X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mi to wygląda na regularne skurcze! U mnie po 2h od pęknięcia wód płodowych wykres wyglądał podobnie. Tylko chyba miałam je dłuższe! A boli mocno???

Gosia19 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a ty jeszcze się męczysz? Kiedy u ciebie wywołują??? Pewnie biedna spać nie możesz co?

Majeczka brzuszek juz nisko ;) a cm się nie przejmuj, mi w 36 tyg zaczął rosnąć jak na drożdżach. Jak widać duży brzuch nie świadczy ze duże dziecko :p

Mika 28, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jadę do szpitala i szczerze mam złe przeczucia :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Gosia mi to wygląda na regularne skurcze! U mnie po 2h od pęknięcia wód płodowych wykres wyglądał podobnie. Tylko chyba miałam je dłuższe! A boli mocno???

Ja tych skurczy nie czułam :O

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika trzymam kciuki i dawaj znać jak się sprawy mają.

Mika 28 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo, dobrze, że chociaż ta jedna lekarka miała trochę oleju w głowie, masakra! Bardzo Ci współczuję, domyślam się jak się czujesz. Biedny Kubuś. Ale nie martw się, na pewno już wkrótce mu się polepszy i wrócicie razem do domku.

Io lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana
    Gosia, od kiedy Ci sie wody sacza?
    Robilas test z wata na te wody?

Mika, odgon jakies zle przeczucia! Czemu je niby masz?

Majeczko, ja dzisiaj bede sie mierzyc jednak wydaje mi sie ze ok 36tc te 112cm to nie jest za duzo...

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja już nie śpię :)

Wskoczyłam na chwile zobaczyć czy któraś nie rodzi :P za chwilę kąpiel tylko muszę poczekać aż mąż mi łazienkę zwolni i w końcu pójdzie do pracy :) potem śniadanko, a na koniec ostatnie szkolne zakupy z córka :)

Mika, trzymam kciuki za Was i życzę, żeby twoje złe przeczucia jednak się nie sprawdziły.

Paula, powodzenia dzisiaj niech wszystko idzie sprawnie i bezkonfliktowo i najpóźniej jutro twój synuś będzie z Wami :)

akuszerka, dajesz czadu dzisiaj kobito :) czas już najwyższy wypchać Frania na ten świat :)

lo, teraz już będzie tylko lepiej kochana .

Paula55, magdzia26, Io lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na łazienkę :-P

byłam tylko rano w toalecie i chciałam zrobić siku do pojemniczka, ale za dużo sluzu tam wpadło więc nie dam im takiego pojemnika ;-/ podtarłam się papierem, a tam śluz z wiązką krwi... nie wiem czemu ale ucieszyłam się.

Myslicie, że to zwiastje mój niedługi poród?

a w ogole to wylałam ten mocz czekam aż znowu mi się bedzie chciało siku, myślicie, że nie bedzie troche przekłamany mój wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 08:09

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaaaaa, lekarzem nie jestem ale chyba cosik zaczyna ruszac:)

Ja juz po sniadaniu, chwilke odpoczynku i bede tworzyc plan dnia hahaha

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, u mnie zamiast czopa-gluta, był właśnie czop-śluz z krwią, ale nie urodziłam od razu :P

Mika, wszystkie trzymamy kciuki, więc będzie dobrze :)

Gosia, lekarze są już od 7 na zmianie, więc torba w dłoń i do boju :D

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze! nie wiem ale cieszę sie jak głupia! :-) :-)

Tysia87 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w internecie piszą, że do 24h powinien zacząc się poród jeżeli właśnie jest sluz z niteczką krwi, ale co ja się tam domyslam, przecież dzisiaj mam wizyte u mojego lekarza to mi powie czy coś tam widzi :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się rano.

Dziękuje dziewczyny na prawdę jesteście kochane. Nie wiedzialam ze zzyje się z kimś tak przez internet ;)

Gosia to koniecznie skontroluj te wody. Lekarz o której zaczyna dyżur?

Jak tam humor i nastawienie Paula?

Moja dzis tak mocno i nisko kopie tzn rozpycha się główką lub rączka ze mam wrażenie jakby zaraz wypadła łamiąc spojenie, takie mega dziwne uczucie. Ale za to przez cała noc tylko raz wstalam a to jak cud ;)

Karolaaa91 wrote:
    ja też czekam na łazienkę :-P

byłam tylko rano w toalecie i chciałam zrobić siku do pojemniczka, ale za dużo sluzu tam wpadło więc nie dam im takiego pojemnika ;-/ podtarłam się papierem, a tam śluz z wiązką krwi... nie wiem czemu ale ucieszyłam się.

Myslicie, że to zwiastje mój niedługi poród?

a w ogole to wylałam ten mocz czekam aż znowu mi się bedzie chciało siku, myślicie, że nie bedzie troche przekłamany mój wynik?

Ponoć jeśli śluz jest z krwią to zazwyczaj kwestia kilku dni choć wiadomo sa wyjątki ;) powodzenia!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zapomnialam się pochwalic- pojawiła mi się wreszcie siara ;) wystarczy ze nacisnemocniej brodawke a leci. Ale się ucieszyłam ;)

kark, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się z rana po pobraniu krwi i wracając wjechalam do lidla bo maz chciał ta kurtkę softshell...matko jaka tam była walka! Baby prawie do tych koszy wlazily!! Ale swoje na spokojnie z boku poczekalam i dorwalam kurtkę dla męża i dla siebie :)

Akuszerka kochana trzymam kciuki żeby dziś gładko poszło i zebys szybko przytuliła Filipka :)

Io trzymaj się, musisz być silna...pobedziecie nieco dłużej z małym w szpitalu ale to dla waszego dobra i zdrowia przede wszystkim!

Paula jak nastrój? Biegunka z nerwów dopadła i lewatywa nie będzie potrzebna?? :)

A co tam u Kamy? Chyba się nic nie odzywała?

Kto jutro wizytuje ze mną? :)

magdzia26, Io lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) wlasnie wstalam.
    Nocka piekna. Zero siku, przspalam jak dziecko :) moj syn chyba czuje co sie swieci i spal jak aniolek :)
    Choc T sie smieje ze grzeczny bo wykolysany wczoraj porzadnie przez rodzicow haha. Niestety w nocu nic nie ruszolo samo mimo bzyku bzyku :) ale dawno sie tak dobrze nie czulam wiec bylo warto haha.

Nastawienie ok. Tylko stres juz mam i brzuch z nerowow boli.
    Zjem sniadanko, spr torby, dopakuje rzeczy i bede czekac.
    Dziwnie tak nie zaczynac tez dnia id brania lekow :) moja endo w dniu porodu kazala odstawic :)

Ehh no i ta lewatywka mnie czeka :P dhyba ze mnie porzadnie przegoni z tego stresu :)

Gratki kolejnych tyg kochane... Gdyby mogl to Tiagus siedzial by jeszcze w brzuszku a ja wiedziala bym ze dalam mu maxymalnie wszystko zeby bylo dobrze...ale wmawiam sobie ze mimo ze go na sile wyciagna to bedzie wszystko dobrze... <3

aswalda, verynice, magdzia26, Tysia87, stardust87, jovi81, Beataa25, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, powodzenia :)

Patu współczuję problemów, tym bardziej teraz gdy malutka zaraz będzie z wami.

Co do siusiania po porodzie to ja mimo nacięcia nie miałam jakiś większych problemów, pamiętam, że chyba po 2-3 godzinach poszłam do łazienki.

Dziś skończyłam 39 tyg. :) jeszcze tylko tydzień do terminu i może jeszcze tydzień po ;) i maluch będzie z nami :)

ofcooo, magdzia26, stardust87, kark lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A śniła mi się dzisiaj justyna14 że jej wody odeszły :) I to nie mi pierwszej się śniło że rodzi więc justyna szykuj się! :D
    szalone! najpierw iwo_na teraz Ty? ja mam jeszcze czas:) na spokojnie planuje isć jeszcze na wizyte w poniedziałek :)

7w3d 💔
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 na pewno bedzie wszystko dobrze!!! Trzymam kciuki za szybki porod!!

Paula55 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ