X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ogromnie współczuję tego co teraz musisz przechodzić :( dużo zdrówka dla synka.
    Patu rozumiem Wasz problem, niedawno był u nas znajomy co ma gospodarstwo i też skupił się na krowach, jak powiedział, że wydaje ok 3tys zł miesięcznie na witaminy dla krów to byłam w szoku. Krowy to delikatne zwierzęta i bardzo trzeba o nie dbać. Też zarabiają na mleku i powiedział, że życie tych krów jest skrócone o połowę, żyją im ok 4 lata. Bardzo Wam współczuję tego, że macie teraz chore zwierzęta, kurcze jeszcze okres jesienny się zbliża i będziecie musieli uważać na nie :(

Io lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    no staram sie byc spokojna :) lekow nie bede brac. Pomierze cisnienie kilka razy i sie okaze. Przed wizyta sie nie stresowalam, raczej po wizycie bylam jakas rozkojarzona.
    Jedynie martwi mnie to zle samopoczucie, naprawde tak zle sie nie czulam. I myslalam,ze to badanie na T to jakos w tym celu? No ale zobaczymy :)jutro sie wszystko wyjasni.
    A w jakim sensie się źle czulas może któreś z objawów zaniepokoilo twojego gina i wolał chuchac na zimne i ci dać zapobiegawczo do zrobienia badania.
    Ja mam typowy objaw cholestazy czyli swędzenie rąk i stóp i nawet pierwsze próby watrobowe wyszły trochę podwyższone ale następne badania wyszły juz ok...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    hej przygarniecie kropka ?? :D

Bylam tu na poczatku Ewelina23 ale wykasowalam konto I jestem znow :)

Majeczko bedzie dobrze :* <3
    gdzie byłaś jak Cię nie było :P
    opowiadaj co u Ciebie :) chłopak czy dziewczynka w drodze? :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ja i tak tydzień za Tobą jestem więc poturlamy się razem :)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    gdzie byłaś jak Cię nie było :P
    opowiadaj co u Ciebie :) chłopak czy dziewczynka w drodze? :)
    A leci pomalutku teraz jak by sie czas zatrzymal . Mialam wczoraj wizyte u gp taki lekarz spawdza cisnienie I serduszko musze powiedziec w piatek w szpitalu o mokrej wkladce co jakis czas jak by sie wody saczyly . Musza to zbadac . W drodze dziewczynka :) Nicol :)
    A co u Ciebie ? Chlopczyk czy dziewczynka ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak sytuacja??

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia w sensie,ze mdlosci mi sie strasznie nasilaja, bol glowy, zawroty glowy, czasami dusznosci i uderzenia goraca.
    Poki co luuuuuuuz... ;) jutro bede miec tez wyniki badania na "T"

Nelus, sliczna malutka. Tez czytalam o tym,ze taki maluch potrzebuje bliskosci przez peirwsze tygodnie. Bedzie lepiej :)

TErmometr do wody mam z babyono :) taka zyrafke zolta.

Akuszerka, powodzenia!!! Jutro mam nadzieje,ze bedzie po i bedziesz tulic malenstwo.

Io, przytulam... i bedzie napewno dobrze!!!

Gosia, odezwij jak będziesz mogła jak sytuacja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:43

assantea, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, my się znamy :P fajnie,ze tu jestes ;)

• dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A leci pomalutku teraz jak by sie czas zatrzymal . Mialam wczoraj wizyte u gp taki lekarz spawdza cisnienie I serduszko musze powiedziec w piatek w szpitalu o mokrej wkladce co jakis czas jak by sie wody saczyly . Musza to zbadac . W drodze dziewczynka :) Nicol :)
    u mnie chłopczyk. Widzę, że w Pl nie jesteś :)
    Jestem w szoku, że wróciłaś :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka też mam taką żyrafkę do wody :) tylko niebieską :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:

z tego co widzę w nicku to w Irlandii jestes? :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez patrzyłam na allegro na te termometry ale myślałam że gdzies w sklepie kupię szybciej :) bo z allegro zanim przyjdą to tydzień czasu.

A lusterka dodatkowe w autach macie? albo już osłonki przeciwsłoneczne na szyby?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ewelina, my się znamy :P fajnie,ze tu jestes ;)
    Wiem wiem poznalam po Foci :)

dba ja chcaialam chlopca mialam przeczucie od poczatku ale minelo mi w 21 tyg jak sie dowieczialam ze bedzie dziewczynka :)

Ew25 tak w Irlandii :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja swój termometr kupiłam w pepco :) za chyba 6 zł ?

do samochodu nie mam nic, bo raczej rzadko będziemy gdzieś na razie jeździć. Do ośrodka zdrowia mam 400 m więc spacerek, a wątpię, że takie słońce będzie że te osłonki przeciwsłoneczne teraz będą potrzebne. Ewentualnie dokupię je jak pogoda zacznie dopisywać.

7w3d 💔
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslam nad tym lusterkiem . I w sumie nie droge . Ale narazie odpuscilam sobie to . W kazdej chwili jak cos mozna podjiechac I kupic . Na szybe oslonki mam ale chyba nie bedzie narazie potrzebne bo pogody deszczowe slonca brak

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jutro zajade sobie do pepco i zobacze czy u mnie są :) osłonki to też się wstrzymam chyba ale to lusterko jakoś chodzi za mną.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO kochana bądź silna w tej trudnej sytuacji. Kubuś wszystko wynagrodzi. Założę się ze silny z niego chłopiec!!!

Karolina zazdroszczę Ci tego ze Krzyś tak ładnie śpi, oddalabym wszystko żeby Livka powiedziała mi jak mam jej pomóc gdy płacze cała noc! :(

Aha jeszcze nie pisałam o sobie.. na drugi dzień po porodzie waga pokazała tylko 5 kg mniej, jestem cała spuchnieta mam dwa razy większe nogi i dłonie i musze pic ponad 3l wody. Nadal krwawie mocno, co godz zmieniam podpasek. Pielęgniarki kazaly mi je moczyć woda i wstawiać do zamrazalki, super patent na opuchnięte krocze! Polecam kupić Belle a nie żadne always czy inne super cienkie i wypasione! Brzuszek mam już jak w 20 tyg, miękki jak galaretka ale odpukac bez rozstępów. Jak macie pytania to piszcie. Nawet na tematy kup krocza itp ;)

justyna14, magdzia26, madiiiii, betinka, Io lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha akuszerka powodzenia dzielna kobieto, kto jak kto ale ty w każdej sytuacji dasz sobie radę! :*

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus to ja zapytam o lewatywe miałaś czy nie?

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów :-) ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ