X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Betinka miałaś rację :) ja myślałam że jeśli ona tak chętnie ssie tego cycusia to musi mieć pokarm a okazało się ze ona sala i nie mogła nic wyssac. Teraz juz nawet nie potrzebuje smoka! Martwi mnie tylko ze ma takie czerwone krostki na całym ciele! W piątek spytam na wizycie co to jest bo nie wygląda na potowki

Neluś jeśli to potówki to moja siostra mi ostatnio powiedziała, że najlepszym sposobem jest dodanie krochmalu do kąpieli. Gotujesz taki kisiel z wody i mąki ziemniaczanej, około litra tego i dzielisz po połowie na dwie kąpiele. Podobno po dwóch razach wszystko znika. No i chyba trzeba lżej ubierac dzidzie, żeby to nie powracało :) Tyle teoria. Jak w praktyce to sie okarze :)

Nelus lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Lekarz stwierdził że mam grzybice którą muszę do porodu wyleczyć (u dziecka mogą wtedy wystąpić pleśniawki, które są bolesne i które trudno jest wyleczyć) później okazało się że rozwarcie poszło o 0,5cm do przodu a na końcu powiedział że wody rzeczywiście odchodzą ale mam być spokojna bo jest jeszcze na tyle ok że Oliwka moze pozostać w brzuszku na okres leczenia tego grzybka.

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja muszę się pożalić. Z góry przepraszam za słownictwo.
    Jestem mega wkurwiona!!! byłam w przychodni u lekarza rodzinnego, kobitki powiedziały, że jestem pierwszym przypadkiem co prosi o receptę na szczepionkę Engerix, generalnie nie mogą mi dać recepty bo musi to być dawka dziecięca, a ja jestem dorosła. Jak coś to mam poprosić o receptę w szpitalu. Poza tym mówiła, że w naszym szpitalu często szczepią tą szczepionką i mam się dowiedzieć czym szczepią. Ok, pojadę dzisiaj na szkołę rodzenia i sie dowiem.
    No i przyszła jakaś lekarka, która była w zastępstwie i się jej pytam, to mnie zjechała, czemu chce tą szczepionkę, że w jedzeniu też mnóstwo rtęci spożywamy, a o tym nie wiemy i w ogóle wzięła mnie za jakąś wariatkę!!! zostałam przez nią tak paskudnie potraktowana, że szok. Do tej pory jestem wkurwiona na maksa. No, ale skoro powiedziała, że mogą w szpitalu dać receptę to ok. I jeszcze mi powiedziała, że dziecko musi być szczepione szpitalną szczepionką - powiedziałam jej, że nie musi zgodnie z wyrokiem sądu, to się zamknęła :P
    Zajrzałam do książeczki zdrowia syna i on był szczepiony u nas Hepavaxem. Czyli jest kilka szczepionek na żółtaczkę.
    Z dobrych wieści - wynik na Gbs ujemny :D :D :D
    Ja mam brzuch 104cm, a mały w zeszłym tyg miał przeszło 3kg.
    dobrze jej powiedziałaś, piz... glupie mysla, ze jak nosza biale fartuchy to mogą resztą pomiatac.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A ja się właśnie zmierzyłam w pasie i mam 105 cm, przy ostatnim mierzeniu było 109 cm, i o co tu chodzi ???
    brzuszek się obniżył to i w pasie mniej :-)

A ja odliczam. Po poniedziałkowej wizycie nic się nie zmieniło. Ósmego mam się stawić w szpitalu a 9.09 cc

Teraz "zaciskam nogi" i staram się nie przemęczać bo nie chciałabym żeby Mały wcześniej postanowił wyjść. Torby spakowane, ubranka poprane i prawie wszystkie poprasowane. Skurcze się nasilają, zgaga dokucza, hemoroid też daje czadu ale na tym etapie to raczej nic nadzwyczajnego :-)

Dziś w nocy jak wstawałam nieprzytomna na siku to uświadomiłam sobie jak cieżko będzie to wszystko ogarnąć. Szczególnie właśnie nocne karmienie, przewijanie i usypianie. Będziemy wszystkie chodzić jak Zombie :-)

A

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba co za pipsko!!! Kur* czasem mam wrazenie ze w Pl lekarze traktuja ludzi jak debili ktorzy sie niczym nie interesuja i slepo wierza lekarzom... No dobra, w wiekszosci tak jest bo nie kazdy musi sie nawszystkim znac.
    Ale jak juz ktos ma pojecie gadajac z lekarzem to chyba im gula skacze ze czlowiek wie co chce... :/

Ahh no racja :P zapomnialam o tym porodzie haha :)

Nelus ja bym sie wstrzymala z krochmalem do wizyty. To nie musza byc potowki ;) moze byc tradzik niemowlecy, moga byc to zmiany zwiazane z hormonami naszymi ktore dzieciaki lapia... Na wizycie ci powiedza. A jak sie martwisz to zadzwon do poloznej i popros o wizyte ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od dawna plan jutro urodzić :) Przywieżli mój fotelik do hurtowni wiec bym go jutro odebrała i po południu moge rodzić, piatek, w szpitalu bedzie spokojnie.
    W dodatku wczoraj wam psałam o depilacji bobra kremem- nie polecam. Nigdy nic mi nie było a teraz tak sie podrażniłam, ze nawet przy sikaniu mnie piekło. Dziś na szczeście mi już przeszło ale żeby moje męki nie poszły na marne- bober gotowy- to jutro mogłabym ( a dokładniej bober) wszystkich zachwycić na porodówce :P

Ewi25, JagoodkaK, karolcia:)))), nenka lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jedno... 7 pralek ciuszków na jeden dzien to zdecydowanie za dużo. Zrobilam jedna i chyba mam dość.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam, tym brzuchem się nie sugerujcie. Neluś jaki balon miała a Livka maleńka. Mi brzuch w ciąży urósł zaledwie 20 cm w obwodzie, a mała ma już przynajmniej 3 kilo, a gdzie tu do porodu :]

Poszłam do ogródka popielić trochę i se ulałam :/ Kuźwa niech mi już zejdzie z tego żołądka!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj przewijak jeszcze nie przyszedl :( buuu
    Chyba go juz nie zobacze przed wyjsciem ze szpitala :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed / teraz:
    biust 89 / 99
    brzuch 67 / 102
    tyłek 90 / 98 :)

Ja córkę urodziłam przed 19, o 22 poszłam spać, nikt mi nie kazał zrobić siku, dopiero w nocy mnie przycisnęło i poszłam. Pierwszego siku nie pamiętam, więc chyba nie bolało, ale każde następne tragedia... Jestem ciekawa jakie to będzie porównanie - sikanie z raną na kroczu a na brzuchu :)

Dziewczyny, u was jak z aktywnością maluchów? Bo mój od miesiąca raz za czas się przeciągał i nic, a od 3 dni tak wojuje, że ja o 20 idę spać, bo po prostu jestem wymęczona jego harcami. Dalej ma swoje pory, ale jak się obudzi to tak szaleje, że boli mnie wszystko :/

Dba, olej te wszystkie idiotki, nie ma sensu się wkurzać.

Ja teraz dzwoniłam do szpitala, powiedzieli mi, że mają od 2 tygodni Euvax, wcześniej mieli Hepavax. Zapytałam czy skoro mam cc to możemy wcześniej przywieźć im Engerix, powiedziała, że spokojnie, jak przyjdzie pora szczepienia przyniosą nam zgodę, my się nie zgodzimy i wypiszą nam receptę na Engerix. A, że w szpitalu jest apteka to mąż po prostu zjedzie windą i wykupi. Jeszcze pielęgniarka zapewniała, że na pewno będą mieli, bo dużo ludzi chce szczepić Engerixem i to nie jest dla niej dziwne :)

Nelus, u mnie mała miała też takie czerwone krostki, położna powiedziała, że to trądzik, nic z tym nie robić, niczym nie smarować i zeszło po kilku dniach :) Najlepiej zadzwoń do położnej jak się bardzo martwisz :)

Nelus lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyladowalam na patologii i jutro zakładają balonik ble z dzidzia wszystko oki waży 3.700 niezły klocek mam tu słaby internet a chyba nie podawała numeru stardust

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kobiec jeszcze ostatnie sloniowe foto :)
    (Sory za moje poorane boczki :/ )
    qzxxv0a064v6_t.jpg

tp42qrxcklcz_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:13

kark, Ewi25, aswalda, karolcia:)))), Beataa25, betinka, Majeczka2014, Tysia87, magdzia26, jovi81, Karolaaa91, doti77, stardust87, Kaarolina, ofcooo, Patu, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu dodalam 2 zdj a wyswietla sie jedno i to do gory nogami :/

Mika to chybajedziemy na jednym wozku :) powodzenia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jeszcze chwilka i bedzie dziobek z Tobą :)
    Fipsik musimy zapytac czym u nas szczepia.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mój ma wzmożoną aktywność w nocy. I nie mam pojęcia jak on jest ułożony i jak on to robi, że czuję go po całym brzuchu :D :D :D
    Gadałam z sąsiadką, pójdzie do mopsu zgłosić inną sąsiadkę która ma dwójkę dzieci, kurwy lecą po tych dzieciach non stop, o 3-4 w nocy słyszy jakieś trzaski, martwimy się o te dzieci, niech się coś stanie, a potem że niby sąsiedzi nie słyszeli, nie widzieli. Powiedziałam, że w razie czego też mogę iść zeznać. My też krzyczymy po swoich dzieciach, to normalne, ale tam są 2-3 letnie dzieci, co chwilę płaczą, no i takie teksty do nich - to nie jest normalne. Mało tego - wzięła sobie psa, szczeniaka, wychodzi z nim zostawiając dzieci w mieszkaniu, potem przychodzi i drze się, bo coś tam narobiły :( rolety nieraz spuszczone do godz 14, dziecko w oknie siedzi z smoczkiem w buzi i się patrzy :( :( :( cieszę się, że sąsiadka wykorzysta znajomości w mospie i to zgłosi, pewnie będzie wywiad i tak u każdego robiony, więc każdy na nią powie. Z góry sąsiadka też powiedziała, że to normalne nie jest.

• aswalda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    839222_IMG_20140828_101505.jpg Wczorajszy maleńki zakup mega adidaski :P
    tez piore i czekam az sie wysuszy zeby poprasowac do przyszlego roku mi zejdzie haha
    Jezeli chodzi o czucie dzidzi przy spojeniu to mam tak od ok 1,5-2m-cy. Ostatnio na badaniu gin czula glowke Synka jest tak nisko. Jak ide i chce przyspieszyc to czuje jak by mi glowka schodzila coraz nizej i zaraz musze przystanac. Klucie tak samo czuje bardzo mocno jakby w szyjce. Odebralam gbsa oczywiscie dodatni bez zmian. Dziewczyny z dodatnim wspolzyjecie normalnie??

BlackLuna, betinka, Paula55, Ewi25, magdzia26, stardust87, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że to fałszywy alarm mała waży 2700 i Gin mówi że do 10 powinnam donosić UF

aswalda, Paula55, kark, magdzia26 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, w takim razie trzymam kciuki, zeby balonik zdzialal cuda!!!!!

Dba, skonczone idiotki w tym szpitalu! Powiedz im, ze nawet jesli zjadamy rtec w konserwach, to jestesmy kilkadziesiat razy wieksi niz noworodek, zremy ja do zoladka, a nie stezona pod skore i mamy zamknieta bariere krew-mozg w odroznieniu od dzieci. Wiec jesli kaza Ci sie zgodzic na inny syf niz Engerix, to rownie dobrze moga wymagac, zebys sie zgodzila na podanie dziecku domestosa. Skurczybyki, po prostu slow brak!!!!!!!!!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Odebralam gbsa oczywiscie dodatni bez zmian. Dziewczyny z dodatnim wspolzyjecie normalnie??

Pytalam o to gina i powiedzial ze w niczym to nie przeszkadza i mozna spokojnie sie bzykac. Byl wrecz zdziwiony moim pytaniem :)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Gratki dla nowych mamusiek :)
    Trzymam kciuki za nadchodzace porody i zycze zeby wszystko poszlo jak po masle ;)
    Ja nadal w dwupaku i czekam na termin cc, moze w sobote juz sie dowiem.

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ