Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksa.wawa wrote:Witam i od razu gratki dla Miki i Diabli!!!
Faktycznie kto ma liste ten ma moc wiec teraz czas na BlackLune
Mnie czeka jeszcze tylko konsultacja u anestezjologa i bede miala cc (termin poznam moze jutro).
Trzymam kciuki za dzisiejszy dzien bo moze jeszcze jakis wrzesniowo-sierpniowy maluch zechce sie wykluc
aleksa no wiesz ty comnie się wcale nie spieszy :p
Edit: Nelly wrzucała zdjęcia na fb w naszej grupieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 13:23
-
Tysia87 wrote:Pierdziele przejmuje listę po BlackLunie:-) !!! I nie oddam dopóki nie urodze:-D
nie ma problemu, będę pamiętaćjesli faktycznie urodze przed terminem na dniach to oddam za darmo
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Kama i diabla gratuluję takich cudaczkow! Normalmie już chce mieć drugie dziecko -do kompletu najlepiej takiego małego slodkiegp chłopczyka
Karola aż tak cię przeraził widok mojego brzucha? Pociesze cie ze to 5 dni po urodzeniu wiec wiadomo ze jeszcze duży ale codziennie widać różnicę i waga tez leci w dół. Potrzeba cierpliwości
Ja wczoraj wsiadam juz z livka w samochód i pojechałam na zakupy. Kurcze chyba jeszcze tego nie lubi. Jak samochód odpalił to spala a tylko stanęłam na chwile i w ryk. To samo w sklepiemusze odczekać jeszcze troszkę bo chyba za szybko
tak w ogóle to ona rośnie w oczach, jak to możliwe ze w 6 dni wyrosła juz z jednych spichow i juz jej nóżki wystają z zza jaska jak ja trzymam na kolanach
MOJE DZIECKO ZA SZYBKO ROŚNIE! !! ja chce ja taka mini juz zawsze <smutna>
-
no to ja dzisiaj zaspamuję Was moim Krzysiolkiem
padłem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:39
Nelus, Patu, BlackLuna, madiiiii, Ewi25, JagoodkaK, Fipsik, verynice, nenka, Io, aleksa.wawa, Karolaaa91, stardust87, Diabla85, fabiola, betinka, Beataa25, pestka, le'nutka, Migotka22, ofcooo, kark, Majeczka2014, doti77, afrykanka, aswalda, anulka81, Gosia19 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A co do brzucha i ogólnie ciała po porodzie to ja się narazie tym nie przejmuje, livka mi nie daje nawet o tym myśleć
wiem ze na pewno za miesiąc będę pracować przede wszystkim nad ujedrnianiem skóry bo tak jak napisała Karolina jest galaretka
assantea lubi tę wiadomość
-
Nelus ja zaluje ze nie jestem w stanie uchwycic Jego wszystkich minek ale dziobek robi najczesciej
ja sie na Niego napatrzec nie moge
i jak to betinka na fb stwierdzila Twoja Livka tez ma pociag do dziobkow i ze Nasze Maluchy zostana para z umilowania do dziobkow
No ja po cc to dopiero gdzies za 2 miesiace bede mogla sie wziac za ta galaretke ale da sie cos z tym zrobicbetinka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Tak mi dobrze
Gdzie jest ten tatuś
JagoodkaK, karm3lka, Kaarolina, Ewi25, Patu, assantea, verynice, BlackLuna, nenka, Io, aleksa.wawa, stardust87, betinka, Beataa25, pestka, le'nutka, Migotka22, kark, ofcooo, Majeczka2014, afrykanka, aswalda, anulka81, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Jagoodka ja do biziela dla małej spakowałam:
- smoczek
- podkłady
- pieluszki tetrowe
- mokre chusteczki
- krem do pupy
- pampersy
- ręcznik
- kocyk
- rożek
- ciuszki: po jednym zestawie w rozmiarach 50, 56 i 62 (body na długi rękaw + pajac)
- czapeczka
- skarpetki
- ciuszki na wyjście (chyba te z h&m plus sweter wezmę)
Ciuchów nie biorę więcej, bo mówili, że w ich może chodzić. Jak mam potem prać to niech sobie w szpitalnych leży te pierwsze dni.JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Słodkie te Wasze Maluchy.
A co do brzucha to podoba mu się Twoje podejście Neluś. Wiadomo że minęło kilka dni dopiero. To jak niby ten brzuch ma wyglądać? Trzeba podejść do tego ze spokojem bo i tak przez kilka kolejnych tygodni nie można nic z nim zrobić. Macica się obkurcza i z każdym dniem będzie coraz lepiej.
Ja jestem z Was najstarsza i skóra też juz nie tak elastyczna. Dzisiaj też myślałam o tym że po cc nawet pasa poporodowego nie założę. Ale trudno. Sąważniejsze rzeczy na świecie niż płaski jędrny brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 13:57
le'nutka lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Maaatko Karolina, nelus, zjadlabym te wasze dzieciaczki
takie slodziaki
No nie, Aleksa.wawa też cesarka wiec zostałam sama na dzień 15.09?
kobito ty mi tu nie krakajbo ja tylko w ostateczności się zgodzę na cc wiec puki co dalej razem z Toba okupuję 15.09
dziewczyny sliczneeee te wasze aniołeczki, takie słodziaki a te minki są przecudne
Karoolina ma całuśnego Romeo a Nelly piękna myślicielkę Lady Marion -
Jeny jaki macius sliczny.
Dzielne dziewczyny i piekne dzieciaki mamy na forum. A lecimy w takim tepie ze w polowie września juz październikowd poleca
Zazdroszczę wam tych naturalnych i szybkich porodow
Ale ja mimo rany smigam bez przeciw bolowych.
Dzis raczej wychodzimy ale czekamy na skierowanie na rentgen bo cos z bioderkiem lesym jest. Mam nadzieje ze to tylko falszywy alarm ale ja juz mam swieczki w oczach.
Brzuchatki trzymac sie dzielnie na placu boju bo potem beda rece i cycki pelne robotyBlackLuna lubi tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Dzieki, ja sie zastanawiam, czy hak wezme bodziaka z dlugim i spodenki+skarpetki to nie bedzie jej zimno.
Na początku też tak obstawiałam, ale stwierdziłam że piżama i cieplejsza i wygodniejsza. Ładnie będzie się ubierać w domuJak jej będzie za ciepło to G dowiezie przygotowane wersje ze spodenkami. Z resztą na początku zobaczę w jakie szpitalne ubiorą.