Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lo--> zdrówka dla Kubusia, z pewnością da radę i już niebawem będziecie się sobą cieszyć w pełni!!!! Teraz są technolgie, lekarze itd. więc z pewnością Wam pomogą!!! Bądź cierpliwa, to z pewnością kwestia czasu. Przesyłam moc pozytywnej energii
Akuszerka-->powodzenia jutro!!
Paula--> Kochana a Ty na którą jutro masz się wstawić? Jak się czujesz? Tobie też powodzenia i odezwij się już 'po'
Betinka--> będziesz tak dobra i napiszesz ten pyszczy przepis na karpatke raz jeszcze, proszę
Może uda mi się (zakładam) że ostatnie ciacho przed porodem zrobić
Majeczko--> nie jestem lekarzem, ale Ja bym chyba tych leków tyle aż nie brała..Natomiast bacznie obserwuj ciśnienie
Patu--> mam nadzieję że sytuacja u Was się polepszy, ciężkie to życie jak cholerka. Ale jetseście razem, niebawem będzie dzidzia więc z pewnością to doda Wam siły do działania! Tego Wam życzę:*
My też mamy ten termometr do wanienki z żyrafką, koralowy:)Io lubi tę wiadomość
-
Majeczka ciśnienie zmierzone przez ubranie daje na bank zły wynik. I jest jeszcze coś takiego jak efekt białego fartucha, ludzie podświadomie się denerwują badaniem i ciśnienie się podwyższa na moment. Pomimo iż się tego nie czuje. I myśli, że jest się spokojnym. Pomierz sobie w domu na spokojnie kilka razy dziennie, na gołą rękę, przynajmniej 10 min siedząc, nie po jedzeniu czy piciu. Skoro puls dziecka jest ok, to pewnie dlatego stwierdził, że ten wynik jest niemiarodajny. A te badania wątrobowe to niektórzy lekarze wypisują na końcówce wszystkim. Już tu niektóre się pytały na co im te badania jak objawów nie mają.
Mdłości, odbijania itp -> dziecko uciska na żołądek
Trudności z oddychaniem -> dziecko uciska na przeponę
Uderzenia gorąca -> progesteron teraz szaleje przed porodem
Teraz na końcówce wszystko możemy mieć jak stare dziadki
ktoś jeszcze pytał o katar - ja mam od 5 tygodnia ciąży. Idzie się przyzwyczaić hehe -
dzień przed odejściem wód płodowych miałam biegunkę wiec organizm sam się przygotował. Przez cały poród przy skurczach myślałam że zrobię kupę ale to tylko takie wrażenie bo główka schodzi coraz niżej i tak naciska! Mówiłam im o lewatywie ale przez gbs pozytywny nie mogli mi zrobic
-
Ewi25 wrote:tez patrzyłam na allegro na te termometry ale myślałam że gdzies w sklepie kupię szybciej
bo z allegro zanim przyjdą to tydzień czasu.
A lusterka dodatkowe w autach macie? albo już osłonki przeciwsłoneczne na szyby? -
nick nieaktualnyFipsik wrote:Majeczka ciśnienie zmierzone przez ubranie daje na bank zły wynik. I jest jeszcze coś takiego jak efekt białego fartucha, ludzie podświadomie się denerwują badaniem i ciśnienie się podwyższa na moment. Pomimo iż się tego nie czuje. I myśli, że jest się spokojnym. Pomierz sobie w domu na spokojnie kilka razy dziennie, na gołą rękę, przynajmniej 10 min siedząc, nie po jedzeniu czy piciu. Skoro puls dziecka jest ok, to pewnie dlatego stwierdził, że ten wynik jest niemiarodajny. A te badania wątrobowe to niektórzy lekarze wypisują na końcówce wszystkim. Już tu niektóre się pytały na co im te badania jak objawów nie mają.
Mdłości, odbijania itp -> dziecko uciska na żołądek
Trudności z oddychaniem -> dziecko uciska na przeponę
Uderzenia gorąca -> progesteron teraz szaleje przed porodem
Teraz na końcówce wszystko możemy mieć jak stare dziadki
ktoś jeszcze pytał o katar - ja mam od 5 tygodnia ciąży. Idzie się przyzwyczaić hehe
dziękuję CiJestem spokojniejsza
lekow nie biore. Kupilam, trudno. 20 zł nie majątek ale nie mam zamiaru sie faszerowac. Mierzylam przed chwila cisnienie, 125/86. Przez kilka dni sobie pomierze dla sw. spokoju.
Katar tez mam czasami i uszy czesto sie zatykajaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:17
-
stardust87 wrote:ja zamówiłam lusterko wczoraj, jutro ma być. A oslonek nie potrzebuję bo mamy ciemne szyby.
\
Pokaż lusterko, też chcieliśmy (żeby rodzina przestała wrzeszczeć na widok biednego samego dziecka z tyłu z krwiożerczymi bestiami)JagoodkaK, Tysia87, kark, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:\
Pokaż lusterko, też chcieliśmy (żeby rodzina przestała wrzeszczeć na widok biednego samego dziecka z tyłu z krwiożerczymi bestiami)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4541310725
takie zwykłe, bez szału. No i my chcemy zamontować na tylnej szybie, żeby móc zajrzeć do fotelika, a nie tak jak jest tu na zdjęciu, na przedniej.
edit: a sprzedającego polecam, wczoraj zamówiłam po południu, dziś dostałam maila, że wysłane, jutro powinno być. A zamówiłam dużo dziwnych rzeczy, typu woreczki do sterylizacji, woreczki do pieluch, woreczki na pokarm itp..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIo, trzymam kciuki za Kubusia, namęczy się biedaczek i ty też przez tą rozłąkę i niepewność
Akuszerka niby wymęczona, a fotki przesyłaTa to zawsze pozytywnie nastawiona, mam nadzieje, że będzie to miała przy porodzie wynagrodzone
Betinka, to super z tym znieczuleniem! Ja ci powiem, że mi w ciągu miesiąca krwinki spadły z 280 na 180Ale to i tak więcej niż 100, więc mam nadzieję, że nawet jakby mi za tydzień robili badania, to nie będzie problemu ze znieczuleniem
Gosia mam nadzieję, że to albo nie wody, albo żebyś urodziła sama i od razu, bo aż się przestraszyłam tych wód jak przeczytałam o Io i Kubusiu
Betinka, popieram, wrzuć przepis, pewnie teraz nie zrobię, ale ogólnie lubię karpatkę i jak jest super przepis to z chęcią zapiszę w moim zeszycie z przepisamiIo lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:to nawet
po porodzie sladu nie bedzie. A co ja mam powiedziec o 20?
polowka na bank bedzie do zrzucenia :)wiec sie pomecze troszke
Zdzucimy ten balast, musi na sid udaćMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uhh ja po prysznicu
alez sie odpicowalam
boberek ogolony, gladziutki haha
Na ryju maskaomnonmnom
jak wkrocze jutro do szpitala to szal pał
Pralinko jutro mam byc na 14 mojego czasuczuje sie dziwnie dobrze hehe. Jutro bede srac po gaciach wiec moze bez lewatywy sie obejdzie
Ja sie jutro waze i bede mogla oficjalnie powiedziec ile przytylam w ciazy
I fote wam walne na odchodnea co
Tysia87, justyna14, stardust87, betinka, Patu, fabiola lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Tak masz rację, to jest smutne, ze 90%rodzacych wrzesniowek ma problem. Bardzo mocno trzymam kciuki i myslami jestem z Wami dziewczyny, jednocześnie obawiajac się o swoj wlasny porod i córkę.
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Majeczka2014 wrote:to nawet
po porodzie sladu nie bedzie. A co ja mam powiedziec o 20?
polowka na bank bedzie do zrzucenia :)wiec sie pomecze troszke
więc głową do góry laski
Majeczka2014, JagoodkaK lubią tę wiadomość