Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginka powiedziala zebym oczywiscie sie nie denerwowala bo moze to nic nie jest ale ona musi powiedzisc co widzi. No wiec zobaczyla obrzek plodu. Skierowala mnie do specjalisty w dziedzinie wad genetycznych u plodu i badan prenatalnych. W czwartek mam u niego wizyte.
-
JagoodkaK wrote:Nie umirm sie cieszyc, chce mi sie plakac i zreszta to robie...
-
JagoodkaK ale przecież to baaaaardzo wczesna ciąża. teraz troszkę poszukałam o obrzęku i najwcześniej (z tego co znalazłam) został wykryty w 12 tc razem z poszerzonym fałdem karkowym. Myślę że u Ciebie na takie diagnozy jest zdecydowanie za wcześnie. No bo tak na babski rozum to powiedz mi, jak u płodu, u którego nie można dokładnie określić struktur ciała (bo np są jeszcze nie wykształcone)i jego wielkość nie przekracza 1 cm można stwierdzić obrzęk? Wydaje mi się to trochę nieprawdopodobne.
Ale nie wymądrzam się, nie znam się, tak tylko myślę. Zobaczymy co powie lekarz w czwartek. Mam nadzieję, że Twoja gin tylko Cię niepotrzebnie nastraszyła. Przytulam mocno :* -
I na okres ciąży wywal te książki!!! ja do swoich wcale nie zaglądam, wszyscy mi to odradzają więc grzecznie się słucham.
-
akuszerka89 wrote:JagoodkaK ale przecież to baaaaardzo wczesna ciąża. teraz troszkę poszukałam o obrzęku i najwcześniej (z tego co znalazłam) został wykryty w 12 tc razem z poszerzonym fałdem karkowym. Myślę że u Ciebie na takie diagnozy jest zdecydowanie za wcześnie. No bo tak na babski rozum to powiedz mi, jak u płodu, u którego nie można dokładnie określić struktur ciała (bo np są jeszcze nie wykształcone)i jego wielkość nie przekracza 1 cm można stwierdzić obrzęk? Wydaje mi się to trochę nieprawdopodobne.
Ale nie wymądrzam się, nie znam się, tak tylko myślę. Zobaczymy co powie lekarz w czwartek. Mam nadzieję, że Twoja gin tylko Cię niepotrzebnie nastraszyła. Przytulam mocno :*
Moja ginka ma najnowsze usg i niestety widac na fasoli takie cos. Powiedziala, ze moze sie wchlonac albo rozwija sie chore malenstwo. -
JagoodkaK wrote:Moja ciaza jest starsza , z usg wynika, ze ma 7t4d a malec 1, 26 cm
Moja ginka ma najnowsze usg i niestety widac na fasoli takie cos. Powiedziala, ze moze sie wchlonac albo rozwija sie chore malenstwo. -
Ja dziś wystawiałam swoje stare ciuszki sprzed kilku lat! boże jaka ja byłam malutka rozm 34/36 już jestem większa o rozmiar dwa, a jeszcze się powieksze - załamka!!!
nie ma co się łudzić tylko sprzedać bo szybko w nie nie wejdę
dobranoc dziewczynkisłodkich snów
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny !!
JagoodkaK nie martw się trzeba być dobrej myśli !!! :*
Ja wróciłam dzisiaj z pierwszego usg !
dziewczyny moja kruszynka ma 11.2 mmserducho bije jak oszalałe
mam nadzieję że uda mi się wstawić zdjecie żebyście mogły obejrzeć
staram się na bierząco nadrabiać co piszecie ale gnacie jak szalone !!akuszerka89, justysia90, justyna14, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny. Witam sie wcżesnym rankiem.
Od razu was bombarduje pytaniem.... Wczoraj z narzeczonym skusilismy sie na troszke bliskosci.... Byl bardzo delikatny mimo to po wszystkim okazalo sie ze jest sporo zywo czerwonej krwi...
Postanowilam nie panikowac ale oboje sie wystraszylismy!!!!
Teraz zastanawiam sie z kad to sie moglo wziac i co sie stalo
Rano na wkladce nie bylo nic ale w srodku sporo brazowego sluzu...
Do szpitala nie pojade bo to mi nic nie da ( mieszkam w uk). Na tym etapie ciazy nic mi nie pomoga.
Ide zaraz do pracy i jesli sie tylko cos bedzie dzialo to wracam do domu.
Czy macie pomysly co sie moglo stac? Dodam ze od wczoraj serduszkowania wstrzymane przynajmniej do usg albo nawet 2 trymestru!