Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde dobrze ze mamy tu doswiadczone mamy ktore nawet o sikaniu nas poinstruuja
super!!
Masakra jak mi ten czas od pon zlecial...dopiero bylo 4 dni a to juz jutroale jaja haha
Jeszcze jutro was pomeczeoby tylko net byl w szpitalu bo inaczej sie wypisuje
-
Podczas porodu non stop miałam parcie na siku ale kazali chodzić do toalety co 4 godz bo byłam non stop podłączona a na końcówce juz tylko cewnikowali. Od soboty kupę robiłam jedna, ciężko bo mam cały odbyt spuchniety od parcia. Polozna dała mi jakieś tabletki które pomogą się lepiej wyróżniać. Przecieli mi krocze z jednej strony na 2 cm, szwy same się wchłoną w 4 tyg. Troszkę mnie szczypie przy sikaniu, pomagam sobie butelka z ciepłą wodą. Sika jąć jednocześnie pryskam krocze żeby odrazu się wyplukiwalo a potem zakładam podpasek z lodem. Ulga!!!
madiiiii lubi tę wiadomość
-
dba wrote:Nelus może mała jest głodna i dlatego tyle płacze... jeszcze jak piszesz że mała tak bardzo ssie tego smoka... wiem, że bardzo chcesz karmić piersią, ale może daj jej jedną butlę na noc i zobacz czy więcej pośpi...
Taka myśl mnie naszła, bo koleżanka moja też miała taką córcię płaczącą i okazało się, że się nie najadała z cyca (wyszło to przy ważeniu małej)
Tez się tego obawiam bo jeszcze nie mam mleka tylko taka rose. Polozna mówiła ze jeżeli mała chętnie ssie pierś i ja przy tym czuje skurcze to na pewno się najada bo w pierwszych 3 dobach wystarcza jej pół łyżeczki:) teraz będę czekać aż pojawi się mleko -
ło matko tez to pamiętam, pierwsze siku..ale mi nawet kazali iść i wysikać się pod prysznicem i faktycznie bolało ale znośnie bo ciepła woda dawała ulgę..szczerze nie wyobrażam sobie tak "na żywca" w ubikacji zamiast prysznica teraz mam zamiar zrobić tak samo...a kupkowe sprawy dopiero po tygodniu ze mnie wyszły ze strachu chyba i braku odwagi wcześniej nie dało rady.
-
Paula55 wrote:A z ta butelka Nelus to tez slyszalam. Zeby polewac jak sie siusia albo sikac pod prysznicem...
Kurde jak dobrze ze tu jestes
A ta podpaske to tak troche moczysz i do zamrazarki czy tak porzadnie??
Podpaskę mocze delikatnie w kilku miejscach ale nie cała, nie może nasiaknać za mocno!
Paula55, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Nelus, jeśli mam być szczera to podzielam propozycje dba..czasami warto spróbować.. wiele położnych tak mówi, ale dzieci są rożne ja tez dokarmiałam butelka , w miedzy czasie oczywiście walczyłam i odsysałam zanim wywalczyłam pokarm a mała spała jak suseł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:32
-
Szwy z krocza są rozpuszczalne ale zazwyczaj można je zdjąć w 7 dobie po porodzie bo bez sensu się meczyc do czasu kiedy sie rozpuszcza a jak sie je zdejmie to jest jak ręką odjął...na ból krocza rewelacyjnie działają czopki diclofenac 50 mg są dostępne tylko na receptę