X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, Kochana... 8kg?! co to jest?!!!!!! NIC :)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo--> zdrówka dla Kubusia, z pewnością da radę i już niebawem będziecie się sobą cieszyć w pełni!!!! Teraz są technolgie, lekarze itd. więc z pewnością Wam pomogą!!! Bądź cierpliwa, to z pewnością kwestia czasu. Przesyłam moc pozytywnej energii
    Akuszerka-->powodzenia jutro!!
    Paula--> Kochana a Ty na którą jutro masz się wstawić? Jak się czujesz? Tobie też powodzenia i odezwij się już 'po'
    Betinka--> będziesz tak dobra i napiszesz ten pyszczy przepis na karpatke raz jeszcze, proszę
    Może uda mi się (zakładam) że ostatnie ciacho przed porodem zrobić
    Majeczko--> nie jestem lekarzem, ale Ja bym chyba tych leków tyle aż nie brała..Natomiast bacznie obserwuj ciśnienie
    Patu--> mam nadzieję że sytuacja u Was się polepszy, ciężkie to życie jak cholerka. Ale jetseście razem, niebawem będzie dzidzia więc z pewnością to doda Wam siły do działania! Tego Wam życzę:*

My też mamy ten termometr do wanienki z żyrafką, koralowy:)

Io lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ciśnienie zmierzone przez ubranie daje na bank zły wynik. I jest jeszcze coś takiego jak efekt białego fartucha, ludzie podświadomie się denerwują badaniem i ciśnienie się podwyższa na moment. Pomimo iż się tego nie czuje. I myśli, że jest się spokojnym. Pomierz sobie w domu na spokojnie kilka razy dziennie, na gołą rękę, przynajmniej 10 min siedząc, nie po jedzeniu czy piciu. Skoro puls dziecka jest ok, to pewnie dlatego stwierdził, że ten wynik jest niemiarodajny. A te badania wątrobowe to niektórzy lekarze wypisują na końcówce wszystkim. Już tu niektóre się pytały na co im te badania jak objawów nie mają.

Mdłości, odbijania itp -> dziecko uciska na żołądek
    Trudności z oddychaniem -> dziecko uciska na przeponę
    Uderzenia gorąca -> progesteron teraz szaleje przed porodem
    Teraz na końcówce wszystko możemy mieć jak stare dziadki :/

ktoś jeszcze pytał o katar - ja mam od 5 tygodnia ciąży. Idzie się przyzwyczaić hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niemiło się czyta, że prawie każda ma albo problem z porodem, albo po porodzie albo z dzieckiem :( Czy i mnie coś czeka niemiłego? :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień przed odejściem wód płodowych miałam biegunkę wiec organizm sam się przygotował. Przez cały poród przy skurczach myślałam że zrobię kupę ale to tylko takie wrażenie bo główka schodzi coraz niżej i tak naciska! Mówiłam im o lewatywie ale przez gbs pozytywny nie mogli mi zrobic

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    tez patrzyłam na allegro na te termometry ale myślałam że gdzies w sklepie kupię szybciej :) bo z allegro zanim przyjdą to tydzień czasu.

A lusterka dodatkowe w autach macie? albo już osłonki przeciwsłoneczne na szyby?
    ja zamówiłam lusterko wczoraj, jutro ma być. A oslonek nie potrzebuję bo mamy ciemne szyby.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A naklejki na samochodzie mamy już ponad rok i nie przeszkadzają w myciu okien, nie straszny im mróz, deszcz ani upał. Właśnie! Muszę dokupić teraz z Jagodą :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Majeczka ciśnienie zmierzone przez ubranie daje na bank zły wynik. I jest jeszcze coś takiego jak efekt białego fartucha, ludzie podświadomie się denerwują badaniem i ciśnienie się podwyższa na moment. Pomimo iż się tego nie czuje. I myśli, że jest się spokojnym. Pomierz sobie w domu na spokojnie kilka razy dziennie, na gołą rękę, przynajmniej 10 min siedząc, nie po jedzeniu czy piciu. Skoro puls dziecka jest ok, to pewnie dlatego stwierdził, że ten wynik jest niemiarodajny. A te badania wątrobowe to niektórzy lekarze wypisują na końcówce wszystkim. Już tu niektóre się pytały na co im te badania jak objawów nie mają.

Mdłości, odbijania itp -> dziecko uciska na żołądek
    Trudności z oddychaniem -> dziecko uciska na przeponę
    Uderzenia gorąca -> progesteron teraz szaleje przed porodem
    Teraz na końcówce wszystko możemy mieć jak stare dziadki :/

ktoś jeszcze pytał o katar - ja mam od 5 tygodnia ciąży. Idzie się przyzwyczaić hehe

dziękuję Ci :) Jestem spokojniejsza :)
    lekow nie biore. Kupilam, trudno. 20 zł nie majątek ale nie mam zamiaru sie faszerowac. Mierzylam przed chwila cisnienie, 125/86. Przez kilka dni sobie pomierze dla sw. spokoju.

Katar tez mam czasami i uszy czesto sie zatykaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:17

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja zamówiłam lusterko wczoraj, jutro ma być. A oslonek nie potrzebuję bo mamy ciemne szyby.

\
    Pokaż lusterko, też chcieliśmy (żeby rodzina przestała wrzeszczeć na widok biednego samego dziecka z tyłu z krwiożerczymi bestiami)

JagoodkaK, Tysia87, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację, to jest smutne, ze 90%rodzacych wrzesniowek ma problem. Bardzo mocno trzymam kciuki i myslami jestem z Wami dziewczyny, jednocześnie obawiajac się o swoj wlasny porod i córkę.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    \
    Pokaż lusterko, też chcieliśmy (żeby rodzina przestała wrzeszczeć na widok biednego samego dziecka z tyłu z krwiożerczymi bestiami)
    a no proszę
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4541310725
    takie zwykłe, bez szału. No i my chcemy zamontować na tylnej szybie, żeby móc zajrzeć do fotelika, a nie tak jak jest tu na zdjęciu, na przedniej.

edit: a sprzedającego polecam, wczoraj zamówiłam po południu, dziś dostałam maila, że wysłane, jutro powinno być. A zamówiłam dużo dziwnych rzeczy, typu woreczki do sterylizacji, woreczki do pieluch, woreczki na pokarm itp..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:25

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ewi, Kochana... 8kg?! co to jest?!!!!!! NIC :)
    Do 40 tyg do dociagne do 10-12 kg bo przed porodem wodą się zbiera :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Do 40 tyg do dociagne do 10-12 kg bo przed porodem wodą się zbiera :-)
    to nawet :) po porodzie sladu nie bedzie. A co ja mam powiedziec o 20?:P polowka na bank bedzie do zrzucenia :)wiec sie pomecze troszke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, trzymam kciuki za Kubusia, namęczy się biedaczek i ty też przez tą rozłąkę i niepewność :(

Akuszerka niby wymęczona, a fotki przesyła :P Ta to zawsze pozytywnie nastawiona, mam nadzieje, że będzie to miała przy porodzie wynagrodzone :)

Betinka, to super z tym znieczuleniem! Ja ci powiem, że mi w ciągu miesiąca krwinki spadły z 280 na 180 O.o Ale to i tak więcej niż 100, więc mam nadzieję, że nawet jakby mi za tydzień robili badania, to nie będzie problemu ze znieczuleniem :)

Gosia mam nadzieję, że to albo nie wody, albo żebyś urodziła sama i od razu, bo aż się przestraszyłam tych wód jak przeczytałam o Io i Kubusiu :/

Betinka, popieram, wrzuć przepis, pewnie teraz nie zrobię, ale ogólnie lubię karpatkę i jak jest super przepis to z chęcią zapiszę w moim zeszycie z przepisami :D :P

Io lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    to nawet :) po porodzie sladu nie bedzie. A co ja mam powiedziec o 20?:P polowka na bank bedzie do zrzucenia :)wiec sie pomecze troszke ;)
    Majeczka bedziemy sie meczyc razem:*
    Zdzucimy ten balast, musi na sid udać

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Majeczka bedziemy sie meczyc razem:*
    Zdzucimy ten balast, musi na sid udać

pewnie,ze tak :) damy rade!!!! i bedziemy laski tralala :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejejejeje właśnie dostałam wynik na GBS nie wyhodowali żadnego dziada z tego :D

JagoodkaK, justyna14, betinka, Patu lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh ja po prysznicu :) alez sie odpicowalam :) boberek ogolony, gladziutki haha :)
    Na ryju maska :) omnonmnom :) jak wkrocze jutro do szpitala to szal pał :)

Pralinko jutro mam byc na 14 mojego czasu :) czuje sie dziwnie dobrze hehe. Jutro bede srac po gaciach wiec moze bez lewatywy sie obejdzie :P

Ja sie jutro waze i bede mogla oficjalnie powiedziec ile przytylam w ciazy :)
    I fote wam walne na odchodne :) a co ;)

Tysia87, justyna14, stardust87, betinka, Patu, fabiola lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tak masz rację, to jest smutne, ze 90%rodzacych wrzesniowek ma problem. Bardzo mocno trzymam kciuki i myslami jestem z Wami dziewczyny, jednocześnie obawiajac się o swoj wlasny porod i córkę.
    A ja mimo tych smutnych czasem informacji,swoją droga trzymam kciuki za Kubusia i za lo,to jakoś ciągle jestem spokojna i nastawiona pozytywnie na poród.ciekawe gdzie mnie ten spokój doprowadzi...mam nadzieję,że do szczęśliwego zakończenia:-) dzisiaj3/4 osób na pogrzebie mówiło,żebym na porodowke się szykowala,bo mam tak nisko brzuch jakbym miała urodzić zaraz.a ją całą godzinną mszę stalam ,pozniej szlam kawał drogi na cmentarz i czuje się super:-)więc wątpię:-)ale jestem bardzo spokojną jakoś i zastanawiam się kiedy mnie jakikolwiek stres dopadnie....

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Podobno jak się cyckiem karmi to kg szybko spadają :-) więc głową do góry laski

Majeczka2014, JagoodkaK lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ