Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewi mi położne mówiły, że po porodzie to tak odrazu do 6kg mniej, także tobie kochana zostanie 2 kg do zrzucenia w 6cio tygodniowym połogu- czyli żebyś nam w anoreksje chudzino nie wpadła, jak dziecko zacznie z ciebie wysysac!
Ewi25 wrote:Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępówja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze
-
Paula55 wrote:Uhh ja po prysznicu
alez sie odpicowalam
boberek ogolony, gladziutki haha
Na ryju maskaomnonmnom
jak wkrocze jutro do szpitala to szal pał
Pralinko jutro mam byc na 14 mojego czasuczuje sie dziwnie dobrze hehe. Jutro bede srac po gaciach wiec moze bez lewatywy sie obejdzie
Ja sie jutro waze i bede mogla oficjalnie powiedziec ile przytylam w ciazy
I fote wam walne na odchodnea co
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny
-
Karolaaa91 wrote:Ewi mi położne mówiły, że po porodzie to tak odrazu do 6kg mniej, także tobie kochana zostanie 2 kg do zrzucenia w 6cio tygodniowym połogu- czyli żebyś nam w anoreksje chudzino nie wpadła, jak dziecko zacznie z ciebie wysysac!
ale jakoś to mnie nie przeraża,ważne że maleństwo jest zdrowe.
-
siusiu po porodzie robisz po godzince u mnie nawet położna pilnowała a mnie bolało krocze i jak zrobić siku? pod pachę wzieli i do kibelka a ona nasłuchiwała i jakoś zrobiłam a gdybym nie zrobiła to mówiła o cewniczku
Osz kuxde mać!!! już stresa wtedy mi narobiła
Ja się zegnam jutro jadę zobaczyć jak się mają sprawy z moją Julką czy mi ją w końcu eksmitują i może zostanę w tym szpitalu a może wrócę nic nie jest powiedziane tak więc nie rodzić mi tu tak od razu
Powodzenia życze Akuszerka i Paula oby wszystko poszło po waszej myśli
Lo i współczuję Tobie trzymaj się i bądz dzielna zadne słowa Ci teraz pewnie nie pomogą ale jesteśmy z TobąIo lubi tę wiadomość
-
Majeczka z tym ciśnieniem to spokojnie dobrze ze mas zdrowe podejscie mierz sobie 4*dziennie pewnie bedzie ok.
transaminiazia- w szpitalu rzadko sie robi te badanie jak juz to przy cieżkiej cholestazie
Paula 55 trzymam jutro kciuki skakanie na piłce na pewno pomoże no i ładnie ogolona zizia tez jest gwarancją sukcesu
Akuszerka zazdroszczę Ci jutro już przytulisz swoje maleństwo na pewno dasz radę grunt że masz dobre nastawienie
Lo- wrodzone zapalenie płuc zdarza się dość czesto u noworodków i nie niesie za sobą zazwyczaj żadnych konsekwencji maluszek dostanie antybiotyk zazwyczaj 7 dób i wyjdziecie do domku.
Nelus- mała jest cudna laktacja na pewno się rozkręci. A Ty pomimo zmęczenia i tak pewnie wyglądasz jak gwiazdaIo lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:Paula, bedziemy trzymam kciuki
jej jutro juz czwartek! W ogole wrzesien coraz blizej!!!!
bo jak mu to zapowiedziałam że sama nie rodze skoro sama też maleństwa nie zrobiłam, do tanga trzeba dwojga
-
Ewi25 wrote:Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów
ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze
Byłam na 100% pewna że była ale powiedzieli mi ze nie i mąż potwierdził bo patrzył w krok
8 kg to ja miałam już w 4 miesiącu hehe łącznie 17 na plusie! -
Mika chyba coś sie zmieniło teraz dajemy 6-8 h po porodzie lub po wyjeciu cewnika na zrobienie siusiu tez podsłuchuje czy pacjentka robi
pełen pęcherz powoduje że macica nie może sie dobrze obkurczać. Dlatego zawsze po porodzie każę pacjentką dużo pić żeby się ładnie wysiusiały a jak się mocno chce to łatwo idzie i sie nie mysli o nacietym kroczu
-
Nelus może mała jest głodna i dlatego tyle płacze... jeszcze jak piszesz że mała tak bardzo ssie tego smoka... wiem, że bardzo chcesz karmić piersią, ale może daj jej jedną butlę na noc i zobacz czy więcej pośpi...
Taka myśl mnie naszła, bo koleżanka moja też miała taką córcię płaczącą i okazało się, że się nie najadała z cyca (wyszło to przy ważeniu małej) -
Nelus wrote:Byłam na 100% pewna że była ale powiedzieli mi ze nie i mąż potwierdził bo patrzył w krok
8 kg to ja miałam już w 4 miesiącu hehe łącznie 17 na plusie!powiedz cos więcej o nacięciu krocza? Ile ci szwów zakładali? Rozpuszczalne one są czy po iluś dobach będziesz mieć je zdejmowane? A po porodzie kiedy się pierwsza kupę robi?
-
kciukasy się przydadzą dzięki
Oj rodziłam 5,5 roku temu mogło się już zmienić ale pamiętam tą położną jak słuchała:) cholera mówiłam nawet ze na kiblu zero prywatności to się smiała ale straszyła tym cewnikiem to zrobiłam te siusiu a bolało i to było godzinka po porodzie bo z mężem mnie prowadzili bo bym się obaliła tak mi wibrowało w głowieale co tam jak już znowu zobaczyło się dzidziusia to nie miało to znaczenia
a faktycznie wtedy piłam duzo bo kazały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:07
-
kurcze ja ciągle sie martwię, że przegapię jakiś symptom porodu np. sączenie sie wód płodowch
czasem wydaje mi sie, że popuszczam mocz a jak patrze na wkładkę to widze zwiększona ilośc sluzu. albo odwrtonie. myślę, ze tylko troszkę sluzu a tu wkłądka mokra (czasem bezbarwna a czasem z zółtawym kolorem)
co do naklejki na szybę do autka to mi sie podoba taka:
http://www.hanysek.pl/galeria.php?id=121