X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie kochane z rana <3 produkcja wre pełną parą :) i jak tu za Wami nadążyć ? :) jak mi mąż skonfiskował laptopa na CAŁY WEEkEND!

Powoli oswajam się dopiero z myślą o ciąży - wiem że to dziwne ale ona dla mnie zaczęła się dopiero od ostatniej wizyty. Zaczynają się dziwne sny, zachcianki smakowe, zwracanie uwagi na ciuszki ale nadal wszystko z wielką rezerwą... Choć to piękne poczuć się mamuśką :) nawet z większą chęcią przychodzi mi ładowanie w siebie zastrzyków bi motywacja jest silniejsza. Zastanawia mnie tylko dlaczego tak szybko gin znowu chce mnie widzieć ? - 13.02. następna wizyta. Tyle o mnie bo się rozpisałam...

A ostatnio kiedy miałaś wizytę?:)

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi mnie też gin widziła 16 stycznia i 28 bo chciał się upewnić , że wszystko ok... więc pewnie twój gin też tak chce ;)

A mi przeszły kompletnie objawy ! czuję się jak młody bóg... aż czasem się zastanawiam czy na pewno wszystko dobrze , bo gin mówił czy gorzej będę się czuła tym lepiej ...

jovi81 lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia : jestem z Tobą całym <3 ja jestem najlepszym przykładem że nie można się poddawać <3

Dżola: jak ja bym się przejmowała objawami to bym uznała że w ciąż na 100% nie jestem :) spokojnie kochana

Co do toksoplazmozy : dziewczyny mam podobny dylemat ale wiedza jaką posiadam trochę mnie uspakaja. Mam hodowlę kotów, psa, ogród w którym grzebię i toxo nie przechodziłam... więc widać nie jest łatwo się zarazić.
    Tutaj podaję linka do dość rzetelnie opisanego problemu :
    http://olbrachta.pl/toksoplazmoza/ sama mam ten artykuł wklejony na stronie swojej hodowli bo jako hodowca dostaję sporo zapytań w tym temacie.

My z rodzinką mamy spokój - na razie nikt nic nie wie i tak zostanie co najmniej do 12 tyg. jak dotrwamy :)

Zaczarowana : z doświadczenia wiem że jak teściowa zaczyna przekracza pewną granicę do akcji powinien wkroczyć mąż - mamusi zawsze synka lepiej wysłucha niż Ciebie :)

Chyba trochę nadrobiłam :) Miłego dnia kochane <3

Zaczarowana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A ostatnio kiedy miałaś wizytę?:)
    wizytę miałam 20.01. potem 30.01. i teraz 13.02 mam mieć ? może dmucha na zimne?

xvg47yr.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam termin na sam koniec września, bo 30.09 ;) więc się okaże, czy będzie to wrześniowe czy październikowe dziecię.
    W piątek idę na usg, będzie to koniec 7 tygodnia. Mam nadzieję, że zobaczę i usłyszę serduszko... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 09:22

Quatriona, kark, Zaczarowana, akuszerka89 lubią tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi - dzięki za słowa wsparcia :) Uważaj na siebie i nie martw się, ze lekarz chce Cię częściej widzieć -ja tam bym się cieszyła wiedza, że jestem pod stałą opieką :)

Kinkin - witaj w gronie wrześnióweczek :)

jovi81 lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na pewno dmucha na zimne...ale to dobrze:)
    Ja wizytę miałam 21.01 a następną miałam mieć 30.01 jednak nie dotrwałam bo 24.01 trafiłam do szpitala, 28.01 wyszłam, 29.01 jeszcze raz na izbę:/ a teraz wizyta 07.02. Także też latam praktycznie co chwila do lekarza:P
    Ale to akurat bardzo mnie cieszy:D

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:35

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Nic nie dostałam. Na IP gin powiedziała że skoro w piątek było na wizycie widać 2,5mm pęcherzyk to jest to tak wczesna ciąża że nie ma co podtrzymywać:-/ poza tym ona na usg go nie widziała wiec ppewnie założyła że go już nie ma:-/

Kochana ja myślę, że powinnaś pojechać do innego lekarza.

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Nic nie dostałam. Na IP gin powiedziała że skoro w piątek było na wizycie widać 2,5mm pęcherzyk to jest to tak wczesna ciąża że nie ma co podtrzymywać:-/ poza tym ona na usg go nie widziała wiec ppewnie założyła że go już nie ma:-/
    Kurcze czy niektórym lekarzom spadłaby korona z głowy jakby okazali chociaż odrobinę empatii ??

xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Co za pinda. Ja przy pierwszej ciąży od razu dostałam lutkę choć też był tylko mały pęcherzyk :/

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    miłego dnia:) muszę Was nadrobić dziś:) aaa, usg mam jednak 17.02, badania 18.02, a wizytę 21.02, także też będzie codziennie prawie u lekarza:)
    ale mnie to cieszy, jestem dzieki wizytom spokojniejsza:)
    pozdrawiam

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś też o dziwo poczułam się lepiej już tak mnie nie mdli i głowa nie boli jeszcze piersi trochę dają o sobie znać:) Następna wizytę mam 26.02 wolałabym conajmniej co dwa tygodnie... Pozdrawiam was poniedziałkowo

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Ona założyć to powinna okulary! Co za hamy i jaka znieczulica. Ewelcia bądź dobrej myśli trzymamy kciuki:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że bety na miejscu nie sprawdzili.. Od razu by było wiadomo co i jak :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:

Ja dla ukojenia nerwów tez pojechałabym do innego gienka.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co robić. Moja gin przyjmuje w piątek więc i tak będę musiała czekać. Krwawienie nie ustępuje, wymieszało się teraz ze śluzem.

Lekarka faktycznie była strasznie niemiła. Siedzę i ryczę ale chyba muszę się zebrać i pogodzić. Zobaczymy co z betą.

Pytanie do dziewczyn które straciły swoje maleństwa samoistnie - zaczęłyście starania od razu przed pierwszą @ czyn czekałyście? Może i jeszcze jest dla nas nadzieja, ale nie chce się rozczarować więc zaczynam już myśleć co dalej :)

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Sama nie wiem co robić. Moja gin przyjmuje w piątek więc i tak będę musiała czekać. Krwawienie nie ustępuje, wymieszało się teraz ze śluzem.

Lekarka faktycznie była strasznie niemiła. Siedzę i ryczę ale chyba muszę się zebrać i pogodzić. Zobaczymy co z betą.

Pytanie do dziewczyn które straciły swoje maleństwa samoistnie - zaczęłyście starania od razu przed pierwszą @ czyn czekałyście? Może i jeszcze jest dla nas nadzieja, ale nie chce się rozczarować więc zaczynam już myśleć co dalej :)

kochana, a nie masz możliwości podejść gdzieś szybciej - prywatnie? Może jakiś lekarz przepisałby ci leki na podtrzymanie.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na wizycie nic na temat bety nie mowil od razu na fotelik posprawdzal potem usg dopochwowe.
    Kurcze Ewelcia trzymaj sie tam a nie mozesz np zadzwonic do tej twojej Gin?do piatku to hektar czasu

uanndqk36vjen8uu.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amor, kark, jovi81, dziękuję za wsparcie.

U nas sytuacja jest o tyle dziwna, że niedługo przeprowadzamy się do innego kraju i ona planuje wyjazd za nami od kiedy dowiedziała się o ciąży. A charakter ma naprawdę paskudny, ona nie potrafi poradzić, powiedzieć jakie ma zdanie, wszystko musi być tak, jak ona chce! Tylko ona ma rację i nikt więcej! Zupę mam tak doprawiać, vegety mam nie używać bo to chemia, w jej domu się tego nie używa i nie będzie używało, nawet próbuje za nas decydować czy mamy znać płeć dziecka przed narodzinami! więc jak tak ciągle nawija o tym, że pojedzie za nami i będzie się wnukiem zajmować, to boję się, że w tych pierwszych, bardzo delikatnych chwilach wszystko popsuje :( Chyba wiecie o co mi chodzi... a przeciwstawić jej się jest bardzo trudno, ona nie uznaje zdania innych. Ja mam 28 lat, a Mąż 33, a zaczynam się czuć jakbyśmy mieli 16 co najmniej :/ Na Męża w tej sprawie niestety nie mam co liczyć, nie rozumie problemu :(

kark, nie przejmuj się, na pewno teściowie zareagują super, w końcu jesteście już starsi i na pewno macie inną sytuację życiową niż w poprzedniej ciąży. Z resztą jakby nie zareagowali - to Wasza sprawa i nie ma co się przejmować negatywnymi reakcjami.

Byliśmy dziś u doktora. Wszystko jest ok, dzidziuś rośnie (ma 18 mm), serduszko bije. Doktor kazał zrobić badania: morfologia, płytki krwi, mocz, glukoza, grupa krwi, odczyn wassermanna, hiv, toxo igm, toxo igg. Może pójdę do lekarza rodzinnego i zapytam czy mógłby mi chociaż kilka z tych badań wypisać...
    Kolejna wizyta 19.03., a na 6.03. umówiliśmy się na usg genetyczne :) Mam zakończyć Du phaston i przejść na luteinę dopochwową.

Dziś trochę mniej mnie mdli... uff :)

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ