Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Betinka miałaś rację
ja myślałam że jeśli ona tak chętnie ssie tego cycusia to musi mieć pokarm a okazało się ze ona sala i nie mogła nic wyssac. Teraz juz nawet nie potrzebuje smoka! Martwi mnie tylko ze ma takie czerwone krostki na całym ciele! W piątek spytam na wizycie co to jest bo nie wygląda na potowki
Neluś jeśli to potówki to moja siostra mi ostatnio powiedziała, że najlepszym sposobem jest dodanie krochmalu do kąpieli. Gotujesz taki kisiel z wody i mąki ziemniaczanej, około litra tego i dzielisz po połowie na dwie kąpiele. Podobno po dwóch razach wszystko znika. No i chyba trzeba lżej ubierac dzidzie, żeby to nie powracałoTyle teoria. Jak w praktyce to sie okarze
Nelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam. Lekarz stwierdził że mam grzybice którą muszę do porodu wyleczyć (u dziecka mogą wtedy wystąpić pleśniawki, które są bolesne i które trudno jest wyleczyć) później okazało się że rozwarcie poszło o 0,5cm do przodu a na końcu powiedział że wody rzeczywiście odchodzą ale mam być spokojna bo jest jeszcze na tyle ok że Oliwka moze pozostać w brzuszku na okres leczenia tego grzybka.
-
dba wrote:Ja muszę się pożalić. Z góry przepraszam za słownictwo.
Jestem mega wkurwiona!!! byłam w przychodni u lekarza rodzinnego, kobitki powiedziały, że jestem pierwszym przypadkiem co prosi o receptę na szczepionkę Engerix, generalnie nie mogą mi dać recepty bo musi to być dawka dziecięca, a ja jestem dorosła. Jak coś to mam poprosić o receptę w szpitalu. Poza tym mówiła, że w naszym szpitalu często szczepią tą szczepionką i mam się dowiedzieć czym szczepią. Ok, pojadę dzisiaj na szkołę rodzenia i sie dowiem.
No i przyszła jakaś lekarka, która była w zastępstwie i się jej pytam, to mnie zjechała, czemu chce tą szczepionkę, że w jedzeniu też mnóstwo rtęci spożywamy, a o tym nie wiemy i w ogóle wzięła mnie za jakąś wariatkę!!! zostałam przez nią tak paskudnie potraktowana, że szok. Do tej pory jestem wkurwiona na maksa. No, ale skoro powiedziała, że mogą w szpitalu dać receptę to ok. I jeszcze mi powiedziała, że dziecko musi być szczepione szpitalną szczepionką - powiedziałam jej, że nie musi zgodnie z wyrokiem sądu, to się zamknęła
Zajrzałam do książeczki zdrowia syna i on był szczepiony u nas Hepavaxem. Czyli jest kilka szczepionek na żółtaczkę.
Z dobrych wieści - wynik na Gbs ujemny
Ja mam brzuch 104cm, a mały w zeszłym tyg miał przeszło 3kg.
-
Szonka wrote:A ja się właśnie zmierzyłam w pasie i mam 105 cm, przy ostatnim mierzeniu było 109 cm, i o co tu chodzi ???
A ja odliczam. Po poniedziałkowej wizycie nic się nie zmieniło. Ósmego mam się stawić w szpitalu a 9.09 cc
Teraz "zaciskam nogi" i staram się nie przemęczać bo nie chciałabym żeby Mały wcześniej postanowił wyjść. Torby spakowane, ubranka poprane i prawie wszystkie poprasowane. Skurcze się nasilają, zgaga dokucza, hemoroid też daje czadu ale na tym etapie to raczej nic nadzwyczajnego
Dziś w nocy jak wstawałam nieprzytomna na siku to uświadomiłam sobie jak cieżko będzie to wszystko ogarnąć. Szczególnie właśnie nocne karmienie, przewijanie i usypianie. Będziemy wszystkie chodzić jak Zombie
A -
Dba co za pipsko!!! Kur* czasem mam wrazenie ze w Pl lekarze traktuja ludzi jak debili ktorzy sie niczym nie interesuja i slepo wierza lekarzom... No dobra, w wiekszosci tak jest bo nie kazdy musi sie nawszystkim znac.
Ale jak juz ktos ma pojecie gadajac z lekarzem to chyba im gula skacze ze czlowiek wie co chce...
Ahh no racjazapomnialam o tym porodzie haha
Nelus ja bym sie wstrzymala z krochmalem do wizyty. To nie musza byc potowkimoze byc tradzik niemowlecy, moga byc to zmiany zwiazane z hormonami naszymi ktore dzieciaki lapia... Na wizycie ci powiedza. A jak sie martwisz to zadzwon do poloznej i popros o wizyte
-
A ja mam od dawna plan jutro urodzić
Przywieżli mój fotelik do hurtowni wiec bym go jutro odebrała i po południu moge rodzić, piatek, w szpitalu bedzie spokojnie.
W dodatku wczoraj wam psałam o depilacji bobra kremem- nie polecam. Nigdy nic mi nie było a teraz tak sie podrażniłam, ze nawet przy sikaniu mnie piekło. Dziś na szczeście mi już przeszło ale żeby moje męki nie poszły na marne- bober gotowy- to jutro mogłabym ( a dokładniej bober) wszystkich zachwycić na porodówceEwi25, JagoodkaK, karolcia:)))), nenka lubią tę wiadomość
-
Ee tam, tym brzuchem się nie sugerujcie. Neluś jaki balon miała a Livka maleńka. Mi brzuch w ciąży urósł zaledwie 20 cm w obwodzie, a mała ma już przynajmniej 3 kilo, a gdzie tu do porodu :]
Poszłam do ogródka popielić trochę i se ulałamKuźwa niech mi już zejdzie z tego żołądka!
-
nick nieaktualnyU mnie przed / teraz:
biust 89 / 99
brzuch 67 / 102
tyłek 90 / 98
Ja córkę urodziłam przed 19, o 22 poszłam spać, nikt mi nie kazał zrobić siku, dopiero w nocy mnie przycisnęło i poszłam. Pierwszego siku nie pamiętam, więc chyba nie bolało, ale każde następne tragedia... Jestem ciekawa jakie to będzie porównanie - sikanie z raną na kroczu a na brzuchu
Dziewczyny, u was jak z aktywnością maluchów? Bo mój od miesiąca raz za czas się przeciągał i nic, a od 3 dni tak wojuje, że ja o 20 idę spać, bo po prostu jestem wymęczona jego harcami. Dalej ma swoje pory, ale jak się obudzi to tak szaleje, że boli mnie wszystko
Dba, olej te wszystkie idiotki, nie ma sensu się wkurzać.
Ja teraz dzwoniłam do szpitala, powiedzieli mi, że mają od 2 tygodni Euvax, wcześniej mieli Hepavax. Zapytałam czy skoro mam cc to możemy wcześniej przywieźć im Engerix, powiedziała, że spokojnie, jak przyjdzie pora szczepienia przyniosą nam zgodę, my się nie zgodzimy i wypiszą nam receptę na Engerix. A, że w szpitalu jest apteka to mąż po prostu zjedzie windą i wykupi. Jeszcze pielęgniarka zapewniała, że na pewno będą mieli, bo dużo ludzi chce szczepić Engerixem i to nie jest dla niej dziwne
Nelus, u mnie mała miała też takie czerwone krostki, położna powiedziała, że to trądzik, nic z tym nie robić, niczym nie smarować i zeszło po kilku dniachNajlepiej zadzwoń do położnej jak się bardzo martwisz
Nelus lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:13
kark, Ewi25, aswalda, karolcia:)))), Beataa25, betinka, Majeczka2014, Tysia87, magdzia26, jovi81, Karolaaa91, doti77, stardust87, Kaarolina, ofcooo, Patu, nenka lubią tę wiadomość
-
Kark mój ma wzmożoną aktywność w nocy. I nie mam pojęcia jak on jest ułożony i jak on to robi, że czuję go po całym brzuchu
Gadałam z sąsiadką, pójdzie do mopsu zgłosić inną sąsiadkę która ma dwójkę dzieci, kurwy lecą po tych dzieciach non stop, o 3-4 w nocy słyszy jakieś trzaski, martwimy się o te dzieci, niech się coś stanie, a potem że niby sąsiedzi nie słyszeli, nie widzieli. Powiedziałam, że w razie czego też mogę iść zeznać. My też krzyczymy po swoich dzieciach, to normalne, ale tam są 2-3 letnie dzieci, co chwilę płaczą, no i takie teksty do nich - to nie jest normalne. Mało tego - wzięła sobie psa, szczeniaka, wychodzi z nim zostawiając dzieci w mieszkaniu, potem przychodzi i drze się, bo coś tam narobiłyrolety nieraz spuszczone do godz 14, dziecko w oknie siedzi z smoczkiem w buzi i się patrzy
cieszę się, że sąsiadka wykorzysta znajomości w mospie i to zgłosi, pewnie będzie wywiad i tak u każdego robiony, więc każdy na nią powie. Z góry sąsiadka też powiedziała, że to normalne nie jest.
-
Wczorajszy maleńki zakup mega adidaski
tez piore i czekam az sie wysuszy zeby poprasowac do przyszlego roku mi zejdzie haha
Jezeli chodzi o czucie dzidzi przy spojeniu to mam tak od ok 1,5-2m-cy. Ostatnio na badaniu gin czula glowke Synka jest tak nisko. Jak ide i chce przyspieszyc to czuje jak by mi glowka schodzila coraz nizej i zaraz musze przystanac. Klucie tak samo czuje bardzo mocno jakby w szyjce. Odebralam gbsa oczywiscie dodatni bez zmian. Dziewczyny z dodatnim wspolzyjecie normalnie??BlackLuna, betinka, Paula55, Ewi25, magdzia26, stardust87, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość
-
Mika, w takim razie trzymam kciuki, zeby balonik zdzialal cuda!!!!!
Dba, skonczone idiotki w tym szpitalu! Powiedz im, ze nawet jesli zjadamy rtec w konserwach, to jestesmy kilkadziesiat razy wieksi niz noworodek, zremy ja do zoladka, a nie stezona pod skore i mamy zamknieta bariere krew-mozg w odroznieniu od dzieci. Wiec jesli kaza Ci sie zgodzic na inny syf niz Engerix, to rownie dobrze moga wymagac, zebys sie zgodzila na podanie dziecku domestosa. Skurczybyki, po prostu slow brak!!!!!!!!!!!!!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyaswalda wrote:Odebralam gbsa oczywiscie dodatni bez zmian. Dziewczyny z dodatnim wspolzyjecie normalnie??
Pytalam o to gina i powiedzial ze w niczym to nie przeszkadza i mozna spokojnie sie bzykac. Byl wrecz zdziwiony moim pytaniemverynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny