X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) nie pisałam bo mąż laptopa zajmował cały weekend, czytałam Was na telefonie na bieżąco.

Byłam dzis na wizycie na NFZ u ginekolog. az sobie przypomniałam, czemu zaczęłam chodzic prywatnie. wchodze i pierwsze co ze straszną miną o co chodzi, tłumacze, że jestem w ciąży i przyszłam na pierwszą wizyte to z taką ironią a z kąd niby pani wie, ze w ciąży jest? mówię, że test pozytywny i beta, podałam wyniki, ale przeprosiłam, ze ustnie, bosprawdzałam wyniki przez Internet, a nie mamy drukarki. to znowu z ironią, że dla niej jak nie ma wyników z laboratorium to jakbym wcale ich nie robiła. pyta o date miesiączki, mówię, że 18 grudzien, więc według miesiączki to 7 tydzien. wzięła mnie na fotel i niemal z oburzeniem że mam byc rozluźniona, musi mnie zbadac, to tylko palec, więc mam sie rozluźnic i juz. no rozluźnic nie spinac powiedziałam przecież! noz cholera, przy takiej babie troche ciężko. ale ok. wzięła mnie na usg, oczywiście nie miała dopochwowego tylko zwykłe, brzuszne. i oczywiście zaczyna znów z wyrzutami, jakby to moja wina była- no 7 tydzien to to na pewno nie jest! 5, to moze byc 5, ale w zyciu nie 7!
    ja przerazona, bo tydzien temu lekarz mówił, że wygląda na 5, więc juz czarne wizje, ze widocznie sie nie rozwija, a ta tylko "ciąża żywa" i wszystko dla niej. pytam jak mam to rozumiec, czy widac zarodek. to z taką oczywistą oczywistością, że no tak, a jak niby? więc pytam jaki duzy. to pokazuje na ekran- taki jak pani widzi. więc pytam o wymiar w mm czy mogła by powiedziec. mówi, że ciężko, no przeciez tak jak na ekranie, no moze 7 mm.
    dała skierowanie na mocz morfologie grupe krwi. pytam, czy mogłabym na toksoplazmoze tez dostac, bo kota mamy w domu, to z oburzeniem- prosze Pani! to jest placówka na nfz! tu jest inaczej! do połowy ciąży pani dostanie.
    zdjęcia oczywiście nie dostałam, wpięła do karty.

wizyta straszna, ale ważne, że widziałam swoje maleństwo. jest tam :) jestem taka szczęśliwa :)

ale jedno mnie zastanawia... wtedy sam pęcherzyk, mówi, ze 5 tydzien, a teraz maleństwo 7mm a nadal niby 5 tydzien. to jak w koncu z tymi ich wyliczeniami??

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno. z mężem chcielismy to uczcic i podczas seksu zaczęło bardzo mnie podbrzusze bolec. martwic sie tym? konieczna abstynencja czy to normaly objaw?

i do dziewczyn co martwią się brakiem objawów- tez mam takie dni że nagle przechodzi wszystko. wczoraj na przykład. zero mdłości, a tak dokuczały kilka dni, biust nic nie boli. no jakbym ciąży nie była. a na usg wszystko ok,więc głowa do gory i cieszcie się dobrym samopoczuciem :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kochane odebrałam betę i niestety spadła i to znacznie. Muszę się pożegnać z wrześniówkami bo już na pewno nie zdążę ( a przynajmniej nie w tegorocznym wrześniu).

Za Was trzymam mocno kciuki:*
    Nie stresujcie się bo to nie pomaga - co ma być to będzie i Wasze stresy tego nie zmienią:/

tak mi przykro :( jak sie czujesz? mocno t przezywasz? tule bardzo i mam nadzieję ze szybko doczekasz sie swojego ukochaneg malenstwa. kiedy tylko bedziesz chciała pogadac to zaglądaj tu smiało

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wstrzymajcie się lepiej ze współżyciem.
    Powiem szczerze, że to wszystko zależy od ginekologa, jak dawała mi skierowanie na betę to od razu dała też na toksoplazmoze, a jak przyszłam z wynikiem bety to od razu skierowania na badanie moczu i krwi (morfologia, cukier i inne).

• Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Patu wstrzymajcie się lepiej ze współżyciem.
    Powiem szczerze, że to wszystko zależy od ginekologa, jak dawała mi skierowanie na betę to od razu dała też na toksoplazmoze, a jak przyszłam z wynikiem bety to od razu skierowania na badanie moczu i krwi (morfologia, cukier i inne).

tylko jak mężowi to wytłumaczyc... ech... moze zrozumie jakos wreszcie

mi cukru nie dała wogóle. a na wizyte kazała za miesiąc przyjść. nie mam zamiaru do niej isc z powrotem, jestem zarejestrowana do lepszego gina na NFZ, do tej poszłam, bo jako jedyna w całym mieście mogła mnie przyjąć w tym tygodniu, a zależało mi na usg i skierowaniu. i będę chodzic na zmiane do 2- prywatnego i na NFZ. tyle, ze ten prywatny chce mnie widziec co 2 tygodnie i tylko na tyle mi daje recepte na luteine. wolałabym chdzic raz w miesiącu ze względów finansowych, a i tak by wychodziło co 2 tyg boraz na NFZ raz prywatnie, no ale trudno, przynajmniej będę spokojniejsza ze ok wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 18:30

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja straciłam pierwsze maleństwo 15 września,a 30listopada był cyklem szczęśliwym,zaszlam drugi raz w 2 cyklu
    Kochana myśl pozytywnie!!! Czy krwawilas ze skrzepami i towarzyszył ci silny bol brzucha? Ja gdy poronilam to był 11 tydz i przez 3 dni plamilam i nie miałam większego bólu! A potem juz wiedziałam ze straciłam maleństwo bo skrzepy które ze mnie wychodziły nie dały mi złudzeń, a bol brzucha był tak duży ze do szpitala mój ukochany wprowadził mnie na wózku bo nie mogłam ujść. Oczyscilam sie sama, nie dostałam żadnych leków, po 3 dniach nie krwawilam wcale a miesiączke dostałam juz po 29 dniach od poronienia. Seks zaczęliśmy uprawiać z zabezpieczeniem po dwóch tygodniach a bez po pierwszej @. Udało sie po czterech cyklach, z tym ze każdy był inny, jeden trwał nawet 60 dni wiec nie wiem czy w ogóle wystąpiła owulka. Tak czy inaczej u ciebie sa jeszcze nadzieje, krwawienie nie koniecznie oznacza poronienie! Głowa do góry i trzymam kciuki &&

201703012752.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki Patu ale na wredote trafilas...A masz amiar przez cala ciaze do niej chodzic?
    A jesli chodzi o to wspolzycie do dba ma racje zebyscie sie wstrzymali bynajmniej do nastepnej wizyty

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    tylko jak mężowi to wytłumaczyc... ech... moze zrozumie jakos wreszcie

Normalnie - największe zagrożenie poronieniem jest do 12 tygodnia. I tyle ma celibat, proste ;]

Mój w ogóle mówi "no musisz leżeć, ale co z seksem? Przecież może być na leżąco" cwaniak jeden ;] Na szczęście sobie żartuje i jak będzie trzeba to się 5 lat wstrzyma. Oby mi tylko wanny łokciami nie rozbił 8-)

Dżola lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu widzę, że ten prywatnie też jest dobry, każe co 2 tyg przychodzić żeby na kasę naciągnąć... w moim mieście pełno takich :/
    ja latam na nfz do mojej co chwilę ;) ostatnio bywałam u niej przynajmniej raz w tygodniu :D no, ale już jest dobrze i już tak nie latam ;) i duphaston dała mi 3 paczki na recepcie, tylko chodzę do apteki i je powoli wykupuję :)

• Anda Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu mam podobne doświadczenia z gin na nfz, najpierw nastraszyła mnie ze za wcześnie i ciązy nie widzi, a co będzie to będzie... No nie to chciałam usłyszec po jednym poronieniu i 6 cyklach starań. Na drugiej wizycie zobaczyła pęcherzyk, ale nie widziała dzidzi więc powiedziała, ze żadnych badań mi nie zleci dopóki nie zobaczy zarodka i mam przyjść za 3 tyg. W tym samym czasie prywatny gin, dal mi luteinę, zwolnienie, zobaczył juz dzidzię (lepsze usg) i kazał na siebie uważać. Nie wiem co z tymi babami ale ja ogólnie wole chodzić do lekarzy niż pań doktor. No ale jak poszłam na badania - to za 3: HIV, ANty HCVB i WR zapłaciłam 85 zl. Więc dylemat czy chodzić tylko do tego prywatnego, czy jednak próbować do kogos innego na nfz. I w ogole od piątku mam luteine dopochwową i brązowe plamienia - nie wiem czy to ma związek za sobą. Wystraszyłam się tych plamień, chociaż dziś już są tylko bardzo lekkie.

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Normalnie - największe zagrożenie poronieniem jest do 12 tygodnia. I tyle ma celibat, proste ;]

Mój w ogóle mówi "no musisz leżeć, ale co z seksem? Przecież może być na leżąco" cwaniak jeden ;] Na szczęście sobie żartuje i jak będzie trzeba to się 5 lat wstrzyma. Oby mi tylko wanny łokciami nie rozbił 8-)
    My zakzau nie mamy ale przed wizyta rozmawialismy na ten temat i oboje stwierdzilismy ze jak trzeba bedzie sie powstrzymac to trudno mamy cale zycie zeby sie soba cieszyc a dziecko w tym momencie jest najwazniejsze

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża i połóg na szczęście nie trwa latami, najczęściej w 2 trymestrze wraca możliwość.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu współczuje ci takiej wizyty! Aż nie chce sie wierzyć. Ta kobieta ewidentnie czerpała satysfakcję ze straszenia cie, wiec jej sugestia o 5 a nie 7 tyg wcale bym sie nie przejmowala. Chciała ci tylko dać do zrozumienia ze to ona ustala a nie ty! Nie przejmuj sie bo na pewno wszystko jest dobrze ;)

201703012752.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jest ciężko. Szukam przyczyny, ale tyle się działo że sama nie wiem co... nam gin powiedziała że spokojnie możemy się kochać. W sobotę było przytulanie a w niedzielę trafiłam na IP. Teraz chyba bym wytłumaczyła mężowi że mamy celibat i już - albo dzidzi albo seks. Pewnie to nie była bezpośrednia przyczyna poronienia ale teraz do tego nie dojdę.

Boli mnie ogólnie brzuch. Moja gin (dzwoniłam do niej) powiedziała że muszę czekać aż się oczyszczę no i na @. Raczej poczekam na ten okres. Nie będę szalała :)

Trzymajcie się dziewczyny i nie dajcie się! Ja chyba za szybko się poddałam, ale może tak właśnie miało być :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić :) Dzisiejszy łup :D Kolorystycznie uniwersalny...ten zielony ma kokardki na rączkach - więc dziewczęcy, a jak się je odpruje to typowo chłopięcy :)

2hhehj8.jpg

Ewelcia, Quatriona, Nelus, AnkaK, justysia90, kark, aleksa.wawa, mycha89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! Wrocilam z pracy padnieta. Stres juz zaczyna sie pojawiac, bo jutro wizyta.... jak ja wytrzymam do 18.10?????? Caly dzien pracy i pozniej wizyta, pierwsza, stresujaca, samotna.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Muszę się Wam pochwalić :) Dzisiejszy łup :D Kolorystycznie uniwersalny...ten zielony ma kokardki na rączkach - więc dziewczęcy, a jak się je odpruje to typowo chłopięcy :)

2hhehj8.jpg
    Verynice fantastyczne wdzianka :-)

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

2hhehj8.jpg
    Piękne!! ;)

verynice lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie kochane! Wrocilam z pracy padnieta. Stres juz zaczyna sie pojawiac, bo jutro wizyta.... jak ja wytrzymam do 18.10?????? Caly dzien pracy i pozniej wizyta, pierwsza, stresujaca, samotna.
    dasz rade:) no i oczywiscie jak bedziesz juz w domu to czekamy na relacje z wizyty;)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede prala prasowala i ukladala do szafy ciuszki dla Dzidzi...:)narazie mam 3kartony ale do rozwiazania kolekcja pewnie sie powiekszy:)

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ