Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    He jeszcze nie i się nie zapowiada narazie :-) ale ezzat już mnie oglądać nie chce do porodu

Mnie jeszcze w środę chciał widzieć, ale potem powiedział żeby tylko do szpitala się kierować.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)
    U mniew miare spoko noc, zasnelam ok 24 i WC tylko raz odwiedzilam, wracajac z WC poczulam jeden skurcz
    i zasnelam..
    Teraz maz pojechal po swieze pieczywo i za chwilke bedzie sniadanie jeaaa bo zglodnialam przez noc:)

Paula, tak myslalam ze bylo ciezko:/ ze tez tyle godzin sie wymeczylas i trzeba bylo cc zrobic..
    Super ze masz to jednak za soba! Jak Tiago sie czuje? Grzeczniutki? Super ze masz Go juz przy sobie:)
    Fajnie ze zalapal cycka hihihi mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie, silna babka jestes wiec dasz rade!
    Gratulacje serdeczne i odpoczywaj jak tylko masz okazje:*

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam :) nie umiem w szpitalu.
    Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.
    Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?
    ja pierdziele, dziewczyno! 20h porodu, cc a Ty o 8 rano "wstajesz" świeża jak skowronek :O coś Ci dają w tym szpitalu?.. JESTEŚ MOIM MISTRZEM! <3

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    mnie też tak od 37 tyg zaczęły w nocy boleć pachwiny jak wstawałąm na siku, więc zaczyna ci się dziecko już opuszczać i napiera ;)

Kochana, mnie te bóle pachwin wcześniej troszkę już męczyły, ale chwile miałam przerwy, a teraz w nocy to jest masakra... no cóż :) tak musi być

• dba Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje :) niewiele się pomylili wagowo co do synka :)
    Ja zaciskam nogi i póki co synek grzecznie słucha mamy :) co prawda wczoraj się bałam, że urodzę, ale na szczęście skurcze były nieregularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starudts ,piekny brzuszek!!! A zdjeciowe brzuszki tez mile widziane :) ja lubie ogladac wiec dziewczyny zdjecia zdjecia!:)

stardust87 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ale ty masz sam brzuszek tak to szczupła. Zazdroszcze ;) ja 8 miesięcy tak malutko tylam i tylko w brzuchu a teraz mmasakra. W miesiąc 5. Czyli tyle samo co przez wszystkie poprzednie! I poszło w tyłek ostatnio stwierdziłam ze nie mam bielizny bo wszystko za ciasne... Ciekawe czy po porodzie zgubie czy tak zostanie.

A wy tak piszecie ze boli po wizytach a mnie nigdy. Albo moi lekarze tacy delikatni albo ja taka dziwna :D nie wiem co to bol czy plamienie po badaniu mimo ze szyjka krotka i rozwarta. Choć pod tym względem mam szczęście :D codzienne skurcze to wynagradzaja ;)

Paula taki poród a ty juz od rana w dobrym humorze na forum, jesteś niezwykla ;) podziwiam ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula : Gratulacje, trzymam kciuki za szybki powrót do formy :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite, ze mamy juz tyle sierpniowych maluszków. Kazdej mamie i jej dzieciaczkowi życzę duzo sil, zdrowia i cierpliwości :*

Kaarolina lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula serdecznie gratulacje:)Witamy Tiago po tej stronie:)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje! Szybko do domu fotki cykać i wrzucać tutaj :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy jestescie kochane!!! Jak po wszystkim przeczytalam wasz doping to plakalam hihi :)
    Tiago poki co super grzeczny twu twu.
    Pojadl, pielucha zmieniona i dziecka nie ma. Mam nadzieje ze w domu mu sie nie odmieni.
    Brzuch ciagnie jak cholera ale wzielam tylko paracetamol przed chwilą. Polozna to 3 razy pytala czy serio 1. Ale spokojnie daje rady poki co.
    Wyjdziemy chyba w niedziele dopiero bo duzo krwi ztracilam i widzialam w karcie ze z lozyskiem bylo cos nie tak i obserwuja.

Stardust piekny brzus! Zobaczysz jak dzidzia wyskoczy niexlugo :) i uwierz naslowo ze lepszy porod z zaskoczenia :)

madiiiii, Patu, stardust87, EmiBam, betinka, anulka81 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam :) nie umiem w szpitalu.
    Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.

Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?

To zabrzmiało jak nominacja do splash ;)
    Paula mega gratulacje i zdrówka dla ciebie i Tiagusia :*

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki wróciłam, z KTG ale wpierw sms zwrotny od Miki, pisałam co i jak u niej i że Paula została szczęśliwą mamusią :) :

" Ja mam 5 cm rozwarcia po tym baloniku tak wiec jesteśmy na porodówce, skurczy nie mam i będą wywoływać jak coś sie dowiem dam znać u mnie zapowiada się w 99% poród naturalny hehe tak prawie naturalny bo z pomocą, pogratulujcie Paulii "

tak więc gratuluje Paula raz jeszcze zdrowego bobaska dzielna mamusiu i dużo zdrówka i siły teraz życzę w imieniu Miki :)

a co do mnie...okaże sie w poniedziałek bo za rada mojej lekarki jadę do szpitala w którym chce rodzic żeby pogadać z ordynatorka co i jak, bo wychodzi na to ze jednak jest znaczne podejrzenie makrosomii płodu ( duzaaa dziecina) i trzeba zadecydować co dalej albo wcześniejsze wywołanie albo cc..bo jeżeli dochodzę z małą do końca do tych dwóch tygodni lekarka liczy tak ok 4,5 kg najmniej...i ja "stara" baba się dziewczynki poryczałam jak dziecko..to chyba z nerwów i ze strachu niby były przypuszczenia ze skoro pierwsze takie duże to drugie mniejsze nie będzie..ale jednak miałam nadzieje..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę że może ten system tutaj jest dobry, pomęczę się w domu ze skurczami ze dwie trzy godziny pojadę do szpitala i tam może jakoś zleci:)
    Zresztą jak slyszę jakie miałyście cieżkie porody a zaraz po nich takie szczęśliwe jesteście to myślę że jakoś też to przejdę :)

thiki0a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, Kochaniutka główka do góry.Dałaś radę z pierwszą dziecinką to i z drugą poradzisz sobie świetnie! jestem tego pewna!!!!nastaw się pozytywnie w główce bo to daje bardzo dużo..ile Twoja dzidzia teraz waży?
    NIe słyszałam wcześniej o takim naukowym pojęciu jak makrosomia płodu...Moc pozytywnej energii niech bedzie z Tobą!!!

2ng5wk5.jpg

Mi też zostały dwa tyg do terminu, a nawet nie wiem ile moja dzidzia teraz waży bo lekarka stwierdziła w poniedziałek że to ciężko tak zmierzyć, że usg teraz bardzo się myli bo własnie ciężko ten pomiar wyłapać blablabla
    W 35tc waga wynosiła 3kg i orzekła że to duzo..I wiem że nic nie wiem o!

BlackLuna, betinka lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.

Paula- moje gratulacje :) Jak to dobrze, że masz już Tiagusia po "tej" stonie brzuszka :)
    Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie.

JagoodkaK- chyba Ciebie ukąsiła osa, mnie tydzień temu skubana trzy razy ukąsiła w tyłek
    poszłam do łazienki i jak wróciłam i sie połozyłam do łóżka a tam siedziała ta małpa, zanim
    udało mi sie podnieść tyłek ta zdążyła mnie udziabac trzy razy. Do dzisiaj mam ślad :(

Majeczka- z tym szpitalem mam identycznie, chyba bardziej sie obawiam pobytu jak porodu
    Zresztą ja jestem dość wrażliwą osobą i też sie obawiam tego jak mnie bedą tam traktować
    Może dla niektórych to głupie ale ja już taka jestem, ze dla mnie równie ważne u lekarza
    są jego kompetencje jak i to żeby był miły, to samo sie tyczy położnych i reszty służby
    zdrowia

Majeczka, Ewi- ja też mam takie bóle właśnie jak wstaje w nocy na siku, ledwo sie z łóżka
    podnosze ale ja mam to od ponad miesiąca na pewno wiec nie wiem co to oznacza

Wczoraj odebralismy w końcu fotelik dla naszego maluszka i dobrze, ze zanim wsiedliśmy do
    samochodu to sprawdziłam czy wszystko z nim gra bo okazało sie, ze jedno zapięcie przy pokrowcu
    na nózki jest oderwane. Wkurzyłabym sie gdyby to sie okazało za kilka tygodni przy użytkowaniu
    Na szczęście mieli jeszcze jeden i mogliśmy od razu wymienić.
    Kto dzisiaj sie dzykuje do porodu??????? Mój T planuje poród na poniedziałek bo on już by
    chciał iść na urlop :P Ciekawe czy synek go posłucha. Poza tym pierwszego września urodziła
    sie moja siostra (jak już wam wspominałam :) ) a chcemy ją poprosić na chrzestną, to fajnie by sie
    zgrali :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki pralinka:* mała teraz wazy niby 3600g +/- 0,5 kg... tylko ze niespełna 3 tyg temu na ostatniej wizycie było 2700g ja przybrałam kilo i to całe kilo poszło jak się okazało na nią..przy takim tempie nabierania masy u małej plus możliwy błąd aparatu..lekarka stwierdziła że jak nic będzie 4,5 kg, a jeżeli pozwolą mi nie daj boże przenosić to ona widzi już tylko cc bo ok 5 będzie spokojnie.. jak to ładnie powiedziała lekarka : maluch jest cały czas zbyt duży do wieku płodowego..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, jak co sobotę, mam jakiś podły humor (zamiast się cieszyć z kolejnych tygodni). Siedzę na kanapie i łzy mi same lecą. Dlaczego? Bo codziennie <3, codziennie sprzątam jak głupia, codziennie skaczę na piłce, właśnie wróciłam z godzinnego spaceru w szybkim tempie i co? I gówno! Ani skurczyku. Oprócz permanentnego bólu brzucha, który mam już od chyba 3 tygodni nic się nie dzieje. Gdyby nie to, że wiem że ciąża trwa 40 tygodni to bym myślała, że dopiero w połowie jestem :( A nie chcę wywoływania, bo widzę, że większość wywoływanych się cc kończy. No i nie wytrzymałam i ryczę 0dash2.gif

edit: A do tego małż nie chciał rano jechać do sklepu po bułki i dżem truskawkowy, o których myślałam od 4 nad ranem i w ogóle mi spieprzył dzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 12:09

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    dzięki pralinka:* mała teraz wazy niby 3600g +/- 0,5 kg... tylko ze niespełna 3 tyg temu na ostatniej wizycie było 2700g ja przybrałam kilo i to całe kilo poszło jak się okazało na nią..przy takim tempie nabierania masy u małej plus możliwy błąd aparatu..lekarka stwierdziła że jak nic będzie 4,5 kg, a jeżeli pozwolą mi nie daj boże przenosić to ona widzi już tylko cc bo ok 5 będzie spokojnie.. jak to ładnie powiedziała lekarka : maluch jest cały czas zbyt duży do wieku płodowego..

Ufasz tej lekarce? Może urodzisz w tym tyg?:) wtedy wagowo bedzie ok 3700 plus minus, co Mi osobiście wydaje się okey..

‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ