X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Jejejejeje właśnie dostałam wynik na GBS nie wyhodowali żadnego dziada z tego :D
    Dobrze ci :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Podobno jak się cyckiem karmi to kg szybko spadają :-) więc głową do góry laski

marzenie :) i cyckiem karmic i zrzucić kg :P

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mi położne mówiły, że po porodzie to tak odrazu do 6kg mniej, także tobie kochana zostanie 2 kg do zrzucenia w 6cio tygodniowym połogu- czyli żebyś nam w anoreksje chudzino nie wpadła, jak dziecko zacznie z ciebie wysysac! :-)
    Ewi25 wrote:
    Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów :-) ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Uhh ja po prysznicu :) alez sie odpicowalam :) boberek ogolony, gladziutki haha :)
    Na ryju maska :) omnonmnom :) jak wkrocze jutro do szpitala to szal pał :)

Pralinko jutro mam byc na 14 mojego czasu :) czuje sie dziwnie dobrze hehe. Jutro bede srac po gaciach wiec moze bez lewatywy sie obejdzie :P

Ja sie jutro waze i bede mogla oficjalnie powiedziec ile przytylam w ciazy :)
    I fote wam walne na odchodne :) a co ;)
    Paula żeby jutro na tej porodowce lekarze nie mdleli z zachwytu jak zobaczą taką sexi odpicowaną mamuske ,jeszcze z ogoloną żizelka :-)powodzenia

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam Neluś krocze? Wiesz siuśki i te grubsze sprawy? I siedzenie, chodzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:48

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bedziemy trzymam kciuki :) jej jutro juz czwartek! W ogole wrzesien coraz blizej!!!!

Paula55 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A naklejki wybraliśmy takie na auto:
    http://allegro.pl/naklejka-rodzinka-1-mama-tata-dziecko-coka-synek-i4535060100.html

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ewi mi położne mówiły, że po porodzie to tak odrazu do 6kg mniej, także tobie kochana zostanie 2 kg do zrzucenia w 6cio tygodniowym połogu- czyli żebyś nam w anoreksje chudzino nie wpadła, jak dziecko zacznie z ciebie wysysac! :-)
    Wątpię bo teraz w ciągu 2 tym nabyłam ponad 2 kg więc przez kolejne 2 tyg liczę na kolejne 2-3 kg :-) ale jakoś to mnie nie przeraża,ważne że maleństwo jest zdrowe.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siusiu po porodzie robisz po godzince u mnie nawet położna pilnowała a mnie bolało krocze i jak zrobić siku? pod pachę wzieli i do kibelka a ona nasłuchiwała i jakoś zrobiłam a gdybym nie zrobiła to mówiła o cewniczku :( Osz kuxde mać!!! już stresa wtedy mi narobiła :(

Ja się zegnam jutro jadę zobaczyć jak się mają sprawy z moją Julką czy mi ją w końcu eksmitują i może zostanę w tym szpitalu a może wrócę nic nie jest powiedziane tak więc nie rodzić mi tu tak od razu :P

Powodzenia życze Akuszerka i Paula oby wszystko poszło po waszej myśli :)

Lo i współczuję Tobie trzymaj się i bądz dzielna zadne słowa Ci teraz pewnie nie pomogą ale jesteśmy z Tobą :)

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka z tym ciśnieniem to spokojnie dobrze ze mas zdrowe podejscie mierz sobie 4*dziennie pewnie bedzie ok.
    transaminiazia- w szpitalu rzadko sie robi te badanie jak juz to przy cieżkiej cholestazie
    Paula 55 trzymam jutro kciuki skakanie na piłce na pewno pomoże no i ładnie ogolona zizia tez jest gwarancją sukcesu :D
    Akuszerka zazdroszczę Ci jutro już przytulisz swoje maleństwo na pewno dasz radę grunt że masz dobre nastawienie
    Lo- wrodzone zapalenie płuc zdarza się dość czesto u noworodków i nie niesie za sobą zazwyczaj żadnych konsekwencji maluszek dostanie antybiotyk zazwyczaj 7 dób i wyjdziecie do domku.
    Nelus- mała jest cudna laktacja na pewno się rozkręci. A Ty pomimo zmęczenia i tak pewnie wyglądasz jak gwiazda

Io lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Paula, bedziemy trzymam kciuki :) jej jutro juz czwartek! W ogole wrzesien coraz blizej!!!!
    Ja to robię już po gatkach bo termin mam na 13.09 i tak mój mąż z Węgier wraca więc czekam usilnie na niego :-) bo jak mu to zapowiedziałam że sama nie rodze skoro sama też maleństwa nie zrobiłam, do tanga trzeba dwojga :-D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów :-) ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze

Byłam na 100% pewna że była ale powiedzieli mi ze nie i mąż potwierdził bo patrzył w krok :)
    8 kg to ja miałam już w 4 miesiącu hehe łącznie 17 na plusie!

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 będziemy czekać na info od cb i powodzenia :-)

Mika 28 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika chyba coś sie zmieniło teraz dajemy 6-8 h po porodzie lub po wyjeciu cewnika na zrobienie siusiu tez podsłuchuje czy pacjentka robi :D pełen pęcherz powoduje że macica nie może sie dobrze obkurczać. Dlatego zawsze po porodzie każę pacjentką dużo pić żeby się ładnie wysiusiały a jak się mocno chce to łatwo idzie i sie nie mysli o nacietym kroczu

relgh3715xtq0i4d.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus może mała jest głodna i dlatego tyle płacze... jeszcze jak piszesz że mała tak bardzo ssie tego smoka... wiem, że bardzo chcesz karmić piersią, ale może daj jej jedną butlę na noc i zobacz czy więcej pośpi...
    Taka myśl mnie naszła, bo koleżanka moja też miała taką córcię płaczącą i okazało się, że się nie najadała z cyca (wyszło to przy ważeniu małej)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    My termin mamy na ten sam dzien :) I tak samo juz sie boje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Byłam na 100% pewna że była ale powiedzieli mi ze nie i mąż potwierdził bo patrzył w krok :)
    8 kg to ja miałam już w 4 miesiącu hehe łącznie 17 na plusie!
    Zobaczysz jak ci te 12 kg szybko zleci ;-) powiedz cos więcej o nacięciu krocza? Ile ci szwów zakładali? Rozpuszczalne one są czy po iluś dobach będziesz mieć je zdejmowane? A po porodzie kiedy się pierwsza kupę robi?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukasy się przydadzą dzięki :)

Oj rodziłam 5,5 roku temu mogło się już zmienić ale pamiętam tą położną jak słuchała:) cholera mówiłam nawet ze na kiblu zero prywatności to się smiała ale straszyła tym cewnikiem to zrobiłam te siusiu a bolało i to było godzinka po porodzie bo z mężem mnie prowadzili bo bym się obaliła tak mi wibrowało w głowie :( ale co tam jak już znowu zobaczyło się dzidziusia to nie miało to znaczenia :) a faktycznie wtedy piłam duzo bo kazały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:07

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja ciągle sie martwię, że przegapię jakiś symptom porodu np. sączenie sie wód płodowch

czasem wydaje mi sie, że popuszczam mocz a jak patrze na wkładkę to widze zwiększona ilośc sluzu. albo odwrtonie. myślę, ze tylko troszkę sluzu a tu wkłądka mokra (czasem bezbarwna a czasem z zółtawym kolorem)

co do naklejki na szybę do autka to mi sie podoba taka:
    http://www.hanysek.pl/galeria.php?id=121

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj bylam na wizycie I przes miesiacz przytylam 1,5 kg a ogolnie mam juz 18 kg . Wiec do konca pewnie bedzie 20 albi I ponad

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ