Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula, gratulacje, Tiaguś jednak okazał się całkiem, całkiem, prawie 3kg
Chociaż jakoś smutno mi, jak sobie pomyślę, że teraz 2 tygodnie będziesz sama w domu z maluchem po cesarce. Bo wiadomo, mąż w pracy tylko 14-22, ale przecież jeść i spać też kiedyś musi...
Mika, mam nadzieję, że tobie jakoś ruszy i skończy się sn, bo pamiętam jak narzekałaś ile cc teraz i nie chciałaś mieć operacji
BlackLuna, kawał baby z KornelciOby chciała wcześniej wyjść, bo będziesz miała niezły hardcore
Zapomniałam wcześniej - Verynice, kurcze, masz słodkiego pulpecika, a ja myślałam, że to mój jest okrąglutkiI jak dziewczyny mówią, te 3,2kg to chyba niedoszacowane o 0,5kg, patrząc na jego pucusie
BlackLuna, verynice lubią tę wiadomość
-
Witajcie mamusie!
Paula gratulacje!
Jeśli chodzi o mnie to w środę moje dziecię mało się ruszyło, prawie wcale, ale miałam umowiona wizytę u gina więc nie panikowalam. Lekarz zrobił ktg, usg i powiedział że z małą wszystko dobrze ale ze względu na to że słabo się rusza dał skierowanie do szpitala.
Jadąc ma izbę przyjęć już moje dziecko się rozszalalo więc kamień z serca. Na izbie lekarz był zdziwiony ze mimo tego ze gin zrobił ktg i usg i było wszystko dobrze to kazał mi przyjechać, ale i tak zostałam zbadana, byli ponownie ktg które wyszło podobno super, byli też usg i badanie na fotelu. Zaproponowano mi pozostanie na 3 dni na patologii ciąży ze względu na to że taka jest procedura, ale odmowilam.
Zostałam zapisana na ktg za dwa dni czyli wczoraj i też wszystko wyszło super nawet odnotował się skurcz:-) następne ktg w dniu porodu czyli 4.09.Patu lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
ja w nocy byłam na siku chyba 10 razy i miedzy 3 a 4 godzina juz nie mogłam usnąć
zawsze długo spałam a teraz w ciazy w nocy nie moge normalnie spać
mowię do męża ze przy dziecku to jak zombi bede chodzić ale on twierdzi ze bede spała wtedy kiedy dziecko
Mam nadzieje ze moje dziecię nie bedzie na nic uczulone bo ja kupiłam wszystkie kosmetyki dla niego z musteli i to sporo
Dzisiaj wieczorkiem idziemy do znajomychwiec nie bede was podczytywać ale spoko jak mnie bezsenność w nocy złapie to migusiem nadrobie te milion stron ktore w tym czasie naprodukujcie
Miłego dnia -
My po pierwszej wizycie! Mała przybiera w szokującym tempie, waży 2950g i 50cm! Podobno mam bardzo pożywne mleko:) szkoda tylko że tak bolą sutki i cycki! Kupiłam osłonki silikonowe przyjdą mi za kilka dni, czekam na nie jak na zbawienie! Co do tej wysypki to podobno trądzik dziecięcy i mam się tym nie przejmować bo zniknie za chwilę. 75% noworodków to ma. Dzięki za radę z krochmal em!
Paula GRATULACJE!!! Czekam na opis porodu i pierwsze zdjęcie synusiaPatu, madiiiii, anulka81, justyna14, kark, ofcooo, karolcia:)))), JustyśkaG, betinka lubią tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Witajcie mamusie!
Paula gratulacje!
Jeśli chodzi o mnie to w środę moje dziecię mało się ruszyło, prawie wcale, ale miałam umowiona wizytę u gina więc nie panikowalam. Lekarz zrobił ktg, usg i powiedział że z małą wszystko dobrze ale ze względu na to że słabo się rusza dał skierowanie do szpitala.
Jadąc ma izbę przyjęć już moje dziecko się rozszalalo więc kamień z serca. Na izbie lekarz był zdziwiony ze mimo tego ze gin zrobił ktg i usg i było wszystko dobrze to kazał mi przyjechać, ale i tak zostałam zbadana, byli ponownie ktg które wyszło podobno super, byli też usg i badanie na fotelu. Zaproponowano mi pozostanie na 3 dni na patologii ciąży ze względu na to że taka jest procedura, ale odmowilam.
Zostałam zapisana na ktg za dwa dni czyli wczoraj i też wszystko wyszło super nawet odnotował się skurcz:-) następne ktg w dniu porodu czyli 4.09.
Lepiej ze lekarz dokładny i dmucha na zimne niż miałby olacale super ze wszystko dobrze.
Mi dzis się śniło ze wstałam do toalety a tam na wkładce dużo sluzu z krwią i się ucieszyłam bardzo ze w ciągu kilku dni mała będzie. Rano się obudziłam i chwilę musiałam się zastanowić czy to prawda czy mi się śniłoofcooo lubi tę wiadomość
-
Też mam to samo
No nie wiem...paraliżuje mnie to miejsce i bardziej stresuje niż sam poród ;P Dlatego planujemy rodzić w przyszpitalnym domu narodzin, a jak tylko wszystko będzie w porządku, zwiewamy do domu
Majeczka2014 wrote:wiecie co , a ja to w ogole mam jakas traume jesli chodzi o szpital. Co prawda lezalam tylko raz 2 dni i na szczescie tylko, ale jakos tak nie wiem jak to opisac Wam zebyscie zrozumialysamo wejscie do niego to mnie az przeraza....przed wczoraj jak musialam jechac na pobranie krwi to azzzzzz..... A jeszcze babka taka mi sie trafila zolzowata,ze wyprowadzila mnie z rownowagi. Mialam wrazenie,ze specjalnie wbila mi jak najmocniej igle, bo bolalo wklucie niesamowicie... babsko wstretne
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam
nie umiem w szpitalu.
Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.
Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?stardust87, Patu, kark, Malenq, jovi81, aleksa.wawa, betinka lubią tę wiadomość
-
Paula Gratulacje
zdrówka dla Was
Edit: A Szymuś dziś kończy 2 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:31
Majeczka2014, BlackLuna, stardust87, Patu, kark, ofcooo, Paula55, betinka, verynice, Migotka22, doti77 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyhej dziewczyny!! Witam się w nowym tygodniu! 37 wg belly
Jejku ileż ja się dzisiejszej nocy nastawałam na siku!!! Myślałam, że nigdy to się nie skończy. Jestem cała obolała, tak mnie pachwiny bolą okropnie...jeśli przy tym wymiękam to ja nie chcę myśleć co będzie na porodówce...
Paula, trzymaj się mocno. Najważniejsze, że już PO!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:34
BlackLuna, ofcooo lubią tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:hej dziewczyny!! Witam się w nowym tygodniu! 37 wg belly
Jejku ileż ja się dzisiejszej nocy nastawałam na siku!!! Myślałam, że nigdy to się nie skończy. Jestem cała obolała, tak mnie pachwiny bolą okropnie...jeśli przy tym wymiękam to ja nie chcę myśleć co będzie na porodówce...
Paula, trzymaj się mocno. Najważniejsze, że już PO!
mnie też tak od 37 tyg zaczęły w nocy boleć pachwiny jak wstawałąm na siku, więc zaczyna ci się dziecko już opuszczać i napiera -
Dziewczyny wklejają tu już co prawda zdjęcia maluchów, ale mój jest uparty i pewnie nigdy nie wyjdzie
więc wstawiam zdjęcie bebzuna.
39+0
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763949f1a6d1.jpgEwi25, Majeczka2014, anulka81, justyna14, Patu, Nelus, Fipsik, kark, JagoodkaK, ofcooo, jovi81, Paula55, magdzia26, karolcia:)))), Diabla85, JustyśkaG, madiiiii, EmiBam, verynice, betinka, Migotka22, fabiola, nenka, Kaarolina lubią tę wiadomość