X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Karolcia tez tak mam :) czuje smyranie na samiusienkim dole! Czasami mam schizy ze mnie paznokietkiem smyrgnie - hehe dobra jestem :) ale to jest takie dziwne uczucie.

Co do cm brzuszka wydaje mi sie,zeby nie sugerowac sie tym ze im duze tym dziecko duze??? Wiem,ze wiele osob tak mysli ale czy to sprawdza sie w 100proc?

majeczka ty cos pisalas ostatnio o strzelaniu, kurde ja dzis uslyszalam jakby lamanie kosci, przestraszylam sie za mala sie zlamala ;/ kurde teraz mysle o tym bo bidulka szaleje jakby dziure chciala zrobic w brzuchu Tez tak mialas o ile dobrze pamietam?

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam zamiar dzisiaj mojego przyciągnąć na seks mam nadzieje ze lekarz na wizycie nie zabroni, nigdy nic na ten temat nie mówił :-P

Paula dajesz relacje na żywo z porodówki:-) dasz rade kochana!

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, siedze i prasuje oglądając ukochany film i czytajac Was.
    Nelus bardzo sie ciesze, ze masz mleko i krolewna juz nie placze, mozecie obydwie spokojnie spac i dochodzic do pelni sil.
    Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie rodzące, cieknace i z wypadajacym czopem ;)
    Ja mam dziś totalny kierat i w wolnej chwili będę z Wami gadać.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    majeczka ty cos pisalas ostatnio o strzelaniu, kurde ja dzis uslyszalam jakby lamanie kosci, przestraszylam sie za mala sie zlamala ;/ kurde teraz mysle o tym bo bidulka szaleje jakby dziure chciala zrobic w brzuchu Tez tak mialas o ile dobrze pamietam?

Karolcia tak, ja pisalam.
    Ja to strzelanie juz mam od jakiegos czasu :) tez sie martwilam. Ale ponoc to normalne. Choc nie mile jak to sie slyszy bo ma sie wrazenie ze cos dzidzi sie dzieje. A to nasze kosci. Ja nawet jak z boku na bok sie przekrecam nad ranem to musi mi zawsze pstryknac :) ,jak siedze i dziecko rusza tez pstryknie. Nie myslalam,ze to tak mozna uslyszec

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Karolcia tak, ja pisalam.
    Ja to strzelanie juz mam od jakiegos czasu :) tez sie martwilam. Ale ponoc to normalne. Choc nie mile jak to sie slyszy bo ma sie wrazenie ze cos dzidzi sie dzieje. A to nasze kosci. Ja nawet jak z boku na bok sie przekrecam nad ranem to musi mi zawsze pstryknac :) ,jak siedze i dziecko rusza tez pstryknie. Nie myslalam,ze to tak mozna uslyszec

to dobrze bo sie martwilam, to juz nie pierwszy raz, zawsze bylo przy odwracaniu sie na lozku ale dzis tak po prostu nagle pstyk!!!
    oststnio w nocy to tak glosno bylo ze maz sie przestrszyl i pyta co spadlo?hehe mowie ze to kosci w tylku a on to ci fest dupe rozrywa heheheheh:)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no i pierwszy raz w ciąży zmierzylam sobie brzuch. 97cm, przed ciążą mialam 65cm
    cycki 90:) przed 82:/
    Dupa.... 99:( przed 86cm

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze bo sie martwilam, to juz nie pierwszy raz, zawsze bylo przy odwracaniu sie na lozku ale dzis tak po prostu nagle pstyk!!!
    oststnio w nocy to tak glosno bylo ze maz sie przestrszyl i pyta co spadlo?hehe mowie ze to kosci w tylku a on to ci fest dupe rozrywa heheheheh:)

hehehe :) no glosno glosno.. ja za pierwszym razem sie przestraszylam megaaaa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Aaaaa no i pierwszy raz w ciąży zmierzylam sobie brzuch. 97cm, przed ciążą mialam 65cm
    cycki 90:) przed 82:/
    Dupa.... 99:( przed 86cm

oj tam dupa :) i tak jest sexy :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nenka jedz!! Nie ma co jak cie zalewa!!! Powodzenia!

Moj T oszalal :) patrzcie co mi wlasnie listonosz przyniosl :)

d2uc6pnid2ch_t.jpg

Paula super bodziaki!!! Ale tiago będzie slodko wygladal kibicujac z tatusiem. Moja Livka tez ma takie bodziaki ale z logo drużyny w hokeja. Narazie dużo za duże. A dzisiaj tatuś jej przyniósł kolejne ubranka tym razem w piłki hehe no nic, daje mu sie nacieszyc chwila bo niedługo pójdzie do pracy to ja mała będę ubierać w sukieneczki :D

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi walsnie odpadl kawal czopa! aleee , tu nie jedna nie ma juz ile i dalej nic:) mi sie tam nie spieszy, ja ma termin na 23 wiec niech siedzi mala jak najdluzej ale ciezko to widze, codziennie mam takie bole przepowiadajace ze juz dwa razy prawie jechalam do szpitala.
    Wczoraj poszlam do poloznej a ta do mnie o moj boze jak ty uroslas!!yyyy???kuzwa przeciez 2 tyg temu bylam na wizycie, czyzbym tak urosla?

ktos tu pisal o cm w brzuchu, ja mam 119 cm a zaznaczam ze przed ciaza mialam brzuszek plaski!
    Ilez to moje dziecie moze wazyc?pytalam ale powiedziala ze nie ma zielonego pojecia ale na pewno jest duza!YYYY???Mowie do niej ze w pl szacuje sie wage dziecka zeby wiedziec czu da sie sn urodzic bez problemu, odpowiedziala ze jak nie bedzie chciala wyjsc to zrobimy cc. Ale ile stresu, czlowiek sie nameczy a potem cc. Nosz kur albo tak alb tak!
    Za tydz we wtorek mnie umowila na rozmowe z lekarzem.

dziewczyny wasze dzieci tez sa tak bardzo nisko?ja czuje raczki mojej malej jak mnie smyra po spojeniu lonowym a tak mi napiera na za przeproszeniem odbyt , ze mam wrazenie ze zaraz tamtedy wyjdzie bo mi pulsuje wszystko.!!!Tez tak macie?
    na spojeniu łonowym to ja czuje małeo już od miesiąca jak tam mnie smyra i smyra :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus te bodziaki tez sa na 3-6 mies :) wiec pocżekaja :) T chce kupic takie same dla syna swojego brata i jak pojedziemy do Pl to ubierzemy ich razem w te body :) ale bedzie smiechu :p

A to strzelanie to ja tez mam :) centralnie jak lamanie kosci :) okropnie to slychac :)

Kurde...co ja mialam jeszcze dzis zrobic???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jakie bodziaczki Tiagusiowe <3

Kurcze, dziwnie sie czuje :/ Noc mialam dziwna, Mati sie potwornie kotlowal, ja wstawalam 3x, jeszcze z lozka nie wstalam, bo ciagle mam skurcze. Zbiera mi sie na jakies rewolucje jelitowe chyba :/ Matko kochana, zeby problemu nie bylo dzisiaj :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Karolcia tez tak mam :) czuje smyranie na samiusienkim dole! Czasami mam schizy ze mnie paznokietkiem smyrgnie - hehe dobra jestem :) ale to jest takie dziwne uczucie.

Co do cm brzuszka wydaje mi sie,zeby nie sugerowac sie tym ze im duze tym dziecko duze??? Wiem,ze wiele osob tak mysli ale czy to sprawdza sie w 100proc?

wiadomo że nie ma co się sugerować bo jedna przed porodem miała 75cm a teraz 110 cm a druga znowu przed porodem 90 cm a teraz ma 112 cm :) więc trudno stwierdzić kto ma duży a kto mały brzuch

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka miałaś rację :) ja myślałam że jeśli ona tak chętnie ssie tego cycusia to musi mieć pokarm a okazało się ze ona sala i nie mogła nic wyssac. Teraz juz nawet nie potrzebuje smoka! Martwi mnie tylko ze ma takie czerwone krostki na całym ciele! W piątek spytam na wizycie co to jest bo nie wygląda na potowki

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj betinka ńie dobrże,,,
    Ale mnie dzis tez troche mdli ale to pewnie z nerwow :/
    Wez ty se babo polzez dzis co?!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nelus te bodziaki tez sa na 3-6 mies :) wiec pocżekaja :) T chce kupic takie same dla syna swojego brata i jak pojedziemy do Pl to ubierzemy ich razem w te body :) ale bedzie smiechu :p

A to strzelanie to ja tez mam :) centralnie jak lamanie kosci :) okropnie to slychac :)

Przeczytac ksiazke i urodzic :D

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ojj betinka ńie dobrże,,,
    Ale mnie dzis tez troche mdli ale to pewnie z nerwow :/
    Wez ty se babo polzez dzis co?!
    Leze, ale juz chytro patrze na drazek do cwiczen, zeby na nietoperza dzien spedzic...

Nelus, na takie krostki najlepsza kapiel w krochmalu!!!!!!! Make ziemniaczana chyba macie w Kanadzie?

magdzia26 lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Hmmm, niech pomyślę co miałaś zrobić???????? Może urodzić :P

Paula55 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka miala brzuch 120 a urodzila coreczke 2700

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się pożalić. Z góry przepraszam za słownictwo.
    Jestem mega wkurwiona!!! byłam w przychodni u lekarza rodzinnego, kobitki powiedziały, że jestem pierwszym przypadkiem co prosi o receptę na szczepionkę Engerix, generalnie nie mogą mi dać recepty bo musi to być dawka dziecięca, a ja jestem dorosła. Jak coś to mam poprosić o receptę w szpitalu. Poza tym mówiła, że w naszym szpitalu często szczepią tą szczepionką i mam się dowiedzieć czym szczepią. Ok, pojadę dzisiaj na szkołę rodzenia i sie dowiem.
    No i przyszła jakaś lekarka, która była w zastępstwie i się jej pytam, to mnie zjechała, czemu chce tą szczepionkę, że w jedzeniu też mnóstwo rtęci spożywamy, a o tym nie wiemy i w ogóle wzięła mnie za jakąś wariatkę!!! zostałam przez nią tak paskudnie potraktowana, że szok. Do tej pory jestem wkurwiona na maksa. No, ale skoro powiedziała, że mogą w szpitalu dać receptę to ok. I jeszcze mi powiedziała, że dziecko musi być szczepione szpitalną szczepionką - powiedziałam jej, że nie musi zgodnie z wyrokiem sądu, to się zamknęła :P
    Zajrzałam do książeczki zdrowia syna i on był szczepiony u nas Hepavaxem. Czyli jest kilka szczepionek na żółtaczkę.
    Z dobrych wieści - wynik na Gbs ujemny :D :D :D
    Ja mam brzuch 104cm, a mały w zeszłym tyg miał przeszło 3kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:40

JagoodkaK lubi tę wiadomość

‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ