Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) Mam taką wątpliwość. Umówioną wizytę mam 26.02 i wtedy będę w 13t i 6dniu ciąży czyli ostatni dzwonek do zrobienia przezierności karkowej. I co teraz? lekarz nie dał mi skierowania ani nic na temat takiego badania nie mówił a u niego w gabinecie nie ma możliwości zrobienia przezierności. Czy każda kobieta w ciąży musi takie badanie zrobić czy to zależy od czegoś bo trochę nie wiem co mam myśleć? Może prywatnie pójść?
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wczoraj robilam badania krwi i takie tam, ogólnie wyszly bardzo dobre, ale zastanawia mnie wynik żelaza bo mam dość wysoki, tzn miesci sie w normie ale praktycznie siega gornej granicy i tak sie zastanawiam od czego jest wysokie żelazo? Myslalam bardziej ze bede miala niedobor bo wiecznie zmeczona chodze i senna a tu taki wynik -
Quatriona- to nie są obowiązkowe badania. Wszystko zalezy od Ciebie, czy widzisz sens wykonywania i płacenia dodatkowo. Jeśli chcesz je wykonać, to poszukaj w necie lekarzy,którzy się w tym specjalizują i po prostu zadzwoń. W Polsce chyba nie wykonuje się tych badań na NFZ
AnkaK- zazdroszczę Ci tej toxo. Mi odbiło całkiem, jak się dowiedziałam, że nie przechodziłam. Wszystko myje dwa razy, nie jadam surowych produktów w restauracjach. Mięs zresztą też, bo ostatnio byłam w hamburgerowni i mieso w srodku bylo różowawe...3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
AnkaK wrote:Ewi25 i Vwynice z sennoscia moge sie do was doloaczyc, no i pojawily sie piwersze mdlosci.Jak robilam obiad to tak mnie zemdlilo ze prawie padlam przy tej kuchence i reszte maz dokonczyl a sie polozylam.
A jak tam wasza waga?Przytylyscie cos?
ja ogórkową zupkę na jutro bedę robiła mniamno cóż mi przybyło 2 kg (trochę dużo) no ale odkąd jestem w ciąży nie chodzę na areobik i na basen a tak to kiedyś dużo się ruszałam i boję się dużo przytyję
-
Patu wrote:i jeszcze jedno. z mężem chcielismy to uczcic i podczas seksu zaczęło bardzo mnie podbrzusze bolec. martwic sie tym? konieczna abstynencja czy to normaly objaw?
i do dziewczyn co martwią się brakiem objawów- tez mam takie dni że nagle przechodzi wszystko. wczoraj na przykład. zero mdłości, a tak dokuczały kilka dni, biust nic nie boli. no jakbym ciąży nie była. a na usg wszystko ok,więc głowa do gory i cieszcie się dobrym samopoczuciem
hm... ja odkąd wiem że jestem w ciąży to można powiedzieć że regularnie współżyłam i raz czy drugi coś mnie tak zabolało chwilowo aby ale nic się nie stało.
-
nick nieaktualny
-
Ewi25 wrote:ja ogórkową zupkę na jutro bedę robiła mniam
no cóż mi przybyło 2 kg (trochę dużo) no ale odkąd jestem w ciąży nie chodzę na areobik i na basen a tak to kiedyś dużo się ruszałam i boję się dużo przytyję
Ewi ja cały czas leże i tylko jem...więc ruchu zero:/ I też się trochę obawiam o wagę...później może być ciężko:/ -
Quatriona- uważam ,że każda powinna zrobić to USG, bo jest ono najważniejsze. Wyklucza bardzo poważne choroby genetyczne , które sprawdza się na podstawie grubości fałdy karkowej. Później jest to już nie możliwe. Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie to akurat badanie jest priorytetowe.
&&&&&&&&&&&&&&&&za dzisiejsze wizytykark, Quatriona lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Właśnie robie pizze na drożdżach dla męża i już mnie od samego zapachu odrzuca od nich, więc za picie ich podziękuję, a co to ta kozieradka?
ziola do kupienia w sklepie zielarskim i niektorych aptekach. bardzo dobrze wplywa na wlosy. co dzien-dwa robi sie napar i wmasowuje. jak bedzie przeszkadzal ci zapach to godzine-dwie przed kazdym myciem. ale nie pachnie az tak strasznietu fajny artykul icaly blog o wlosach
http://www.anwen.pl/2012/11/kozieradka-cud-na-wypadajace-wosy.htmljustyna14 lubi tę wiadomość
-
Emalia82 wrote:Quatriona- uważam ,że każda powinna zrobić to USG, bo jest ono najważniejsze. Wyklucza bardzo poważne choroby genetyczne , które sprawdza się na podstawie grubości fałdy karkowej. Później jest to już nie możliwe. Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie to akurat badanie jest priorytetowe.
&&&&&&&&&&&&&&&&za dzisiejsze wizyty
owszem jest to wazne badanie, ale wykonanie go i tak nic nie zmieni, bo jak wady sa to sie ich nie cofnieczytalam, ze to badanie tez nie do konca jest miarodajne. Na forach dziewczyny pisaly ze bylo ok a dziecko ma zespol downa i na odwrok przeziernosc wyszla wysoka kupa nerwow, a dziecko urodzolo sie zdrowe. Ja w poprzednich ciazach nie mialam tego badania i w tej jak mi lekarz nie zleci na nfz to tez nie bede robic, bo dla mnie ono nic nie zmieni. Jakieby nie bylo malenstwo i tak przyjdzie na swiat.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
-
Ja ogorkowa mialam kilka dni temu i niestety ja zwrocilam i na razie mam wstret
A
mdlosci tez mnie powoli odpuszczja, nie mdli mnie juz non stop tylko rano, w ciagu dnia wzgledny spokoj i daja czadu dopiero wieczorem i w nocy.
Ja tez troche zaszalalam na zakupach i kupilam sobie spodnie ciazowe. Teraz leza w szafie i czekaja na brzuszek -
nick nieaktualnyJa juz też po wizycie, maleństwo ma 1,90 cm, ma już rączki i nóżki
wygląda przepieknie
, serduszko biło mocno i głośno ( też słyszeliśmy). Ogólnie wszystko jest bardzo dobrze i prawidłowo, więc oby tak dalej
. Jestem strasznie szczęśliwa i powiem wam że widząc maleństwo pomyślałam sobie, że już bardzo je kocham
. Mąż też zachwycony, ogólnie to bardzo mnie cieszy jego wsparcie i zaangazowanie w naszą ciązę
justyna14, akuszerka89, assantea, Dżola, Anda, hela, kark, jovi81 lubią tę wiadomość