Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się właśnie zmierzyłam w pasie i mam 105 cm, przy ostatnim mierzeniu było 109 cm, i o co tu chodzi ???
Mika trzymam kciuki
Jeszcze Quatriona się nie odzywa, wczoraj napisała, że ma skierowanie do szpitala i cisza, chyba że coś przegapiłam ? -
pralinka wrote:
Iwona, a co lekarz powiedzial na temat glowki
Pamietaj ze usg troche przeklamuje
Masz szanse na sn czy raczej cc
No właśnie nie roztrząsał sie nad tym, powiedział, ze jest duża ale nie za wielka i że lepiej jak główka jest wieksza niż tułów. Znalazłam w necie że 103 mm w 38 tyg to 95 centyl a mój synuś ma 104 więc o jeden wiecej. Reszta wymiarów na 50 centylu lub lekko powyżej.
A o cc nawet nie pomyslałam żeby spytać, mam nadzieje na SN, naprawde dzis sie troche zmartwiłam jak sobie to USG przegladam dokładnie.
-
Dziewczyny jestescie niesamowite!!! Serio. Takiego wsparacia nigdy w zyciu nie mialam (przez was znowu rycze)
Nigdy bym nie pomyslala ze mozna taka wiez nawiazac z niby obcymi ludzimiahh
Kochane internet wykupiony i zaladowany wiec jesli tylko szpitalne mury nie beda przeszkoda to bedzieci na biezaco
Ahhh i najwazniejsze!!! Stardust podaj mi w razie W numer do ciebie bo mam tylko do Lo a jej napewno nie bede glowy zawracacwyslij mi na priv
bo gdybym jednak ni dala rady klepac na iPadzie to choc eska skrobne
A ja ofocjalnie moge powiedziec ze w ciazy:
- na dzien dzisiejszy waze 64 kg (SZOK!!!) czyli + 12 kg
- w cycku 90 cm (to mi sie podoba)
- w bebeszku 101 cm
- w biodrach 99Szonka, magdzia26, Patu, Nelus, betinka, stardust87, aswalda, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Iwona kolezance z innego watku dluugo lekarz mowil ze glowka synka jest za duza w stosunku do reszty cialka ale mowil ze tak s zdarza. Maly sie urodzil i jest wszystko ok.
A ona tez sie martwila bo z tego co pamietam rozbierznosc byla dosc duza.
Ale skoro lekarz uspakaja a maly miesci sie w granicy pomiaru to bedzie okmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witam,
powodzenia wszystkim rodzącym/wizytującym
Ja muszę zmienić datę porodu jednak. Miała siedzieć do 8 do zawodów, ale się okazało, że 14 jest wystawa psów wielorasowych i nasze mogą iść się pokazać jakie są piękne i wyszczałoweTakże nie ma rodzenia przed 14! Korek se wsadzę najwyżej
Tysia87, magdzia26, Patu, Ewi25, verynice, JagoodkaK, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Paula trzymaj się tam dzisiaj! Ale powiem Ci dzielna z Ciebie babeczka, w ogóle nie czuć, że jesteś zdenerwowana czy coś z tych rzeczy...Oby tak dalej!!! Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby synek chciał wyjść sn
magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualny
-
Rano jak wstalam to nie bylam taka spokojna haha
brzuch mnie ostro nawalał
Zestresuje sie pewnie znowu w drodze do szpitala
Poki co jeszcze luzik
Ehh nie ma to jednak jak porod z zaskoczenia... Czlowiek nie ma czasu sie denerwowac a tak... Siedze i mysle czy wszystko zrobilam/ spakowalam
-
Witajcie Mamuśki,
Ja wczoraj na pomiarach w szpitalu tak potrząsnęłam swoim ginem że na chwilę zaniemówił a potem powiedział " widzę że Pani wie czego chce zatem najlepszym rozwiązaniem dla Pani jest stawić się na czczo o 8 rano w szpitalu i jeśli szyjka się znacznie nie skróci do tego czasu i nie zacznie otwierać to zostawiam Panią w szpitalu i poczekamy z cc do tego 8 września. Nie chcę żeby potem Pani w środku nocy ze skuraczami trafiła na jakiegoś debila bo i tacy w naszym szpitalu się zdarzają. Jak się zaczną skurcze to wyhamujemy je na tyle żeby odstawić leki i zrobić spokojnie cc z zzo. Zapraszam w poniedziałek na oddział..."
No to mam co chciałam - jestem w szoku bo na taki obrót sprawy wcale nie byłam przygotowana. Dzisiaj jadę do szpitala na podanie drugiej dawki sterydów w moje wielkie dupskoi jeszcze dopytam znajomej położnej co myśli o moim leżeniu w szpitalu.
Jak widać terapia szokowa czasem działa bo chyba lekarz w końcu zrozumiał o co mi chodzi...JagoodkaK, afrykanka, stardust87, dba, aswalda, kark, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Paula będziemy czekać na relacje jeszcze bardziej niż Ty na zdjęcia
na pewno będzie dobrze, no jaknie Ty to kto
Ciekawe jak u akuszerki. Może malutkiego sms-a by napisać z życzeniami powodzenia od wszystkich wrzesniowek?Paula55 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Iwona kolezance z innego watku dluugo lekarz mowil ze glowka synka jest za duza w stosunku do reszty cialka ale mowil ze tak s zdarza. Maly sie urodzil i jest wszystko ok.
A ona tez sie martwila bo z tego co pamietam rozbierznosc byla dosc duza.
Ale skoro lekarz uspakaja a maly miesci sie w granicy pomiaru to bedzie ok
Mam nadzieje, nie moge przestać o tym myśleć. Teraz strach przed porodem zszedł na drugi plan -
A ja się boję własnie, że poród mnie zaskoczy, gdy totalnie nie będe na niego gotowa
Niektóre dni mam takie, że już chciałabym mieć małą obok, ale bywają i gorsze, gdy sama myśl o porodzie mnie paraliżuje.
Idealnie dla mnie byłoby, gdyby poród wzbudziło serduszkowanie♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
iwo_na wrote:No właśnie nie roztrząsał sie nad tym, powiedział, ze jest duża ale nie za wielka i że lepiej jak główka jest wieksza niż tułów. Znalazłam w necie że 103 mm w 38 tyg to 95 centyl a mój synuś ma 104 więc o jeden wiecej. Reszta wymiarów na 50 centylu lub lekko powyżej.
A o cc nawet nie pomyslałam żeby spytać, mam nadzieje na SN, naprawde dzis sie troche zmartwiłam jak sobie to USG przegladam dokładnie.
Tak jak Paula pisala, poza tym dichodzi granica bledu
Reszta wymiarow pasuje do siebie, wiec nie martw sie na zapas. Moze to genetyka i tyle:)
Stardust, dziekuje jade na zakupy w takim ukladzie:) -
madiiiii wrote:Paula trzymaj się tam dzisiaj! Ale powiem Ci dzielna z Ciebie babeczka, w ogóle nie czuć, że jesteś zdenerwowana czy coś z tych rzeczy...Oby tak dalej!!! Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby synek chciał wyjść sn
madiiiii lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Stardust a Ty wybrałaś nową datę?
Tak sobie myślę, że ewentualnie może urodzić się 8-9, tak żebym do niedzieli wyszła ze szpitala i mogła jechać na wystawęchociaż łatwiej chyba z brzuchem jeszcze. Hmm. Mam nadzieję, że oprócz narządów to planów mi dziecior nie popsuje heheh
Paula idź klocka postaw i opisz nam jak enema działa