X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości nie mam ale za każdym razem jak coś zjem, to brzuch jak balon,ciężko mi i ciągle mi się odbija,boję się cokolwiek zjeść :/

inessa lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Oj senność i zmęczenie to także i moja zmora...za to w nocy się często budzę i nie mogę dalej zasnąć... no a teraz mąż mi wyjechał na tydzień i mam już jedną w 100% nieprzespaną noc za sobą...dziś kolejna...a gdzie tu do piątku :(

mój wyjechał w piątek a wraca dopiero 15 lutego, i sama samiuteńka zostałam. Normalnie pęknie mi dzisiaj brzuch jeśli się nie załatwie :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem z tymi brzuchami ja też sie tak czuje :)
    A mój maż jest ale pracuje od rana do późnego popołudnia a jutro tesciowie wyjeżdząją do innego miasta bo tesc idzie w srode do szpitala bedzie miał operacje ma guza na płucach. Tesciowa pomagała nam bardzo jak ja teraz leże nie wiem co to bedzie teraz wiecie jak faceci, bede musiała obiady robić a to bedzie cieżko bo bardzo reaguje na zapachy no i jak dłużej stoje czy coś porobie chociaż lekkiego to mam jakiś taki cieżki brzuch. Zobaczymy co powie lekarz w czwartek.

• b-c Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma zaraz rozmowę kwalifikacyjną w sprawie nowej pracy. Strasznie się denerwuję. Oboje chcemy wrócić do rodzinnego miasta, szczególnie teraz gdy kolejny człowiek w drodze. Jak znajdzie pracę, to ja bez problemu dokończę staż w innym mieście.

Właśnie podejrzałam wyniki w necie: toxo mam dalej ujemna. Leki tarczycowe też sobie ładnie zwiększyłam, bo fT4 przy samej górnej granicy. TSH jeszcze nie ma, ale ono jest najmniej ważne.

Nie chcę zapeszyć, ale coś w tej ciąży przestałam się wszędzie spóźniać. Chyba dziecko będzie punktualne po tatusiu :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie kochane z rana <3 produkcja wre pełną parą :) i jak tu za Wami nadążyć ? :) jak mi mąż skonfiskował laptopa na CAŁY WEEkEND!

Powoli oswajam się dopiero z myślą o ciąży - wiem że to dziwne ale ona dla mnie zaczęła się dopiero od ostatniej wizyty. Zaczynają się dziwne sny, zachcianki smakowe, zwracanie uwagi na ciuszki ale nadal wszystko z wielką rezerwą... Choć to piękne poczuć się mamuśką :) nawet z większą chęcią przychodzi mi ładowanie w siebie zastrzyków bi motywacja jest silniejsza. Zastanawia mnie tylko dlaczego tak szybko gin znowu chce mnie widzieć ? - 13.02. następna wizyta. Tyle o mnie bo się rozpisałam...

Witaj.Piszesz o zastrzykach.Jakie bierzesz?Ja biore codziennie clexane,az do końca ciąży.Już nieraz mam dosyc,bo pieka jak diabli,ale jak pomysle o kruszynce to mi przechodzi.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co bierzecie te zastrzyki?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi te zastrzyki sie bierze aby ciaze utrzymać aby nie robiły sie skrzepy zwłaszcza tak jest przy zespole antyfosfolipidowym.
    Ja biore Acard niestety nie moge Clexane bo bardzo źle sie po nim czułam ale mam nadzieje,ze Acard mi pomoze tym razem.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha rozumiem, jejku ile czasami trzeba się ostarać żeby utrzymać maleństwo

inessa lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    jejciu wczoraj miałam taką chcicę na ogórki kiszone że szok i wszamałam prawie cały słoik :D dziś znów bym zjadła, ale wytrzymam i nie ruszę :D
    Ja mam wizytę dopiero 13 lutego i wtedy będę miała chyba 1 usg, ciekawe jak mój skarb będzie wyglądał.
    W środę natomiast idę na badania z krwi i mocz.
    ja dziś zrobiłam ogórkową - tak za mną chodziła :-)

inessa, justyna14 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed chwila zjadłam 3 ogórki kiszone i zagryzłam 4 mandarynkami. Niestety dalej byłam głodna, wiec zjadłam parę ciastek.

inessa, justyna14, Kinkin lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś śledzie wcinałam, a potem serek monte:) cóż:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam dziś szefowi o ciąży, musiałam bo zwolnienie mam od dziś na 3 tygodnie na razie ale nie planuje wracać:) odpoczne w końcu i może Was nadrobie:) ja czekam na usg do 17.02 oby te 2 tygodnie szybko zleciały

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    rabarbarka, Pipek83, Paula55, assantea, Migotka22, b-c, AnkaK, Jovi81, Anda , Ewelka, Asia29

Kiedy macie wizyte? ;)
    natsepna ma 26lutego dopiero:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 i Vwynice z sennoscia moge sie do was doloaczyc, no i pojawily sie piwersze mdlosci.Jak robilam obiad to tak mnie zemdlilo ze prawie padlam przy tej kuchence i reszte maz dokonczyl a sie polozylam.
    A jak tam wasza waga?Przytylyscie cos?

uanndqk36vjen8uu.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka czytam sobie was dzisiaj choć ledwo zyje! łeb jak sklep!!! mam nadzieje ze przejdzie w koncu bo czuje sie jak warzywko! :( dzis doszedł jeszcze metaliczny posmak i wech bleee...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odebrałam betę i niestety spadła i to znacznie. Muszę się pożegnać z wrześniówkami bo już na pewno nie zdążę ( a przynajmniej nie w tegorocznym wrześniu).

Za Was trzymam mocno kciuki:*
    Nie stresujcie się bo to nie pomaga - co ma być to będzie i Wasze stresy tego nie zmienią:/

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak to miło przeczytać że u każdej z was wszystko w porządku. Zazdroszczę Wam że macie taki łatwy dostęp do lekarzy. Ja jestem obecnie w Szwecji a dokładniej w Sztokholmie. O ciąży dowiedziałam się 16 stycznia a dopiero 11 lutego idę na pierwszą wizytę do ginekologa. Tutaj niema pośpiechu a ja się tak nie mogę doczekać. Poza tym idę do polskiej ginekolog której w ogóle nie znam a z którą tylko rozmawiałam przez telefon. Czekam na tego 11 jak na zbawienie.

thiki0a.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kochane odebrałam betę i niestety spadła i to znacznie. Muszę się pożegnać z wrześniówkami bo już na pewno nie zdążę ( a przynajmniej nie w tegorocznym wrześniu).

Za Was trzymam mocno kciuki:*
    Nie stresujcie się bo to nie pomaga - co ma być to będzie i Wasze stresy tego nie zmienią:/
    Kurcze Ewelcia spokojnie moze to jeszcze nie jest koniec??

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Cześć dziewczyny :) Jak to miło przeczytać że u każdej z was wszystko w porządku. Zazdroszczę Wam że macie taki łatwy dostęp do lekarzy. Ja jestem obecnie w Szwecji a dokładniej w Sztokholmie. O ciąży dowiedziałam się 16 stycznia a dopiero 11 lutego idę na pierwszą wizytę do ginekologa. Tutaj niema pośpiechu a ja się tak nie mogę doczekać. Poza tym idę do polskiej ginekolog której w ogóle nie znam a z którą tylko rozmawiałam przez telefon. Czekam na tego 11 jak na zbawienie.
    Wierze ja tak samo czekalam na 1. wizyte az na koncu wbilam sie poza kolejka:) wiec spokojnie oddychaj sie nie stresuj i bedzie dobrze:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia kochana doczekasz się maleństwa, może ta fasolinka miała wady genetyczne :*
    Ja to wczoraj sobie pojadłam... aż wstyd ;) po rosole poszliśmy z synkiem do mcdonalda zjadłam tam małe frytki i kanapkę z kurczakiem, z powrotem kupiliśmy w sklepie lody truskawkowe, a wieczorkiem mąż zrobił pizzę :D także wczoraj to miałam meeega apetyt :D
    ja się nie przejmuję jak nie mam objawów, ja się cieszę jak mogę coś zrobić, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, wszystko mogłam zrobić, a teraz masakra :/ całodniowe mdłości wykańczają :/

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ