X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    chyba nie do końca tak jest, że wiedzą maluchy same. Bo przecież dużo jest takich co trzeba wyganiać w 42 tygodniu. A moja lekarka mówiła, że lepiej przed terminem niż po, bo każdy dzień po terminie stwarza pewne niebezpieczeństwo. Fakt, że mówi, że do 12 dni po terminie można jeszcze chodzić, ale trzeba bardzo uważać, obserwować się dokładnie i z każdym głupstwem nawet do szpitala jechać. A mi już został tydzień do terminu. Dlatego tak się martwię..
    nie ma co się martwić, to jeszcze aż tydzień do terminu :) :*
    Mój pierwszy syn zawsze wg usg był młodszy o te dwa tygodnie, czyli dla niego był to poród w terminie, a dla mnie po. Gdybym urodziła go np w 38tyg (bo miałabym takie widzimisię) to byłby w rozwoju wcześniakiem. Często się zdarza przesunięcie cyklu, nie każda kobieta ma takie same cykle. Także z tym też trzeba się liczyć :)

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie doła ja nie wiem co się ze mną dzieje płaczę i sie zamartwiam kłócę sie z P bo mam wrażenie że mnie nie rozumie a do tego prawie cały czas jest w pracy nawet dzisiaj pojechał a ja siedzę całe dnie sama w domu powoli mam dość... sprzątać mi się nie chce nawet włosy mam tłuste a przecież powinnam kipiec z radości bo za tydzien mam c.c i Marcelek już będzie z nami...
    Stardus przez Ciebie zjadłam dżem truskawkowy prosto ze słoika a dupa rośnie a celulit kipi...

stardust87 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba zgadzam się z tobą co do wywoływania porodu za wcześnie. Termin jest wyznaczany z założeniam że owulacja była w 14 dniu cyklu, a przecież każda kobieta jest inna i owulacja mogłabyć i 2 tyg. później. Ja np. mam cykle średnio co 34 dni i nawet dłużej, więc nawet nie liczę na poród przed terminem, bo u mnie owu była na pewno później niż te 14 dc. I nawet jak mój synek urodzi się w 42 tyg. to będzie właśnie jego czas. Wiadomo, że po terminie trzeba dokładniej kontrolować ciążę, ale myślę że w takiej syt lepiej urodzić 2 tyg po terminie niż 2 tyg przed go sztucznie wywołać.

Martusia co do doła, to ja może nie mam, ale wszystko mnie wkurza, nawet mój mąż, który biega i dba o siebie i coraz lepiej wygąda, a mi tylko tyłek rośnie, nie mówiąc już o brzuchu. Ale staram się w sobie dusić tą złość, bo przecież to że ja jestem w ciąży nie oznacza, że każdy dookoła ma tyć razem ze mną, ale jakoś mnie to drażni :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 13:08

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram sie nie pokazywać że mi źle płaczę jak nikt nie widzi a najgorsze jest to że po porodzie hormony jeszcze bardziej zwariują...

relgh3715xtq0i4d.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak to będzie :( Ja pamiętam jak urodziłam pierwszą córkę i odwiedzali mnie w szpitalu to płakać mi się chciało jak ktoś ją tylko dotykał. To była moja córeczka i szlag mnie trafiał, że ktoś chce ją na ręce wziąść :/ takie niedorzeczne, ale tak na mnie hormony działały. Też płakałam z byle powodu. Teraz w ciąży jaoś radzę sobie z hormonalnymi nastrojami, miałam może ze 3 takie bezsensowne wybuchy płaczu, tak że siedziałam i łzy się lały i nie mogłam tego opanować. Ciekawa jestem jak to będzie po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 13:13

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• hela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki co wy sie tak stresujecie :) jeszcze czas do terminu dajcie maluszkom jeszcze posiedziec :) tak jak pisze szonka kazda z nas jest inna :)

u nas zostal niecaly tydzien i bede sie martwic jak na kilka dni po terminie nie wyjdzie bo nie chce wywolywania... ale jak juz trzeba bedzie to trudno :)

dokladnie wiem kiedy byla owulka wiec wiem ze ten termin jest nasz :)

assantea lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    To Ci dobrze, ja nie zasnę :P

A ta vitella musi coś zawierać innego w składzie, bo to emulsja do kąpieli tak? Jakby same oleje zawierała to równie dobrze możnaby lać taniej oliwę z oliwek do kąpieli ;)
    O, znalazłam skład:
    http://www.medme.pl/zdrowie-a-z/produkty-a-z/vitella-oilbath-plyn-do-kapieli-dla-dzieci-i-niemowlat-250-ml,5987.html#Sklad1
    Na czytaniu się nie znam składów, bo chemia dla mnie to magia, więc same musicie rozszyfrować :)
    (edit: hmm, ma parfum i peg, więc chyba super cudów nie ma i babydream z pamięci był lepszy, ale jak mówiłam ja się nie znam na tym. No i ja mam Oilatum, żeby nie było, że babydream komuś wciskam :P)
    Padłam. I czuję się jak skończona kretynka :/ Na kilku stronach w necie patrzyłam na skład i pomijali na nich te wszystkie dodatki, tej co Ty nie widziałam. Teraz spojrzałam na opakowanie i faktycznie jest peg!!!!!!! Normalnie wyjdę z siebie :( :( :(
    Przepraszam, że Was wprowadziłam w błąd! Byłam święcie przekonana, że dorwałam złoty środek :/ Skóra jest po nim cudowna, ale o pegu nie miałam pojęcia :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokłądnie ja miałam okres 07.12.2013 a 14 dc wypadł by mi 20-21.12 a my serduszkowaliśmy dopiero w święta 25.12 ;) i to porządnie :D wiec niby usg do 12 tyg ciąży by się zgadzało że mam termin porodu wg usg na 17.09 :) a nie jak z okresu na 13.09.2014. Ale liczy się od 1 dnia miesiączki.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Padłam. I czuję się jak skończona kretynka :/ Na kilku stronach w necie patrzyłam na skład i pomijali na nich te wszystkie dodatki, tej co Ty nie widziałam. Teraz spojrzałam na opakowanie i faktycznie jest peg!!!!!!! Normalnie wyjdę z siebie :( :( :(
    Przepraszam, że Was wprowadziłam w błąd! Byłam święcie przekonana, że dorwałam złoty środek :/ Skóra jest po nim cudowna, ale o pegu nie miałam pojęcia :(

a co to ten cały peg jest?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Paula kochana moje gratulacje <3 jestem jednym z tych sępów które czekają na zdjęcie Tiagusia :)

Mika - ściskam kciuki aby dzisiaj szybko poszło!

Blackluna - jeszcze Ty mnie opuścisz z terminem 15.09? Akuszerka już po, Ty też zapewne wcześniej...zostane sama z aleksa.wawa...

Ja już też chcę rodzić :( czuję się jak balon spuchnięta... Moja ginka mnie wczoraj pocieszyła, że miała kilka takich przypadków, że pacjentka na wizycie zero rozwarcia, wszystko pozamykane itp a po kilku godzinach dzwoniła, że ma regularną czynność skurczową, która kończyła się porodem na porodówce ;) Także widzicie dziewczyny :) Wszystko jest możliwe!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie doła ja nie wiem co się ze mną dzieje płaczę i sie zamartwiam kłócę sie z P bo mam wrażenie że mnie nie rozumie a do tego prawie cały czas jest w pracy nawet dzisiaj pojechał a ja siedzę całe dnie sama w domu powoli mam dość... sprzątać mi się nie chce nawet włosy mam tłuste a przecież powinnam kipiec z radości bo za tydzien mam c.c i Marcelek już będzie z nami...
    Stardus przez Ciebie zjadłam dżem truskawkowy prosto ze słoika a dupa rośnie a celulit kipi...
    martusia ja wczoraj mialam podly humor, nie mialam ochoty nawet obiadu gotowac a co dopiero zrobic cos kolo siebie.Maz wrocil z pracy to mu na kazde jego slowo cos glupiego odpowiedzialam, mimo ze w srodku mi go bylo zal bo nie zaluzyl.A wieczorem jak spal a ja jeszcze ogladalam tv w lozku rozwalil sie caly na lozku i go obudzialam i sie rozyczalam ze ja miejsca nie mam, potem ryczalam jeszcze z godzine i to tak porzadnie ze zasmarkalam cala poduszke ;) tak to juz chyba jest pod koniec, uszy do gory:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    dzięki pralinka:* mała teraz wazy niby 3600g +/- 0,5 kg... tylko ze niespełna 3 tyg temu na ostatniej wizycie było 2700g ja przybrałam kilo i to całe kilo poszło jak się okazało na nią..przy takim tempie nabierania masy u małej plus możliwy błąd aparatu..lekarka stwierdziła że jak nic będzie 4,5 kg, a jeżeli pozwolą mi nie daj boże przenosić to ona widzi już tylko cc bo ok 5 będzie spokojnie.. jak to ładnie powiedziała lekarka : maluch jest cały czas zbyt duży do wieku płodowego..
    Kochana, ja miałam usg w 37+6 i 'mały' ważył 4120g (wielkość na 40+4) z dużym prawdopodobieństwem jeszcze niedoszacowania (w sensie, że prędzej jest jeszcze większy) i mi lekarka wróżyła w terminie 4700g. Jak mi powiedziała, co mi i jemu grozi przy ewentualnej próbie porodu naturalnego, to aż mnie ścięło. Wiem, że cc to nie jest wymarzony poród, ale jakby Ci mówili, że bezpieczniej będzie tak, to Kochana, zgódź się dla Waszego dobra. To nie jest koniec świata, a przynajmniej unikniesz powikłań u małej i jesieni średniowiecza we własnym kroku. Mimo wszystko ściskam mocno kciuki, żeby poszło gładko i po Twojej myśli!!!

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki:-) nie jestescie same z tymi nastrojami,tzn.ja nie płacze,jestem bardziej wkurw....na suwaczku jak widać mam 9 dni do porodu,a lekarz mi robi usg i z pomiarów wychodzi termin na 25.czyli od 8.09 do 25.09 mam codziennie latać na ktg do szpitala?mam coś w rodzaju zmęczenia materiału...a obawy,że i tak i tak skończy się to wszystkl cesarką są coraz gorsze.mały już teraz waży 3200 czyli jak przenosze to nie wiem jak go wypchnę,albo mi porozrywają na strzepny żizel albo brzuch.perspektywa super.no to se ponarzekalam:-)kto się łapie z porodem na sierpień?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry :)

Paula kochana moje gratulacje <3 jestem jednym z tych sępów które czekają na zdjęcie Tiagusia :)

Mika - ściskam kciuki aby dzisiaj szybko poszło!

Blackluna - jeszcze Ty mnie opuścisz z terminem 15.09? Akuszerka już po, Ty też zapewne wcześniej...zostane sama z aleksa.wawa...

Ja już też chcę rodzić :( czuję się jak balon spuchnięta... Moja ginka mnie wczoraj pocieszyła, że miała kilka takich przypadków, że pacjentka na wizycie zero rozwarcia, wszystko pozamykane itp a po kilku godzinach dzwoniła, że ma regularną czynność skurczową, która kończyła się porodem na porodówce ;) Także widzicie dziewczyny :) Wszystko jest możliwe!

kochana uwierz mi że mnie się to również nie uśmiecha...ewentualnie dotrwamy razem tylko ze u mnie wtedy będzie najprawdopodobniej cc..zobaczy się w poniedziałek :) staram się być dobrej myśli :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a co to ten cały peg jest?
    To syntetyczne emulgatory, które umożliwiają połączenie substancji wodnistych z oleistymi. Jestem jakimś debilem, że nie spojrzałam na skład w opakowaniu, jak mi przysłali :/

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    kochana uwierz mi że mnie się to również nie uśmiecha...ewentualnie dotrwamy razem tylko ze u mnie wtedy będzie najprawdopodobniej cc..zobaczy się w poniedziałek :) staram się być dobrej myśli :)

Ale zgadzam się z - jejku, nie pamiętam która to napisała - skoro mała jest tak duża to moim zdaniem cc jest lepszym rozwiązaniem.... nie daj sobie zrobic z żiżel jesieni średniowiecza... i dla małej to też będzie dobre "wyjście"...

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dokłądnie ja miałam okres 07.12.2013 a 14 dc wypadł by mi 20-21.12 a my serduszkowaliśmy dopiero w święta 25.12 ;) i to porządnie :D wiec niby usg do 12 tyg ciąży by się zgadzało że mam termin porodu wg usg na 17.09 :) a nie jak z okresu na 13.09.2014. Ale liczy się od 1 dnia miesiączki.

Ja też miałam ostatni okres 7.12.2013 a termin mam ustalony na 14.09 :)

A co do humorów to nie jesteście dziewczyny same, ja od kilku dni non stop narzekam ( Mój M ma do mnie ogromną cierpliwość) cały czas boli mnie brzuch jak na okres i plecy. O bólu miednicy już nie wspomnę bo chodzę sobie z nim od 2 tygodni. Żebym chociaż wiedziała że męczę się bo poród już za rogiem a znając życie Mała urodzi się w terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 13:50

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wrażenie że u mnie to już niedługo. Nie wiem skąd takie przeczucie ale jakoś tak czuje. Zobaczymy czy się potwierdzą moje przeczucia. Dziś krocze mnie strasznie boli, ledwo już siadam, jeszcze troche "pobiegałam" to już całkiem. Brzuch się spina non stop, na razie na szczęście bezboleśnie i od 3-4 dni mam nawał śluzu. Liczę, że na poniedzialkowej wizycie ginek mi powie że Olek już nisko jest i że to lada dzień :)

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do humoru, to ja się jakoś trzymam... Nawet dżemu truskawkowego nie potrzebuję ;) Ale dzisiaj rozczarowanie mnie mega spotkało - poszliśmy na 'pożegnalne' śniadanko do Wedla nasze ulubione - zawsze w zestawie były croissanty i półbagietki pieczone na miejscu, do tego czekolada do smarowania, konfitura z wiśni, miód, pyszne masełko, świeżo wyciskany sok i do wyboru kawa/herbata/gorąca czekolada. A tu dziś ZONK. Zabrali z zestawów soki i można wybrać albo 2 croissanty i do tego słodkie dodatki, albo półbagietkę z serkiem wiejskim. Pisiory!!!

STARDUST, piękny masz brzusio! Co do próby przyspieszenia akcji, to mi się brzuch opuścił po tym, jak poprowadziłam lekcję tańca, czyli system kręcenie biodrami z jednoczesnym chodzeniem - przez to się prawdopodobnie młody wpasował głową w kanał rodny. Po tańcu zawsze gorsze to rozpieranie w spojeniu łonowym. Może spróbuj tego? :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, dla Was na pocieszenie/poprawę nastroju :)

https://www.facebook.com/video.php?v=299525240219555&set=vb.100004862439090&type=2&theater

co do humorków to też mi się zdarzają. Pare razy przepłakiwałam sobie. Teraz jest odpłukać ok. Ale zauważyłam, że jestem bardziej nerwowa i stanowcza :) nawet T zauwazyl,ze ciąża chyba zmienia kobietę :P czasami nie wiem o co mi chodzi...no,ale zwalam to na ciążę :) główka do góry martusia, jutro będzie lepiej

betinka, fabiola lubią tę wiadomość

‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ