X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:15

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla ale śliczna,czarna czuprynka!
    Kama a nie możesz temu babsztylowi czegoś powiedzieć?ja jestem cierpliwa,ale chyba już bym wybuchnęła.mamusie,które już urodziły,rzadko udzielają się na forum,ale wcale Wam się nie dziwie,bo mnie też to czeka:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla Ty się nie pospieszylas troszeczkę o.O przecież Ty miałaś termin na ten dzień co ja... No cóż mi pozostaje chyba musze ta torbę spakować bo nie znam dnia anoi godziny o.O
    A tak wogole to ogromne gratulacje i przesyłam buziaczki dla Franusia slodziaczka <3

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ja bym chyba już tej kobiecie poslala niezła wiazanke na twoim miejscu... współczuję Ci kochana...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Diabla gratulacje :) Franio śliczny :)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to było tak. Wczoraj moi rodzice wracając z gór przyjechali do nas przenocować. No i gadamy, że jeszcze brzuch wysoko i jeszcze ze 2 tyg Franek posiedzi w brzuchu (yhm). W nocy przekręcam się z boku na bok a tu coś mi poleciało. Idę do łazienki a tam dużo śluzu ale dalej coś leci jak woda. Idę do męża a on niedowierza. Dopiero jak podłogę koło łóżka zalałam to wstał :) Dosłownie leciało po nogach! Ogliłam bobra ( bo przecież wcale nie byłam przygotowana na poród), umyłam włosy, wysuszyłam a mój mąż dalej niedowierza i pyta czy na pewno jedziemy do szpitala! Zebraliśmy się i jedziemy. Skurcze co 17-11 min jak na okres tylko w krzyżu strasznie napier... Dojechaliśmy do szpitala o 2:00, wychodzę z samochodu a tam jak nie chluśnie! Aż do stóp doleciało! Z mokrą dupą i nogami znalazłam się na IP. Badanie a tam 5cm rozwarcia! Oczywiście nie muszę dodawać że gdzie nie stanęłam to kałuża :) Na porodówce miałam dobry humor, skakałam na piłce i żartowałam z mężem. Poszłam pod prysznic żeby przyspieszyć rozwarcie, skurcze coraz mocniejsze i dluższe. Po 50 min położyłam się na łóżku i powiedziałam że nie dam rady i chcę znieczulenie. Przyszła położna, zbadała a tam 6cm rozwarcia! Myślałam że zejdę. Dali mi gaz. Dwa skurcze na gazie a ja czuję że strasznie srać mi się chce więc krzyczę że mnie rozpiera, to położna że mam przeć. Kilka mocno partych i główka wyszła a za nią całe ciałko :) Mąż przeciął pępowinę a ja dalej nie wierzyłam w to co się stało. Teraz trzymam moje upragnione, tak długo wyczekiwane szczęście i nie wierzę że w ogóle bolało :) Dziewczyny to największy cud na świecie! Nie bójcie się rodzić!

xpatiiix3, assantea, Ameiva, kark, Tysia87, justyna14, verynice, nenka, Kaarolina, magdzia26, hela, Patu, ewelina_d, mycha89, betinka, ofcooo, BlackLuna, stardust87, madiiiii, Quatriona, Quatriona, aleksa.wawa, karm3lka, JagoodkaK, Io, fabiola, Beataa25, RewolucjaSięDzieje, pestka, Majeczka2014, afrykanka, aswalda, zoi, Gosia19 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Diabla! To cudownie że masz już syneczka przy sobie!

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla poszlaś jak burza.właśnie opisałaś mój wymarzony poród,czyli z zaskoczenia i króciutko:-) jeszcze na spokojnie bobra goliłaś i włosy umyłaś,zamiast w panice leciec na ip:-)no szacun kobito.a Franuś zdrowy,dorodny,sliczny i jeszcze czarna czuprynka.nienawidze Cie z zazdrości :-D jesteś stworzona do rodzenia,takze działaj z mężem:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 11:07

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Witaj w klubie :P Wszystkie wrześniówki wysypią się przede mną.. :|

Ja z Tobą będę się kulać... i z Tysią - do Wigilii :D

Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, rozwaliliście system :P Gratulacje, synek słodki, też z czuprynką :D Ach, żeby tylko mój coś włochaty był :)
    A Franek widocznie chciał być jeszcze sierpniowy i na ostatni dzwonek się załapał, w końcu dziś ostatni dzień wakacji :D

Kama, zamknij babsztylowi drzwi przed nosem i powiedz, że wyjechaliście na wakacje :P I zmień suwaczek, bo Maciek już z wami, nie musicie na niego czekać ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie :)

Mika i Diabla gratulacje :) a tak szybki poród to każda by chciała mieć, zazdroszczę :) bez nacięcia urodziłas?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Diabla!! Niesamowite! I tego też się boję najbardziej - że gdzieś pójdę i mi chluśnie po nogach :P Od dziś zakładam chociaż podpaskę jak wychodzę z domu..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla po twojej dzisiejszej akcji uświadomiłam męża ze jak mi wody odejdą to nigdzie od razu nie jade! Bo on znając zycie bedzie sie bal i od razu bedzie chciał jechac, wiec mu powiedziałam ze najpierw sie oporzadzam a pozniej możemy jechac :-) zazdroszczę ze u ciebie tak pięknie i szybko poszło jednocześnie mając nadzieje ze u mnie tez tak bedzie.

Zobaczyłam zdjecie Nelly brzuszka po porodzie i uświadomiłam sobie ze nie wiem jak moj bez dziesiątka w środku bedzie wyglądał :-/ strasznie sie tego boje! Mamusie jak tam wasze brzuszki po porodzie? Jak długo bedzie skóra dochodzić do siebie?

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaaa ja nie chce.Cie martwic ale moj brzuszek po cc dalej widoczny jest i taki mekki bleeee ale pociesza mnie to ze niedlugo dojde do swojej wagi.przed ciaza bo codziennie 1kg spada ;) a jak dojde do wagi z przed ciazy to zostanie mi do zrzucenia jeszcze ze 30kg i bede przeszczesliwa :D moze uda mi sie nadbagaz ciazowy zrzucic :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tak wyglądaliśmy wczoraj na ślubie i przyjęciu:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:00

Kaarolina, verynice, Karolaaa91, JagoodkaK, betinka, magdzia26, BlackLuna, ofcooo, madiiiii, kark, aleksa.wawa, RewolucjaSięDzieje, Gosia19 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jaki maluni brzunioo jaaa :D moj taki to moze w 4 msc byl :D

Ewi25 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a jak twoja opuchlizna stop i dłoni...schodzi?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ewi jaki maluni brzunioo jaaa :D moj taki to moze w 4 msc byl :D

na żywo trochę większy jest niż na zdjęciach :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie brzuch po urodzeniu przez 6 tyg ma czas się obkurczyć bo i tyle macica się obkurcza tak?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Diabla :)))
    Dziewczyny pakuje wreszcie torbę i ze swoimi rzeczami nie mam problemu, natomiast nie kumam tych zestawów dla maluszka. Czy moze mi ktoras podeslac zdjecia swojej wyprawki?
    Zeby nie zaśmiecać to mozna na maila wysłać
    [email protected]
    bede wdzięczna :*

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ