X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, maszyno do rodzenia! GRRRRRRATULACJE!!! Porod jak marzenie :) Franio z partyzanta jak F16 pocisnal. Pewnie chcial sie czupryna pochwalic! Jest boski! I do tego jaki dorodny juz! Mnostwo zdrowka dla Was!

Kama, pogon babsztyla, bo to przeciez ocipiec mozna jak sie tak wpieprza nieproszona. Wierze w Ciebie :D I dawaj zdjecia!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Karolina, a jak twoja opuchlizna stop i dłoni...schodzi?
    Na nogach juz prawie prawie nie ma sladu sa dni ze sa bardziej spuchniete a czasami mniej ale rece dalej spuchniete :/ grunt ze z twarzy juz zeszlo ;)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:16

verynice, BlackLuna, madiiiii, kark, aleksa.wawa, nenka, anulka81, hela, betinka, afrykanka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:16

Tysia87, stardust87, ofcooo, verynice, madiiiii, kark, Ewi25, aleksa.wawa, Diabla85, Karolaaa91, nenka, Kaarolina, Patu, anulka81, le'nutka, Fipsik, magdzia26, Io, dba, betinka, Beataa25, pestka, sylwia1985, Migotka22, Majeczka2014, afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jaki on przesłodki <3 i ta czuprynka! Szczotka w ruch!! :) ;)

Patrzę na te Wasze dzieciaczki i chcę mieć już Marcela przy sobie... mam chyba gorszy dzień :( Jestem już zmęczona fizycznie ale i psychicznie ciążą :( Ciągnie się strasznie, a na dodatek każdy kogo spotykam i pyta "ile zostało do terminu" jak mu mówię, że 2tyg to mówi "łeeee to jeszcze masz czas"... nosz kur*** 2 tyg w porównaniu z 9 miesiącami to jest pikuś... kiedy mi ktoś powie, że już niedługo? Na porodówce przy 9cm rozwarciu?! :(
    Nie mam sił ostatnio... wstaję, jem śniadanie i marzę o tym aby znowu wrócić do łózka... i tak dzień za dniem :( Nie mam nawet sił ani ochoty na wyjście na spacer z mężem i psem.. :/ najgorsze jest to, że mąż mnie też nie rozumie i mowi "codziennie do mnie gadasz to samo, a i tak masz jeszcze miesiąc..." :(

Musiałam się pożalić... :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to autouzupelnianie w tablecie,nie wiem jaki masz,ale u mnie wchodzisz w
    Ustawienia
    Osobiste
    Jezyk i wprowadzenie
    Klawiatura samsung i tak wylączasz przewidywanie tekstu
    Jak masz inny tablet niż samsung to pewnie też gdzieś w ustawienia główne musisz wejść i znaleźć język i tekst. Ja tez musiałam wylaczyc autouzupelnianie k teraz pisze bez polskich znako,bo tak jest szybciej,ale chociaz glupoty mi nie wychodza:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Patrzę na te Wasze dzieciaczki i chcę mieć już Marcela przy sobie... mam chyba gorszy dzień :( Jestem już zmęczona fizycznie ale i psychicznie ciążą :( Ciągnie się strasznie, a na dodatek każdy kogo spotykam i pyta "ile zostało do terminu" jak mu mówię, że 2tyg to mówi "łeeee to jeszcze masz czas"... nosz kur*** 2 tyg w porównaniu z 9 miesiącami to jest pikuś... kiedy mi ktoś powie, że już niedługo? Na porodówce przy 9cm rozwarciu?! :(
    Nie mam sił ostatnio... wstaję, jem śniadanie i marzę o tym aby znowu wrócić do łózka... i tak dzień za dniem :( Nie mam nawet sił ani ochoty na wyjście na spacer z mężem i psem.. :/ najgorsze jest to, że mąż mnie też nie rozumie i mowi "codziennie do mnie gadasz to samo, a i tak masz jeszcze miesiąc..." :(

Mam to samo,także nie jestes sama:-) nawet mnie przyjaciólka moja wkurza,bo ma mnie zawieść na porodówkę,gdyby akurat Michala nie było w domu i codziennie do mnie pisze kiedy rodze.czy ja wyglądam na wróżke Kasandrę?jakby to zależało ode mnie to dziś najchetniej.Ja fizycznie sie czuję ok,ale psychicznie jestem już zmeczona tym wyczekiwaniem i tą niewiedzą jak to będzie.dobrze,że jesteśmy już na finiszu

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Dobrze Cię rozumiem Kochana, u mnie tez kazdy dzien wydaje sie byc taki sam, nawet nie czuje ze dzisiaj jest niedziela... a jak tu jeszcze co chwilę jakas wrzesniowka sie rozpakowuje, to juz kompletnie opadam z sił...
    Jutro o 10 wizyta,a potem byle do czwartku :( chyba ze cos mnie chwyci wreszcie...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ale mały faktycznie dorodną ma ta czuprynke nic dziwnego ze az położne uwagę zwróciły a moze i dobrze bo pewnie przez to szybciej go wypchnelas :-)

Fajne te wasze dzieciaczki, super sie ogląda ich zdjecia ale jak na 13 mamusiek to mało nas tu zarzucacie zdjęciami:-)

I ja tez chce juz! Kazalam dzisiaj mężowi porozmawiać z synkiem zeby juz wyszedł bo mnie nie słucha :-P

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i od razu gratki dla Miki i Diabli!!!
    Faktycznie kto ma liste ten ma moc wiec teraz czas na BlackLune :P

Mnie czeka jeszcze tylko konsultacja u anestezjologa i bede miala cc (termin poznam moze jutro).

Trzymam kciuki za dzisiejszy dzien bo moze jeszcze jakis wrzesniowo-sierpniowy maluch zechce sie wykluc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, uwielbiam czuprynkę Macieja :D Jest genialna :D

Verynice, mi za to wszyscy mówią, że jeszcze chwila, jeszcze kilka dni do 2, żebym wytrzymała. I też mi przez to dziwnie, bo miałam wrażenie, że nie wyglądam jak wieloryb z wystającą główką w kroczu z sączącymi się po nodze wodami :P Chociaż mogę mieć zepsute lustro ;)
    Ja mimo, że mam termin cc i wiem, że tak jest bezpieczniej, to jednak chciałabym, żeby nagle odeszły mi wody wcześniej i żeby nie zdążyli zawieźć mnie na stół... Tak jakoś wiem co mnie czeka podczas i po porodu sn, a cesarka to jednak wielka niewiadoma, bo w życiu nie miałam żadnej operacji.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krocze niestety mi nacięli bo Franek za bardzo się pchał ale to tylko takie szczypnięcie było :) Mam jeden szew wewnątrz i trzy na zewnątrz. Franek jest tak grzeczny że cały czas śpi, próbuję karmić go na śpiocha i szczerze mówiąc trudna sztuka to całe karmienie ale nie poddaję się. Jestem zmęczona ale szczęśliwa :) Aha i musieli mnie wyłyżeczkować bo łożysko wyszło ale nie było jakby jedna bryłą, nie było spójne.

kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja można powiedzieć, że "odliczam" do tego 2 w postaci obiadów :D Co dzień jest coś, czego nie będę mogła w jeść karmiąc :P
    Miałam już krem pomidorowy, ostre leczo, bigos, gołąbki, pizzę z marketu, fasolka po bretońsku, dziś jedziemy gdzieś na obiad (i zamierzam zapolować na zupę cebulową lub czosnkową :D), a jutro powiedziałam mężowi, że będą vifonki a na drugie kebab :D

aleksa.wawa, BlackLuna, verynice, betinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Zobaczyłam zdjecie Nelly brzuszka po porodzie i uświadomiłam sobie ze nie wiem jak moj bez dziesiątka w środku bedzie wyglądał :-/ strasznie sie tego boje! Mamusie jak tam wasze brzuszki po porodzie? Jak długo bedzie skóra dochodzić do siebie?

A to Nelly wrzucala gdzies fotki brzucha po porodzie??? Kurde nie moge tego namierzyć, a tez jestem ciekawa...

• pralinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wieści!!!
    Jeszcze sierpniowy dzieciaczek wyskoczył hehe
    To teraz czas na wrześniowe dzieci! Która pierwsza?:)

Diabla--> gratulacje !
    KAMA--> śliczna czuprynka <love> i opis porodu bardzo entuzjastycznie nastawia do tego wydarzenia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, a z Frankiem wszystko w porządku, mimo, że tak wcześnie wyszedł?

No proszę, tak się tu wszystkie bały kupy, a żadnej do tej pory się nie zdarzyło :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Witam i od razu gratki dla Miki i Diabli!!!
    Faktycznie kto ma liste ten ma moc wiec teraz czas na BlackLune :P

Mnie czeka jeszcze tylko konsultacja u anestezjologa i bede miala cc (termin poznam moze jutro).

Trzymam kciuki za dzisiejszy dzien bo moze jeszcze jakis wrzesniowo-sierpniowy maluch zechce sie wykluc ;)
    Pierdziele przejmuje listę po BlackLunie:-) !!! I nie oddam dopóki nie urodze:-D

aleksa.wawa, BlackLuna, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze częste i bolesne ale nieregularne i dopadly mnie wymioty... Nie jadlam nic po czym bym mogła więc na pewno od ciazy. Tylko ciekawe czy coś ma zamiar się rozkręcić. Czuje się beznadziejnie w każdym razie. Nienawidzę wymiotowac tak wymeczyly do prawie 20 tygodnia ze choć myślałam ze będę miała juz spokój

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze częste i bolesne ale nieregularne i dopadly mnie wymioty... Nie jadlam nic po czym bym mogła więc na pewno od ciazy. Tylko ciekawe czy coś ma zamiar się rozkręcić. Czuje się beznadziejnie w każdym razie. Nienawidzę wymiotowac tak wymeczyly do prawie 20 tygodnia ze choć myślałam ze będę miała juz spokój

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Za to ja można powiedzieć, że "odliczam" do tego 2 w postaci obiadów :D Co dzień jest coś, czego nie będę mogła w jeść karmiąc :P
    Miałam już krem pomidorowy, ostre leczo, bigos, gołąbki, pizzę z marketu, fasolka po bretońsku, dziś jedziemy gdzieś na obiad (i zamierzam zapolować na zupę cebulową lub czosnkową :D), a jutro powiedziałam mężowi, że będą vifonki a na drugie kebab :D

Ja z okazji promocji w mc donalds tez wczoraj zjadlam ostatni zestaw w tym roku :) a na kolacje kebab, a co :) aaaa, zapomnialam o coli (1 l)

ofcooo, kark lubią tę wiadomość

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ