Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTaaa, na szczęście mój tata ratował sytuacje i w sumie nie wyszło tak tragicznie
Ja z ciuszków mam kilka uniwersalnych i to są kupione przeze mnie, a reszta od rodziny, to same sukienki i różowe bluzeczki. Dlatego mam nadzieję, że dzidziusiowi się teraz rozwija macica, a nie jąderka, bo inaczej będzie musiał chodzić w różowych rzeczach
Co do seksu, to mój mąż nie uznaje robienia sobie dobrze, więc cieszę się, że nie mamy zakazu, bo by mi bidulek padł przez te 13 tygodniZresztą ja też bym padła, bo mimo 7 lat razem, to mnie tak podnieca, że tygodnia bez seksu nie wytrzymam
Dziewczyny, właśnie przeczytałam wiadomość na owu, że już łożysko zaczyna produkować progesteron... I zastanawiam się, czy by nie zacząć brać np. 2x0,5 luteiny. Bo 2x1 nie starczy mi do wizyty (ech, jak zobaczyłam tą kropkę na usg, to zapomniałam o wszystkim, nawet o recepcie)...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 10:20
-
nick nieaktualny
-
Kark, ja nie mam premium. Cotygodniowe info są trochę okrojone (te dotyczące mam, nie dziecka), tam gdzie wprowadzasz rozmiar dziecka nie ma podanego przedziału centyli, w Twojej wadze nie ma podane ile powinnaś ważyć i w kalendarzu są wyłączone ważne daty. A i galeria zdjęć usg do 50 jest ograniczona.
kark lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach, ja do 17.02.14 na usg czekam równie niecierpliwie, na szczęście już w domu na zwolnienie:) Posprzątałam już sobie w kuchni teraz pranie się robi i mogę Was nadrobić
Co do objawów to od wczoraj mam mdłości, wczoraj marzyłam już o rzyganku, ale nic z tego. Dziś w miare ok, cycki bolą, najgorzej w nocy bez stanika, brzuszek swędzi więc smaruje oliwką i zaczęły mi jakoś bardziej włosy wypadać, co mnie martwi, bo nigdy nie miałąm z tym problemu, mam gęste i grube a tu przy przy każdym myciu wyciągam ich troche, poradźcie co z tym można zrobić?
O!i zaczął się brzuszek pokazywać, najbardziej wieczorem, rano znika:) -
nescafe wrote:rabarbarka, Pipek83, Paula55, assantea, Migotka22, b-c, AnkaK, Jovi81, Anda , Ewelka, Asia29
Kiedy macie wizyte?
Ja wizytę miałam w zeszły czwartek ale poza tym, że założono mi w koncu kartę ciąży niczego nowego się nie dowiedziałam, ponieważ USG u mojego gina się zepsułoDzisiaj mam kolejną wizytę ale wątpię czy USG będzie już czynne... a tak bym chciała sprawdzić czy z naszym bąbelkiem jest wszystko w porządku! Ostatnio mdłości troszkę odpuściły, piersi prawie nie bolą... no i martwię się strasznie! Jeśli dzisiaj mój gin nie zrobi mi USG to jutro idę prywatnie.
Trzymam za Was kciuki i proszę o to samo! Ściskam -
justyna14 wrote:Powodzenia na wizytach, ja do 17.02.14 na usg czekam równie niecierpliwie, na szczęście już w domu na zwolnienie:) Posprzątałam już sobie w kuchni teraz pranie się robi i mogę Was nadrobić
Co do objawów to od wczoraj mam mdłości, wczoraj marzyłam już o rzyganku, ale nic z tego. Dziś w miare ok, cycki bolą, najgorzej w nocy bez stanika, brzuszek swędzi więc smaruje oliwką i zaczęły mi jakoś bardziej włosy wypadać, co mnie martwi, bo nigdy nie miałąm z tym problemu, mam gęste i grube a tu przy przy każdym myciu wyciągam ich troche, poradźcie co z tym można zrobić?
O!i zaczął się brzuszek pokazywać, najbardziej wieczorem, rano znika:)
zależy czy wypadanie faktycznie jest od ciąży czy są inne przyczyny. Bardzo dobry jest Jantar do wcierania (taka wcierka za 10 zł około). Przed ciążą piłam pokrzywe, skrzyp i drożdże z gorącym mlekiem, ale nie wiem czy są jakies przeciwskazania w ciąży do ich picia. jak bys chciała to wyjaśnie dokładniej co i jaki świetna na wypadanie jest kozieradka, ją się zaparza i tez wciera w skóre głowy. średni zapach, ale super skutki
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:zależy czy wypadanie faktycznie jest od ciąży czy są inne przyczyny. Bardzo dobry jest Jantar do wcierania (taka wcierka za 10 zł około). Przed ciążą piłam pokrzywe, skrzyp i drożdże z gorącym mlekiem, ale nie wiem czy są jakies przeciwskazania w ciąży do ich picia. jak bys chciała to wyjaśnie dokładniej co i jak
i świetna na wypadanie jest kozieradka, ją się zaparza i tez wciera w skóre głowy. średni zapach, ale super skutki
Właśnie robie pizze na drożdżach dla męża i już mnie od samego zapachu odrzuca od nich, więc za picie ich podziękuję, a co to ta kozieradka? -
Zaczarowana wrote:
Dziewczyny, mam trochę głupie pytanie: jak idzie się badać glukozę, to jest to badanie co się pije jakąś słodką ciecz i potem się czeka na kolejne pobranie ? Możecie mi opisać jak to wygląda ?
-
A ja odebralam dzis wyniki na taksoplazmoze i tokso lgG-wyniki dodatni(159,0) a tokso lgM-wynik ujemny(0,3) jezeli znalazlam w necie dobra interpretacje to znaczy ze juz przechodzilam toksoplazmoze i mam w sobie przeciwciala i nic mi i dziecku nie grozi:)
justyna14 lubi tę wiadomość