X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie zmierzyłam w pasie i mam 105 cm, przy ostatnim mierzeniu było 109 cm, i o co tu chodzi ???

Mika trzymam kciuki :)

Jeszcze Quatriona się nie odzywa, wczoraj napisała, że ma skierowanie do szpitala i cisza, chyba że coś przegapiłam ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:

Iwona, a co lekarz powiedzial na temat glowki
    Pamietaj ze usg troche przeklamuje
    Masz szanse na sn czy raczej cc

No właśnie nie roztrząsał sie nad tym, powiedział, ze jest duża ale nie za wielka i że lepiej jak główka jest wieksza niż tułów. Znalazłam w necie że 103 mm w 38 tyg to 95 centyl a mój synuś ma 104 więc o jeden wiecej. Reszta wymiarów na 50 centylu lub lekko powyżej.
    A o cc nawet nie pomyslałam żeby spytać, mam nadzieje na SN, naprawde dzis sie troche zmartwiłam jak sobie to USG przegladam dokładnie.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie niesamowite!!! Serio. Takiego wsparacia nigdy w zyciu nie mialam (przez was znowu rycze) :P
    Nigdy bym nie pomyslala ze mozna taka wiez nawiazac z niby obcymi ludzimi :) ahh <3

Kochane internet wykupiony i zaladowany wiec jesli tylko szpitalne mury nie beda przeszkoda to bedzieci na biezaco :)

Ahhh i najwazniejsze!!! Stardust podaj mi w razie W numer do ciebie bo mam tylko do Lo a jej napewno nie bede glowy zawracac :) wyslij mi na priv ;) bo gdybym jednak ni dala rady klepac na iPadzie to choc eska skrobne :)

A ja ofocjalnie moge powiedziec ze w ciazy:
    - na dzien dzisiejszy waze 64 kg (SZOK!!!) czyli + 12 kg
    - w cycku 90 cm (to mi sie podoba) :)
    - w bebeszku 101 cm :)
    - w biodrach 99 :)

Szonka, magdzia26, Patu, Nelus, betinka, stardust87, aswalda, BlackLuna lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona kolezance z innego watku dluugo lekarz mowil ze glowka synka jest za duza w stosunku do reszty cialka ale mowil ze tak s zdarza. Maly sie urodzil i jest wszystko ok.
    A ona tez sie martwila bo z tego co pamietam rozbierznosc byla dosc duza.
    Ale skoro lekarz uspakaja a maly miesci sie w granicy pomiaru to bedzie ok :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

powodzenia wszystkim rodzącym/wizytującym :)

Ja muszę zmienić datę porodu jednak. Miała siedzieć do 8 do zawodów, ale się okazało, że 14 jest wystawa psów wielorasowych i nasze mogą iść się pokazać jakie są piękne i wyszczałowe :D Także nie ma rodzenia przed 14! Korek se wsadzę najwyżej :D

Tysia87, magdzia26, Patu, Ewi25, verynice, JagoodkaK, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymaj się tam dzisiaj! Ale powiem Ci dzielna z Ciebie babeczka, w ogóle nie czuć, że jesteś zdenerwowana czy coś z tych rzeczy...Oby tak dalej!!! Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby synek chciał wyjść sn :):):)

magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj emocje będą :D
    A ja się właśnie zapisalam do fryzjera i kosmetyczki zrobię się na bóstwo to może synuś się nie przestraszy mamusi jak zechce wyjść :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w czwartkowy poranek :)
    Życzę powodzenia wszystkim mamusią i mocno trzymam kciuki

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula trzymamy kciuki:) zazdroszcze tego spokoju w tobie. Kurde dzielna babka z ciebie jest:) daj mi troszke tez odwagi prosze!trzymaj sie tam kochana

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano jak wstalam to nie bylam taka spokojna haha :) brzuch mnie ostro nawalał :)
    Zestresuje sie pewnie znowu w drodze do szpitala :)
    Poki co jeszcze luzik :)
    Ehh nie ma to jednak jak porod z zaskoczenia... Czlowiek nie ma czasu sie denerwowac a tak... Siedze i mysle czy wszystko zrobilam/ spakowalam :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki,
    Ja wczoraj na pomiarach w szpitalu tak potrząsnęłam swoim ginem że na chwilę zaniemówił a potem powiedział " widzę że Pani wie czego chce zatem najlepszym rozwiązaniem dla Pani jest stawić się na czczo o 8 rano w szpitalu i jeśli szyjka się znacznie nie skróci do tego czasu i nie zacznie otwierać to zostawiam Panią w szpitalu i poczekamy z cc do tego 8 września. Nie chcę żeby potem Pani w środku nocy ze skuraczami trafiła na jakiegoś debila bo i tacy w naszym szpitalu się zdarzają. Jak się zaczną skurcze to wyhamujemy je na tyle żeby odstawić leki i zrobić spokojnie cc z zzo. Zapraszam w poniedziałek na oddział..."

No to mam co chciałam - jestem w szoku bo na taki obrót sprawy wcale nie byłam przygotowana. Dzisiaj jadę do szpitala na podanie drugiej dawki sterydów w moje wielkie dupsko :) i jeszcze dopytam znajomej położnej co myśli o moim leżeniu w szpitalu.

Jak widać terapia szokowa czasem działa bo chyba lekarz w końcu zrozumiał o co mi chodzi...

JagoodkaK, afrykanka, stardust87, dba, aswalda, kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będziemy czekać na relacje jeszcze bardziej niż Ty na zdjęcia ;) na pewno będzie dobrze, no jaknie Ty to kto ;)

Ciekawe jak u akuszerki. Może malutkiego sms-a by napisać z życzeniami powodzenia od wszystkich wrzesniowek?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi super! Będziesz pod opieką i potrzymają małego aż będzie gotowy, a Ty się nie będziesz martwić, że coś się po drodze stanie :)

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Iwona kolezance z innego watku dluugo lekarz mowil ze glowka synka jest za duza w stosunku do reszty cialka ale mowil ze tak s zdarza. Maly sie urodzil i jest wszystko ok.
    A ona tez sie martwila bo z tego co pamietam rozbierznosc byla dosc duza.
    Ale skoro lekarz uspakaja a maly miesci sie w granicy pomiaru to bedzie ok :)

Mam nadzieje, nie moge przestać o tym myśleć. Teraz strach przed porodem zszedł na drugi plan :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję własnie, że poród mnie zaskoczy, gdy totalnie nie będe na niego gotowa :P Niektóre dni mam takie, że już chciałabym mieć małą obok, ale bywają i gorsze, gdy sama myśl o porodzie mnie paraliżuje.
    Idealnie dla mnie byłoby, gdyby poród wzbudziło serduszkowanie :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh to zapowiada się ze livka będzie miała forumowego przyjaciela okruszka bo narazie jest chyba najmniejsza. Powodzenia Paula!! Dasz rade mała ;)

201703012752.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    No właśnie nie roztrząsał sie nad tym, powiedział, ze jest duża ale nie za wielka i że lepiej jak główka jest wieksza niż tułów. Znalazłam w necie że 103 mm w 38 tyg to 95 centyl a mój synuś ma 104 więc o jeden wiecej. Reszta wymiarów na 50 centylu lub lekko powyżej.
    A o cc nawet nie pomyslałam żeby spytać, mam nadzieje na SN, naprawde dzis sie troche zmartwiłam jak sobie to USG przegladam dokładnie.
    Nie masz sie co martwic, jest w normie wiec spoko
    Tak jak Paula pisala, poza tym dichodzi granica bledu
    Reszta wymiarow pasuje do siebie, wiec nie martw sie na zapas. Moze to genetyka i tyle:)
    Stardust, dziekuje jade na zakupy w takim ukladzie:)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Paula trzymaj się tam dzisiaj! Ale powiem Ci dzielna z Ciebie babeczka, w ogóle nie czuć, że jesteś zdenerwowana czy coś z tych rzeczy...Oby tak dalej!!! Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby synek chciał wyjść sn :):):)
    A co tu się denerwować:-)trzeba się tylko cieszyć,że niedługo przytuli maluszka swojego.i z tego co pamiętam,to Paula jest z tych w ogóle nie narzekajacych,więc miejmy nadzije,że synek wda się w mamę.też mam nadzieję,że mnie stres nie złapie.

madiiiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek to taki głupi jest, jak cos sbie wbije do głowy to ciężko wyluzować

relg4z17djzzyjqt.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a Ty wybrałaś nową datę? ;)

Tak sobie myślę, że ewentualnie może urodzić się 8-9, tak żebym do niedzieli wyszła ze szpitala i mogła jechać na wystawę :D chociaż łatwiej chyba z brzuchem jeszcze. Hmm. Mam nadzieję, że oprócz narządów to planów mi dziecior nie popsuje heheh

Paula idź klocka postaw i opisz nam jak enema działa ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ