Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) Mam taką wątpliwość. Umówioną wizytę mam 26.02 i wtedy będę w 13t i 6dniu ciąży czyli ostatni dzwonek do zrobienia przezierności karkowej. I co teraz? lekarz nie dał mi skierowania ani nic na temat takiego badania nie mówił a u niego w gabinecie nie ma możliwości zrobienia przezierności. Czy każda kobieta w ciąży musi takie badanie zrobić czy to zależy od czegoś bo trochę nie wiem co mam myśleć? Może prywatnie pójść?

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Mam straszne mdłości.10 tydzień jest i nadal mnie mdli,cały dzień.Senna jestem też okropnie,codziennie śpie po pare razy.pozdrawiam nowe mamy..udanego dnia

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Wczoraj robilam badania krwi i takie tam, ogólnie wyszly bardzo dobre, ale zastanawia mnie wynik żelaza bo mam dość wysoki, tzn miesci sie w normie ale praktycznie siega gornej granicy i tak sie zastanawiam od czego jest wysokie żelazo? Myslalam bardziej ze bede miala niedobor bo wiecznie zmeczona chodze i senna a tu taki wynik :/

• b-c Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona- to nie są obowiązkowe badania. Wszystko zalezy od Ciebie, czy widzisz sens wykonywania i płacenia dodatkowo. Jeśli chcesz je wykonać, to poszukaj w necie lekarzy,którzy się w tym specjalizują i po prostu zadzwoń. W Polsce chyba nie wykonuje się tych badań na NFZ

AnkaK- zazdroszczę Ci tej toxo. Mi odbiło całkiem, jak się dowiedziałam, że nie przechodziłam. Wszystko myje dwa razy, nie jadam surowych produktów w restauracjach. Mięs zresztą też, bo ostatnio byłam w hamburgerowni i mieso w srodku bylo różowawe...

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Ewi25 i Vwynice z sennoscia moge sie do was doloaczyc, no i pojawily sie piwersze mdlosci.Jak robilam obiad to tak mnie zemdlilo ze prawie padlam przy tej kuchence i reszte maz dokonczyl a sie polozylam.
    A jak tam wasza waga?Przytylyscie cos?

ja ogórkową zupkę na jutro bedę robiła mniam :) no cóż mi przybyło 2 kg (trochę dużo) no ale odkąd jestem w ciąży nie chodzę na areobik i na basen a tak to kiedyś dużo się ruszałam i boję się dużo przytyję :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    i jeszcze jedno. z mężem chcielismy to uczcic i podczas seksu zaczęło bardzo mnie podbrzusze bolec. martwic sie tym? konieczna abstynencja czy to normaly objaw?

i do dziewczyn co martwią się brakiem objawów- tez mam takie dni że nagle przechodzi wszystko. wczoraj na przykład. zero mdłości, a tak dokuczały kilka dni, biust nic nie boli. no jakbym ciąży nie była. a na usg wszystko ok,więc głowa do gory i cieszcie się dobrym samopoczuciem :)

hm... ja odkąd wiem że jestem w ciąży to można powiedzieć że regularnie współżyłam i raz czy drugi coś mnie tak zabolało chwilowo aby ale nic się nie stało.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam na wizytę. Zdjęcia napewno nie dostane :( ale jak się lekarz zgodzi to nagram telefonem ruchy mojego maluszka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja ogórkową zupkę na jutro bedę robiła mniam :) no cóż mi przybyło 2 kg (trochę dużo) no ale odkąd jestem w ciąży nie chodzę na areobik i na basen a tak to kiedyś dużo się ruszałam i boję się dużo przytyję :(

Ewi ja cały czas leże i tylko jem...więc ruchu zero:/ I też się trochę obawiam o wagę...później może być ciężko:/

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Dziewczynki uciekam na wizytę. Zdjęcia napewno nie dostane :( ale jak się lekarz zgodzi to nagram telefonem ruchy mojego maluszka :)

Trzymam kciuki za meeega udaną wizytę:*

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlove jak wrócisz to zdaj relacje :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona- uważam ,że każda powinna zrobić to USG, bo jest ono najważniejsze. Wyklucza bardzo poważne choroby genetyczne , które sprawdza się na podstawie grubości fałdy karkowej. Później jest to już nie możliwe. Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie to akurat badanie jest priorytetowe.

&&&&&&&&&&&&&&&&za dzisiejsze wizyty

nick nieaktualny, Quatriona lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • assantea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj oddałabym życie za ogórkową a dziś już się chłodzi w lodówce domowa czekolada. Też się boję że przytyje bo mimo mdłości apetyt mam jak smok. No a młoda nie jestem i niełatwo później będzie zrzucić:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Właśnie robie pizze na drożdżach dla męża i już mnie od samego zapachu odrzuca od nich, więc za picie ich podziękuję, a co to ta kozieradka?

ziola do kupienia w sklepie zielarskim i niektorych aptekach. bardzo dobrze wplywa na wlosy. co dzien-dwa robi sie napar i wmasowuje. jak bedzie przeszkadzal ci zapach to godzine-dwie przed kazdym myciem. ale nie pachnie az tak strasznie :) tu fajny artykul icaly blog o wlosach
    http://www.anwen.pl/2012/11/kozieradka-cud-na-wypadajace-wosy.html

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak dziś ogórka nie zjem to umrę chyba, idę do piwnicy :D trochę sportu zażyje bo mieszkam na 4 piętrze to się przelece :)

assantea lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Quatriona- uważam ,że każda powinna zrobić to USG, bo jest ono najważniejsze. Wyklucza bardzo poważne choroby genetyczne , które sprawdza się na podstawie grubości fałdy karkowej. Później jest to już nie możliwe. Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie to akurat badanie jest priorytetowe.

&&&&&&&&&&&&&&&&za dzisiejsze wizyty

owszem jest to wazne badanie, ale wykonanie go i tak nic nie zmieni, bo jak wady sa to sie ich nie cofnie :( czytalam, ze to badanie tez nie do konca jest miarodajne. Na forach dziewczyny pisaly ze bylo ok a dziecko ma zespol downa i na odwrok przeziernosc wyszla wysoka kupa nerwow, a dziecko urodzolo sie zdrowe. Ja w poprzednich ciazach nie mialam tego badania i w tej jak mi lekarz nie zleci na nfz to tez nie bede robic, bo dla mnie ono nic nie zmieni. Jakieby nie bylo malenstwo i tak przyjdzie na swiat.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam po wizytach?

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogorkowa mialam kilka dni temu i niestety ja zwrocilam i na razie mam wstret :/ A
    mdlosci tez mnie powoli odpuszczja, nie mdli mnie juz non stop tylko rano, w ciagu dnia wzgledny spokoj i daja czadu dopiero wieczorem i w nocy.

Ja tez troche zaszalalam na zakupach i kupilam sobie spodnie ciazowe. Teraz leza w szafie i czekaja na brzuszek :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz po wizycie :) wszystko ok :) widziałam serduszko hihi no i termin mam dokładnie taki jaki mi Ovufriend wyznaczyło czyli 26 września :)

justyna14, hela, nick nieaktualny, AnkaK, jovi81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    W tej ciąży nie mam krwawienia,to była odpowiedź dla Eweliny :), ta ciąża rozwija się na razie prawidłowo, nie mam boli brzucha
    Wiem wiem, przepraszam. Miałam to tez napisać do Eweliny a niechcący zacytowałam twoja odpowiedz.

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz też po wizycie, maleństwo ma 1,90 cm, ma już rączki i nóżki :) wygląda przepieknie :), serduszko biło mocno i głośno ( też słyszeliśmy). Ogólnie wszystko jest bardzo dobrze i prawidłowo, więc oby tak dalej :). Jestem strasznie szczęśliwa i powiem wam że widząc maleństwo pomyślałam sobie, że już bardzo je kocham :). Mąż też zachwycony, ogólnie to bardzo mnie cieszy jego wsparcie i zaangazowanie w naszą ciązę :)

justyna14, akuszerka89, assantea, Dżola, Anda, hela, nick nieaktualny, jovi81 lubią tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ