Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Diabla ale śliczna,czarna czuprynka!
Kama a nie możesz temu babsztylowi czegoś powiedzieć?ja jestem cierpliwa,ale chyba już bym wybuchnęła.mamusie,które już urodziły,rzadko udzielają się na forum,ale wcale Wam się nie dziwie,bo mnie też to czeka:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Diabla Ty się nie pospieszylas troszeczkę
przecież Ty miałaś termin na ten dzień co ja... No cóż mi pozostaje chyba musze ta torbę spakować bo nie znam dnia anoi godziny
A tak wogole to ogromne gratulacje i przesyłam buziaczki dla Franusia slodziaczka -
No to było tak. Wczoraj moi rodzice wracając z gór przyjechali do nas przenocować. No i gadamy, że jeszcze brzuch wysoko i jeszcze ze 2 tyg Franek posiedzi w brzuchu (yhm). W nocy przekręcam się z boku na bok a tu coś mi poleciało. Idę do łazienki a tam dużo śluzu ale dalej coś leci jak woda. Idę do męża a on niedowierza. Dopiero jak podłogę koło łóżka zalałam to wstał
Dosłownie leciało po nogach! Ogliłam bobra ( bo przecież wcale nie byłam przygotowana na poród), umyłam włosy, wysuszyłam a mój mąż dalej niedowierza i pyta czy na pewno jedziemy do szpitala! Zebraliśmy się i jedziemy. Skurcze co 17-11 min jak na okres tylko w krzyżu strasznie napier... Dojechaliśmy do szpitala o 2:00, wychodzę z samochodu a tam jak nie chluśnie! Aż do stóp doleciało! Z mokrą dupą i nogami znalazłam się na IP. Badanie a tam 5cm rozwarcia! Oczywiście nie muszę dodawać że gdzie nie stanęłam to kałuża
Na porodówce miałam dobry humor, skakałam na piłce i żartowałam z mężem. Poszłam pod prysznic żeby przyspieszyć rozwarcie, skurcze coraz mocniejsze i dluższe. Po 50 min położyłam się na łóżku i powiedziałam że nie dam rady i chcę znieczulenie. Przyszła położna, zbadała a tam 6cm rozwarcia! Myślałam że zejdę. Dali mi gaz. Dwa skurcze na gazie a ja czuję że strasznie srać mi się chce więc krzyczę że mnie rozpiera, to położna że mam przeć. Kilka mocno partych i główka wyszła a za nią całe ciałko
Mąż przeciął pępowinę a ja dalej nie wierzyłam w to co się stało. Teraz trzymam moje upragnione, tak długo wyczekiwane szczęście i nie wierzę że w ogóle bolało
Dziewczyny to największy cud na świecie! Nie bójcie się rodzić!
xpatiiix3, assantea, Ameiva, kark, Tysia87, justyna14, verynice, nenka, Kaarolina, magdzia26, hela, Patu, ewelina_d, mycha89, betinka, ofcooo, BlackLuna, stardust87, madiiiii, Quatriona, Quatriona, aleksa.wawa, karm3lka, JagoodkaK, Io, fabiola, Beataa25, RewolucjaSięDzieje, pestka, Majeczka2014, afrykanka, aswalda, zoi, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Diabla poszlaś jak burza.właśnie opisałaś mój wymarzony poród,czyli z zaskoczenia i króciutko:-) jeszcze na spokojnie bobra goliłaś i włosy umyłaś,zamiast w panice leciec na ip:-)no szacun kobito.a Franuś zdrowy,dorodny,sliczny i jeszcze czarna czuprynka.nienawidze Cie z zazdrości
jesteś stworzona do rodzenia,takze działaj z mężem:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 11:07
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyDiabla, rozwaliliście system
Gratulacje, synek słodki, też z czuprynką
Ach, żeby tylko mój coś włochaty był
A Franek widocznie chciał być jeszcze sierpniowy i na ostatni dzwonek się załapał, w końcu dziś ostatni dzień wakacji
Kama, zamknij babsztylowi drzwi przed nosem i powiedz, że wyjechaliście na wakacjeI zmień suwaczek, bo Maciek już z wami, nie musicie na niego czekać
-
Diabla po twojej dzisiejszej akcji uświadomiłam męża ze jak mi wody odejdą to nigdzie od razu nie jade! Bo on znając zycie bedzie sie bal i od razu bedzie chciał jechac, wiec mu powiedziałam ze najpierw sie oporzadzam a pozniej możemy jechac
zazdroszczę ze u ciebie tak pięknie i szybko poszło jednocześnie mając nadzieje ze u mnie tez tak bedzie.
Zobaczyłam zdjecie Nelly brzuszka po porodzie i uświadomiłam sobie ze nie wiem jak moj bez dziesiątka w środku bedzie wyglądałstrasznie sie tego boje! Mamusie jak tam wasze brzuszki po porodzie? Jak długo bedzie skóra dochodzić do siebie?
-
Kaarolaaa ja nie chce.Cie martwic ale moj brzuszek po cc dalej widoczny jest i taki mekki bleeee ale pociesza mnie to ze niedlugo dojde do swojej wagi.przed ciaza bo codziennie 1kg spada
a jak dojde do wagi z przed ciazy to zostanie mi do zrzucenia jeszcze ze 30kg i bede przeszczesliwa
moze uda mi sie nadbagaz ciazowy zrzucic
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
więc tak wyglądaliśmy wczoraj na ślubie i przyjęciu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:00
Kaarolina, verynice, Karolaaa91, JagoodkaK, betinka, magdzia26, BlackLuna, ofcooo, madiiiii, kark, aleksa.wawa, RewolucjaSięDzieje, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje Diabla
))
Dziewczyny pakuje wreszcie torbę i ze swoimi rzeczami nie mam problemu, natomiast nie kumam tych zestawów dla maluszka. Czy moze mi ktoras podeslac zdjecia swojej wyprawki?
Zeby nie zaśmiecać to mozna na maila wysłać
[email protected]
bede wdzięczna :*