X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, maszyno do rodzenia! GRRRRRRATULACJE!!! Porod jak marzenie :) Franio z partyzanta jak F16 pocisnal. Pewnie chcial sie czupryna pochwalic! Jest boski! I do tego jaki dorodny juz! Mnostwo zdrowka dla Was!

Kama, pogon babsztyla, bo to przeciez ocipiec mozna jak sie tak wpieprza nieproszona. Wierze w Ciebie :D I dawaj zdjecia!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Karolina, a jak twoja opuchlizna stop i dłoni...schodzi?
    Na nogach juz prawie prawie nie ma sladu sa dni ze sa bardziej spuchniete a czasami mniej ale rece dalej spuchniete :/ grunt ze z twarzy juz zeszlo ;)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:16

verynice, BlackLuna, madiiiii, kark, aleksa.wawa, nenka, anulka81, hela, betinka, afrykanka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:16

Tysia87, stardust87, ofcooo, verynice, madiiiii, kark, Ewi25, aleksa.wawa, Diabla85, Karolaaa91, nenka, Kaarolina, Patu, anulka81, le'nutka, Fipsik, magdzia26, Io, dba, betinka, Beataa25, pestka, sylwia1985, Migotka22, Majeczka2014, afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jaki on przesłodki <3 i ta czuprynka! Szczotka w ruch!! :) ;)

Patrzę na te Wasze dzieciaczki i chcę mieć już Marcela przy sobie... mam chyba gorszy dzień :( Jestem już zmęczona fizycznie ale i psychicznie ciążą :( Ciągnie się strasznie, a na dodatek każdy kogo spotykam i pyta "ile zostało do terminu" jak mu mówię, że 2tyg to mówi "łeeee to jeszcze masz czas"... nosz kur*** 2 tyg w porównaniu z 9 miesiącami to jest pikuś... kiedy mi ktoś powie, że już niedługo? Na porodówce przy 9cm rozwarciu?! :(
    Nie mam sił ostatnio... wstaję, jem śniadanie i marzę o tym aby znowu wrócić do łózka... i tak dzień za dniem :( Nie mam nawet sił ani ochoty na wyjście na spacer z mężem i psem.. :/ najgorsze jest to, że mąż mnie też nie rozumie i mowi "codziennie do mnie gadasz to samo, a i tak masz jeszcze miesiąc..." :(

Musiałam się pożalić... :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to autouzupelnianie w tablecie,nie wiem jaki masz,ale u mnie wchodzisz w
    Ustawienia
    Osobiste
    Jezyk i wprowadzenie
    Klawiatura samsung i tak wylączasz przewidywanie tekstu
    Jak masz inny tablet niż samsung to pewnie też gdzieś w ustawienia główne musisz wejść i znaleźć język i tekst. Ja tez musiałam wylaczyc autouzupelnianie k teraz pisze bez polskich znako,bo tak jest szybciej,ale chociaz glupoty mi nie wychodza:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Patrzę na te Wasze dzieciaczki i chcę mieć już Marcela przy sobie... mam chyba gorszy dzień :( Jestem już zmęczona fizycznie ale i psychicznie ciążą :( Ciągnie się strasznie, a na dodatek każdy kogo spotykam i pyta "ile zostało do terminu" jak mu mówię, że 2tyg to mówi "łeeee to jeszcze masz czas"... nosz kur*** 2 tyg w porównaniu z 9 miesiącami to jest pikuś... kiedy mi ktoś powie, że już niedługo? Na porodówce przy 9cm rozwarciu?! :(
    Nie mam sił ostatnio... wstaję, jem śniadanie i marzę o tym aby znowu wrócić do łózka... i tak dzień za dniem :( Nie mam nawet sił ani ochoty na wyjście na spacer z mężem i psem.. :/ najgorsze jest to, że mąż mnie też nie rozumie i mowi "codziennie do mnie gadasz to samo, a i tak masz jeszcze miesiąc..." :(

Mam to samo,także nie jestes sama:-) nawet mnie przyjaciólka moja wkurza,bo ma mnie zawieść na porodówkę,gdyby akurat Michala nie było w domu i codziennie do mnie pisze kiedy rodze.czy ja wyglądam na wróżke Kasandrę?jakby to zależało ode mnie to dziś najchetniej.Ja fizycznie sie czuję ok,ale psychicznie jestem już zmeczona tym wyczekiwaniem i tą niewiedzą jak to będzie.dobrze,że jesteśmy już na finiszu

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Dobrze Cię rozumiem Kochana, u mnie tez kazdy dzien wydaje sie byc taki sam, nawet nie czuje ze dzisiaj jest niedziela... a jak tu jeszcze co chwilę jakas wrzesniowka sie rozpakowuje, to juz kompletnie opadam z sił...
    Jutro o 10 wizyta,a potem byle do czwartku :( chyba ze cos mnie chwyci wreszcie...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ale mały faktycznie dorodną ma ta czuprynke nic dziwnego ze az położne uwagę zwróciły a moze i dobrze bo pewnie przez to szybciej go wypchnelas :-)

Fajne te wasze dzieciaczki, super sie ogląda ich zdjecia ale jak na 13 mamusiek to mało nas tu zarzucacie zdjęciami:-)

I ja tez chce juz! Kazalam dzisiaj mężowi porozmawiać z synkiem zeby juz wyszedł bo mnie nie słucha :-P

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i od razu gratki dla Miki i Diabli!!!
    Faktycznie kto ma liste ten ma moc wiec teraz czas na BlackLune :P

Mnie czeka jeszcze tylko konsultacja u anestezjologa i bede miala cc (termin poznam moze jutro).

Trzymam kciuki za dzisiejszy dzien bo moze jeszcze jakis wrzesniowo-sierpniowy maluch zechce sie wykluc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, uwielbiam czuprynkę Macieja :D Jest genialna :D

Verynice, mi za to wszyscy mówią, że jeszcze chwila, jeszcze kilka dni do 2, żebym wytrzymała. I też mi przez to dziwnie, bo miałam wrażenie, że nie wyglądam jak wieloryb z wystającą główką w kroczu z sączącymi się po nodze wodami :P Chociaż mogę mieć zepsute lustro ;)
    Ja mimo, że mam termin cc i wiem, że tak jest bezpieczniej, to jednak chciałabym, żeby nagle odeszły mi wody wcześniej i żeby nie zdążyli zawieźć mnie na stół... Tak jakoś wiem co mnie czeka podczas i po porodu sn, a cesarka to jednak wielka niewiadoma, bo w życiu nie miałam żadnej operacji.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krocze niestety mi nacięli bo Franek za bardzo się pchał ale to tylko takie szczypnięcie było :) Mam jeden szew wewnątrz i trzy na zewnątrz. Franek jest tak grzeczny że cały czas śpi, próbuję karmić go na śpiocha i szczerze mówiąc trudna sztuka to całe karmienie ale nie poddaję się. Jestem zmęczona ale szczęśliwa :) Aha i musieli mnie wyłyżeczkować bo łożysko wyszło ale nie było jakby jedna bryłą, nie było spójne.

kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja można powiedzieć, że "odliczam" do tego 2 w postaci obiadów :D Co dzień jest coś, czego nie będę mogła w jeść karmiąc :P
    Miałam już krem pomidorowy, ostre leczo, bigos, gołąbki, pizzę z marketu, fasolka po bretońsku, dziś jedziemy gdzieś na obiad (i zamierzam zapolować na zupę cebulową lub czosnkową :D), a jutro powiedziałam mężowi, że będą vifonki a na drugie kebab :D

aleksa.wawa, BlackLuna, verynice, betinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Zobaczyłam zdjecie Nelly brzuszka po porodzie i uświadomiłam sobie ze nie wiem jak moj bez dziesiątka w środku bedzie wyglądał :-/ strasznie sie tego boje! Mamusie jak tam wasze brzuszki po porodzie? Jak długo bedzie skóra dochodzić do siebie?

A to Nelly wrzucala gdzies fotki brzucha po porodzie??? Kurde nie moge tego namierzyć, a tez jestem ciekawa...

• pralinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wieści!!!
    Jeszcze sierpniowy dzieciaczek wyskoczył hehe
    To teraz czas na wrześniowe dzieci! Która pierwsza?:)

Diabla--> gratulacje !
    KAMA--> śliczna czuprynka <love> i opis porodu bardzo entuzjastycznie nastawia do tego wydarzenia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, a z Frankiem wszystko w porządku, mimo, że tak wcześnie wyszedł?

No proszę, tak się tu wszystkie bały kupy, a żadnej do tej pory się nie zdarzyło :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Witam i od razu gratki dla Miki i Diabli!!!
    Faktycznie kto ma liste ten ma moc wiec teraz czas na BlackLune :P

Mnie czeka jeszcze tylko konsultacja u anestezjologa i bede miala cc (termin poznam moze jutro).

Trzymam kciuki za dzisiejszy dzien bo moze jeszcze jakis wrzesniowo-sierpniowy maluch zechce sie wykluc ;)
    Pierdziele przejmuje listę po BlackLunie:-) !!! I nie oddam dopóki nie urodze:-D

aleksa.wawa, BlackLuna, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze częste i bolesne ale nieregularne i dopadly mnie wymioty... Nie jadlam nic po czym bym mogła więc na pewno od ciazy. Tylko ciekawe czy coś ma zamiar się rozkręcić. Czuje się beznadziejnie w każdym razie. Nienawidzę wymiotowac tak wymeczyly do prawie 20 tygodnia ze choć myślałam ze będę miała juz spokój

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze częste i bolesne ale nieregularne i dopadly mnie wymioty... Nie jadlam nic po czym bym mogła więc na pewno od ciazy. Tylko ciekawe czy coś ma zamiar się rozkręcić. Czuje się beznadziejnie w każdym razie. Nienawidzę wymiotowac tak wymeczyly do prawie 20 tygodnia ze choć myślałam ze będę miała juz spokój

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Za to ja można powiedzieć, że "odliczam" do tego 2 w postaci obiadów :D Co dzień jest coś, czego nie będę mogła w jeść karmiąc :P
    Miałam już krem pomidorowy, ostre leczo, bigos, gołąbki, pizzę z marketu, fasolka po bretońsku, dziś jedziemy gdzieś na obiad (i zamierzam zapolować na zupę cebulową lub czosnkową :D), a jutro powiedziałam mężowi, że będą vifonki a na drugie kebab :D

Ja z okazji promocji w mc donalds tez wczoraj zjadlam ostatni zestaw w tym roku :) a na kolacje kebab, a co :) aaaa, zapomnialam o coli (1 l)

ofcooo, kark lubią tę wiadomość

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ