X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) Mam taką wątpliwość. Umówioną wizytę mam 26.02 i wtedy będę w 13t i 6dniu ciąży czyli ostatni dzwonek do zrobienia przezierności karkowej. I co teraz? lekarz nie dał mi skierowania ani nic na temat takiego badania nie mówił a u niego w gabinecie nie ma możliwości zrobienia przezierności. Czy każda kobieta w ciąży musi takie badanie zrobić czy to zależy od czegoś bo trochę nie wiem co mam myśleć? Może prywatnie pójść?

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Mam straszne mdłości.10 tydzień jest i nadal mnie mdli,cały dzień.Senna jestem też okropnie,codziennie śpie po pare razy.pozdrawiam nowe mamy..udanego dnia

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Wczoraj robilam badania krwi i takie tam, ogólnie wyszly bardzo dobre, ale zastanawia mnie wynik żelaza bo mam dość wysoki, tzn miesci sie w normie ale praktycznie siega gornej granicy i tak sie zastanawiam od czego jest wysokie żelazo? Myslalam bardziej ze bede miala niedobor bo wiecznie zmeczona chodze i senna a tu taki wynik :/

• b-c Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona- to nie są obowiązkowe badania. Wszystko zalezy od Ciebie, czy widzisz sens wykonywania i płacenia dodatkowo. Jeśli chcesz je wykonać, to poszukaj w necie lekarzy,którzy się w tym specjalizują i po prostu zadzwoń. W Polsce chyba nie wykonuje się tych badań na NFZ

AnkaK- zazdroszczę Ci tej toxo. Mi odbiło całkiem, jak się dowiedziałam, że nie przechodziłam. Wszystko myje dwa razy, nie jadam surowych produktów w restauracjach. Mięs zresztą też, bo ostatnio byłam w hamburgerowni i mieso w srodku bylo różowawe...

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Ewi25 i Vwynice z sennoscia moge sie do was doloaczyc, no i pojawily sie piwersze mdlosci.Jak robilam obiad to tak mnie zemdlilo ze prawie padlam przy tej kuchence i reszte maz dokonczyl a sie polozylam.
    A jak tam wasza waga?Przytylyscie cos?

ja ogórkową zupkę na jutro bedę robiła mniam :) no cóż mi przybyło 2 kg (trochę dużo) no ale odkąd jestem w ciąży nie chodzę na areobik i na basen a tak to kiedyś dużo się ruszałam i boję się dużo przytyję :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    i jeszcze jedno. z mężem chcielismy to uczcic i podczas seksu zaczęło bardzo mnie podbrzusze bolec. martwic sie tym? konieczna abstynencja czy to normaly objaw?

i do dziewczyn co martwią się brakiem objawów- tez mam takie dni że nagle przechodzi wszystko. wczoraj na przykład. zero mdłości, a tak dokuczały kilka dni, biust nic nie boli. no jakbym ciąży nie była. a na usg wszystko ok,więc głowa do gory i cieszcie się dobrym samopoczuciem :)

hm... ja odkąd wiem że jestem w ciąży to można powiedzieć że regularnie współżyłam i raz czy drugi coś mnie tak zabolało chwilowo aby ale nic się nie stało.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam na wizytę. Zdjęcia napewno nie dostane :( ale jak się lekarz zgodzi to nagram telefonem ruchy mojego maluszka :)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja ogórkową zupkę na jutro bedę robiła mniam :) no cóż mi przybyło 2 kg (trochę dużo) no ale odkąd jestem w ciąży nie chodzę na areobik i na basen a tak to kiedyś dużo się ruszałam i boję się dużo przytyję :(

Ewi ja cały czas leże i tylko jem...więc ruchu zero:/ I też się trochę obawiam o wagę...później może być ciężko:/

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Dziewczynki uciekam na wizytę. Zdjęcia napewno nie dostane :( ale jak się lekarz zgodzi to nagram telefonem ruchy mojego maluszka :)

Trzymam kciuki za meeega udaną wizytę:*

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlove jak wrócisz to zdaj relacje :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona- uważam ,że każda powinna zrobić to USG, bo jest ono najważniejsze. Wyklucza bardzo poważne choroby genetyczne , które sprawdza się na podstawie grubości fałdy karkowej. Później jest to już nie możliwe. Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie to akurat badanie jest priorytetowe.

&&&&&&&&&&&&&&&&za dzisiejsze wizyty

kark, Quatriona lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • assantea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj oddałabym życie za ogórkową a dziś już się chłodzi w lodówce domowa czekolada. Też się boję że przytyje bo mimo mdłości apetyt mam jak smok. No a młoda nie jestem i niełatwo później będzie zrzucić:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Właśnie robie pizze na drożdżach dla męża i już mnie od samego zapachu odrzuca od nich, więc za picie ich podziękuję, a co to ta kozieradka?

ziola do kupienia w sklepie zielarskim i niektorych aptekach. bardzo dobrze wplywa na wlosy. co dzien-dwa robi sie napar i wmasowuje. jak bedzie przeszkadzal ci zapach to godzine-dwie przed kazdym myciem. ale nie pachnie az tak strasznie :) tu fajny artykul icaly blog o wlosach
    http://www.anwen.pl/2012/11/kozieradka-cud-na-wypadajace-wosy.html

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak dziś ogórka nie zjem to umrę chyba, idę do piwnicy :D trochę sportu zażyje bo mieszkam na 4 piętrze to się przelece :)

assantea lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Quatriona- uważam ,że każda powinna zrobić to USG, bo jest ono najważniejsze. Wyklucza bardzo poważne choroby genetyczne , które sprawdza się na podstawie grubości fałdy karkowej. Później jest to już nie możliwe. Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie to akurat badanie jest priorytetowe.

&&&&&&&&&&&&&&&&za dzisiejsze wizyty

owszem jest to wazne badanie, ale wykonanie go i tak nic nie zmieni, bo jak wady sa to sie ich nie cofnie :( czytalam, ze to badanie tez nie do konca jest miarodajne. Na forach dziewczyny pisaly ze bylo ok a dziecko ma zespol downa i na odwrok przeziernosc wyszla wysoka kupa nerwow, a dziecko urodzolo sie zdrowe. Ja w poprzednich ciazach nie mialam tego badania i w tej jak mi lekarz nie zleci na nfz to tez nie bede robic, bo dla mnie ono nic nie zmieni. Jakieby nie bylo malenstwo i tak przyjdzie na swiat.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam po wizytach?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogorkowa mialam kilka dni temu i niestety ja zwrocilam i na razie mam wstret :/ A
    mdlosci tez mnie powoli odpuszczja, nie mdli mnie juz non stop tylko rano, w ciagu dnia wzgledny spokoj i daja czadu dopiero wieczorem i w nocy.

Ja tez troche zaszalalam na zakupach i kupilam sobie spodnie ciazowe. Teraz leza w szafie i czekaja na brzuszek :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz po wizycie :) wszystko ok :) widziałam serduszko hihi no i termin mam dokładnie taki jaki mi Ovufriend wyznaczyło czyli 26 września :)

justyna14, hela, kark, AnkaK, jovi81, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    W tej ciąży nie mam krwawienia,to była odpowiedź dla Eweliny :), ta ciąża rozwija się na razie prawidłowo, nie mam boli brzucha
    Wiem wiem, przepraszam. Miałam to tez napisać do Eweliny a niechcący zacytowałam twoja odpowiedz.

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz też po wizycie, maleństwo ma 1,90 cm, ma już rączki i nóżki :) wygląda przepieknie :), serduszko biło mocno i głośno ( też słyszeliśmy). Ogólnie wszystko jest bardzo dobrze i prawidłowo, więc oby tak dalej :). Jestem strasznie szczęśliwa i powiem wam że widząc maleństwo pomyślałam sobie, że już bardzo je kocham :). Mąż też zachwycony, ogólnie to bardzo mnie cieszy jego wsparcie i zaangazowanie w naszą ciązę :)

justyna14, akuszerka89, assantea, Dżola, Anda, hela, kark, jovi81 lubią tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ