X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie u niej byłam jeden raz i nigdy więcej. I też nie lubię kobiet ginekologów. Faceci są zazwyczaj delikatniejsi. Jestem do polecanego gina faceta zarejestrowana tylko kolejki do niego a tu na czasie mi zależało. Ale raz w miesiącu się do niego dostanę. A ten prywatny jest najlepszym ginem w mieście. I endokrynologiem. Chodzę od lat do niego i nigdy nie naciagal na wizyty. Może tylko z początku chce częściej żeby się upewnić czy ok. Tak czy inaczej świetny specjalista który czasem dmucha na zimne. Wolę wydać trochę więcej ale mieć pewnośc dobrej opieki.

A męża jakoś ciężko przekonać że to może zaszkodzić. Uważa że przesadzam. No cóż jakoś będzie musiał to przeżyć.

A ciuszki super :) już też najchętniej bym zbierała kolekcje ale jeszcze się boję. Chce wytrzymać do 2 trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 20:20

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    rabarbarka, Pipek83, Paula55, assantea, Migotka22, b-c, AnkaK, Jovi81, Anda , Ewelka, Asia29

Kiedy macie wizyte? ;)

Ja mam jutro o 17...na razie denerwuję się trochę, ale jutro pewnie będe już bardzo

Jeśli chodzi o ubranka to ja juz mocno zaszalałam na wyprzedażach, staram się nie myśleć o głupich przesądach, potem jakby przyszlo mi naraz wszystko kupić to mocno nadszarpnęłabym budżet domowy :)

verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipek83 wrote:
    Ja mam jutro o 17...na razie denerwuję się trochę, ale jutro pewnie będe już bardzo

Jeśli chodzi o ubranka to ja juz mocno zaszalałam na wyprzedażach, staram się nie myśleć o głupich przesądach, potem jakby przyszlo mi naraz wszystko kupić to mocno nadszarpnęłabym budżet domowy :)

Ja w przesady żadne nie wierzę ale byłoby mi dużo ciężej jakby coś się stało dziecku a ja miała w domu ubranka czy inne rzeczy dla malenstwa przypominajace o nim. Dlatego wolę poczekać aż minie największe ryzyko

jovi81, Anda lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży nie mam krwawienia,to była odpowiedź dla Eweliny :), ta ciąża rozwija się na razie prawidłowo, nie mam boli brzucha
    Nelus wrote:
    Kochana myśl pozytywnie!!! Czy krwawilas ze skrzepami i towarzyszył ci silny bol brzucha? Ja gdy poronilam to był 11 tydz i przez 3 dni plamilam i nie miałam większego bólu! A potem juz wiedziałam ze straciłam maleństwo bo skrzepy które ze mnie wychodziły nie dały mi złudzeń, a bol brzucha był tak duży ze do szpitala mój ukochany wprowadził mnie na wózku bo nie mogłam ujść. Oczyscilam sie sama, nie dostałam żadnych leków, po 3 dniach nie krwawilam wcale a miesiączke dostałam juz po 29 dniach od poronienia. Seks zaczęliśmy uprawiać z zabezpieczeniem po dwóch tygodniach a bez po pierwszej @. Udało sie po czterech cyklach, z tym ze każdy był inny, jeden trwał nawet 60 dni wiec nie wiem czy w ogóle wystąpiła owulka. Tak czy inaczej u ciebie sa jeszcze nadzieje, krwawienie nie koniecznie oznacza poronienie! Głowa do góry i trzymam kciuki &&

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ja w przesady żadne nie wierzę ale byłoby mi dużo ciężej jakby coś się stało dziecku a ja miała w domu ubranka czy inne rzeczy dla malenstwa przypominajace o nim. Dlatego wolę poczekać aż minie największe ryzyko

Wiem wiem, rozumiem :), mam nadzieję że nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi opacznie :)

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ale macie tempo pisania!
    ja dzisiaj miałam wizytę, Dzidziuś rośnie, ma już 2,64cm (czyli 26mm i pół), serduszko biło jak dzwon :)) widać już kształty, główkę, rączki.. i pomachało do mnie :)) lekarz mówi "widzi pani jak macha rączką?" :))) cud naprawdę, aż się mordka cieszy :) następna wizyta za 3 tyg i usg genetyczne. Z objawów to mdłości (wróciły po 3 dniach spokoju) i ból piersi - wg lekarza bardzo dobre objawy - choć dla nas niekoniecznie przyjemne ;)
    życzę wszystkim oczekującym na wizytę takich miłych "widoków" na usg :)

justyna14, kark, jovi81, Ewelcia, Ewelcia, AnkaK, aleksa.wawa, Pipek83 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, przykro mi :(

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze :)

Nam doktor dziś powiedział, że skoro nie ma żadnych plamień, to współżyć można, ale bez szaleństw - niezbyt głęboko i jak to ujął ja mam być zimną kobietą ;) Pytałam Męża co on na to, to stwierdził że woli poczekać aż już będzie 100% bezpiecznie. Z jednej strony cieszę się, że ma takie podejście, z drugiej chciałabym już, tym bardziej, że czeka nas rozłąka :P ale co racja to racja, maleństwo ważniejsze.

Dziewczyny, mam trochę głupie pytanie: jak idzie się badać glukozę, to jest to badanie co się pije jakąś słodką ciecz i potem się czeka na kolejne pobranie ? Możecie mi opisać jak to wygląda ?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocki.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Ewelcia, przykro mi :(

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze :)

Nam doktor dziś powiedział, że skoro nie ma żadnych plamień, to współżyć można, ale bez szaleństw - niezbyt głęboko i jak to ujął ja mam być zimną kobietą ;) Pytałam Męża co on na to, to stwierdził że woli poczekać aż już będzie 100% bezpiecznie. Z jednej strony cieszę się, że ma takie podejście, z drugiej chciałabym już, tym bardziej, że czeka nas rozłąka :P ale co racja to racja, maleństwo ważniejsze.

Dziewczyny, mam trochę głupie pytanie: jak idzie się badać glukozę, to jest to badanie co się pije jakąś słodką ciecz i potem się czeka na kolejne pobranie ? Możecie mi opisać jak to wygląda ?
    to badanie o którym piszesz to krzywa cukrowa. glukozę bada się pobierając krew na czczo i tyle ;)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    cześć dziewczyny, ale macie tempo pisania!
    ja dzisiaj miałam wizytę, Dzidziuś rośnie, ma już 2,64cm (czyli 26mm i pół), serduszko biło jak dzwon :)) widać już kształty, główkę, rączki.. i pomachało do mnie :)) lekarz mówi "widzi pani jak macha rączką?" :))) cud naprawdę, aż się mordka cieszy :) następna wizyta za 3 tyg i usg genetyczne. Z objawów to mdłości (wróciły po 3 dniach spokoju) i ból piersi - wg lekarza bardzo dobre objawy - choć dla nas niekoniecznie przyjemne ;)
    życzę wszystkim oczekującym na wizytę takich miłych "widoków" na usg :)
    To mnie trochę załamałaś-miałam nadzieję że jak już mdłości przeszły to na zawsze..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym tygodniu:) już 7 za nami:)

akuszerka89, zoi lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam w kolejnym tygodniu:) już 7 za nami:)

A za mną 8:D

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, licytujemy ;)? Za mną 9 :D

Ewelcia, będzie dobrze, nie wrzesień, to listopad i też będzie super :) Zobaczysz, jeszcze będziesz dzidziusia za niedługo tulić :*

Patu, masakra, ja raz byłam u gina na NFZ i powiedziałam sobie nigdy więcej... :/

Paskudne słodkie coś pije się później, w drugim trymestrze, teraz tylko tak jak stardust powiedziała krew pobierają na czczo :)

My powiedzieliśmy rodzince :)
    Teściowa się popłakała ze szczęścia, jak przypuszczałam.
    Mama miała minę jakbyśmy jej w brzuch pięścią przywalili i zaczęła marudzić, ale cóż, tego też się spodziewałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 09:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... Mój abonament premium wygasa za 1 dzień... :/
    Jak wygląda nie-premium, ktoś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 09:51

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witaj.Piszesz o zastrzykach.Jakie bierzesz?Ja biore codziennie clexane,az do końca ciąży.Już nieraz mam dosyc,bo pieka jak diabli,ale jak pomysle o kruszynce to mi przechodzi.
    Clexane 0,6

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Kark cudowna rodzinka ;)
    co do kupowania ciuszków- w poprzedniej ciąży kupiłam przed porodem, po porodzie tyle ich od rodziny dostałam, że żałowałam, że tyle kupiłam. Ciuszki po urodzeniu zawsze się od kogoś dostaje, sama dużo rozdałam (część zostawiłam wiadomo), także ja nie zamierzam szaleć z ich kupnem, tym bardziej, że te co najpiękniejsze synek był ubrany może z 2 razy, bo tak szybko rósł :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj siedzę i przeglądam sklepy internetowe z ciuszkami:)
    Normalnie już bym mogła kupować...aj:)

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,dzisiaj wizyta
    Trzymajcie kciuki :):):)

kark, Quatriona, jovi81, justyna14, Ewelcia, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, siedze jak na szpilkach, nie mam glowy do pracy, chyba stres wszystko ze mnie wyciaga:-(
    Umre za chwile a do 18 tyle czasu jeszcze ;-(

kark, jovi81, justyna14 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hehe, licytujemy ;)? Za mną 9 :D

ja w polowie 10 ;)

witajcie z rana :) ja dzis odziwo z mniejszym bolem glowy :) nie wiem czy juz sie cieszyc hehe

Quatriona lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ