X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, gratulacje, Tiaguś jednak okazał się całkiem, całkiem, prawie 3kg ;)
    Chociaż jakoś smutno mi, jak sobie pomyślę, że teraz 2 tygodnie będziesz sama w domu z maluchem po cesarce. Bo wiadomo, mąż w pracy tylko 14-22, ale przecież jeść i spać też kiedyś musi...

Mika, mam nadzieję, że tobie jakoś ruszy i skończy się sn, bo pamiętam jak narzekałaś ile cc teraz i nie chciałaś mieć operacji :)

BlackLuna, kawał baby z Kornelci :P Oby chciała wcześniej wyjść, bo będziesz miała niezły hardcore ;)

Zapomniałam wcześniej - Verynice, kurcze, masz słodkiego pulpecika, a ja myślałam, że to mój jest okrąglutki :P I jak dziewczyny mówią, te 3,2kg to chyba niedoszacowane o 0,5kg, patrząc na jego pucusie :D

BlackLuna, verynice lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie!
    Paula gratulacje!
    Jeśli chodzi o mnie to w środę moje dziecię mało się ruszyło, prawie wcale, ale miałam umowiona wizytę u gina więc nie panikowalam. Lekarz zrobił ktg, usg i powiedział że z małą wszystko dobrze ale ze względu na to że słabo się rusza dał skierowanie do szpitala.
    Jadąc ma izbę przyjęć już moje dziecko się rozszalalo więc kamień z serca. Na izbie lekarz był zdziwiony ze mimo tego ze gin zrobił ktg i usg i było wszystko dobrze to kazał mi przyjechać, ale i tak zostałam zbadana, byli ponownie ktg które wyszło podobno super, byli też usg i badanie na fotelu. Zaproponowano mi pozostanie na 3 dni na patologii ciąży ze względu na to że taka jest procedura, ale odmowilam.
    Zostałam zapisana na ktg za dwa dni czyli wczoraj i też wszystko wyszło super nawet odnotował się skurcz:-) następne ktg w dniu porodu czyli 4.09.

Patu lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) ja w nocy byłam na siku chyba 10 razy i miedzy 3 a 4 godzina juz nie mogłam usnąć :-/ zawsze długo spałam a teraz w ciazy w nocy nie moge normalnie spać :-/ mowię do męża ze przy dziecku to jak zombi bede chodzić ale on twierdzi ze bede spała wtedy kiedy dziecko :-)

Mam nadzieje ze moje dziecię nie bedzie na nic uczulone bo ja kupiłam wszystkie kosmetyki dla niego z musteli i to sporo :-/

Dzisiaj wieczorkiem idziemy do znajomych :-) wiec nie bede was podczytywać ale spoko jak mnie bezsenność w nocy złapie to migusiem nadrobie te milion stron ktore w tym czasie naprodukujcie :-)

Miłego dnia :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka faktycznie oprócz planowanych cc jesteśmy następne na liście:-)

Szonka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Stardust wiec juz niedlugo i na Ciebie pora :P
    Tak, tydzień temu dokładnie ;P

Kaarolina lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja popijajac kawkę :) dziś zaczynam 39 tydzień :)

stardust87, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszej wizycie! Mała przybiera w szokującym tempie, waży 2950g i 50cm! Podobno mam bardzo pożywne mleko:) szkoda tylko że tak bolą sutki i cycki! Kupiłam osłonki silikonowe przyjdą mi za kilka dni, czekam na nie jak na zbawienie! Co do tej wysypki to podobno trądzik dziecięcy i mam się tym nie przejmować bo zniknie za chwilę. 75% noworodków to ma. Dzięki za radę z krochmal em!

Paula GRATULACJE!!! Czekam na opis porodu i pierwsze zdjęcie synusia <3

Patu, madiiiii, anulka81, justyna14, kark, ofcooo, karolcia:)))), JustyśkaG, betinka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam i lecę do przychodni po raz ostatni oddać krew i sika :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witajcie mamusie!
    Paula gratulacje!
    Jeśli chodzi o mnie to w środę moje dziecię mało się ruszyło, prawie wcale, ale miałam umowiona wizytę u gina więc nie panikowalam. Lekarz zrobił ktg, usg i powiedział że z małą wszystko dobrze ale ze względu na to że słabo się rusza dał skierowanie do szpitala.
    Jadąc ma izbę przyjęć już moje dziecko się rozszalalo więc kamień z serca. Na izbie lekarz był zdziwiony ze mimo tego ze gin zrobił ktg i usg i było wszystko dobrze to kazał mi przyjechać, ale i tak zostałam zbadana, byli ponownie ktg które wyszło podobno super, byli też usg i badanie na fotelu. Zaproponowano mi pozostanie na 3 dni na patologii ciąży ze względu na to że taka jest procedura, ale odmowilam.
    Zostałam zapisana na ktg za dwa dni czyli wczoraj i też wszystko wyszło super nawet odnotował się skurcz:-) następne ktg w dniu porodu czyli 4.09.

Lepiej ze lekarz dokładny i dmucha na zimne niż miałby olac ;) ale super ze wszystko dobrze.

Mi dzis się śniło ze wstałam do toalety a tam na wkładce dużo sluzu z krwią i się ucieszyłam bardzo ze w ciągu kilku dni mała będzie. Rano się obudziłam i chwilę musiałam się zastanowić czy to prawda czy mi się śniło :D

ofcooo lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona myślałam, że już urodziłaś :) No jesteśmy następne w kolejce, ale jeszcze nie jedna wrześniówka może nas wyprzedzić.

Quatriona lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He jeszcze nie i się nie zapowiada narazie :-) ale ezzat już mnie oglądać nie chce do porodu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam to samo :) No nie wiem...paraliżuje mnie to miejsce i bardziej stresuje niż sam poród ;P Dlatego planujemy rodzić w przyszpitalnym domu narodzin, a jak tylko wszystko będzie w porządku, zwiewamy do domu :)
    Majeczka2014 wrote:
    wiecie co , a ja to w ogole mam jakas traume jesli chodzi o szpital. Co prawda lezalam tylko raz 2 dni i na szczescie tylko, ale jakos tak nie wiem jak to opisac Wam zebyscie zrozumialy :) samo wejscie do niego to mnie az przeraza....przed wczoraj jak musialam jechac na pobranie krwi to azzzzzz..... A jeszcze babka taka mi sie trafila zolzowata,ze wyprowadzila mnie z rownowagi. Mialam wrazenie,ze specjalnie wbila mi jak najmocniej igle, bo bolalo wklucie niesamowicie... babsko wstretne :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Witamy sie po dobrej nocy Choc ja nie spalam :) nie umiem w szpitalu.
    Wczorajszej nocy juz poszłam zama do toalety a dziś wyjeli mi cewnik.
    Trzymam kciuki za nast w kolejce. Ktora teraz?

stardust87, Patu, kark, Malenq, jovi81, aleksa.wawa, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, wstaje i ide z psem. Opuchlizna zeszla ale jeszcze troche boli :(
    Bede Was nadrabiac ja wroce :*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ogromne gratulacje. Najgorsze masz juz za sobą :) Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie i niedługo będziecie w domu :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Gratulacje :) :) zdrówka dla Was :)

Edit: A Szymuś dziś kończy 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:31

Majeczka2014, BlackLuna, stardust87, Patu, kark, ofcooo, Paula55, betinka, verynice, Migotka22, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki i ja się witam :)

jak zwykle po wizycie miałam dupa a nie nockę, wszystko rwie jak cholera..ze ci lekarze nie umieją być delikatniejsi :/
    kawka wypita teraz zmykam na KTG.

udanej soboty kobitki :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! Witam się w nowym tygodniu! 37 wg belly

Jejku ileż ja się dzisiejszej nocy nastawałam na siku!!! Myślałam, że nigdy to się nie skończy. Jestem cała obolała, tak mnie pachwiny bolą okropnie... :/ jeśli przy tym wymiękam to ja nie chcę myśleć co będzie na porodówce...

Paula, trzymaj się mocno. Najważniejsze, że już PO! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:34

BlackLuna, ofcooo lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    hej dziewczyny!! Witam się w nowym tygodniu! 37 wg belly

Jejku ileż ja się dzisiejszej nocy nastawałam na siku!!! Myślałam, że nigdy to się nie skończy. Jestem cała obolała, tak mnie pachwiny bolą okropnie... :/ jeśli przy tym wymiękam to ja nie chcę myśleć co będzie na porodówce...

Paula, trzymaj się mocno. Najważniejsze, że już PO! :)

mnie też tak od 37 tyg zaczęły w nocy boleć pachwiny jak wstawałąm na siku, więc zaczyna ci się dziecko już opuszczać i napiera ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wklejają tu już co prawda zdjęcia maluchów, ale mój jest uparty i pewnie nigdy nie wyjdzie :| więc wstawiam zdjęcie bebzuna.

39+0

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763949f1a6d1.jpg

Ewi25, Majeczka2014, anulka81, justyna14, Patu, Nelus, Fipsik, kark, JagoodkaK, ofcooo, jovi81, Paula55, magdzia26, karolcia:)))), Diabla85, JustyśkaG, madiiiii, EmiBam, verynice, betinka, Migotka22, fabiola, nenka, Kaarolina lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ