X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, gratulacje, Tiaguś jednak okazał się całkiem, całkiem, prawie 3kg ;)
    Chociaż jakoś smutno mi, jak sobie pomyślę, że teraz 2 tygodnie będziesz sama w domu z maluchem po cesarce. Bo wiadomo, mąż w pracy tylko 14-22, ale przecież jeść i spać też kiedyś musi...

Mika, mam nadzieję, że tobie jakoś ruszy i skończy się sn, bo pamiętam jak narzekałaś ile cc teraz i nie chciałaś mieć operacji :)

BlackLuna, kawał baby z Kornelci :P Oby chciała wcześniej wyjść, bo będziesz miała niezły hardcore ;)

Zapomniałam wcześniej - Verynice, kurcze, masz słodkiego pulpecika, a ja myślałam, że to mój jest okrąglutki :P I jak dziewczyny mówią, te 3,2kg to chyba niedoszacowane o 0,5kg, patrząc na jego pucusie :D

BlackLuna, verynice lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie!
    Paula gratulacje!
    Jeśli chodzi o mnie to w środę moje dziecię mało się ruszyło, prawie wcale, ale miałam umowiona wizytę u gina więc nie panikowalam. Lekarz zrobił ktg, usg i powiedział że z małą wszystko dobrze ale ze względu na to że słabo się rusza dał skierowanie do szpitala.
    Jadąc ma izbę przyjęć już moje dziecko się rozszalalo więc kamień z serca. Na izbie lekarz był zdziwiony ze mimo tego ze gin zrobił ktg i usg i było wszystko dobrze to kazał mi przyjechać, ale i tak zostałam zbadana, byli ponownie ktg które wyszło podobno super, byli też usg i badanie na fotelu. Zaproponowano mi pozostanie na 3 dni na patologii ciąży ze względu na to że taka jest procedura, ale odmowilam.
    Zostałam zapisana na ktg za dwa dni czyli wczoraj i też wszystko wyszło super nawet odnotował się skurcz:-) następne ktg w dniu porodu czyli 4.09.

Patu lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) ja w nocy byłam na siku chyba 10 razy i miedzy 3 a 4 godzina juz nie mogłam usnąć :-/ zawsze długo spałam a teraz w ciazy w nocy nie moge normalnie spać :-/ mowię do męża ze przy dziecku to jak zombi bede chodzić ale on twierdzi ze bede spała wtedy kiedy dziecko :-)

Mam nadzieje ze moje dziecię nie bedzie na nic uczulone bo ja kupiłam wszystkie kosmetyki dla niego z musteli i to sporo :-/

Dzisiaj wieczorkiem idziemy do znajomych :-) wiec nie bede was podczytywać ale spoko jak mnie bezsenność w nocy złapie to migusiem nadrobie te milion stron ktore w tym czasie naprodukujcie :-)

Miłego dnia :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka faktycznie oprócz planowanych cc jesteśmy następne na liście:-)

Szonka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Stardust wiec juz niedlugo i na Ciebie pora :P
    Tak, tydzień temu dokładnie ;P

Kaarolina lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja popijajac kawkę :) dziś zaczynam 39 tydzień :)

stardust87, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszej wizycie! Mała przybiera w szokującym tempie, waży 2950g i 50cm! Podobno mam bardzo pożywne mleko:) szkoda tylko że tak bolą sutki i cycki! Kupiłam osłonki silikonowe przyjdą mi za kilka dni, czekam na nie jak na zbawienie! Co do tej wysypki to podobno trądzik dziecięcy i mam się tym nie przejmować bo zniknie za chwilę. 75% noworodków to ma. Dzięki za radę z krochmal em!

Paula GRATULACJE!!! Czekam na opis porodu i pierwsze zdjęcie synusia <3

Patu, madiiiii, anulka81, justyna14, kark, ofcooo, karolcia:)))), JustyśkaG, betinka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam i lecę do przychodni po raz ostatni oddać krew i sika :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witajcie mamusie!
    Paula gratulacje!
    Jeśli chodzi o mnie to w środę moje dziecię mało się ruszyło, prawie wcale, ale miałam umowiona wizytę u gina więc nie panikowalam. Lekarz zrobił ktg, usg i powiedział że z małą wszystko dobrze ale ze względu na to że słabo się rusza dał skierowanie do szpitala.
    Jadąc ma izbę przyjęć już moje dziecko się rozszalalo więc kamień z serca. Na izbie lekarz był zdziwiony ze mimo tego ze gin zrobił ktg i usg i było wszystko dobrze to kazał mi przyjechać, ale i tak zostałam zbadana, byli ponownie ktg które wyszło podobno super, byli też usg i badanie na fotelu. Zaproponowano mi pozostanie na 3 dni na patologii ciąży ze względu na to że taka jest procedura, ale odmowilam.
    Zostałam zapisana na ktg za dwa dni czyli wczoraj i też wszystko wyszło super nawet odnotował się skurcz:-) następne ktg w dniu porodu czyli 4.09.

Lepiej ze lekarz dokładny i dmucha na zimne niż miałby olac ;) ale super ze wszystko dobrze.

Mi dzis się śniło ze wstałam do toalety a tam na wkładce dużo sluzu z krwią i się ucieszyłam bardzo ze w ciągu kilku dni mała będzie. Rano się obudziłam i chwilę musiałam się zastanowić czy to prawda czy mi się śniło :D

ofcooo lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona myślałam, że już urodziłaś :) No jesteśmy następne w kolejce, ale jeszcze nie jedna wrześniówka może nas wyprzedzić.

Quatriona lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He jeszcze nie i się nie zapowiada narazie :-) ale ezzat już mnie oglądać nie chce do porodu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam to samo :) No nie wiem...paraliżuje mnie to miejsce i bardziej stresuje niż sam poród ;P Dlatego planujemy rodzić w przyszpitalnym domu narodzin, a jak tylko wszystko będzie w porządku, zwiewamy do domu :)
    Majeczka2014 wrote:
    wiecie co , a ja to w ogole mam jakas traume jesli chodzi o szpital. Co prawda lezalam tylko raz 2 dni i na szczescie tylko, ale jakos tak nie wiem jak to opisac Wam zebyscie zrozumialy :) samo wejscie do niego to mnie az przeraza....przed wczoraj jak musialam jechac na pobranie krwi to azzzzzz..... A jeszcze babka taka mi sie trafila zolzowata,ze wyprowadzila mnie z rownowagi. Mialam wrazenie,ze specjalnie wbila mi jak najmocniej igle, bo bolalo wklucie niesamowicie... babsko wstretne :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam :) nie umiem w szpitalu.
    Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.
    Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?

stardust87, Patu, kark, Malenq, jovi81, aleksa.wawa, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, wstaje i ide z psem. Opuchlizna zeszla ale jeszcze troche boli :(
    Bede Was nadrabiac ja wroce :*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ogromne gratulacje. Najgorsze masz juz za sobą :) Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie i niedługo będziecie w domu :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Gratulacje :) :) zdrówka dla Was :)

Edit: A Szymuś dziś kończy 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:31

Majeczka2014, BlackLuna, stardust87, Patu, kark, ofcooo, Paula55, betinka, verynice, Migotka22, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki i ja się witam :)

jak zwykle po wizycie miałam dupa a nie nockę, wszystko rwie jak cholera..ze ci lekarze nie umieją być delikatniejsi :/
    kawka wypita teraz zmykam na KTG.

udanej soboty kobitki :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! Witam się w nowym tygodniu! 37 wg belly

Jejku ileż ja się dzisiejszej nocy nastawałam na siku!!! Myślałam, że nigdy to się nie skończy. Jestem cała obolała, tak mnie pachwiny bolą okropnie... :/ jeśli przy tym wymiękam to ja nie chcę myśleć co będzie na porodówce...

Paula, trzymaj się mocno. Najważniejsze, że już PO! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:34

BlackLuna, ofcooo lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    hej dziewczyny!! Witam się w nowym tygodniu! 37 wg belly

Jejku ileż ja się dzisiejszej nocy nastawałam na siku!!! Myślałam, że nigdy to się nie skończy. Jestem cała obolała, tak mnie pachwiny bolą okropnie... :/ jeśli przy tym wymiękam to ja nie chcę myśleć co będzie na porodówce...

Paula, trzymaj się mocno. Najważniejsze, że już PO! :)

mnie też tak od 37 tyg zaczęły w nocy boleć pachwiny jak wstawałąm na siku, więc zaczyna ci się dziecko już opuszczać i napiera ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wklejają tu już co prawda zdjęcia maluchów, ale mój jest uparty i pewnie nigdy nie wyjdzie :| więc wstawiam zdjęcie bebzuna.

39+0

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763949f1a6d1.jpg

Ewi25, Majeczka2014, anulka81, justyna14, Patu, Nelus, Fipsik, kark, JagoodkaK, ofcooo, jovi81, Paula55, magdzia26, karolcia:)))), Diabla85, JustyśkaG, madiiiii, EmiBam, verynice, betinka, Migotka22, fabiola, nenka, Kaarolina lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ