Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde dobrze ze mamy tu doswiadczone mamy ktore nawet o sikaniu nas poinstruuja
super!!
Masakra jak mi ten czas od pon zlecial...dopiero bylo 4 dni a to juz jutro
ale jaja haha 
Jeszcze jutro was pomecze
oby tylko net byl w szpitalu bo inaczej sie wypisuje

-
Podczas porodu non stop miałam parcie na siku ale kazali chodzić do toalety co 4 godz bo byłam non stop podłączona a na końcówce juz tylko cewnikowali. Od soboty kupę robiłam jedna, ciężko bo mam cały odbyt spuchniety od parcia. Polozna dała mi jakieś tabletki które pomogą się lepiej wyróżniać. Przecieli mi krocze z jednej strony na 2 cm, szwy same się wchłoną w 4 tyg. Troszkę mnie szczypie przy sikaniu, pomagam sobie butelka z ciepłą wodą. Sika jąć jednocześnie pryskam krocze żeby odrazu się wyplukiwalo a potem zakładam podpasek z lodem. Ulga!!!
madiiiii lubi tę wiadomość
-
dba wrote:Nelus może mała jest głodna i dlatego tyle płacze... jeszcze jak piszesz że mała tak bardzo ssie tego smoka... wiem, że bardzo chcesz karmić piersią, ale może daj jej jedną butlę na noc i zobacz czy więcej pośpi...
Taka myśl mnie naszła, bo koleżanka moja też miała taką córcię płaczącą i okazało się, że się nie najadała z cyca (wyszło to przy ważeniu małej)
Tez się tego obawiam bo jeszcze nie mam mleka tylko taka rose. Polozna mówiła ze jeżeli mała chętnie ssie pierś i ja przy tym czuje skurcze to na pewno się najada bo w pierwszych 3 dobach wystarcza jej pół łyżeczki:) teraz będę czekać aż pojawi się mleko -
ło matko tez to pamiętam, pierwsze siku..ale mi nawet kazali iść i wysikać się pod prysznicem i faktycznie bolało ale znośnie bo ciepła woda dawała ulgę..szczerze nie wyobrażam sobie tak "na żywca" w ubikacji zamiast prysznica teraz mam zamiar zrobić tak samo...a kupkowe sprawy dopiero po tygodniu ze mnie wyszły ze strachu chyba i braku odwagi wcześniej nie dało rady.
-
Paula55 wrote:A z ta butelka Nelus to tez slyszalam. Zeby polewac jak sie siusia albo sikac pod prysznicem...
Kurde jak dobrze ze tu jestes
A ta podpaske to tak troche moczysz i do zamrazarki czy tak porzadnie??
Podpaskę mocze delikatnie w kilku miejscach ale nie cała, nie może nasiaknać za mocno!
Paula55, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Nelus, jeśli mam być szczera to podzielam propozycje dba..czasami warto spróbować.. wiele położnych tak mówi, ale dzieci są rożne ja tez dokarmiałam butelka , w miedzy czasie oczywiście walczyłam i odsysałam zanim wywalczyłam pokarm a mała spała jak suseł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:32
-
Szwy z krocza są rozpuszczalne ale zazwyczaj można je zdjąć w 7 dobie po porodzie bo bez sensu się meczyc do czasu kiedy sie rozpuszcza a jak sie je zdejmie to jest jak ręką odjął...na ból krocza rewelacyjnie działają czopki diclofenac 50 mg są dostępne tylko na receptę
-

Nowe wdzianko mojej córki. Wiem, ze dla troche starszej ale musiałam go mieć
nenka, doti77, BlackLuna, nick nieaktualny, betinka, Nelus, ofcooo, stardust87, nick nieaktualny, Patu, Ewi25, magdzia26, Fipsik, afrykanka, Beataa25 lubią tę wiadomość

to było straszne...