X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wspolczuje ci, szczerze ja bym dlugo nie wytzymala jakby ktos mialby mi mowic co i jak ma robicjuz nawet moja mama odpuscila bo kiedys bylo miedzy nami naprawde paskudnie ale pokazalam jej ze mam swoje zycie i sama wiem jak nim kierowac, moze porozmawiajacie na spokojnie bez nerwow wytlumacz ze takie traktowanie cie meczy czujesz sie zle porozmawiaj tez z mezem napewno juz probowalas ale jeszcze raz nie zaszkodzi wywal mu wszytsko co cie boli rani ze zle sie czujesz jako marionetka

Zaczarowana lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja straciłam pierwsze maleństwo 15 września,a 30listopada był cyklem szczęśliwym,zaszlam drugi raz w 2 cyklu
    Ewelcia wrote:
    Sama nie wiem co robić. Moja gin przyjmuje w piątek więc i tak będę musiała czekać. Krwawienie nie ustępuje, wymieszało się teraz ze śluzem.

Lekarka faktycznie była strasznie niemiła. Siedzę i ryczę ale chyba muszę się zebrać i pogodzić. Zobaczymy co z betą.

Pytanie do dziewczyn które straciły swoje maleństwa samoistnie - zaczęłyście starania od razu przed pierwszą @ czyn czekałyście? Może i jeszcze jest dla nas nadzieja, ale nie chce się rozczarować więc zaczynam już myśleć co dalej :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie :) Jestem już po wizycie. To że lepiej się czuje to dobrze, tylko się cieszyć. Z dzidziusiem wszystko ok, w ciągu tygodnia z 7,5mm urósł do 13,5 mm i serduszko ładnie bije także bardzo się cieszymy. Mam już nawet oficjalnie założoną kartę ciąży:D Nadal mam leżeć, chodzić mogę trochę ale wolno, nic nie nosić i nie kochać się. Czyli celibatu ciąg dalszy:/ Także dziewczynom którym nagle zanikły wszystkie objawy i czują się świetnie powiem - nie martwcie się, na pewno wszystko jest ok:)

I z przykrością zauważyłam że jedna z nas zlikwidowała konto, ale jeszcze nie udało mi się ustalić która. Mam nadzieję, że ta likwidacja konta to tylko po to, żeby nie stresować się pisaniną na forum a z ciążą wszystko jest ok.

Jovi, ja mam wizyty u gina co tydzień, nawet częściej, ale jak za tydzień będzie wszystko dobrze to będę mogła już rzadziej chodzić na wizyty.

A co do tesciowych to olejcie je, przecież wyszłyście za swoich mężów a nie za teściowe. Same odpowiadacie za to co będziecie robić i nie dajcie sobie wejść na głowę. Ja od razu po ślubie postawiłam sprawę jasno, że teraz mąż należy do mnie i będzie robił wszystko tak żeby nam było dobrze a nie teściowej. Bo teraz my dla siebie (i teraz naszego dziecka) mamy być najważniejsi a nie osoby trzecie. Dziewczyny, asertywność to podstawa!!!

kark, jovi81, Ewelcia, aleksa.wawa, Zaczarowana lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    akuszerka89 to fajnie, że dobre wieści przynosisz :)
    z teściową to trzeba być bardzo asertywnym, mi teściowa nic nie gada, boi się mnie ;)

kark, akuszerka89, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim życzę. U nas dzisiaj pięknie wiosennie. Gratuluje udanych wizyt. Ja muszę czekać do 25.02 ale chyba wcześniej pójdę prywatnie.

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, ja mam taką, ale... Mamę :/
    Nie raz, kiedy się mega wtrąca, mówimy jej, że to nasze życie i zrobimy jak uważamy, to mówi, że jesteśmy wyrodnymi rodzicami, że w ogóle nie powinniśmy mieć dzieci i, że ona wychowała 4 dzieci i wie lepiej... :/
    Także, ja akurat reakcji teściów się nie boję, teściowa się pewnie popłacze ze szczęścia, gorzej z rodzicami...

Super, że wam dzieciaczki rosną, ech, też bym już chciała zobaczyć maleństwo, a tu jeszcze 2 tygodnie :(

Też zauważyłam, że ktoś usunął konto, mam nadzieje, że nic złego się nie stało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Zanim was nadrobie to musze sie pożalić :( Mam złe przeczucia... Dziś czuje sie jak nie w ciązy :/ Polowe nocy sie tłukłam nie wiedząc czemu, a i od rana czuje sie jakoś tak bardzo dobrze. Wiem ze moze to głupota bo jak mam mdlosci, bole itp to narzekam ze jest mi zle, ale jak dzis wstalam i doslownie nic mi nie jest to juz sie martwie ze cosik tam zle sie dzieje :( USG mam dopiero 10 lutego ale chyba nie wytrzymam i polece wczesniej :/ Czy czeste robienie USG (tak raz na 1 tydz.) moze zaszkodzić dzidzi?

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to konto to :"staraczka" coś chyba zgasło przez przypadek bo jeszcze chwilę temu pisała na forum więc mam nadzieję że to tylko jakiś techniczny feler :(

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Zanim was nadrobie to musze sie pożalić :( Mam złe przeczucia... Dziś czuje sie jak nie w ciązy :/ Polowe nocy sie tłukłam nie wiedząc czemu, a i od rana czuje sie jakoś tak bardzo dobrze. Wiem ze moze to głupota bo jak mam mdlosci, bole itp to narzekam ze jest mi zle, ale jak dzis wstalam i doslownie nic mi nie jest to juz sie martwie ze cosik tam zle sie dzieje :( USG mam dopiero 10 lutego ale chyba nie wytrzymam i polece wczesniej :/ Czy czeste robienie USG (tak raz na 1 tydz.) moze zaszkodzić dzidzi?

Panikara:P
    Tylko się cieszyć, że dobrze się czujesz:) Na pewno wszystko jest dobrze, a objawy raz są a raz ich nie ma:)

relganlikx65a1ud.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Witajcie Dziewczynki, ja tu tylko na chwileczkę, na prośbę Staraczki, prosiła Jovi aby CI przekazać że usunęła swoje konto i mam Ci podać Jej numer telefonu, ale nie wiem czy pisac tak na forum....
    wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek i tam na priv do mnie napisz ok ?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok

• Kinkin Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o teściowych, to zaczynam doceniać swoją! Mama mojego chłopaka jest cudowna. Jak sie dowiedziała o ciąży, to nas wyściskała, zapytała czy ja chciałabym zlegalizować związek (mojego chlopaka pytała wczesniej), jak powiedziałam, że na razie skupiamy się na ciąży, to stwierdziła, że bardzo dobrze. Zawsze pyta jak tam, naprawde, do tańca i do różańca :)
    Za to na lekarza trafiłam kiepskiego... Jak poprosiłam zwolnienie, to zapytała, czy wypisujemy na ciążę czy na coś innego, bo ciąża jest tak mała, że wszystko sie może wydarzyć i żebym jeszcze tego nie rozpowiadała. Stwierdzenie "nie wiadomo czy to ciąża czy nie, dopóki nie słychać serca, to nie wiadomo", mając wynik bety przed sobą i po badaniu usg, gdzie widoczny był pęcherzyk...
    Dzień był przepłakany.

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Witam moje drogie :) Jestem już po wizycie. To że lepiej się czuje to dobrze, tylko się cieszyć. Z dzidziusiem wszystko ok, w ciągu tygodnia z 7,5mm urósł do 13,5 mm i serduszko ładnie bije także bardzo się cieszymy. Mam już nawet oficjalnie założoną kartę ciąży:D Nadal mam leżeć, chodzić mogę trochę ale wolno, nic nie nosić i nie kochać się. Czyli celibatu ciąg dalszy:/ Także dziewczynom którym nagle zanikły wszystkie objawy i czują się świetnie powiem - nie martwcie się, na pewno wszystko jest ok:)

I z przykrością zauważyłam że jedna z nas zlikwidowała konto, ale jeszcze nie udało mi się ustalić która. Mam nadzieję, że ta likwidacja konta to tylko po to, żeby nie stresować się pisaniną na forum a z ciążą wszystko jest ok.

Jovi, ja mam wizyty u gina co tydzień, nawet częściej, ale jak za tydzień będzie wszystko dobrze to będę mogła już rzadziej chodzić na wizyty.

A co do tesciowych to olejcie je, przecież wyszłyście za swoich mężów a nie za teściowe. Same odpowiadacie za to co będziecie robić i nie dajcie sobie wejść na głowę. Ja od razu po ślubie postawiłam sprawę jasno, że teraz mąż należy do mnie i będzie robił wszystko tak żeby nam było dobrze a nie teściowej. Bo teraz my dla siebie (i teraz naszego dziecka) mamy być najważniejsi a nie osoby trzecie. Dziewczyny, asertywność to podstawa!!!
    Kocham Cię za tą informację dotyczącą objawów :D mnie mdłości właściwie przeszły, odruch wymioty na zapach lodówki tylko został :P Ale w zamian mam mega ból głowy. Mam tylko nadzieję, że to z powodu zmiany pogody, bo wczoraj zima a dziś wiosna u nas. Chociaż i tak wolę ból głowy niż mdłości

akuszerka89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Ewelcia trzymam kciuki za was i wierze ze bedzie dobrze <3
    Ja wybralam sie dzis do Ginki pierwszy raz bez terminu a tu bach ma wolne caly tydzin :/
    Czekam dalej.
    Milego dnia

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Pytanie do dziewczyn które straciły swoje maleństwa samoistnie - zaczęłyście starania od razu przed pierwszą @ czyn czekałyście? Może i jeszcze jest dla nas nadzieja, ale nie chce się rozczarować więc zaczynam już myśleć co dalej :)

Ja po 10 dniach, gdy wszystko się zagoiło dostałam zielone światło. Udało się jednak dopiero po pierwszej @. Ale była zbyt duża presja i chyba przez to wcześniej nie wyszło.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Witajcie:-)
    Ewelcia trzymam kciuki za was i wierze ze bedzie dobrze <3
    Ja wybralam sie dzis do Ginki pierwszy raz bez terminu a tu bach ma wolne caly tydzin :/
    Czekam dalej.
    Milego dnia

lo matko no jak to wolne? :/ Tak z zaskoczenia, nie pisalo nigdzie wczesniej? Nie bylo nikogo, na zastepstwo? Bedziesz czekac tydzien , czy smigasz gdziesz wczesniej?

Ewelcia moze idz gdziesz wczesniej, do lekarza, bo do piatku to daleko.

Kobiety macie stare daty wizyt :P tabela przestarzala cosik, uzpelniac sie nommm .

Tak w ogole to dzien dobry ;) i spadam chate ogarnac i na obiada :P a w srode na usg w koncu. W zyciu bym, do marca z wizyta nie wytrzymala, to trzeba prywatnie smiagac :P:/

• nescafe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto sie usunal z forum?? Ojej czemu?? :( Mam nadzieje, ze to jakas pomylka i nic nie stalo .

• nescafe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa juz doczytalam staraczka sie zlikwidowala ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Moglam to przeczytać wczesniej :) A ja juz od rana fiksuje ze dobrze sie czuje :)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka, Pipek83, Paula55, assantea, Migotka22, b-c, AnkaK, Jovi81, Anda , Ewelka, Asia29

Kiedy macie wizyte? ;)

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ