X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, masz nogi jak modelka!!!!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaaaaa, w Mavicie bylas???

Paula, a co z fotelem? Zamowilas ten z drewnem? :)

Dba, dopiero doczytalam o sasiadce. Jak napisalas o tym dziecku ze smoczkiem w oknie to az mnie w zoladku scisnelo :( Co takie dzieci musza przezywac, sa skazane na doroslych, zdane na nich, matkoooooo jakie to straszne :( :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:42

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka Hahaha jak co??? A widzialas moje rozstepy??? Szal pal :/
    Kochana zamowilismy w koncu ten bialy ale do 16.09 trzeba czekac. Koles ma takie oblezenie na te fotele ze ludzie zamawiaja a on ich jeszcze nie ma na stanie :P

Uhh ja juz po enemie :) dalo sie przezyc i powiedziala bym nawet ze zle nie bylo :)
    Mam nadzieje ze to nie dziala z opoznieniem i to co mialo pojsc juz poszlo?! :P

stardust87, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to naprawdę straszne :( jak rano wychodzę z psem to po drodze słyszę jak ona te dzieci wyzywa i jak one płaczą :( serce się kraja :( Tak dziewczynie się udało bo ma zdrowego chłopczyka i zdrową dziewczynkę, a ona ich tak traktuje :( nieraz całymi dniami siedzą w domu, w ogóle z nimi nie wychodzi :( raz ją widziałam na placu zabaw. Płakać się chce jak się na to patrzy. Dlatego cieszę się, że sąsiadka to zgłosi, może jak panie z opieki do niej przyjdą to się opamięta.
    Mąż mi kiedyś sam powiedział, że nasz pies częściej wychodzi niż te dzieci :(

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka Hahaha jak co??? A widzialas moje rozstepy??? Szal pal :/
    Kochana zamowilismy w koncu ten bialy ale do 16.09 trzeba czekac. Koles ma takie oblezenie na te fotele ze ludzie zamawiaja a on ich jeszcze nie ma na stanie :P

Uhh ja juz po enemie :) dalo sie przezyc i powiedziala bym nawet ze zle nie bylo :)
    Mam nadzieje ze to nie dziala z opoznieniem i to co mialo pojsc juz poszlo?! :P
    Normalnie, boskie nogi masz :) Rozstepow nie widze, w relefonie obczajam!

Fotel jest naprawde fajny!

A co do enemy, to wlewasz na boku albo na kolanach, ruszasz biodrami na boki, trzymasz do ostatniej sekundy i siadasz. A znakiem, ze poszlo wszystko, jest samoistne oddanie moczu :D Tak zrobila?

• aswalda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zy99w8.jpg
    To my dzisiaj 37+5
    Mnie lekarz powiedzial,ze podczas stosunku moze dojsc do uszkodzenia worka owodniowego i wtedy dziecko sie moze zarazic ale w sumie i bez tego moze peknac... Sama nie wiem... Jak to jest ze antybiotyk powinien byc podany 4h przed porodem,a przeciez jak wody odejda to i tak juz jest za pozno. Wiecie cos wiecej na ten temat??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:02

kark, magdzia26, karolcia:)))), doti77, stardust87, nenka lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Betinka to naprawdę straszne :( jak rano wychodzę z psem to po drodze słyszę jak ona te dzieci wyzywa i jak one płaczą :( serce się kraja :( Tak dziewczynie się udało bo ma zdrowego chłopczyka i zdrową dziewczynkę, a ona ich tak traktuje :( nieraz całymi dniami siedzą w domu, w ogóle z nimi nie wychodzi :( raz ją widziałam na placu zabaw. Płakać się chce jak się na to patrzy. Dlatego cieszę się, że sąsiadka to zgłosi, może jak panie z opieki do niej przyjdą to się opamięta.
    Mąż mi kiedyś sam powiedział, że nasz pies częściej wychodzi niż te dzieci :(
    Boze, jakie to niesprawiedliwe, ze te bezbronne maluszki maja taki los :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Mika trzymam dziś za Was kciuki !

A ja się wzięłam za moją cerę, bo jest tylko gorzej i już leże z maseczką na ryjku :) najpierw coś oczyszczającego potem nawilżającego a jutro powtórka. Muszę przed porodem wrócić do mojej "dawnej" cery bez pryszczolów. Sama się nie poznaje!

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda, ja niestety w temacie GBSa jestem zielona :/ Na studiach mnie nie uczyli o postepowaniu z nim, a i sama nie zglebialam tematu, bo przy cc zagrozenie jest znikome.

• dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chłopski rozum to jeśli gbs jest pozytywny, a wody zaczynają się sączyć to powinni po urodzeniu dziecku podać antybiotyk. W sumie matce antybiotyk przy sączących wodach powinien też zadziałać, bo w ciągu godziny na pewno nie urodzi.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 3majcie kciuki za wizyte ;-), przed śmigne jeszcze do pepco zobaczyć te termometry do wanienek :-)

betinka, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadlam tylko na chwile. Dzis juz mamy lepszy dzien bo moge chodzic, choc ledwo mi to idzie. No i Kubus juz z nami. Jak nic sie nie bedzie dzialo to mozemy sie nim sami zajmowac. Mamy ptywatny pokoj i maz bedzie spal w szpitalu. Dziekujemy za wszystkie mile slowa!

betinka, Paula55, dba, kark, aswalda, magdzia26, JagoodkaK, BlackLuna, Fipsik, jovi81, afrykanka, iwo_na, justyna14, Gosia19, doti77, stardust87, Kaarolina, Patu, verynice, nenka, Zaczarowana lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Hej. Wpadlam tylko na chwile. Dzis juz mamy lepszy dzien bo moge chodzic, choc ledwo mi to idzie. No i Kubus juz z nami. Jak nic sie nie bedzie dzialo to mozemy sie nim sami zajmowac. Mamy ptywatny pokoj i maz bedzie spal w szpitalu. Dziekujemy za wszystkie mile slowa!
    Kochana nasza!!!!!!!! Bardzo dobre wiesci! Wszystko bedzie dobrze! Martusia mowila, ze bardzo czesto dzieci maja wrodzone zapalenie pluc i szybko to lecza antybiotykiem, wiec niedlugo wyjdziecie ze zdrowym Kubusiem do domku! Sciskam Was z calych sil!!!!

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo kochanie jak cudownie ze sie odezwalas!!!!! Trzymajcie sie dzielnie! Wszytskie tu jestesmy z wami sercem i trYmamy kciuki :*

Betinka tak tez zrobila. Nie wlewalam wszystkiego do konca bo z rana bylam niby na 2 ...
    Ale byla i 1 i 2 haha. Czyli ze chyba ok :)
    Moj misior wlasnie wrocil wczesńiej z pracy :)
    Wkurwilam sie bo szef mu nie pozwolil zamienic zmiany z 14-22 na 6-14 :( jeden koles wzial wolne i szef nie ma jak obsadzic zmiany :( wali go to ze bedzie noworodek w domu :/

Wzielam sie za obiad bo nie bede sie wkurzac...

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo kochana, cudowne wieści. Wierzę, że macie już z górki i Kubuś z dnia na dzień bedzie coraz silniejszy tak jak jego dzielna mama :*

Io lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, wiesci coraz lepsze extra! Fajnie ze dali wam pokoj, troszke intymniej:)
    Paula, brzuszek jak talala
    Majeczko, niepotrzebnie zostawialas sobie tyle pralek prania i prasowania na sama koncowke ciazy..
    Ja pralam stopniowo (gdy byla sloneczna pogoda) i tak tez prasowalam i to bylo gdzies ok 32tc teraz z pewnoscia bym sie wkurzala tak jak Ty hehe

Zrobilam zakupy i tak sie zmeczylam ze szukam sily na zrobuenie tej karpatki:)
    Aaaa przyszlo nam woombie, ciekawe czy sie sprawdzi:)

Io lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no co za pisior z dziada :@

A skoro akcja Enema zakonczyla sie nr 1, to juz nie powinno byc niespodzianki ;) Chyba ze odleglych zakatkow :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że szczepionka na błoniec/tężec/krztusiec zawiera ten tiomersal i nie ma zamienników bez niego?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A wiecie, że szczepionka na błoniec/tężec/krztusiec zawiera ten tiomersal i nie ma zamienników bez niego?
    Wiemy, dlatego sie na nia nie zgodze ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby kurde :P
    Ale czulam sie przez chwile taka roztelepana w srodku :/ dziwne uczucie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ