X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ogromnie współczuję tego co teraz musisz przechodzić :( dużo zdrówka dla synka.
    Patu rozumiem Wasz problem, niedawno był u nas znajomy co ma gospodarstwo i też skupił się na krowach, jak powiedział, że wydaje ok 3tys zł miesięcznie na witaminy dla krów to byłam w szoku. Krowy to delikatne zwierzęta i bardzo trzeba o nie dbać. Też zarabiają na mleku i powiedział, że życie tych krów jest skrócone o połowę, żyją im ok 4 lata. Bardzo Wam współczuję tego, że macie teraz chore zwierzęta, kurcze jeszcze okres jesienny się zbliża i będziecie musieli uważać na nie :(

Io lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    no staram sie byc spokojna :) lekow nie bede brac. Pomierze cisnienie kilka razy i sie okaze. Przed wizyta sie nie stresowalam, raczej po wizycie bylam jakas rozkojarzona.
    Jedynie martwi mnie to zle samopoczucie, naprawde tak zle sie nie czulam. I myslalam,ze to badanie na T to jakos w tym celu? No ale zobaczymy :)jutro sie wszystko wyjasni.
    A w jakim sensie się źle czulas może któreś z objawów zaniepokoilo twojego gina i wolał chuchac na zimne i ci dać zapobiegawczo do zrobienia badania.
    Ja mam typowy objaw cholestazy czyli swędzenie rąk i stóp i nawet pierwsze próby watrobowe wyszły trochę podwyższone ale następne badania wyszły juz ok...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    hej przygarniecie kropka ?? :D

Bylam tu na poczatku Ewelina23 ale wykasowalam konto I jestem znow :)

Majeczko bedzie dobrze :* <3
    gdzie byłaś jak Cię nie było :P
    opowiadaj co u Ciebie :) chłopak czy dziewczynka w drodze? :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ja i tak tydzień za Tobą jestem więc poturlamy się razem :)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    gdzie byłaś jak Cię nie było :P
    opowiadaj co u Ciebie :) chłopak czy dziewczynka w drodze? :)
    A leci pomalutku teraz jak by sie czas zatrzymal . Mialam wczoraj wizyte u gp taki lekarz spawdza cisnienie I serduszko musze powiedziec w piatek w szpitalu o mokrej wkladce co jakis czas jak by sie wody saczyly . Musza to zbadac . W drodze dziewczynka :) Nicol :)
    A co u Ciebie ? Chlopczyk czy dziewczynka ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak sytuacja??

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia w sensie,ze mdlosci mi sie strasznie nasilaja, bol glowy, zawroty glowy, czasami dusznosci i uderzenia goraca.
    Poki co luuuuuuuz... ;) jutro bede miec tez wyniki badania na "T"

Nelus, sliczna malutka. Tez czytalam o tym,ze taki maluch potrzebuje bliskosci przez peirwsze tygodnie. Bedzie lepiej :)

TErmometr do wody mam z babyono :) taka zyrafke zolta.

Akuszerka, powodzenia!!! Jutro mam nadzieje,ze bedzie po i bedziesz tulic malenstwo.

Io, przytulam... i bedzie napewno dobrze!!!

Gosia, odezwij jak będziesz mogła jak sytuacja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:43

assantea, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, my się znamy :P fajnie,ze tu jestes ;)

• dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A leci pomalutku teraz jak by sie czas zatrzymal . Mialam wczoraj wizyte u gp taki lekarz spawdza cisnienie I serduszko musze powiedziec w piatek w szpitalu o mokrej wkladce co jakis czas jak by sie wody saczyly . Musza to zbadac . W drodze dziewczynka :) Nicol :)
    u mnie chłopczyk. Widzę, że w Pl nie jesteś :)
    Jestem w szoku, że wróciłaś :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka też mam taką żyrafkę do wody :) tylko niebieską :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:

z tego co widzę w nicku to w Irlandii jestes? :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez patrzyłam na allegro na te termometry ale myślałam że gdzies w sklepie kupię szybciej :) bo z allegro zanim przyjdą to tydzień czasu.

A lusterka dodatkowe w autach macie? albo już osłonki przeciwsłoneczne na szyby?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ewelina, my się znamy :P fajnie,ze tu jestes ;)
    Wiem wiem poznalam po Foci :)

dba ja chcaialam chlopca mialam przeczucie od poczatku ale minelo mi w 21 tyg jak sie dowieczialam ze bedzie dziewczynka :)

Ew25 tak w Irlandii :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja swój termometr kupiłam w pepco :) za chyba 6 zł ?

do samochodu nie mam nic, bo raczej rzadko będziemy gdzieś na razie jeździć. Do ośrodka zdrowia mam 400 m więc spacerek, a wątpię, że takie słońce będzie że te osłonki przeciwsłoneczne teraz będą potrzebne. Ewentualnie dokupię je jak pogoda zacznie dopisywać.

7w3d 💔
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslam nad tym lusterkiem . I w sumie nie droge . Ale narazie odpuscilam sobie to . W kazdej chwili jak cos mozna podjiechac I kupic . Na szybe oslonki mam ale chyba nie bedzie narazie potrzebne bo pogody deszczowe slonca brak

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jutro zajade sobie do pepco i zobacze czy u mnie są :) osłonki to też się wstrzymam chyba ale to lusterko jakoś chodzi za mną.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO kochana bądź silna w tej trudnej sytuacji. Kubuś wszystko wynagrodzi. Założę się ze silny z niego chłopiec!!!

Karolina zazdroszczę Ci tego ze Krzyś tak ładnie śpi, oddalabym wszystko żeby Livka powiedziała mi jak mam jej pomóc gdy płacze cała noc! :(

Aha jeszcze nie pisałam o sobie.. na drugi dzień po porodzie waga pokazała tylko 5 kg mniej, jestem cała spuchnieta mam dwa razy większe nogi i dłonie i musze pic ponad 3l wody. Nadal krwawie mocno, co godz zmieniam podpasek. Pielęgniarki kazaly mi je moczyć woda i wstawiać do zamrazalki, super patent na opuchnięte krocze! Polecam kupić Belle a nie żadne always czy inne super cienkie i wypasione! Brzuszek mam już jak w 20 tyg, miękki jak galaretka ale odpukac bez rozstępów. Jak macie pytania to piszcie. Nawet na tematy kup krocza itp ;)

justyna14, magdzia26, madiiiii, betinka, Io lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha akuszerka powodzenia dzielna kobieto, kto jak kto ale ty w każdej sytuacji dasz sobie radę! :*

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus to ja zapytam o lewatywe miałaś czy nie?

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a sprawa kupkowa była? Czy wcześniej lewatywe ci robili? A ile przytylas że ci od razu 5 kg zlecialo? Opuchnięta jesteś bo to woda w organizmie się zatrzymuje, mój gin mi mówił że woda po porodzie do miesiąca czasu może schodzić. I zazdroszczę że nie masz rozstępów :-) ja też jeszcze nie mam Ale jeszcze 2,5 tyg przede mną do 40 tyg więc różnie może być... A na chwilę obecną mam już plus 8 kg na wadze

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ