X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka mój syn,jakby zobaczył jak jego mamusia pląsa to by się cofnął i w ogóle nie wyszedł:-D

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie... dzwonił dziś do mnie lekarz. We wtorek o 17:30 mamy być w szpitalu, o 19 cięcie, czyli pewnie 19:10 Mati zobaczy świat... Chyba będzie stresik.

Majeczka2014, fabiola, BlackLuna, Ewi25, Patu, verynice, ofcooo, doti77, stardust87, madiiiii, justyna14, afrykanka, kark, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, ja miałam usg w 37+6 i 'mały' ważył 4120g (wielkość na 40+4) z dużym prawdopodobieństwem jeszcze niedoszacowania (w sensie, że prędzej jest jeszcze większy) i mi lekarka wróżyła w terminie 4700g. Jak mi powiedziała, co mi i jemu grozi przy ewentualnej próbie porodu naturalnego, to aż mnie ścięło. Wiem, że cc to nie jest wymarzony poród, ale jakby Ci mówili, że bezpieczniej będzie tak, to Kochana, zgódź się dla Waszego dobra. To nie jest koniec świata, a przynajmniej unikniesz powikłań u małej i jesieni średniowiecza we własnym kroku. Mimo wszystko ściskam mocno kciuki, żeby poszło gładko i po Twojej myśli!!!

dziękuję beti :* takie Wasze wsparcie naprawdę dużo robi pewno jakbym była z tym sama to nic ino bym myślała i myślała aż bym dostała do łba...swoją drogą naprawdę ci się szykuje "mała kruszynka" podziwiam ze tak spokojnie podeszłaś do tematu cc..a ty masz cesarkę zaplanowaną wcześniej niż termin porodu czy z racji ze i tak cie ona czeka możesz donosić do terminu z OM ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A wiecie... dzwonił dziś do mnie lekarz. We wtorek o 17:30 mamy być w szpitalu, o 19 cięcie, czyli pewnie 19:10 Mati zobaczy świat... Chyba będzie stresik.

to już tak bliziutko!!!!!!!! :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka mój syn,jakby zobaczył jak jego mamusia pląsa to by się cofnął i w ogóle nie wyszedł:-D
    Oj tam oj tam! on nie ma patrzeć, tylko wyłazić :D A poza tym na pewno przesadzasz!

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu was tak szybko biorą na te cc?

a ja właśnie zwątpiłam, nie mam rajstop ciążowych a idę w sukience do kolan na ślub a jest tylko 19 stopni i pochmurno...coż trudno idę bez, najwyzej bedą się ludzie dziwnie patrzeć ale jak założe zwykłe rajstopy to wszędzie mi się powbijają, dobrze ze chociaz mam buty zakryte :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

jeju beti to już na dniach, ale czad :D już we wtorek zobaczysz swojego upragnionego synusia :)

betinka lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    dziękuję beti :* takie Wasze wsparcie naprawdę dużo robi pewno jakbym była z tym sama to nic ino bym myślała i myślała aż bym dostała do łba...swoją drogą naprawdę ci się szykuje "mała kruszynka" podziwiam ze tak spokojnie podeszłaś do tematu cc..a ty masz cesarkę zaplanowaną wcześniej niż termin porodu czy z racji ze i tak cie ona czeka możesz donosić do terminu z OM ?
    Po to jesteśmy :) :* Co do tematu cc, to wychodzę z założenia, że nie ważne jak, ważne żeby było bezpiecznie. Głupotą byłoby 'próbować' sn - bo co to dobrego wniesie, przy takim ryzyku? Pomijając jeszcze okoliczności towarzyszące typu mój wzrok po laserze.
    Cesarkę mam zaplanowaną wcześniej (38+6), bo lekarz powiedział, że tak będzie bezpieczniej. A i tak nie wiadomo, czy donoszę do wtorku, bo przez to, że Mati jest taki wielki, to grawitacja go pcha w dół i już mi się wewnętrzne ujście otwiera.

verynice, Mika 28 lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Po to jesteśmy :) :* Co do tematu cc, to wychodzę z założenia, że nie ważne jak, ważne żeby było bezpiecznie. Głupotą byłoby 'próbować' sn - bo co to dobrego wniesie, przy takim ryzyku? Pomijając jeszcze okoliczności towarzyszące typu mój wzrok po laserze.
    Cesarkę mam zaplanowaną wcześniej (38+6), bo lekarz powiedział, że tak będzie bezpieczniej. A i tak nie wiadomo, czy donoszę do wtorku, bo przez to, że Mati jest taki wielki, to grawitacja go pcha w dół i już mi się wewnętrzne ujście otwiera.

no widzisz i to jest konkretne podejście.. bo np moja lekarka stwierdziła ze przecież zawsze mogę spróbować sn bo po co sie od razu okaleczać cc...i dlatego jadę w pon do szpitala żeby się tam dowiedzieć jakie oni maja podejście do tego tematu..

a tobie już na wtorek, życzę żeby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Beti to ile Twój synuś waży?pewnie gdzieś pisałaś,ale przekopać się przez te strony to nie dam rady.powiem Wam,że jak sobie pomyśle,że przenoszę i moje dziecko będzie ważyć ponad 4 kg i zrobi mi z żizel jedną wielką miazgę to już dziś bym poszła na cc.....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Beti to ile Twój synuś waży?pewnie gdzieś pisałaś,ale przekopać się przez te strony to nie dam rady.powiem Wam,że jak sobie pomyśle,że przenoszę i moje dziecko będzie ważyć ponad 4 kg i zrobi mi z żizel jedną wielką miazgę to już dziś bym poszła na cc.....
    Minimum 4120g w 37+6, główka 37cm :D

BlackLuna, dzięki :*
    Moja lekarka powiedziała wyraźnie - przy próbie wyciśnięcia takiego kloca mam gwarantowane nietrzymanie moczu i na pewno żizelka już nigdy nie będzie przypominała tej, co mam teraz. A to tylko kropla w morzu niebezpieczeństw.

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz się śmieje ze ciąża to najlepszy adwokat bo co zrobię coś głupiego zapomnę o czymś albo zdenerwuje się z głupiego powodu to słyszy ze przez ciążę ;)

Dzwoniłam o wynik gbs- doba minęła i na razie czysto więc juz raczej tak zostanie. Ale się cieszę
    ;)

Co do dzemu to zapraszam do mnie ;) mój maz uwielbia więc w szafce mam około 80 słoików ;) je prawie co dzień! A bułeczki mam w zamrazalce, można rozmrozic ;)

Wywoływania tez się bardzo boję. Dlatego kurczowo trzymam się opinii 2 lekarzy ze z moja szyjka urodze przed terminem. Oby!!! Tylko leki odstawione 10 dni temu a tu dalej nic tylko się bardziej skrocila. A leci ze mnie ze wkładkę muszę zmieniac kilka razy dziennie. Ale śluz nie wody.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhhh, wiecie co bym zjadła z tym dżemikiem? Gorące pampuchy!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na ten wynik gbs ile w koncu czekacie?? Tydzien, doba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Achhhh, wiecie co bym zjadła z tym dżemikiem? Gorące pampuchy!!!!

oo taaaak... slinie się :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras próbowała wywołać skurcze przez masaż brodawek? Ponoć wyzwala to oksytocyne ale żebyiilosc była wystarczajaca to trzeba minimum 2 godziny na to poświęcić. Sporo dziewczyn pisało ze im pomogło

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie, miałam pytać mamusie, które już urodziły - czy kładziecie swoje dzieci na poduszeczkach w łóżeczku? I przykrywacie czymś? Kołderką, kocykiem?

Nelus lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A ktoras próbowała wywołać skurcze przez masaż brodawek? Ponoć wyzwala to oksytocyne ale żebyiilosc była wystarczajaca to trzeba minimum 2 godziny na to poświęcić. Sporo dziewczyn pisało ze im pomogło

ja poki co nie probuje narazie :)

• Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a na ten wynik gbs ile w koncu czekacie?? Tydzien, doba?

U mnie jest 3 dni ale lekarz tłumaczyl ze jeśli przez dobę nic nie wyhoduja to najprawdopodobniej tak juz zostanie. Ale na piśmie wynik mogę odebrać po 3 dniach

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Właśnie przed chwilą wpadłam na taki komentarz w necie: "Ja również jak byłam w ciąży i miałam dosyć czekania na maleństwo, zaczęłam za radą położnej drażnić brodawki kilkanaście minut przed zaśnięciem, potem za każdym razem, jak się przebudziłam w nocy, a nad ranem poczułam w brzuchu, jakby coś pękło i odeszły wody:) do pełnego rozwarcia 2-3 godziny, ale skończyło się cesarką, skurcze od razu były regularne i trochę bolesne. Pozdr"

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ