X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    He jeszcze nie i się nie zapowiada narazie :-) ale ezzat już mnie oglądać nie chce do porodu

Mnie jeszcze w środę chciał widzieć, ale potem powiedział żeby tylko do szpitala się kierować.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)
    U mniew miare spoko noc, zasnelam ok 24 i WC tylko raz odwiedzilam, wracajac z WC poczulam jeden skurcz
    i zasnelam..
    Teraz maz pojechal po swieze pieczywo i za chwilke bedzie sniadanie jeaaa bo zglodnialam przez noc:)

Paula, tak myslalam ze bylo ciezko:/ ze tez tyle godzin sie wymeczylas i trzeba bylo cc zrobic..
    Super ze masz to jednak za soba! Jak Tiago sie czuje? Grzeczniutki? Super ze masz Go juz przy sobie:)
    Fajnie ze zalapal cycka hihihi mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie, silna babka jestes wiec dasz rade!
    Gratulacje serdeczne i odpoczywaj jak tylko masz okazje:*

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam :) nie umiem w szpitalu.
    Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.
    Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?
    ja pierdziele, dziewczyno! 20h porodu, cc a Ty o 8 rano "wstajesz" świeża jak skowronek :O coś Ci dają w tym szpitalu?.. JESTEŚ MOIM MISTRZEM! <3

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    mnie też tak od 37 tyg zaczęły w nocy boleć pachwiny jak wstawałąm na siku, więc zaczyna ci się dziecko już opuszczać i napiera ;)

Kochana, mnie te bóle pachwin wcześniej troszkę już męczyły, ale chwile miałam przerwy, a teraz w nocy to jest masakra... no cóż :) tak musi być

• dba Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje :) niewiele się pomylili wagowo co do synka :)
    Ja zaciskam nogi i póki co synek grzecznie słucha mamy :) co prawda wczoraj się bałam, że urodzę, ale na szczęście skurcze były nieregularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starudts ,piekny brzuszek!!! A zdjeciowe brzuszki tez mile widziane :) ja lubie ogladac wiec dziewczyny zdjecia zdjecia!:)

stardust87 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ale ty masz sam brzuszek tak to szczupła. Zazdroszcze ;) ja 8 miesięcy tak malutko tylam i tylko w brzuchu a teraz mmasakra. W miesiąc 5. Czyli tyle samo co przez wszystkie poprzednie! I poszło w tyłek ostatnio stwierdziłam ze nie mam bielizny bo wszystko za ciasne... Ciekawe czy po porodzie zgubie czy tak zostanie.

A wy tak piszecie ze boli po wizytach a mnie nigdy. Albo moi lekarze tacy delikatni albo ja taka dziwna :D nie wiem co to bol czy plamienie po badaniu mimo ze szyjka krotka i rozwarta. Choć pod tym względem mam szczęście :D codzienne skurcze to wynagradzaja ;)

Paula taki poród a ty juz od rana w dobrym humorze na forum, jesteś niezwykla ;) podziwiam ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula : Gratulacje, trzymam kciuki za szybki powrót do formy :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite, ze mamy juz tyle sierpniowych maluszków. Kazdej mamie i jej dzieciaczkowi życzę duzo sil, zdrowia i cierpliwości :*

Kaarolina lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula serdecznie gratulacje:)Witamy Tiago po tej stronie:)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje! Szybko do domu fotki cykać i wrzucać tutaj :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy jestescie kochane!!! Jak po wszystkim przeczytalam wasz doping to plakalam hihi :)
    Tiago poki co super grzeczny twu twu.
    Pojadl, pielucha zmieniona i dziecka nie ma. Mam nadzieje ze w domu mu sie nie odmieni.
    Brzuch ciagnie jak cholera ale wzielam tylko paracetamol przed chwilą. Polozna to 3 razy pytala czy serio 1. Ale spokojnie daje rady poki co.
    Wyjdziemy chyba w niedziele dopiero bo duzo krwi ztracilam i widzialam w karcie ze z lozyskiem bylo cos nie tak i obserwuja.

Stardust piekny brzus! Zobaczysz jak dzidzia wyskoczy niexlugo :) i uwierz naslowo ze lepszy porod z zaskoczenia :)

madiiiii, Patu, stardust87, EmiBam, betinka, anulka81 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam :) nie umiem w szpitalu.
    Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.

Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?

To zabrzmiało jak nominacja do splash ;)
    Paula mega gratulacje i zdrówka dla ciebie i Tiagusia :*

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki wróciłam, z KTG ale wpierw sms zwrotny od Miki, pisałam co i jak u niej i że Paula została szczęśliwą mamusią :) :

" Ja mam 5 cm rozwarcia po tym baloniku tak wiec jesteśmy na porodówce, skurczy nie mam i będą wywoływać jak coś sie dowiem dam znać u mnie zapowiada się w 99% poród naturalny hehe tak prawie naturalny bo z pomocą, pogratulujcie Paulii "

tak więc gratuluje Paula raz jeszcze zdrowego bobaska dzielna mamusiu i dużo zdrówka i siły teraz życzę w imieniu Miki :)

a co do mnie...okaże sie w poniedziałek bo za rada mojej lekarki jadę do szpitala w którym chce rodzic żeby pogadać z ordynatorka co i jak, bo wychodzi na to ze jednak jest znaczne podejrzenie makrosomii płodu ( duzaaa dziecina) i trzeba zadecydować co dalej albo wcześniejsze wywołanie albo cc..bo jeżeli dochodzę z małą do końca do tych dwóch tygodni lekarka liczy tak ok 4,5 kg najmniej...i ja "stara" baba się dziewczynki poryczałam jak dziecko..to chyba z nerwów i ze strachu niby były przypuszczenia ze skoro pierwsze takie duże to drugie mniejsze nie będzie..ale jednak miałam nadzieje..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę że może ten system tutaj jest dobry, pomęczę się w domu ze skurczami ze dwie trzy godziny pojadę do szpitala i tam może jakoś zleci:)
    Zresztą jak slyszę jakie miałyście cieżkie porody a zaraz po nich takie szczęśliwe jesteście to myślę że jakoś też to przejdę :)

thiki0a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, Kochaniutka główka do góry.Dałaś radę z pierwszą dziecinką to i z drugą poradzisz sobie świetnie! jestem tego pewna!!!!nastaw się pozytywnie w główce bo to daje bardzo dużo..ile Twoja dzidzia teraz waży?
    NIe słyszałam wcześniej o takim naukowym pojęciu jak makrosomia płodu...Moc pozytywnej energii niech bedzie z Tobą!!!

2ng5wk5.jpg

Mi też zostały dwa tyg do terminu, a nawet nie wiem ile moja dzidzia teraz waży bo lekarka stwierdziła w poniedziałek że to ciężko tak zmierzyć, że usg teraz bardzo się myli bo własnie ciężko ten pomiar wyłapać blablabla
    W 35tc waga wynosiła 3kg i orzekła że to duzo..I wiem że nic nie wiem o!

BlackLuna, betinka lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.

Paula- moje gratulacje :) Jak to dobrze, że masz już Tiagusia po "tej" stonie brzuszka :)
    Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie.

JagoodkaK- chyba Ciebie ukąsiła osa, mnie tydzień temu skubana trzy razy ukąsiła w tyłek
    poszłam do łazienki i jak wróciłam i sie połozyłam do łóżka a tam siedziała ta małpa, zanim
    udało mi sie podnieść tyłek ta zdążyła mnie udziabac trzy razy. Do dzisiaj mam ślad :(

Majeczka- z tym szpitalem mam identycznie, chyba bardziej sie obawiam pobytu jak porodu
    Zresztą ja jestem dość wrażliwą osobą i też sie obawiam tego jak mnie bedą tam traktować
    Może dla niektórych to głupie ale ja już taka jestem, ze dla mnie równie ważne u lekarza
    są jego kompetencje jak i to żeby był miły, to samo sie tyczy położnych i reszty służby
    zdrowia

Majeczka, Ewi- ja też mam takie bóle właśnie jak wstaje w nocy na siku, ledwo sie z łóżka
    podnosze ale ja mam to od ponad miesiąca na pewno wiec nie wiem co to oznacza

Wczoraj odebralismy w końcu fotelik dla naszego maluszka i dobrze, ze zanim wsiedliśmy do
    samochodu to sprawdziłam czy wszystko z nim gra bo okazało sie, ze jedno zapięcie przy pokrowcu
    na nózki jest oderwane. Wkurzyłabym sie gdyby to sie okazało za kilka tygodni przy użytkowaniu
    Na szczęście mieli jeszcze jeden i mogliśmy od razu wymienić.
    Kto dzisiaj sie dzykuje do porodu??????? Mój T planuje poród na poniedziałek bo on już by
    chciał iść na urlop :P Ciekawe czy synek go posłucha. Poza tym pierwszego września urodziła
    sie moja siostra (jak już wam wspominałam :) ) a chcemy ją poprosić na chrzestną, to fajnie by sie
    zgrali :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki pralinka:* mała teraz wazy niby 3600g +/- 0,5 kg... tylko ze niespełna 3 tyg temu na ostatniej wizycie było 2700g ja przybrałam kilo i to całe kilo poszło jak się okazało na nią..przy takim tempie nabierania masy u małej plus możliwy błąd aparatu..lekarka stwierdziła że jak nic będzie 4,5 kg, a jeżeli pozwolą mi nie daj boże przenosić to ona widzi już tylko cc bo ok 5 będzie spokojnie.. jak to ładnie powiedziała lekarka : maluch jest cały czas zbyt duży do wieku płodowego..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, jak co sobotę, mam jakiś podły humor (zamiast się cieszyć z kolejnych tygodni). Siedzę na kanapie i łzy mi same lecą. Dlaczego? Bo codziennie <3, codziennie sprzątam jak głupia, codziennie skaczę na piłce, właśnie wróciłam z godzinnego spaceru w szybkim tempie i co? I gówno! Ani skurczyku. Oprócz permanentnego bólu brzucha, który mam już od chyba 3 tygodni nic się nie dzieje. Gdyby nie to, że wiem że ciąża trwa 40 tygodni to bym myślała, że dopiero w połowie jestem :( A nie chcę wywoływania, bo widzę, że większość wywoływanych się cc kończy. No i nie wytrzymałam i ryczę 0dash2.gif

edit: A do tego małż nie chciał rano jechać do sklepu po bułki i dżem truskawkowy, o których myślałam od 4 nad ranem i w ogóle mi spieprzył dzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 12:09

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    dzięki pralinka:* mała teraz wazy niby 3600g +/- 0,5 kg... tylko ze niespełna 3 tyg temu na ostatniej wizycie było 2700g ja przybrałam kilo i to całe kilo poszło jak się okazało na nią..przy takim tempie nabierania masy u małej plus możliwy błąd aparatu..lekarka stwierdziła że jak nic będzie 4,5 kg, a jeżeli pozwolą mi nie daj boże przenosić to ona widzi już tylko cc bo ok 5 będzie spokojnie.. jak to ładnie powiedziała lekarka : maluch jest cały czas zbyt duży do wieku płodowego..

Ufasz tej lekarce? Może urodzisz w tym tyg?:) wtedy wagowo bedzie ok 3700 plus minus, co Mi osobiście wydaje się okey..

‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ