owodniowego i wtedy dziecko sie moze zarazic ale w sumie i bez tego moze peknac... Sama nie wiem... Jak to jest ze antybiotyk powinien byc podany 4h przed porodem,a przeciez jak wody odejda to i tak juz jest za pozno. Wiecie cos wiecej na ten temat??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:02

kark, magdzia26, karolcia:)))), doti77, stardust87, nenka lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Betinka to naprawdę straszne :( jak rano wychodzę z psem to po drodze słyszę jak ona te dzieci wyzywa i jak one płaczą :( serce się kraja :( Tak dziewczynie się udało bo ma zdrowego chłopczyka i zdrową dziewczynkę, a ona ich tak traktuje :( nieraz całymi dniami siedzą w domu, w ogóle z nimi nie wychodzi :( raz ją widziałam na placu zabaw. Płakać się chce jak się na to patrzy. Dlatego cieszę się, że sąsiadka to zgłosi, może jak panie z opieki do niej przyjdą to się opamięta.
    Mąż mi kiedyś sam powiedział, że nasz pies częściej wychodzi niż te dzieci :(
    Boze, jakie to niesprawiedliwe, ze te bezbronne maluszki maja taki los :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Mika trzymam dziś za Was kciuki !

A ja się wzięłam za moją cerę, bo jest tylko gorzej i już leże z maseczką na ryjku :) najpierw coś oczyszczającego potem nawilżającego a jutro powtórka. Muszę przed porodem wrócić do mojej "dawnej" cery bez pryszczolów. Sama się nie poznaje!

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda, ja niestety w temacie GBSa jestem zielona :/ Na studiach mnie nie uczyli o postepowaniu z nim, a i sama nie zglebialam tematu, bo przy cc zagrozenie jest znikome.

• dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chłopski rozum to jeśli gbs jest pozytywny, a wody zaczynają się sączyć to powinni po urodzeniu dziecku podać antybiotyk. W sumie matce antybiotyk przy sączących wodach powinien też zadziałać, bo w ciągu godziny na pewno nie urodzi.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 3majcie kciuki za wizyte ;-), przed śmigne jeszcze do pepco zobaczyć te termometry do wanienek :-)

betinka, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadlam tylko na chwile. Dzis juz mamy lepszy dzien bo moge chodzic, choc ledwo mi to idzie. No i Kubus juz z nami. Jak nic sie nie bedzie dzialo to mozemy sie nim sami zajmowac. Mamy ptywatny pokoj i maz bedzie spal w szpitalu. Dziekujemy za wszystkie mile slowa!

betinka, Paula55, dba, kark, aswalda, magdzia26, JagoodkaK, BlackLuna, Fipsik, jovi81, afrykanka, iwo_na, justyna14, Gosia19, doti77, stardust87, Kaarolina, Patu, verynice, nenka, Zaczarowana lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Hej. Wpadlam tylko na chwile. Dzis juz mamy lepszy dzien bo moge chodzic, choc ledwo mi to idzie. No i Kubus juz z nami. Jak nic sie nie bedzie dzialo to mozemy sie nim sami zajmowac. Mamy ptywatny pokoj i maz bedzie spal w szpitalu. Dziekujemy za wszystkie mile slowa!
    Kochana nasza!!!!!!!! Bardzo dobre wiesci! Wszystko bedzie dobrze! Martusia mowila, ze bardzo czesto dzieci maja wrodzone zapalenie pluc i szybko to lecza antybiotykiem, wiec niedlugo wyjdziecie ze zdrowym Kubusiem do domku! Sciskam Was z calych sil!!!!

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo kochanie jak cudownie ze sie odezwalas!!!!! Trzymajcie sie dzielnie! Wszytskie tu jestesmy z wami sercem i trYmamy kciuki :*

Betinka tak tez zrobila. Nie wlewalam wszystkiego do konca bo z rana bylam niby na 2 ...
    Ale byla i 1 i 2 haha. Czyli ze chyba ok :)
    Moj misior wlasnie wrocil wczesńiej z pracy :)
    Wkurwilam sie bo szef mu nie pozwolil zamienic zmiany z 14-22 na 6-14 :( jeden koles wzial wolne i szef nie ma jak obsadzic zmiany :( wali go to ze bedzie noworodek w domu :/

Wzielam sie za obiad bo nie bede sie wkurzac...

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo kochana, cudowne wieści. Wierzę, że macie już z górki i Kubuś z dnia na dzień bedzie coraz silniejszy tak jak jego dzielna mama :*

Io lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, wiesci coraz lepsze extra! Fajnie ze dali wam pokoj, troszke intymniej:)
    Paula, brzuszek jak talala
    Majeczko, niepotrzebnie zostawialas sobie tyle pralek prania i prasowania na sama koncowke ciazy..
    Ja pralam stopniowo (gdy byla sloneczna pogoda) i tak tez prasowalam i to bylo gdzies ok 32tc teraz z pewnoscia bym sie wkurzala tak jak Ty hehe

Zrobilam zakupy i tak sie zmeczylam ze szukam sily na zrobuenie tej karpatki:)
    Aaaa przyszlo nam woombie, ciekawe czy sie sprawdzi:)

Io lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no co za pisior z dziada :@

A skoro akcja Enema zakonczyla sie nr 1, to juz nie powinno byc niespodzianki ;) Chyba ze odleglych zakatkow :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że szczepionka na błoniec/tężec/krztusiec zawiera ten tiomersal i nie ma zamienników bez niego?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A wiecie, że szczepionka na błoniec/tężec/krztusiec zawiera ten tiomersal i nie ma zamienników bez niego?
    Wiemy, dlatego sie na nia nie zgodze ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby kurde :P
    Ale czulam sie przez chwile taka roztelepana w srodku :/ dziwne uczucie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od: