X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Jejejejeje właśnie dostałam wynik na GBS nie wyhodowali żadnego dziada z tego :D
    Dobrze ci :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Podobno jak się cyckiem karmi to kg szybko spadają :-) więc głową do góry laski

marzenie :) i cyckiem karmic i zrzucić kg :P

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mi położne mówiły, że po porodzie to tak odrazu do 6kg mniej, także tobie kochana zostanie 2 kg do zrzucenia w 6cio tygodniowym połogu- czyli żebyś nam w anoreksje chudzino nie wpadła, jak dziecko zacznie z ciebie wysysac! :-)
    Ewi25 wrote:
    Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów :-) ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Uhh ja po prysznicu :) alez sie odpicowalam :) boberek ogolony, gladziutki haha :)
    Na ryju maska :) omnonmnom :) jak wkrocze jutro do szpitala to szal pał :)

Pralinko jutro mam byc na 14 mojego czasu :) czuje sie dziwnie dobrze hehe. Jutro bede srac po gaciach wiec moze bez lewatywy sie obejdzie :P

Ja sie jutro waze i bede mogla oficjalnie powiedziec ile przytylam w ciazy :)
    I fote wam walne na odchodne :) a co ;)
    Paula żeby jutro na tej porodowce lekarze nie mdleli z zachwytu jak zobaczą taką sexi odpicowaną mamuske ,jeszcze z ogoloną żizelka :-)powodzenia

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam Neluś krocze? Wiesz siuśki i te grubsze sprawy? I siedzenie, chodzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:48

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bedziemy trzymam kciuki :) jej jutro juz czwartek! W ogole wrzesien coraz blizej!!!!

Paula55 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A naklejki wybraliśmy takie na auto:
    http://allegro.pl/naklejka-rodzinka-1-mama-tata-dziecko-coka-synek-i4535060100.html

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ewi mi położne mówiły, że po porodzie to tak odrazu do 6kg mniej, także tobie kochana zostanie 2 kg do zrzucenia w 6cio tygodniowym połogu- czyli żebyś nam w anoreksje chudzino nie wpadła, jak dziecko zacznie z ciebie wysysac! :-)
    Wątpię bo teraz w ciągu 2 tym nabyłam ponad 2 kg więc przez kolejne 2 tyg liczę na kolejne 2-3 kg :-) ale jakoś to mnie nie przeraża,ważne że maleństwo jest zdrowe.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siusiu po porodzie robisz po godzince u mnie nawet położna pilnowała a mnie bolało krocze i jak zrobić siku? pod pachę wzieli i do kibelka a ona nasłuchiwała i jakoś zrobiłam a gdybym nie zrobiła to mówiła o cewniczku :( Osz kuxde mać!!! już stresa wtedy mi narobiła :(

Ja się zegnam jutro jadę zobaczyć jak się mają sprawy z moją Julką czy mi ją w końcu eksmitują i może zostanę w tym szpitalu a może wrócę nic nie jest powiedziane tak więc nie rodzić mi tu tak od razu :P

Powodzenia życze Akuszerka i Paula oby wszystko poszło po waszej myśli :)

Lo i współczuję Tobie trzymaj się i bądz dzielna zadne słowa Ci teraz pewnie nie pomogą ale jesteśmy z Tobą :)

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka z tym ciśnieniem to spokojnie dobrze ze mas zdrowe podejscie mierz sobie 4*dziennie pewnie bedzie ok.
    transaminiazia- w szpitalu rzadko sie robi te badanie jak juz to przy cieżkiej cholestazie
    Paula 55 trzymam jutro kciuki skakanie na piłce na pewno pomoże no i ładnie ogolona zizia tez jest gwarancją sukcesu :D
    Akuszerka zazdroszczę Ci jutro już przytulisz swoje maleństwo na pewno dasz radę grunt że masz dobre nastawienie
    Lo- wrodzone zapalenie płuc zdarza się dość czesto u noworodków i nie niesie za sobą zazwyczaj żadnych konsekwencji maluszek dostanie antybiotyk zazwyczaj 7 dób i wyjdziecie do domku.
    Nelus- mała jest cudna laktacja na pewno się rozkręci. A Ty pomimo zmęczenia i tak pewnie wyglądasz jak gwiazda

Io lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Paula, bedziemy trzymam kciuki :) jej jutro juz czwartek! W ogole wrzesien coraz blizej!!!!
    Ja to robię już po gatkach bo termin mam na 13.09 i tak mój mąż z Węgier wraca więc czekam usilnie na niego :-) bo jak mu to zapowiedziałam że sama nie rodze skoro sama też maleństwa nie zrobiłam, do tanga trzeba dwojga :-D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów :-) ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze

Byłam na 100% pewna że była ale powiedzieli mi ze nie i mąż potwierdził bo patrzył w krok :)
    8 kg to ja miałam już w 4 miesiącu hehe łącznie 17 na plusie!

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 będziemy czekać na info od cb i powodzenia :-)

Mika 28 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika chyba coś sie zmieniło teraz dajemy 6-8 h po porodzie lub po wyjeciu cewnika na zrobienie siusiu tez podsłuchuje czy pacjentka robi :D pełen pęcherz powoduje że macica nie może sie dobrze obkurczać. Dlatego zawsze po porodzie każę pacjentką dużo pić żeby się ładnie wysiusiały a jak się mocno chce to łatwo idzie i sie nie mysli o nacietym kroczu

relgh3715xtq0i4d.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus może mała jest głodna i dlatego tyle płacze... jeszcze jak piszesz że mała tak bardzo ssie tego smoka... wiem, że bardzo chcesz karmić piersią, ale może daj jej jedną butlę na noc i zobacz czy więcej pośpi...
    Taka myśl mnie naszła, bo koleżanka moja też miała taką córcię płaczącą i okazało się, że się nie najadała z cyca (wyszło to przy ważeniu małej)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    My termin mamy na ten sam dzien :) I tak samo juz sie boje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Byłam na 100% pewna że była ale powiedzieli mi ze nie i mąż potwierdził bo patrzył w krok :)
    8 kg to ja miałam już w 4 miesiącu hehe łącznie 17 na plusie!
    Zobaczysz jak ci te 12 kg szybko zleci ;-) powiedz cos więcej o nacięciu krocza? Ile ci szwów zakładali? Rozpuszczalne one są czy po iluś dobach będziesz mieć je zdejmowane? A po porodzie kiedy się pierwsza kupę robi?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukasy się przydadzą dzięki :)

Oj rodziłam 5,5 roku temu mogło się już zmienić ale pamiętam tą położną jak słuchała:) cholera mówiłam nawet ze na kiblu zero prywatności to się smiała ale straszyła tym cewnikiem to zrobiłam te siusiu a bolało i to było godzinka po porodzie bo z mężem mnie prowadzili bo bym się obaliła tak mi wibrowało w głowie :( ale co tam jak już znowu zobaczyło się dzidziusia to nie miało to znaczenia :) a faktycznie wtedy piłam duzo bo kazały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:07

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja ciągle sie martwię, że przegapię jakiś symptom porodu np. sączenie sie wód płodowch

czasem wydaje mi sie, że popuszczam mocz a jak patrze na wkładkę to widze zwiększona ilośc sluzu. albo odwrtonie. myślę, ze tylko troszkę sluzu a tu wkłądka mokra (czasem bezbarwna a czasem z zółtawym kolorem)

co do naklejki na szybę do autka to mi sie podoba taka:
    http://www.hanysek.pl/galeria.php?id=121

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj bylam na wizycie I przes miesiacz przytylam 1,5 kg a ogolnie mam juz 18 kg . Wiec do konca pewnie bedzie 20 albi I ponad

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ