X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zobaczycie na wizytach bedzie wszystko dobrze, bo co ma byc niby zle? :) trzymam kciuki za Was!

JagoodkaK, Dżola lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeinlove ja trzymam za Ciebie, Ty trzymaj za mnie:-)

madeinloove lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, na szczęście mój tata ratował sytuacje i w sumie nie wyszło tak tragicznie ;)

Ja z ciuszków mam kilka uniwersalnych i to są kupione przeze mnie, a reszta od rodziny, to same sukienki i różowe bluzeczki. Dlatego mam nadzieję, że dzidziusiowi się teraz rozwija macica, a nie jąderka, bo inaczej będzie musiał chodzić w różowych rzeczach :P

Co do seksu, to mój mąż nie uznaje robienia sobie dobrze, więc cieszę się, że nie mamy zakazu, bo by mi bidulek padł przez te 13 tygodni :P Zresztą ja też bym padła, bo mimo 7 lat razem, to mnie tak podnieca, że tygodnia bez seksu nie wytrzymam :D

Dziewczyny, właśnie przeczytałam wiadomość na owu, że już łożysko zaczyna produkować progesteron... I zastanawiam się, czy by nie zacząć brać np. 2x0,5 luteiny. Bo 2x1 nie starczy mi do wizyty (ech, jak zobaczyłam tą kropkę na usg, to zapomniałam o wszystkim, nawet o recepcie :/)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 10:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodkaK trzymam kciuki :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• assantea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego moja wizyta jest dopiero za trzy tygodnie... Nie powinno się nas trzymać tak długo w niepewności;-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Witam,dzisiaj wizyta
    Trzymajcie kciuki :):):)

Trzymam mocno. Sama mam dziś I wizytę :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie, siedze jak na szpilkach, nie mam glowy do pracy, chyba stres wszystko ze mnie wyciaga:-(
    Umre za chwile a do 18 tyle czasu jeszcze ;-(

Damy radę :) Ja tez jestem już kłębkiem nerwów :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)

Dżola żebyś zobaczyła serduszko:)

Dżola, JagoodkaK lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty <3

Dżola, JagoodkaK, madeinloove lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta w piątek, tez nie moge sie doczekac :)jakbym mogła, to codziennie bym chodziła, żeby sie upewnić, że wszystko ok.

Jak są objawy źle, a jak nie ma... nie wiem, czy nie gorzej :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja nie mam premium. Cotygodniowe info są trochę okrojone (te dotyczące mam, nie dziecka), tam gdzie wprowadzasz rozmiar dziecka nie ma podanego przedziału centyli, w Twojej wadze nie ma podane ile powinnaś ważyć i w kalendarzu są wyłączone ważne daty. A i galeria zdjęć usg do 50 jest ograniczona.

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, ja do 17.02.14 na usg czekam równie niecierpliwie, na szczęście już w domu na zwolnienie:) Posprzątałam już sobie w kuchni teraz pranie się robi i mogę Was nadrobić:)

Co do objawów to od wczoraj mam mdłości, wczoraj marzyłam już o rzyganku, ale nic z tego. Dziś w miare ok, cycki bolą, najgorzej w nocy bez stanika, brzuszek swędzi więc smaruje oliwką i zaczęły mi jakoś bardziej włosy wypadać, co mnie martwi, bo nigdy nie miałąm z tym problemu, mam gęste i grube a tu przy przy każdym myciu wyciągam ich troche, poradźcie co z tym można zrobić?
    O!i zaczął się brzuszek pokazywać, najbardziej wieczorem, rano znika:)

7w3d 💔
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki. U nas piękne słoneczko, a my dalej musimy siedzieć w domku :(

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    rabarbarka, Pipek83, Paula55, assantea, Migotka22, b-c, AnkaK, Jovi81, Anda , Ewelka, Asia29

Kiedy macie wizyte? ;)

Ja wizytę miałam w zeszły czwartek ale poza tym, że założono mi w koncu kartę ciąży niczego nowego się nie dowiedziałam, ponieważ USG u mojego gina się zepsuło :( Dzisiaj mam kolejną wizytę ale wątpię czy USG będzie już czynne... a tak bym chciała sprawdzić czy z naszym bąbelkiem jest wszystko w porządku! Ostatnio mdłości troszkę odpuściły, piersi prawie nie bolą... no i martwię się strasznie! Jeśli dzisiaj mój gin nie zrobi mi USG to jutro idę prywatnie.

Trzymam za Was kciuki i proszę o to samo! Ściskam

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Powodzenia na wizytach, ja do 17.02.14 na usg czekam równie niecierpliwie, na szczęście już w domu na zwolnienie:) Posprzątałam już sobie w kuchni teraz pranie się robi i mogę Was nadrobić:)

Co do objawów to od wczoraj mam mdłości, wczoraj marzyłam już o rzyganku, ale nic z tego. Dziś w miare ok, cycki bolą, najgorzej w nocy bez stanika, brzuszek swędzi więc smaruje oliwką i zaczęły mi jakoś bardziej włosy wypadać, co mnie martwi, bo nigdy nie miałąm z tym problemu, mam gęste i grube a tu przy przy każdym myciu wyciągam ich troche, poradźcie co z tym można zrobić?
    O!i zaczął się brzuszek pokazywać, najbardziej wieczorem, rano znika:)

zależy czy wypadanie faktycznie jest od ciąży czy są inne przyczyny. Bardzo dobry jest Jantar do wcierania (taka wcierka za 10 zł około). Przed ciążą piłam pokrzywe, skrzyp i drożdże z gorącym mlekiem, ale nie wiem czy są jakies przeciwskazania w ciąży do ich picia. jak bys chciała to wyjaśnie dokładniej co i jak :) i świetna na wypadanie jest kozieradka, ją się zaparza i tez wciera w skóre głowy. średni zapach, ale super skutki :)

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    zależy czy wypadanie faktycznie jest od ciąży czy są inne przyczyny. Bardzo dobry jest Jantar do wcierania (taka wcierka za 10 zł około). Przed ciążą piłam pokrzywe, skrzyp i drożdże z gorącym mlekiem, ale nie wiem czy są jakies przeciwskazania w ciąży do ich picia. jak bys chciała to wyjaśnie dokładniej co i jak :) i świetna na wypadanie jest kozieradka, ją się zaparza i tez wciera w skóre głowy. średni zapach, ale super skutki :)

Właśnie robie pizze na drożdżach dla męża i już mnie od samego zapachu odrzuca od nich, więc za picie ich podziękuję, a co to ta kozieradka?

7w3d 💔
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie, siedze jak na szpilkach, nie mam glowy do pracy, chyba stres wszystko ze mnie wyciaga:-(
    Umre za chwile a do 18 tyle czasu jeszcze ;-(
    Dasz rade:) Trzymamy kciuki:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:

Dziewczyny, mam trochę głupie pytanie: jak idzie się badać glukozę, to jest to badanie co się pije jakąś słodką ciecz i potem się czeka na kolejne pobranie ? Możecie mi opisać jak to wygląda ?
    Nie chce cie wprowadzac w bład ale z ta glukoza to jest chyba najpierw przed spozyciem tego plynu a potem po spozyciu

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebralam dzis wyniki na taksoplazmoze i tokso lgG-wyniki dodatni(159,0) a tokso lgM-wynik ujemny(0,3) jezeli znalazlam w necie dobra interpretacje to znaczy ze juz przechodzilam toksoplazmoze i mam w sobie przeciwciala i nic mi i dziecku nie grozi:)

justyna14 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:)Bedzie dobrze:)

Dżola lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ