X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zobaczycie na wizytach bedzie wszystko dobrze, bo co ma byc niby zle? :) trzymam kciuki za Was!

JagoodkaK, Dżola lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeinlove ja trzymam za Ciebie, Ty trzymaj za mnie:-)

madeinloove lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, na szczęście mój tata ratował sytuacje i w sumie nie wyszło tak tragicznie ;)

Ja z ciuszków mam kilka uniwersalnych i to są kupione przeze mnie, a reszta od rodziny, to same sukienki i różowe bluzeczki. Dlatego mam nadzieję, że dzidziusiowi się teraz rozwija macica, a nie jąderka, bo inaczej będzie musiał chodzić w różowych rzeczach :P

Co do seksu, to mój mąż nie uznaje robienia sobie dobrze, więc cieszę się, że nie mamy zakazu, bo by mi bidulek padł przez te 13 tygodni :P Zresztą ja też bym padła, bo mimo 7 lat razem, to mnie tak podnieca, że tygodnia bez seksu nie wytrzymam :D

Dziewczyny, właśnie przeczytałam wiadomość na owu, że już łożysko zaczyna produkować progesteron... I zastanawiam się, czy by nie zacząć brać np. 2x0,5 luteiny. Bo 2x1 nie starczy mi do wizyty (ech, jak zobaczyłam tą kropkę na usg, to zapomniałam o wszystkim, nawet o recepcie :/)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 10:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodkaK trzymam kciuki :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• assantea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego moja wizyta jest dopiero za trzy tygodnie... Nie powinno się nas trzymać tak długo w niepewności;-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Witam,dzisiaj wizyta
    Trzymajcie kciuki :):):)

Trzymam mocno. Sama mam dziś I wizytę :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie, siedze jak na szpilkach, nie mam glowy do pracy, chyba stres wszystko ze mnie wyciaga:-(
    Umre za chwile a do 18 tyle czasu jeszcze ;-(

Damy radę :) Ja tez jestem już kłębkiem nerwów :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)

Dżola żebyś zobaczyła serduszko:)

Dżola, JagoodkaK lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty <3

Dżola, JagoodkaK, madeinloove lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta w piątek, tez nie moge sie doczekac :)jakbym mogła, to codziennie bym chodziła, żeby sie upewnić, że wszystko ok.

Jak są objawy źle, a jak nie ma... nie wiem, czy nie gorzej :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja nie mam premium. Cotygodniowe info są trochę okrojone (te dotyczące mam, nie dziecka), tam gdzie wprowadzasz rozmiar dziecka nie ma podanego przedziału centyli, w Twojej wadze nie ma podane ile powinnaś ważyć i w kalendarzu są wyłączone ważne daty. A i galeria zdjęć usg do 50 jest ograniczona.

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, ja do 17.02.14 na usg czekam równie niecierpliwie, na szczęście już w domu na zwolnienie:) Posprzątałam już sobie w kuchni teraz pranie się robi i mogę Was nadrobić:)

Co do objawów to od wczoraj mam mdłości, wczoraj marzyłam już o rzyganku, ale nic z tego. Dziś w miare ok, cycki bolą, najgorzej w nocy bez stanika, brzuszek swędzi więc smaruje oliwką i zaczęły mi jakoś bardziej włosy wypadać, co mnie martwi, bo nigdy nie miałąm z tym problemu, mam gęste i grube a tu przy przy każdym myciu wyciągam ich troche, poradźcie co z tym można zrobić?
    O!i zaczął się brzuszek pokazywać, najbardziej wieczorem, rano znika:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki. U nas piękne słoneczko, a my dalej musimy siedzieć w domku :(

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    rabarbarka, Pipek83, Paula55, assantea, Migotka22, b-c, AnkaK, Jovi81, Anda , Ewelka, Asia29

Kiedy macie wizyte? ;)

Ja wizytę miałam w zeszły czwartek ale poza tym, że założono mi w koncu kartę ciąży niczego nowego się nie dowiedziałam, ponieważ USG u mojego gina się zepsuło :( Dzisiaj mam kolejną wizytę ale wątpię czy USG będzie już czynne... a tak bym chciała sprawdzić czy z naszym bąbelkiem jest wszystko w porządku! Ostatnio mdłości troszkę odpuściły, piersi prawie nie bolą... no i martwię się strasznie! Jeśli dzisiaj mój gin nie zrobi mi USG to jutro idę prywatnie.

Trzymam za Was kciuki i proszę o to samo! Ściskam

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Powodzenia na wizytach, ja do 17.02.14 na usg czekam równie niecierpliwie, na szczęście już w domu na zwolnienie:) Posprzątałam już sobie w kuchni teraz pranie się robi i mogę Was nadrobić:)

Co do objawów to od wczoraj mam mdłości, wczoraj marzyłam już o rzyganku, ale nic z tego. Dziś w miare ok, cycki bolą, najgorzej w nocy bez stanika, brzuszek swędzi więc smaruje oliwką i zaczęły mi jakoś bardziej włosy wypadać, co mnie martwi, bo nigdy nie miałąm z tym problemu, mam gęste i grube a tu przy przy każdym myciu wyciągam ich troche, poradźcie co z tym można zrobić?
    O!i zaczął się brzuszek pokazywać, najbardziej wieczorem, rano znika:)

zależy czy wypadanie faktycznie jest od ciąży czy są inne przyczyny. Bardzo dobry jest Jantar do wcierania (taka wcierka za 10 zł około). Przed ciążą piłam pokrzywe, skrzyp i drożdże z gorącym mlekiem, ale nie wiem czy są jakies przeciwskazania w ciąży do ich picia. jak bys chciała to wyjaśnie dokładniej co i jak :) i świetna na wypadanie jest kozieradka, ją się zaparza i tez wciera w skóre głowy. średni zapach, ale super skutki :)

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    zależy czy wypadanie faktycznie jest od ciąży czy są inne przyczyny. Bardzo dobry jest Jantar do wcierania (taka wcierka za 10 zł około). Przed ciążą piłam pokrzywe, skrzyp i drożdże z gorącym mlekiem, ale nie wiem czy są jakies przeciwskazania w ciąży do ich picia. jak bys chciała to wyjaśnie dokładniej co i jak :) i świetna na wypadanie jest kozieradka, ją się zaparza i tez wciera w skóre głowy. średni zapach, ale super skutki :)

Właśnie robie pizze na drożdżach dla męża i już mnie od samego zapachu odrzuca od nich, więc za picie ich podziękuję, a co to ta kozieradka?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie, siedze jak na szpilkach, nie mam glowy do pracy, chyba stres wszystko ze mnie wyciaga:-(
    Umre za chwile a do 18 tyle czasu jeszcze ;-(
    Dasz rade:) Trzymamy kciuki:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:

Dziewczyny, mam trochę głupie pytanie: jak idzie się badać glukozę, to jest to badanie co się pije jakąś słodką ciecz i potem się czeka na kolejne pobranie ? Możecie mi opisać jak to wygląda ?
    Nie chce cie wprowadzac w bład ale z ta glukoza to jest chyba najpierw przed spozyciem tego plynu a potem po spozyciu

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebralam dzis wyniki na taksoplazmoze i tokso lgG-wyniki dodatni(159,0) a tokso lgM-wynik ujemny(0,3) jezeli znalazlam w necie dobra interpretacje to znaczy ze juz przechodzilam toksoplazmoze i mam w sobie przeciwciala i nic mi i dziecku nie grozi:)

justyna14 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:)Bedzie dobrze:)

Dżola lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ