X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula rownież trzymam kciuki! domyślam się tylko jakie to muszą być emocje

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, wstałam dzisiaj zdumiewająco wcześnie :) Zazwyczaj wstaję ok 10,30 a dzisiaj od 6 oczy jak pięć złotych. Mój T do pracy a ja zasnąć nie mogłam i strasznie burczało mi w brzuchu.

Paula, dzisiaj Wasz wielki dzień, trzymamy kciuki :) Oby wszystko szybko i prawnie poszło.

Ja wczoraj miałam wizytę, mały w 37+5 waży 3200 :) i lekarz powiedział, ze ma sporą głowę ale mam sie nie martwić bo nie jest za duża, mam nadzieje bo szczerze to troche mnie tym wystraszył. Musze w necie popatrzec jakie są średnie wymiary na ten tydzień. Wód nadal mam dużo, poród sie chyba nie zbliża, ale to nigdy nie wiadomo. Ogólnie powiem Wam, ze te moje ostatnie wizyty są takie niesatysfakcjonujące dla mnie. Lekarz jest ogólnie fajny i kompetentny ale ja mam niedosyt. Sama nie wiem czego sie czepiam, ale mam takie wrażenie, ze gin powinien sam cos wiecej powiedzieć a on robi mi usg i mówi jaka waga i że wszystko dobrze a ja nigdy nie pamiętam o co powinnam jeszcze spytać. Potem wychodze z gabinetu z poczuciem, ze za mało wiem i że za szybko ta wizyta znowu trwała. Nie wiem czy też tak macie. Aj zagmatwane to wszystko.

justyna14, Kaarolina, kark lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Diabla, gratuluje nowego tygodnia!!:)
    Musimy chyba się przyzwyczaić , że teraz nasze nocki/ranki takie będą.
    Właśnie o Gosi chwilę wcześniej też pomyślałam,...

Ja to w ogóle mam pomysły z samego rana. Postanowiłam zmierzyć sobie brzuchol.
    Mam 112 cm!! Jak na 36 tydz.wydaje mi się bardzo dużo???? Mierzycie?

Przy okazji zrobiłam sweet focie brzucha z rana to Wam pokażę ;)

2e1zzoy.jpg
    Brzusio fajny :-) ja wczoraj sobie mierzylam i mam w 37 tydz i 4 dzień 109 cm. A tak wogole dzień dobry wszystkim mamusiom :-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    szalone! najpierw iwo_na teraz Ty? ja mam jeszcze czas:) na spokojnie planuje isć jeszcze na wizyte w poniedziałek :)

Może faktycznie coś w tym jest :) Ale by były jaja :P

relg4z17djzzyjqt.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika powodzenia!! Obys jak najszybciej mogla przytulic swoja Juleczke :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Może faktycznie coś w tym jest :) Ale by były jaja :P
    dwie wróżbitki :) no zobaczymy :) słyszałam, że sny się odwrotnie tłumaczy, więc pewnie będę chodzić do końca 40 tyg

7w3d 💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Paula, Mika obyscie dzisiaj najpóźniej jutro miały już swoje dzidzie po drugiej stronie brzuszka :)
    Akuszerka Ty też już dzisiaj zobaczysz swojego Franusia :)
    A ja dzisiaj tez zaczynam 37 tydzień :) za tydzień rozpoczynam akcje 3S :D ehhh juz nie mogę się doczekać :D

justyna14, madiiiii lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj śnił się mój Nikos ze był już z nami i ze go cały czas karmilam bo był non stop głodny :P chyba Nelus przez Ciebie sobie wkrecilam to karmienie :P
    A miałam Ci właśnie pisać ze babki na szkole rodzenia mowily ze właśnie w 4 dobie po porodzie pojawia się nawal mleka u Ciebie chyba się to sprawdziło :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula byłam ostatnio tak zajęta ze nawet nie doczytałam ze ty rodzisz! Rozumiem ze cc? A co ci powiedzieli na wizycie w poniedziałek? Powiem ci ze zazdroszczę Ci tego uczucia gdy zobaczysz pierwszy raz dziecko, to niepowtarzalny moment w życiu <3

Co u akuszerki? Juz pewnie tuli maleństwo!

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Paula trzymam mocno kciuki aby udało Ci się naturalnie urodzić :)
    Ja za chwilę jadę odebrać wyniki gbs. Pomimo, że robili w szpitalu to gin kazała znowu zrobić (bo w szpitalu nie podali wyniku).

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelusia oby jednak nie cc :) zrobie wszystko by tego uniknac :)
    Jade do szpitala na wywolanie. Bedziemy probowac naturalnie :)
    W pon okazalo sie ze moj okruszek teoszke przybral i urusl (ok 2700 wazyl) ale bardzo ubylo mi wod plodowych i lekarz zadecydowal ze lepiej bedzie i bezpieczniej jak urodzi sie szybciej.
    Tak wiec dzis na 14 klade si na oddzial i zaczynamy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia teraz już wiem że była glodna a polozna nie chciała mnie stresowac dlatego powiedziała ze jej wystarczają te kropelki. Od kiedy mam pokarm to otworzyła oczka tylko kilka razy przy zmianie pieluszki! Mały śpioszek! Już nawet nie przeszkadza jej ze śpi sama w pokoju w gondolce :D to taka ulga dla mojego serca

justyna14, dba, Ewi25, afrykanka, betinka, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)Paula trzymam kciuki i mój bezimienny synuś też,żeby wszystko poszło dobrze i oczywiście jak to sepy czekamy na zdjęcie:-)
    Ja o 12 idę do lekarza,bo miałam się pokazać przed porodem,więc wejdę,powiem dzień dobry i wyjde:-D nie no tak poważnie to nie obrazilabym się jakby mi powiedział przy badaniu widzę główkę widzę główkę!bo tak to człowiek siedzi jak na bombie.

justyna14, Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kciukasy za porod sn

Dziewczyny napiszcie przepis na pyszna karpatke Betinki
    Za chwile wybywam do sklepu a nie wiem czego potrzebuje

Iwona, a co lekarz powiedzial na temat glowki
    Pamietaj ze usg troche przeklamuje
    Masz szanse na sn czy raczej cc

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Hej:-)Paula trzymam kciuki i mój bezimienny synuś też,żeby wszystko poszło dobrze i oczywiście jak to sepy czekamy na zdjęcie:-)
    Ja o 12 idę do lekarza,bo miałam się pokazać przed porodem,więc wejdę,powiem dzień dobry i wyjde:-D nie no tak poważnie to nie obrazilabym się jakby mi powiedział przy badaniu widzę główkę widzę główkę!bo tak to człowiek siedzi jak na bombie.
    no nie? też liczę, że na poniedziałkowej wizycie usłyszę że jest rozwarcie na 4 cm hahaha ale jak znam życie tak pięknie nie będzie:)

Tysia87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no nie? też liczę, że na poniedziałkowej wizycie usłyszę że jest rozwarcie na 4 cm hahaha ale jak znam życie tak pięknie nie będzie:)
    Weź.już naprawdę jak wielbłąd wyglądam tylko garb mam z przodu:-) a u mnie dziś będzie tak.lekarz mnie zbada,powie ooooo szyjka zamknięta,dzidzius 5kg,niech się pani nie martwi,jeszcze z pół roku i pani urodzi;-) oczywiście sn,bo da pani se radę.

stardust87, Paula55, Fipsik, madiiiii, magdzia26, Patu, verynice, aswalda, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, z lekkim opóźnieniem :)
    Paula, trzymam kciuki za szybki sn. Jak będziesz miała czas i siłę to dawaj relację na żywo :P
    pralinka, proszę:
    CIASTO
    mąka pszenna 1 szklanka,
    woda 1 szklanka,
    masło 125 g,
    jajko 5 szt.,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i rozpuszczamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż masa zrobi się jednolita i będzie odchodziła od garnka. Studzimy ok. 10 min, miksując dodajemy po 1 jajku i proszek do pieczenia. Masę dzielimy na pół. Foremkę smarujemy masłem, posypujemy mąką (KONIECZNIE) i rozsmarowujemy połowę ciasta. Pieczemy ok. 30 min w 200 st. To samo z druga połową.

KREM:
    3/4 l mleka (3 szklanki)
    1,5 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
    4,5 łyżki mąki pszennej
    1 opakowanie cukru waniliowego
    8 łyżek cukru
    kostka masła extra (200g)

2 szklanki mleka zagotować. Trzecią wymieszać z budyniem, cukrami i mąką (ja mikserem zrobiłam, żeby grudek mąki nie było; dodałam też ekstrakt waniliowy, ale to opcjonalne) - wlać do gotującego się mleka i mieszać energicznie tak jak przy normalnym przygotowywaniu budyniu. Wystudzić całkowicie. Masło rozmiksować i dodawać po łyżce masy budyniowej.

Paula55, Dotty84, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super ze sie juz z Mala uspokoilo :) ja nie chcialam Ci proponowac mm tylko zebys odciagnela troche ze swojego cycka i podala.w.butli ale jak nie musisz to suuuper i strasznie tego zazdroszcze... mnie.coraz bardziej stresuje pora karmiwnia Krzysia bo mi serce peka jak widze jak.sie denerwuje przy cycky.. no ale nie chce sie poddawac bo chcialabym jak najdluzej miec mozliwosc karmienia chociaz swoim mlekiem ale jak nie bedzie ciumkal cyca to laktacja mi zaniknie :(

A co do siusiu po porodzie to zazdroszcze Wam ze po godzinie moglyscie isc do wc chociazby na siusiu... ja mimo podawania lekow na wzmorzone siusianie (przez te bialko w moczu) i czopka na 2ke to przez 7h nie moglam sie zalatwic :O i juz mi grozilo kolejne cewnikowanie ale w koncu sie udalo (a nie moglam oszukac poloznej ze sie zalatwilam bo czekaly na moja probke moczu po cc)

Paula udalo mi sie zajrzec wiec jeszcze raz powodzenia Kochana i bede w miare mozliwosci sledzic co tam u Ciebie :)**

Akuszerka dawaj czadu :D

Mika bedzie wszystko dobrze nie martw sie!

Gosia dawaj do szpitala i dawaj.znac co i jak u Ciebie!!!

Kama Babo odezwij sie w koncu bo sie martwimy...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Weź.już naprawdę jak wielbłąd wyglądam tylko garb mam z przodu:-) a u mnie dziś będzie tak.lekarz mnie zbada,powie ooooo szyjka zamknięta,dzidzius 5kg,niech się pani nie martwi,jeszcze z pół roku i pani urodzi;-) oczywiście sn,bo da pani se radę.
    zabawne, ale ja mam takie same odczucia co do swojego porodu... identyczne! :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po kawie, idę pod prysznic się ogolić :) bo po 14 mam dziś wizytę :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1792 1793 1794 1795 1796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ